Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pirosch

133 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mamita Jó hír multi-macáknak! 2015.12.21 11:54:43
Kedves multicégnél dolgozó leendő anya-társam! Ha esetleg azon rágod magad, hogy az eddigi pörgős életed, programjaid, jövés-menésed után hogy fogsz tudni lelassulni, és lesz-e elég türelmed a babádhoz jó hírem van: lesz. Az oxitocin nagyon jó cucc, csodákra képes! A szülés…..
http://wmn.hu/2015/10/26/kormos-anett-a-9-leghulyebb-szuloi-mondat/ ..
Ősztől tavaszig a jégkocka tartóm más funkciót lát el: összevágott petrezselymet tartok benne, ami jól jön bármilyen gombás vagy halas étel készítésénél. Csak kipattintok egy kockát, és máris -a szárított fűszernél jóval intenzívebben- illatozik az étel!    …..
Mamita A pelusozásról 2015.08.24 14:50:46
Ezzel a poszttal igazából csak azt a tévhitet szeretném eloszlatni, amit esetleg még gyermektelen olvasóim gondolhatnak, miszerint a pelusozás valamilyen szükséges rossz, amin túl kell esni. Itt szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy van egy olyan -szerencsére elég hosszú- időszak,…..
Azt már korábban is sejtettem, hogy az, hogy itthon vagyok a babával egész nap korántsem jelenti, hogy van is időm rajta kívül bármire, amit szeretnék. Amikor alszik, akkor lehet csinálni bármit is a játékon kívül, de minden alkalommal komoly dilemma, hogy mire használjam ki azt a…..
Annak idején a mindenhonnan kapott kelengye-listák nem segítettek abban, hogy megtudjam, mit is jelent a body, melyik a rugi, és ezeket milyen sorrendben kell a babára feladni, bár amikor az első darabokat kölcsön kaptam kezdett a dolog kikristályosodni. Mivel a neten sem találtam erről leírást…..
Szerintem az egyik legnehezebb kisbabával az, hogy hogyan töltsön ki az ember egy egész napot. Mivel a csecsemő magában még alig játszik el, de már ingerkereső, viszont még nem tud magától menni sehová (vagyis a kúszó-járó időszakig), iszonyú melós lekötni egész nap. Persze az…..
Mamita DIY kéz és láblenyomat 2015.03.05 13:52:50
 Nem érdemes a boltban többezer forintért megvenni a babakezeket és -lábakat megörökítő készleteket, hiszen ezekben sincs más, mint 5 forintos gipsz, legfeljebb valami fancy keret van hozzá. Amíg igazán kicsike a pracli és a tappancs (8 hónapos korig biztosan), addig egy…..
A legtöbb kismamáknak szóló könyv és újságcikk felsorolja ugyan a terhesség tipikus tüneteit és mellékhatásait (fáradékonyság, puffadás, gyakori vizelési inger, émelygés, hányás, stb.), nagyon kevés szó esik ugyanakkor a terhesség pszichés "tüneteiről". Pedig ilyenkor…..
Mamita A babaszoba berendezése 2015.02.17 11:16:36
A babaszoba berendezésénél sok szempontot kell figyelembe venni (a gyerkőcök száma, neme, a lakás stílusa, a tervezett bútorok időtállósága, na meg persze a pénztárcánk vastagsága), mégis úgy érzem, sokszor nem ez a szűk keresztmetszet, hanem -a már itthon is fullon pörgő…..
Gondolom azon nők számára, akiknek már volt babázós rokon vagy barátnő a közvetlen közelében nem volt újdonság a gyermekágyas vérzés fogalma, én azonban a terhességem végén, mikor a megfelelő betétek (inkább lepedőnek vagy pelenkának nevezném már) döbbenten szembesültem…..
 Én eleinte a Femibiont szedtem, mert abban nemcsak folsav van, hanem Metafolin, ami egy jobban felszívódó formája, illetve a mérete is normális (egész terhesség alatt egyetlen egyszer hánytam, az a Gravida vitamin miatt volt: akkorák a kapszulák, hogy -főleg terhesen, mikor amúgy is…..
Mamita Az alvásról 2014.12.19 23:08:53
Az alvással kapcsolatban Vida Ágnest idézném: a babák nem olvasták a róluk szóló szakkönyveket, ezért nem tudják, mennyit kellene aludniuk. Persze biztosan létezik egy nagyon nagy átlag az éjszakai és nappali alvás mennyiségét és megoszlását illetően, de én úgy látom, hogy…..
A mi Kismanónk az első 1-2 hónapban minden este hosszasan (1-1,5 órát) ordított a fürdés és lefekvés idejéig, és bármit próbáltunk tenni, semmi nem használt, még a kézben ringatás sem. Ezt újdonsült anyukaként, mikor mindent, bármit megtennék azért, hogy Neki jó legyen…..
Szakirodalom ide, családtagok, barátok, ismerősök tapasztalatai és véleménye oda, a legfontosabb, hogy csak saját magadra hallgass! Persze érdemes képben lenni, hogy milyen vizsgálat mikor történik, mit deríthet ki, azt pedig izgalmas nyomon követni, hogy vajon mekkora a baba a…..
 Reggel elhagytuk Stocktont, amit mi csak Stockholmnak hivunk, es -utba ejtve egy outletet- celba vettuk San Franciscot. A kikotoben, a Fisherman's Wharfon kezdtunk, aminek a halaszokhoz mar nincs koze, csak sorakoznak a molok egymas utan. Az egyik mellett egy kiszuperalt tengeralattjaro meg…..
USA :) aug 8 - Yosemite 2011.08.10 09:07:37
 Hogy oszinte legyek nincs kedvem irni. Ugyhogy csak roviden: a Yosemite nemzeti parkban voltunk, nagyon szep volt, de csak toredeket tudtuk bejarni: 1-2 vizesest, meg nehany oriasi sequoia fat neztunk meg. A macik nem szeretnek, es a boldogsag kek madara is tova repult, legalabb emlekul…..
Mivel nemcsak budos es csotanyos volt a szallas, de reggeli sem volt, elindultunk Bakersvillbe. Vasarnap leven eleg uncsi volt a kaliforniai "country fovarosa", de legalabb megebedeltunk. Eleg sokat mentunk a Sequoia Nemzeti Parkba, ahol a vilag legnagyobb fai, a -meglepo modon a sequoia…..
 Mostanra raszoktam arra, hogy amig Levi vezet a kocsiban irom a blogot a szovegszerkeszton, mert egyszeruen soha nem jutunk a szallasunkra, azon belul internethez este 10-11 elott. Igy aztan este mar csak fel kell tolteni, mielott elajulok a faradtsagtol. Mivel az elmult idoszakban meg erre se…..
Már tudtuk , hogy a második vegasi nap kissé csonkítva indul, hiszen hajnali 3kor feküdtünk le és mi tagadás a szoba adta lehetőségeket is ki akartuk használni, igy féldélben keltünk. A nap célja a Hoover Gát( USA legnagyobb gátja, a Coloradon, több államot lát el energiával és…..
 Delelott atmentunk egy nagyon takaros es egesz zold kis telepulesen, Rockville-n (olyan Fredi es Benisen hangzik, de tenyleg olyan is: 1-2 haz a sziklak meg hatalmas kovek koze epult be). Innen agazott le az ut Graftonba, ami egy szellemvaros: mormon telepesek alapitottak, de hamar rajottek,…..
 Mivel este vesztettunk egy orat, es jo keson fekudtunk le kevesebb mint 6 ora alvas utan a mai napra 2 canyon megmaszasa vart rank…Viszont a reggelinel a szokasos corn flakes+piritos opciokon kivul megjelent a gofri :) Ki volt teve 2 nagy suto, folyamatosan melegen, es a -keszen…..
 A korai indulasbol az lett, hogy meg egy oran keresztul nyomkodtam a szundi gombot, en emailt irtam, Levi meg huzta a lobort 8ig. f10 korul sikerult elindulnunk kelet, majd eszak fele. Fura, hogy itt mennyire mas volt a taj: 2000 meter felett jartunk egy darabig, itt erdok voltak, majd olyan…..
Errol a naprol egy szoban annyit irnek, hogy tuleltuk. Mint affele verprofi turazok megindultunk a Bright Angel trailnek nevezett tura utvonalon lefele a Grand Canyonba, ami lepcsos szerpentines utat jelent, 1000, azaz EZER meteres szintkulonbseggel - le, majd fel, osszesen kb 8 ora alatt.Mondjuk…..
USA :) kiegeszitesek 2011.08.01 10:04:00
 Kiegeszitesek a korabbi bejegyzesekhez:- mikor Californiabol Arizona fele vezettem a kaktuszfoldon at, atszaladt elottem egy kengyelfuto gyalogkakukk :) Levi szerint szalado kukoka. Szerintem meg olyan allat nincs… - a Universal Studiosban a felsorolasbol kihagytam a House of…..