Regisztráció Blogot indítok
Adatok
radio100jozsi

0 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Deutsch Tamás egész képernyős mosollyal jelentette be tavaly áprilisban, hogy a Digitális Jólét Program keretében Magyarországon idén januárjától az internet áfája 18 százalékra mérséklődik a korábbi 27 százalékról. A kormányzati szándék egyértelmű: a magyar nemzet legyen internet nagyhatalom,…..
Katarzis nélkül Dombra fel! 2014.09.08 10:18:56
Ismét idegen tollak... mert mindig jobban esik olyan túrákról, versenyekről beszámolni, amelyen a résztvevők jól érezték magukat, mint olyanról, ahonnan keserű szájízzel távoztak. Itt, a bologon lassan hangsúlyossá válnak a teljesítménytúra beszámolók, mert egyrészt jó futni a természetben (ennek…..
A magyar mikrovállalkozások többségében a házipénztár virtuális fogalom: a cégben közreműködők tudnak róla, hogy létezik ilyen, de vezetésének szabályairól, a szükséges nyilvántartásokról és pláne az aktuális pénztáregyenlegről fogalmuk sincs. Ennek oka gyakorlati…..
radio100jozsi 2013.07.29 10:50:09
@Betelgeuse-2: Azt meg ki mondta, hogy a könyvelőnek részt kell vennie a jól láthatóan simlis vállalkozások könyvelésében? A gond, hogy itthon a könyvelő egy felesleges nyűg a vállalkozóknak, ezért úgy is kezelik, és amíg nem áll a talpára a szakma, és mondja azt, hogy elég volt az ilyen vállalkozásokból, és mindenki nemet fog mondani a könyvelésükre, addig két megoldás van, vagy a könyvelő nem vállalja ezeket a vállalkozásokat, vagy ő is részese lesz a simlizésnek, aztán előfordulhat, most már nem egyedi eset, hogy ő is a bíróságon fog kikötni, mert a vállalkozó már nem egy esetben ilyenkor a vagyonosodási vizsgálatnál a könyvelőre hárítja a felelősséget, hogy ő nem is tett bele semmiféle tagi kölcsönt.
radio100jozsi 2013.07.29 11:12:15
@MasterBlaster:
Hát akkor naív vagy ezen a téren, mondom nem állok most keresni, hogy hány bírósági, és NAV-os ügy van már, ahol a könyvelő került a vagyonos vizsgálat után pellengére, mivel nem valós gazdasági eseményt könyvelt be, azaz semmiféle tagi kölcsön nem volt adva, a vállalkozó ezt le is tagadta (vagyonos vizsgálat okán), így a könyvelő volt a sáros, hogy akkor ő mit is könyvelt be, és ugye erre ott vannak a számviteli törvény szabályai is. Amúgy meg igen, mindenki saját életének a kovácsa, tehát tipikus szokás az, hogy másra tereljük a problémát. Pont ahogy pedig írtad, ez a simlizés azért is működik itthon, mert a könyvelők is aktívan részt vesznek benne, mert féltik az irodát, az állásukat. Pedig bőven nincs miért, lehet is, van is tisztességes cég, ahol lehet munkáét találni, és előbb, vagy utóbb el kell indulnia egy tisztulási folyamatnak, amire pont most volna lehetőség, hogy az építőipar, ami az egyik legsimlisebb adózás terén szerintem a padlón van.
A nagy világon e kivűlNincsen számodra hely;Áldjon vagy verjen sors keze:Itt élned, halnod kell. Hoffmann Rózsa nem tréfál. Hogy ez már a kereszténydemokrata oktatási szigor egyik első jele-e, azt nem tudom, de mindenesetre igencsak komolyan veszi és szó szerint értelmezi Vörösmarty…..
Vasárnap reggel Tihanyban ébredtünk, a reggeli mellett gyorsan végignyálaztam telefonon a hireket. 8:54-es keltezéssel kint volt egy hír: kamion felborult az M7-esen, teljes útzár Budapest felé. Fasza. 11-kor elindultunk hazafelé, rádióban mondták, hogy a pályazár még mindig tart.…..
  Szerda este fél kilenc magasságában, Bukarestből hazaérkezve a repülőtérről Kőbánya-Kispest metróállomásra tartó 200E buszon állva azon gondolkoztam, hogy mennyit javult az elmúlt években a reptér BKV-s megközelíthetősége: normális, légkondicionált busz, normális…..
Mostanában mintha szaporodnának az olyan DHL-es sztorik, ahol az elvárható minimumot sem sikerül teljesítenie a csomagküldő szolgálatnak. Hiába próbálják meg 3x kézbesíteni a csomagot, ha nem csengetnek be, hogy otthon vannak-e, vagy ha meg sem találják a házszámot. Ez már lassan…..
Yves horrorsztorija után Homár legyen a talpán, aki beteszi a lábát az aquincumi Auchanba. A pénztáros a helyszínen beismert hibájából kevesebb tejet számolt el, mint ami a kosárban volt, amit a biztonsági őrök a vásárló lopásának akartak elkönyvelni. Naiv ügyfél ehhez nem…..
A korhatárkarika az alant olvasható levél néhány trágár kiszólásának köszönhető, a történet nem horroros vagy szexes, hanem nagyszámos. Viszont parádés. Levélírónk egy középvállalat egykori vezetője, aki regnálása alatt 50 millió forintért eladott egy ingatlant. Most…..
György sztorija szerint már egészen elképesztő, hónapokon átívelő tortúrát kell túlélnie az előfizetőnek, ha fel akarja mondani lejárt hűségidejű szolgáltatását. A hűségidő eleve náci módszer, de az, hogy utána hónapokig szopatják az ügyfelet, hiszen addig is fizet, az…..
Sok baj van ezekkel az izlandiakkal mostanában, szinte évente kirobbantanak valami válságot. A hülye vulkán miatt külföldön ragadt honfitársaink a jelek szerint hamarosan hazatérhetnek, bár azt nem tudni, milyen sorrendben pótolják az elmúlt napok kiesését: En szerencsere nem…..
Judit, aki egy darab autó tulajdonosa, nagyot nézett, amikor az önkormányzat kettőért akart fizettetni vele. A második jármű egy ősöreg Dacia. Judit először semmit nem értett, aztán derengeni kezdett neki, hogy 17 évvel ezelőtt tényleg eladtak egy ilyen autót. A helyhatóság a…..
radio100jozsi 2010.03.01 22:26:05
Én ugyan így jártam tavaly (idén még nem jött csekk). Egy 13 éve eladott Wartburg után szabták ki simán az adót, közben meg a már 2 éve saját autóm után meg semmit.
Én nem fizettem semmit, írtam a jegyzőnek, hogy a Közig eljárásban joguk van korrigálni, határozatot vissza vonni stb. azaz megadtam a lehetőséget, hogy a hibájukat javítsák. Valamint mellékletem egy 1997-es Önkormányzati határozatot, mely szerint az az autót eladtam, és az adózás alól az önkormányzat levette a kezét (lényegében). De csak kötötték a karót az ebhez (ez van a BM nyilvántartásban, ők ebből dolgoznak), mert furcsa mód 12 év után kiderült, hogy az autó az én nevemen van. Persze az is érdekes, hogy az eladás után tudom, hogy össze is törte az új tulaj az autót, és a rendőrök este hozzám csöngettek, hogy én baleseteztem az autómmal. De szerencsére adásvételi megvolt (mai napig megvan minden valaha volt autós papírom), így az ügy lerendezve. Ezek után azt hittem, hogy ebből nem lehet gond, de lett, úgy látszik a rendőrség a nyilvántartásban mégsem tudott erről a tényről, hát igaz a belső információáramlás hiányáról híres a mi állami szerveink sajnos. Na ezek után bementem a 12 éves szerződésemmel az okmányirodába, és az 1978-as évjáratú 31 éves Wartburg értékesítését bejelentettem. Azóta kaptam határozatot, mely szerint az új tulaj át nem írása miatt kivonták a forgalomból. Na ezzel vissza a helyi önkormányzathoz, hogy akkor töröljék a kiszabásról a határozatot. Na azóta sem jött erről semmi, azaz jelenleg még továbbra is én vagyok az önkormányzat élő határozata szerint az adóköteles az autó után. Most várom mit hoznak ki, viszont a késpótlékra meg ősszel is csak egy csekket küldtek, de egy részletezés sincs benne, hogy ebben ugyan benne van-e a nem létező kocsim be nem fizetett súlyadójának a késedelmi kamata-e? Na ez egy következő meccs lesz.

Ami jogilag szerintem megkérdőjelezendő, hogy egy 12 évvel ezelőtti önkormányzati határozatot ( a képkocsi eladásról, és a súlyadó alóli kivonásról) miképpen tud felülbírálni egy mostani BM nyilvántartás??? Ez simán a jogbiztonság csorbulása, és alkotmányellenesség kategória.

Ja BM nyilvántartás, jött egy autóról tiltott helyen történő parkolásról szabálysértési pár éve. Az érdekes az, hogy a Skoda Favorit, és az stimmel, volt ilyen autónk, az időpont nem (akkor már eladtuk), és a szín sem, de a rendszám furcsa mód csak egy számmal tért el, eggyel előtti. Na irány okmányiroda, elő megint az adásvételi papírok, hogy akkor mi van. Hát kiderült, hogy amikor ezt az elektronikus nyilvántartást bevezették, akkor véletlenűl a mi kocsink mellettit is a nevünkre tették!!!

Ezek után is a szent BM nyilvántartás az erősebb, ez a mi elektronikus demokráciánk sajnos.
Tegnap már megírta a Blikk, hogy a Boros-Bochkor páros már tárgyal a Neo FM-mel arról, hogy esetleg az új rádión folytatódna a Bumeráng. Több helyről megerősített információink szerint azonban a két rádiós a Klassz FM képviselőivel is leült már tárgyalni. Boros és Bochkor…..
radio100jozsi 2009.11.06 21:37:10
@bárisnya:

Mi van a Kossuth rádió vételi lehetőségével?

Annak hazánk terén egyedüliként 100%-os a lefedettsége.

Én legutóbb a Pekingi olimpia híreit vígan hallgattam a kocsiban, a szálláson a Szlovák Tátrában, de anno a nagy augusztusi Dunai árvízről is a Horváth Rab-szigetén hallgattam a Kossuth adón a híreket.

Ja igen, sokan elfelejtik, hogy nem csak FM létezik, hanem AM is, amin tökéletesen vehető a Solti adóról az 540 kHz-en a Kossuth rádió.
Amúgy is minek a Kossuthoz FM, a beszélgetős műsorokhoz nem kell sztereó vétel.
radio100jozsi 2009.11.06 21:42:30
@Veér Farkas:

De egyet elfelejtesz, azaz nem az adók darabszámától függ az ellátottság nagysága, hanem azok teljesítményétől.

A Kossuth az FM-en valahol a Sláger-Danubius között lehet azaz olyan 70-75% körül.