Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dadan

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt már az elején szögezzük le, hogy egy tizenötös lista édeskevés azon magyar zenekarok, dj-k és egyéb előadók felsorolására, akiknek munkásságát haladéktalanul megengedhetetlennek nyilváníttatnánk, esetleg száműznénk az ország zenei piacának kínálatáról…..
Április 16-án jelenik meg a Supernem új nagylemeze Tudományos-Fantasztikus Pop címmel. Az album játékideje nincs fél óra, és csak kilenc dal van rajta, ebből egy 20 másodperces, tehát mondhatjuk, hogy nem csak a popos punkos rock műfaj miatt lesz könnyű megemészteni. A lemezt az…..
Szar lehet úgy műsort vezetni, hogy 1) percekkel a beszélgetés kezdete után sem tudja az ember a riportalanyok nevét, 2) a szerkesztők rossz zenekarról szóló információkkal tömnek minket, 3) és még kivágni sem tudjuk magunkat. Joshi Bharat szépen beleszaladt egy ilyen reggelbe, a…..
Egyik kedvenc fotó és divatblogom a The Sartorialist. Tetszenek a fotókon szereplő emberek az öltözködésük, de leginkább a blog egyszerűsége. Egy kamerával a kezedben sétálsz a városban, és lefotózod, aki tetszik. A budapesti verziót biztos többen próbáltak már, kíváncsi…..
Még magunkhoz sem térhettünk a legutóbbi médiabotrányból, amikor az MR1 riportere az emberi jogok világnapján megtagadta a TASZ elnökével, Dénes Balázzsal készített interjú leadását – mondván, hogy a “jelenlegi helyzetben” ilyet ő nem közölhet. És máris itt a következő példa arra, merre felé is…..
dadan 2010.12.17 15:20:48
@KG2000: ha a KKB szerinted sóhivatal, akkor tényleg fogalmad sincs semmiről, csak akkor mi a fasznak kommnetelsz
A Supernem a kaliforniai Mojave Air and Space Porton idén tavasszal tett látogatása során átesett az űrturistáknak kötelezően előírt teszteken, hogy majd 2011 decemberében az elsők között repüljenek az űrbe a SpaceShipTwo nevű szuborbitális űrrepülőgép fedélzetén,…..
dadan 2010.11.10 14:25:36
@zöld szemesostoros: bízom benne, hamarosan már csak te is fotoszintetizálsz...
Papp Szabolcsról és zenekaráról már régen lehetett hallani, aminek megvolt az oka. A fiúk a koncertezésen és az új lemez készítésén túl egy rendkívüli meghívásnak is eleget tettek. Történt ugyanis, hogy idén tavasszal a zenekar meghívást kapott a kaliforniai Mojave sivatagban…..
dadan 2010.10.06 21:56:50
@Bougheau Tschichka: rosszul tudod, pontosan 200.000.
Subba Végre Falunap!! 2010.08.03 08:30:00
Idén sem vártuk hiába, elkezdődött a falunapok szezonja, lássuk ki mennyiért csinál jó hangulatot. Kis segítség a 90ft/km-es útiköltséghez: LL. Juni (mondjuk ő ennél egy ligával feljebb van) egy nyári szezonban több, mint 30.000 km-t utazik.via proli..
dadan 2010.08.03 10:04:39
@agyvihar: mindig plusz Áfa...
anonim [szexfüggők] Olcsó bringa 2010.06.28 08:20:00
Nem vagyok szép. Na jó, kifejezetten csúnya se, de egyálatlán nem tetszem mindenkinek. Nem fordulnak utánam az utcán még a melósok sem. Csak néha. Nem baj. Tudom, hogy képes vagyok kéjt okozni és ez nekem elég. Miért ne érhetné megrendítő, orgazmikus mámorélmény azt, aki a…..
Joshi szívében kés, Maunika nyakán Kötél, s utánok több is jön talán, Hatalmas kezdesz lenni végre nép! Ez mind igen jó, mind valóban szép, De még ezzel nem tettetek sokat, Döntsétek romba a székházakat! Petőfinek ez a kitekert strófája jutott eszembe, mikor elolvastam a…..
Nem is az röhejes, hogy az RTL párkeresős realityt indít Edittel, hiszen az Editek, Győzikék, Pákók, Benkők azért vannak, hogy reality készüljön velük (mondjuk nálunk szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban az Editek is másképp néznek ki). A vicc inkább az, hogy…..
A hírek szerint holnap kiderül, ki vezeti a Jobbik országos listáját, azaz ki lesz a párt miniszterelnök-jelöltje. A Jobbik dilemmáiról és lehetőségeiről korábban már írtam (még korábban második erős esélyeiről is), most kifejezetten csak a személyi kérdésre…..
dadan 2009.12.16 13:49:14
@Epikurosz:
Biztos lehetsz benne, hogy az óriási ötleted, amely nyilván a baromi jól tájékozottságodból fakad, senki nem akarja lenyúlni.
De remélem nem arra a Széles Gáborra gondolsz, aki most melldöngetve hazafias médiabirodalmat épít, miközben jó pár évvel ezelőtt úgy barmolta és cincálta szét az Ikarust, hogy még levegőt sem tudott venni az az ott dolgozó néhány ezer ember.
A hozzáértése már akkor jól látszott, ti. ahhoz, hogy zsebét degeszre tömje. Ahhoz már kevesbé, hogy egy megmenthető magyar gyárat ne szétkúrjon, hanem talpra állítson...
Újból méri a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség a Magyar Hírlap példányszámát, miután éveken át azt mondogatták Széles Gábor kedvenc lapjánál, hogy teljesen felesleges az ilyesmi.Amikor utoljára, 2004 első félévében auditálta a Matesz a lap eladási adatait, akkor 28…..
Hogy a CD elavult technológia, azt ma már mindenki érti. A számítógépes adathordozók már csak ilyenek: egy darabig használjuk őket, aztán elfelejtjük. Ez történt a különböző méretű floppylemezekkel, streamerekkel, a ZIP-meghajtókkal, a ROM-kártyákkal és sok minden mással.…..
dadan 2009.07.01 13:40:02
A cikk alapvetően helyes következtetésekre jut a hangfelvétel kiadókkal kapcsolatban, ezzel nagyjából egyet is érthetünk, viszont a kommentekből kirajzolódó vadromantikus, hátborzongatóan ostoba és plasztikus véleményeket, miszerint az igazi zenészek, akik a zene szeretetéért, meg nem pénzért bla,bla,bla, azért tegyük már a helyére.
A zenével hivatásszerűen foglalkozó alkotók, előadók, mint azt a jelző is mutatja, arra tették fel az életüket, hogy zenét szerezzenek és azokat elő is adják, míg a társadalom más hasznos tagjai mondjuk arra, hogy gyógyítsanak, házakat építsenek, szoftvereket fejlesszenek. Várjuk tehát el, hiszen akkor így igazságos, hogy a gyógyítást hivatásuknak tekintő orvosok, a házakat szeretetből építő kőművesek és a munkájukat szent fanatizmussal éjjel is végző szoftverfejlesztők természetesen ingyen dolgozzanak? Mert milyen aljas dolog már ilyen munkáért még pénzt is kérni...
Próbáljuk tehát lehántani végre a zenéről is ezt az idegesítő romantikus mázt. Attól, mert a zenekészítés egyszerűbbé, a technológiák mindenki számára elérhetővé váltak, még nem lesz több tehetséges, invenciózus eredeti alkotó, zenész meg pláne nem, mint ahogyan ép ésszel nem állnánk neki házat építeni, vagy számítógépes programokat írni, csak mert meg tudjuk venni a téglát vagy mert van otthon egy "bivalyerős" gépünk.
A zenész, akinek a munkájára tehát szükség van, úgy gondolom joggal szeretne megélni abból, amit csinál, kivált, ha azzal sok-sok embernek tud örömöt szerezni.
Joggal érzi úgy, hogy az a szellemi produktum, amit létrehoz, bizony pénzre is váltható értékkel kellene bírjon.
És ahogyan a cikk szerzője pontosan érti, ebben a paradigma-váltó időszakban alakul majd ki, hogy egy zenemű sokféle felhasználása után, milyen csatornákon és kik gyűjtik be a jogdíjakat és juttatják el a szerzőkhöz. A pusztán hangfelvétel kiadó cégek kora tehát valóban lejárt és minden bizonnyal visszatérünk a zeneipar kezdetéhez, vagyis a zeneműkiadók jelentősége nő majd meg valamint azoké a kis zeneiparban dolgozó cégeké, amelyek egyszerre foglalkoznak menedzsmenttel, zeneműkiadással és megtalálják a helyüket a digitális piacon.