Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Duddly

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Alapítványból birodalomba 2009.11.17 07:00:00
Innentől három hétig zárva vagyunk. Nyitás Télapó után, Szeplőtelen fogantatás napján. Népünnepély nélkül, csendben, nyakkendők szűk körében alakult meg a szövetségi Európa. Alkotmányának elfogadása olyan esemény, amit majd a történelemkönyvek fognak értékelni, és…..
Duddly 2009.11.18 17:33:23
@BSz: Szerintem nem feltétlenül kell egységes adórendszer, már az is jó lenne, ha lenne egységes irányítás, hadügy, külügy, meg végre nálunk is lenne euró. De ott lemaradtam kicsit, hogy miért is jelentené az egységes adórendszer a nemzetállamok végét.
@almodhi: Bocs, ha félreérthető voltam, én az összes kiegészítés, kommentár, ítélet oldalszámára gondoltam, az is van annyi, mint a Lisszaboni Szerződés terjedelme.Egyébként már legalább ötmilliószor kértek, hogy ne túlozzak folyton.
@peetmaster: Már mér pusztulnánk ki? Nincs mindenhol elnöki rendszer, elég egy hatékony kormány is.
@grizliewok: nagyjából mindennel egyetértek, amit írtál, kivéve, hogy szerintem egységes védelempolitika lehet legkönnyebben, mert ez csak a három nagyon múlik, a többi tagállam nem nagyon tud beleszólni ebbe. A másik, amivel nem tudok teljesen egyetérteni, az a politikai elit kérdése, ennek hiánya szerintem csak a keleti tagállamokban okoz gondot.
Duddly 2009.11.24 23:35:51
@Lord Kilburn: Na ez egy jó kérdés (végre, hátha a Közel-Keletről visszakanyarodunk az eredeti témához). Szerintem az angolok, franciák elsősorban angolok és franciák, de másodsorban eu-polgárok. A belföldi magyarok többsége pedig sajnos sem ennek, sem annak nem tartja magát, nálunk jelenleg túl erős az önérdek ahhoz, hogy tényleges nemzeti (vagy eu) közösségtudatról beszélhessünk. A határon kívüli magyaroknál a nemzettudat lényegesen erősebb, de ez szerintem értelemszerű. Én személy szerint az állampolgársági népszavazás óta inkább eu-polgárnak tekintem magam, mert csak erre tudok büszke lenni. De nem akarok nagyon off lenni, meg személyeskedni sem, úgyhogy ezt most nem fejteném ki. Mindenesetre a föderáció azért is jó lenne, mert az eu-tudat erősítésével végső soron - kicsit paradox módon - a nemzeti összetartozás érzésünk is erősödhetne.
Duddly 2009.12.04 10:52:58
@Lord Kilburn:

"Magyarságomat sem tudom európaiságom nélkül értelmezni. Éppen ezért, amikor csatlakoztunk az EU-hoz, azt valamiféle történelmi megnyugvással éltem át: újra összenőtt, ami összetartozik."

Én sajnos nem vagyok ennyire biztos ebben. Magyarország mindig is komp-ország volt, a nyugati-(bizánci)szláv (sőt egy ideig török) kultúrák közé ékelődve, lényegében egyedül. Ezért mi nem tartozunk automatikusan egyikhez sem, de mindegyikhez tudunk idomulni. El kellene végre fogadnunk a nagymagyar álmok, meg a Nyugat védőpajzsa-felfogás helyett, hogy 1490. óta ténylegesen hozzászoktunk ahhoz, hogy magunkat önmagában nem, csak másokhoz képest tudjuk definiálni. A föderáció ezért nem hazatérés, hanem a legkisebb rossz tudatos választása, ez az a leginkább toleráns kultúrkör, amelyben a miénk túlélhet, sőt fejlődhet, a többiben jobban asszimilálódni kéne. Sokan kritizálják Huntingtont, de azért szerintem az alapgondolata nem rossz, sőt kicsiben is érvényesül.

Mindenesetre, meg kell adni a lehetőséget az egységes európai kultúrkör kialakulására (most még ilyen csak nagy vonalakban van), amellett, hogy a nemzeti(ségi) identitások lényegét is megőrizzük. Valahogy úgy lenne jó (legalább is ebből a szempontból), mint az USA-ban, mindenki elsősorban amerikai, de másodsorban ír, olasz, spanyol, afro-amerikai, indián stb. Ehhez pedig nincs más út, mint a föderáció.

Az angolok és franciák helyzete sokkal egyszerűbb, kultúrális gyökereiket tekintve nincsenek egyedül, így könyebb önmaguk meghatározása is. Minket szerintem legjobban az írekhez lehetne hasonlítani, de nekik a földrajzi helyzetük jobb, elég volt az angoloktól függetlenedniük. Ennek ellenére, lassan mindegyikük kezdi belátni, hogy már talán most is végérvényesen lemaradtunk Kínához képest, ezért azt kellene keresni, ami összeköt. Nekünk is ezt kell tennünk.

Bár a gung bao csirke egyátalán nem rossz...
w Egy bajusz mind fölött 2009.03.25 06:45:00
Gyurcsány Ferenc azt üzente, harcolni kell az előrehozott választás ellen. Mégpedig azért, mert akkor jönne a Fidesz, nagyon, egészpályásan, és az horror. Továbbá program nélkül nem szabad választást nyerni eleve; ezzel szemben hamis programmal nyilván szabad, mert ő úgy nyert.…..
Duddly 2009.03.25 13:08:45
Logikus, amit írsz, lehet, hogy elb@sztam hajnalban a saccolást Surányira? Mindegy, a lényegen nem változtat, egy év alatt semmit nem lehet csinálni.
w Takarodó 2009.03.23 06:00:00
Eltakarodik hát. Lemondását négy és fél éve követelik ellenfelei, akik azóta egyre sokasodtak, és sok közülük ellenséggé aljasult. Kezdetben azért, mert úgymond senki nem választotta őt. A választók Medgyessy Péternek adtak felhatalmazást, tehát Gyurcsány Ferenc illegitim.…..
Duddly 2009.03.25 00:51:17
@fénydublőr: jövő március-április? neee, úgy már könnyű...:) Egyébként lehet, hogy mások lesznek az arányok, én csak nagyságrendeket akartam írni. Az pedig, hogy ez baj-e, majd kiderül. A remény hal meg utoljára.:)

Ami viszont tényleg baj lehet, hogy egy darabig a fidesz sem fog hozányúlni a pártfinanszírozáshoz, nagyon le lehetnek gatyásodva mostanra, később pedig azért nem, mert ugyanúgy ráéreznek az ízére, mint a mostaniak.

Ezzel együtt azonban, egy esélyt megérdemelnek, mielőtt elkezdjük leszóljuk őket is, nem azért mintha tényleg biztosan jobbak lennének, hanem mert nincs más. Illetve elméletileg van: például megszállhatnának minket az osztrákok és a szlovénok együtt.:)
Duddly 2009.03.25 01:09:49
@Tóta W. Árpád: Igen, csak az a baj a Kóka-féle gazdasági liberalizmussal, hogy kizárólag versenypárti, patriotizmus nélkül, ami miatt a hazai vállalkozásokat egyre gyorsuló ütemben fogják bedarálni. Tudom, persze, hogy a patrióta gazdaságpolitika az EU-n belül nehéz dolog, de ha a nagyoknak megy, mi is próbálkozhatnánk, ha kisebb mozgástérrel is. A gond itt az, hogy ez a kérdés is csak mostanra merült fel, és csak a szokásos szlogen szinten, hogy ja,ja, segítsük a kis- és középvállalkozásokat. A Fodor vonal nekem azért volt szimpatikusabb, mert hangsúlyosabban akarta kezelni az egyéb liberális értékeket is, nemcsak gay pride kirakatfelvonulás-szinten. Sajnálom, hogy nem lett belőle semmi. Ennek persze szvsz az az oka, hogy az szdsz már annyira kötődik az mszp-hez, hogy képtelen önállóan definiálni önmagát, a lépéseit mindig az mszp-hez viszonyítva tudja csak meghatározni. Ez így a lassú halál, és így nincs is rá szükség. Én a helyükben hazardíroznék, és belemennék az előrehozott választásba. Vesztenivaló úgysincs, mert az EU választással egyidejű választásról már lecsúsztunk, kb. januárban lehetne csak előrehozott választás, jövő április helyett. Így sincs sok esély persze, de így legalább lenne valamennyi, a megújhodásra is. De úgysem merik meglépni, és ezért el fognak tűnni.
Duddly 2009.03.25 12:44:37
@Tóta W. Árpád: Nem értek teljesen egyet. Az igaz, hogy Ferencünk lenyúlta a liberális értékek egy részét, de csak azokat, amik a baloldalon értelmezhetők. Ez közel sem a teljes értékrend, sőt. Hogy a te példáddal éljek, nemcsak antifasisztának kell lenni (persze annak is), hanem antikommunistának (ugyanannyira) is, a szélsőbal ugyanolyan veszélyes mint a szélsőjobb, minden szélsőség az. Csak ez mostanában elfelejtődött, mint ahogy az egyenlőség is lassan maga alá gyűri a szabadságot. Most a diszkrimináció fáj csak az szdsz-nek, ami persze fontos, de az már baj, hogy a gyülekezési jog és szólásszabadság korlátozására irányuló folyamatos jogalkotói szándéknak, és a rendőrség emberi méltóságot alázó túlkapásainak már csak a felvetésével is fideszessé válik valaki a szemükben. Bár, ki tudja, lehet, hogy igazuk van. Én is olyan szdsz-t szeretnék újra, amiben Tölgyessy Péter az elnök. Az "csak" liberális volt, nem balliberális.
w Elzúgtak forradalmai 2009.03.16 09:00:00
  Tulajdonképpen minek ünneplünk egy olyan gusztustalan dolgot, mint a forradalom?   Egy másik ünnep óhajtása A tehetetlen halott ..
Duddly 2009.03.16 17:55:55
Bocs, asszem elb@sztam az előbb, természetesen nem a szólásszabadságra, hanem a gyülekezési jogra gondoltam. De a szólásszabadság is megér egy misét, a gyűlöletbeszéd szabályozására vonatkozó, teljesen nevetséges elképzelésekkel. A gond itt az, hogy ez tudatos jogalkotási kocepció, ha egy alapvető jog kényelmetlenné válik, azonnal az az első, hogy korlátozni kívánjuk. És ebben egyik oldal sem jobb a másiknál. És külön öröm az is, hogy mindkét oldal szeret törvényhozási tárgykörbe tartozó kérdéseket rendelettel megoldani.
w Titkos féreg 2009.03.05 04:00:00
Nem fenyegeti veszély azt, ki akkor is óvatos, ha biztonságban van.A Szlovák Információs Szolgálat jelmondataKülönös dolgok történnek Magyarországon, nagyon furcsa dolgok. Találgatásra okot adók.Találgatásnál többre nem adnak okot, tartsuk ezt észben. Sem arra, hogy…..
Duddly 2009.03.05 09:37:04
Több észrevételem is lenne:

1. A legfontosabb, hogy a Siemens a Blahánál (is) gyűjtött.:)
2. Érdekes a felvetés, de nem logikus. Önmagában az, hogy Szlovákia megpróbál minket destabilizálni, ésszerű. De ennek szerintem nem az a módja, hogy legyilkolásszanak cigányokat, mert ez éppen a nemzeti összefogást erősíti. Sokan utálják nálunk a cigányokat, de azért a többség nem sírja vissza a lágereket, és egy ötéves gyerek hátbalövése mindenképpen undorító, csak megvetésre érdemes.
3. Örömmel konstatáltam ugyanakkor, hogy annyira hülye mégsem vagyok, régóta ugatom, hogy nincs érdemi külpolitikánk, érdemi nemzetstratégiáról nem is beszélve, a nemzetbiztonsági szolgálat pedig jelen formájában gittegylet, ennek a fenntartása puszta pénzkidobás. Ami a külpolitikát illeti, fényesen mutatja a megítélésünket az, ahogy Ferencünk javaslatára reagáltak a többiek, kb. az volt a lényege, hogy hüjegyerek, kussojjá. Pedig szerintem nagyon jó felvetés volt, csak nem volt előkészítve, kelet-európának rá kellene ébrednie arra, hogy csak az egységes fellépés hozhat eredményt az unión belül, ha mindenki a maga pecsenyéjét akarja sütögetni a többiek rovására, mindeki éhes marad. A végjáték pedig még szebb volt, a PSZÁF azért tiltakozott sértődötten, hogy kihagytak minket egy olyan nyilatkozatból, ami gyakorlatilag lehülyézi a miniszterelnökünket. Szóval kicsit olyan volt, mint az óvodában. Nem baj, ha megvernek, de legalább játszanak velem.
Magyarbűnözők agyonütik Szent Viborádát A zsidót még a hülye fasiszták is kultúrnépnek fogadják el, sőt a legtöbb hülye fasiszta pont azért utálja őket, féltékenységből. Viszont hagyomány és örökség ide, genetika oda, egy ilyen kultúrnép is lopni, rabolni fog, sőt…..
Duddly 2009.02.11 10:48:14
Na ja, érdekes párhuzam. Akkor ezek szerint most mi vagyunk a Német-Római Birodalom, a cigányok meg az ezer évvel ezelőtti magyarok? Ha ezt vesszük, akkor azt is néznünk kell, hogy a kalandozások lezárása után egyből fodult a kocka, már nem mi mentünk németbe kispolskival hűtőládáért, hanem ők jöttek megnézni a Plattenseet, meg egyebekben egy kis hűbérsei esküért, kincsért, miegymásért, a kultúra jegyében. Akkor tehát most nekünk is megelőző csapást kellene mérnünk, mintegy a prevenció jegyében, és felégetni pár cigánysort itt-ott. És nemcsak úgy hétvégi, házilag barkácsolt molotov-koktélos módon, hanem államilag, a honvédség és a tűzoltóság bevonásával.
Én belátom, hogy a liberális modell megbukott, és azt is, hogy Veszprémmel betelt a pohár, de akárhogy nézem, nem nagyon van egyelőre más lehetőség. A demokrácia is szar, mint modell, de eddig még nem találtak ki jobbat, illetve kitaláltak pl. Platón, de az utópia ugye, megvalósíthatatlan.
Ha elkezdünk keménykedni a cigányokkal, kifejezetten faji alapon, viszonylag könnyű dolgunk lenne. Már a 30-as években is ment ez a csendőrségnek, rend is volt ugye, mert előbb ütöttek, aztán nem kérdeztek semmit. Csak azt kéne megérteni, hogy a látszólagos lágyság nemcsak a cigányokat védi, hanem minket is. A mostani rendőrségnek ugyanis életveszélyes lenne több hatalmat adni, 2006. október 23-án fényesen bebizonyították, hogy inkább van kedvük védtelen tüntetőket büntetlenül szétverni, mint egy cigány törzsi-családi háborúba beavatkozni.
Szóval, lehet, hogy furcsa, de szerintem a cigány-kérdést nem a cigányságra közvetlenül vonatkozó intézkedésekkel, nem támogatásokkal lehet kezelni, hanem az optimális állami működés megteremtésével. Ehhez vizsont az kell, hogy a politika háttérbe szorítsa saját magát, és teret adjon a szakmaiságnak. Csak ez ugyanolyan utópia, mint Platón.
w Lopott, lop, lopni fog 2009.02.03 12:40:00
A közjogi javaslat baljósan csengő kifejezés; Medgyessy Péter tette azzá. Medgyessy Péter 2004 februárjában, a közelgő, és a szociknak nem sok jót ígérő EP-választások árnyékában dobott fel néhány frissnek szánt ötletet. Ettől azt remélte, hogy visszaveheti a…..
Duddly 2009.02.03 16:19:32
Hmm. Jó kis téma. Két észrevételem lenne, így elsőre.

1. "A pártokba kilopott pénz összességében nem olyan nagyságrend, ami megoldaná a költségvetési hiányt"

De majdnem, szerény becsléseim szerint egy évben korrupcióra kb. 200-300 mrd Ft közpénz megy el évente. Ha emlékeztek csak az autópálya-kartell miatt a GVH 7 mrd Ft bírságot szabott ki (a vizitdíj felét, hogy demagóg is legyek kicsit). A mondat második felével azért egyetértek.

2. GyF javaslatából is látszik, hogy mindenki tudja egyébként, hogy mit kéne tenni: kisebb OGY és ÖK rendszer, arányos választás stb. , de csak kommunikációs fogásként él vele. Kiváncsi leszek, él-e a FIDESZ a történelmi lehetőséggel, és elfogadja (sok tétje neki sincs, a választásokat megnyerik, a 2/3-ad meg egyébként se biztos). Persze sok reményem nincs ebben, valszeg majd az lesz a reakció, hogy rálicitálnak, és bemondanak valami más - nészerűbbnek gondolt dolgot (asszem Szijjártó tegnap már be is mondta a tutit: 199 képviselő, de marad az egyéni kerület).

Az egyéni kerületi rendszer fenntartása szerintem nem éri meg, egy kézen meg lehet számolni, kik azok, akik most emberre és nem pártra szavaznak. Ezzel szemben az arányos rendszer fele annyiba kerül választásonként, és igazságosabb is, mert megszünteti a felülreprezentáltságát a nyertes pártnak. Már csak az 5 %-os küszöböt kellene eltörölni, de ezt egyik nagy párt se fogja soha javasolni.
w Eljövendő szép napok 2009.01.05 19:50:00
  Nincs buék, ez nem lesz boldog új év. Don-kanyar lesz...
Duddly 2009.01.06 17:50:10
Na látom, sokan tudják, hogy mit kéne tenni, bravó. Ezzel szemben - mivel, ahogy ezt annak idején Pokol Béla "közérthetően" megfogalmazta: a politika a kormányra kerülni/ellenzékben maradni univerzális értékduál mentén orientálódik - szerintem ez lesz:
1. A MeH költségvetését plusz 3 mrd forinttal megemeljük a válsággal kapcsolatos lakossági kommunikációra, egyéb érdemi intézkedés megtétele a 2010-es választásokig pedig értelmetlen, nehogy már a mostani ellenzék arassa le a gyümölcsöt.
VAGY:
2. A miniszterelnök a történelmi felelőssége tudatában nem politikusként cselekszik, mire azonnal a saját pártja buktatja meg, és az új miniszterelnök szédítő ütemben tér vissza az 1. pont megvalósításához. Ezt a 2. pontot azonban nem tartom túl valószínűnek, mert - bár érzékelhetően ez sokszor okozott már Ferencünknek morális problémát - eddig mindig a politikus énje győzött (az öszödi beszéd kivételével).
Eredmény: Kormányzati szinten nem történik semmi 2010-ig, a piaci/társadalmi önszabályozás fogja megpróbálni kezelni a helyzetet. Leállnak a hazai forrásból finanszírozott állami beruházások, emiatt még nagyobb lesz a korrupció az uniós pénzek körül; nő a feketegazdaság; ezek miatt a külföldi tőke nagy része kivonul stb. Lakossági szinten a munkanélküliség miatt várhatóan emelkedik a vagyon elleni bűncselekmények száma, de ezzel együtt az önbíráskodás is és felerősödnek a szélsőségesek, ami pedig újabb remek kommunikációs téma lesz. Szóval fasza év várható, de csődbe nem megyünk, hitel van bőven, az államadósságot meg ki nem szarja le. Végül pedig, ha az ellenzék nem tesz semmit és így nem hibázik, 2010-ben a kommunikációra elköltött milliárdok ellenére 2/3-ös többséggel nyeri a választásokat, és ekkor szédítő ütemben elkezdi majd rendbetenni a kiüresedett pártkasszát. Ez eddig a realitás. Az pedig már a hit/remény/szeretet kategóriába tartozik, hogy eközben csinál-e majd valami érdemlegeset is, mivel erről jelenleg stratégiai okokból nem beszélhet.
w Igény, az volna rá 2008.12.17 06:14:00
  Na, kuss lesz a bakancsoknak. Fasizálódni tilos. Pedig a gárda jó dolog.   Szorosan kapcsolódik: Challengeland..
Duddly 2008.12.17 23:00:05
Nagyon elgondolkodtató cikk, bár a humort most is hiányolom kicsit. Viszont lehet, hogy én látom rosszul, de úgy tűnik, hogy a komment-társak többsége elsiklott a lényeg mellett. Ebben a cikkben ugyanis szerintem nem az a mondanivaló, hogy feloszlatta a bíróság a gárdát (ami egyébként szerintem jogilag vitatható erősen, érdeklődve várom a másodfokot), hanem az, hogy az állam inkompetens, mert bizonyos kérdésekben csak látszatmegoldásokat ad. Ennek egyik része, hogy ténylegesen csak operett-hadseregünk van, pedig igazi kéne. Ha pedig nincs igazi hadsereg, és ennek létrehozására állami akarat sincs, akkor legalább állami nemzeti gárda legyen.
Csakhogy a levezetés kissé paradox, mert ha a hadsereg javítására nincs állami pénz és akarat, akkor hogyan lenne egy nemzeti gárdára? Igaz, hogy az olcsóbb lenne valószínűleg, de amelyik kormány ilyet állami szinten akarna létrehozni, annak előzetesen szakítani kellene azzal az ideológiai megközelítéssel, hogy minden szervezet náci-gyanús, amiben a "magyar" vagy a "nemzeti" szó szerepel. Sőt ebben a kérdésben ideológiamentes társadalmi konszenzust kellene teremtenie, mivel ellenkező esetben a jobboldal azért nem lépne be, mert az NG-t álcázott Munkásőrségnek, a baloldal pedig azért nem, mert SS-alakulatnak tartaná. A mai viszonyok alapján azonban ez még hosszú ideig elképzelhetetlen, ma a politika mindenre már tűrhetetlen mértékben telepszik rá. Ennel sokkal reálisabb megoldás lehetne a hivatásos hadsereg NATO által megkövetelt minimális szintre való csökkentése (mivel ezzel a hadsereggel nem tudjuk megvédeni magunkat; növelni nem tudjuk, mert nincs rá pénz; akkor minek bohóckodunk ezzel a szükséges mértéken túl egyátalán), és az így felszabaduló költségvetési forrásokat pedig a belbiztonság növelése érdekében oda lehetne adni pl. a rendőrségnek. Sőt ez a javaslatom vonatkozik a nemzetbiztonsági szolgálatokra is, azok ugyanis szerintem érdemi hírszerzésre alkalmatlanok, jelenlegi fő tevékenységük, hogy megrendelésre nyakló nélkül lehallgatnak mindenkit. Sőt, ha már itt tartunk, mivel Magyarországnak érdemi külpolitikája sincs, a KüM költségvetését is le kellene szorítani a nagykövetségek fenntartására, meg némi repi-pénzt hagyni a miniszternek, a szlovák kritikák miatt mondjuk fodrászra.
Duddly 2008.12.23 22:24:46
@Karesz (Charlie): Az "igazi kéne" kijelentésen én is gondolkodtam, hogy leírjam-e, mert:
1. Azért a történelem általában azt mutatja, hogy erős hadsereg nélkül a nemzeti érdekek érvényesítése nehézkesebb, még békében is.
2. Erős kételyeim vannak, hogy egy ellenünk irányuló támadás esetén a NATO tényleg megvédene minket
3. De: ha a realiást nézzük, esélyünk nincs erős hadsereg felállítására, se pénz, se szándék, és ha ezek még meg is lennének, a szlovákok egyből rinyálnának, hogy mindez ellenük irányul, és erős külpolitika nélkül ezt a többi ország még el is hinné.

A független nemzeti gárda viszont nem lehet megoldás, és nemcsak azért, mert egy ilyen átpolizizált társadalomban, mint most a mienk, úgyis mindenki automatikusan besorolná valamelyik politikai erő alá, hanem azért sem, mert egy tényleges támadás esetén náluk nem jöhet be a svájci, vagy afganisztáni gerilla-harcmodor, az Alföldön nehéz elbújni, ugyanis.

Továbbra is azt mondom ezért, hogy a megoldás a rendőrség megerősítése lehet, akár úgy is, hogy a polgárőrségekből önkormányzati rendőrséget csinálunk. Ez az erő főleg a belbiztonságot erősíthetné, meg segíthetne a katasztrófa elhárításban, az impotens Polgári Védelem helyett, és esetleg egy külső támadásnál besegíthetne a hadseregnek is, hogy legalább jelképes ellenállást tudjunk nyújtani két napig, egyfelől a mundér becsületéért, másfelől hátha a NATO mégis ideér.

Ehhez viszont jelentős költségvetési átcsoportosítások kellenének. Jó, jó, a korábbi javaslataimat poénból írtam, de szerintem - és ez egy kicsit off lesz - mindenre lehetne pénzt találni, ha végre valaki megszüntetné azt a helyzetet, hogy a költségvetés kiadási oldalán levő pénz 10-20 %-át nyúlják le, különböző korrupciós technikákkal.

És hogy a végére megint előjöjjek a másik vesszőparipámmal: ha ezt a helyzetet sem tudjuk kezelni, akkor megint csak egy erős Unióban bízhatunk, aki majd megoldja helyettünk. Nekem meggyőződésem, hogy Magyarország egyetlen esélye ez erős Unió, az elmúlt 20 év fényesen bebizonyította, hogy ilyen elittel önerőből nem jutunk semmire. Ha pedig az Unió is beszarna, ami sajnos sanszos, akkor megszoptuk, és csak azért imádkozhatunk, hogy megint német gyarmat legyünk és ne orosz. Bocs, elkalandoztam.
w Roncsderbi 2008.12.01 13:50:00
Arra, hogy Szijjártó Péter hajmeresztő ostobaságokat beszél, nem illendő már rácsodálkozni; aki Szijjártó Péter szövegeit szóvá teszi, az gyurcsányista aknamunkás. Szijjártó Péter a párt lecsúszott slicce, nem illik rá ujjal mutogatni úri társaságban, sőt odanézni se. A…..
Duddly 2008.12.02 21:55:34
Pyrrhocoris apterus:

Nem igaz, a séma mindig más. :))

Bocsánat, ha nagyon off leszek, de az aktuális politikai nyilatkozatok engem nem tudnak lázba hozni. Nem akarok nagyképű lenni, de ezek a nyilatkozatok nem egy káposztát akárcsak kettővel is meghaldó IQ-jú embernek szólnak, eszerint kell kezelni. Ami érdekesebb viszont az az elitváltás kérdése. Szerintem az elitváltásért nem lehet tenni különösebben semmit, az "organikusan" fog jönni, úgy 50-60 év múlva, ha jön. A mostani elit egyfelől nagyrészben a régi mszmp-s pártelitből, másfelől a rendszerváltozás után hirtelen meggazdagodott, de továbbra is makkoscipős vállalkozókból, harmadrészt azokból a fiatalokból áll, akik vannak annyira karrieristák, hogy felveszik az előző kettő viselkedési sémáit, ide értve elsősorban, hogy csak "okosban" lehet megoldani a dolgokat. Szijjártó is ilyen, de a másik oldalon is csak ilyenek vannak. Változás csak a jelenlegi példaadó gárda kihalásával lehet, mert a mostani fiatalok azért már nem 100 %-ban utánozzák az öregeket, hanem csak mondjuk 80 %-ban. A következő generáció pedig már Szijjártóékat fogja utánozni, de nem mindenben, és talán az azt követő generáció már jobban fog hasonlítani a nyugati elitre. Csak addig még rengeteg minden történhet, ezért bizonytalan az egész, lehet, hogy addigra már régen megszállnak minket az oroszok megint. Viszont az is illúzió, hogy Ny-Eu-ban alapvetően máshogy mennek a dolgok, a francia és német elit ugyanúgy korrupt és adócsaló, csak a stílusuk finomabb és kevésbé hülyítik a népet. A Strabag sosem volt magyar cég, sem a Siemens, oszt mégis ... Meg olvassátok el Obama nyilatkozatát. Na az is demagóg a végtelenségig, oszt mégis hat. Szijjártót és Gyurcsányt pedig a többség egyaránt kiröhögi, az évente kommunikációra elszórt több milliárd ellenére. Valszeg, mert a tanácsadók is gagyik, és ők is úgy jutottak a szerződéshez, hogy a papa VB-titkár volt Csepelen 79-ben.
w Horogkeresztények 2008.11.28 08:30:00
„Ne legyen köztetek olyan, aki a fiát, vagy leányát áldozatul elégeti” Ha egy szervezet prominense nyilasnak néz ki, az egyetlen esetben nem probléma: ha az egy nyilas szervezet. Minden más esetben az ilyen figurákat sürgősen el szokás tüntetni. A Magyarországi…..
Duddly 2008.11.30 22:02:02
Pincehelyi, nyugi. Ha jól érzékelem a hozzászólásodból, téged a definíciókból elsősorban az "eltúlzó" szó zavar, ami már-már a tagadással egyenértékű. Hát szerintem se Sólyom, se eol, és azt hiszem én sem ilyen értelemben használtuk a kifejezést. Bocsánat, de ne az értelmező kéziszótárakból indulj ki, a Tinta kvk. megfogalmazásánál a három éves lányom pontosabbat tudna adni. Nem akarok a mítosz jelentésébe nagyon belemélyedni, de a lényegük általában az, hogy valamilyen konfliktust kívának megoldani, ismertetni, gyakran,sőt szinte mindig egy megtörtént esemény alapján, de attól elrugaszkodva, általában vallási köntösben. Az pedig, hogy a ma leggyakrabban emlegetett mítoszok olyan 2500-3000 éve megtörtént eseményeken alapulnak, még nem jelenti azt, hogy újabb mítoszok nem keletkezhetnek. A mítoszok keletkezésének nem feltétele az írásbeliség hiánya sem, az írásbeliséggel csak a szerepük csökken. Olvass inkább légyszi Gravest, G.S. Kirk-öt, vagy Mircea Eliade-t, lehet, hogy jobban elmélyedtek a témában, mint a Tinta kvk. A holokauszt elindult a mitizálódás útján. Hitler, Himmler, Eichmann, Mengele mitikus antihősök, a mai kultúrális közegben emberfeletti gonoszsággal felruházott figurák. A kora keresztényeknél ilyen volt pl. Nero, a zsidóknál Titus, vagy Domitianus császárok, csak az ő "fényük" mára megkopott. Azt szintén ne vitassuk, hogy hány könyv, film, irodalmi alkotás foglalkozik a holokauszttal, elsősorban nem tényszerűségi alapon. Pilinszky Harmadnapon c. verse az egyik kedvencem. De, ha neked úgy tetszik, lovagolj továbbra is az "eltúlzó" szón, bár a sine ira et studio jelentésén inkább neked kéne elgondolkoznod.
w Igazságot Magyarországnak! 2008.11.18 00:45:00
Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli. De hogy…..
Duddly 2008.11.18 11:31:19
Régebben azért szerettem TWÁ-t, mert a mondanivalótól függetlenül szétröhögtem magam a cikkein. Ehhez kéne visszatérni szerintem, és ennel a cikknél jobb kezdet nincs. Fasza volt!
Viszont a tököm tele van már a fasisztázással, azért, mert valaki OI-KOR-t, meg MOSOI-t énekelget, meg karlendít, meg Nagy-Mo. térképet lobogtat, az még messze nem fasiszta, hanem csak egy lúzer melós, aki így vezeti le, hogy egész héten basztatják a gyárban. (Van egy kőműves ismerősöm, aki ha részeg, egyszerre sírja vissza a Munkásőrséget és akar belépni a Magyar Gárdába.)
Ha viszont ezt a hőbörgést Szlovákiában teszik, és ezért jobban szétverik őket, mintha Mo-n tennék, istenem, ez van. Mit akarnak? Volt kaja, volt pia, volt balhé, szupi kis hétvége volt, lehet majd röhögni jövő szombaton a Koccintóban, hogy a Bélának jól beverték az orrát, meg lehet höbörgni az asszony előtt is utána részegen, hogy agresszivitással pótolják a hiányzó 5 centit.
Slota már veszélyesebb sokkal, mert mögötte állami hatalom is van. Ezzel már kéne, sőt már régen kellett volna kezdeni vmit. Mert az a mostani eseményeknél sokkal durvább, hogy egy kis köcsög állandóan Mo. külgyminiszterét fikázza, bárki is legyen az. És a Mailna Hedvig ügy is durvább, mert azért az a szlovák koncepció, hogy a csaj szétverte magát, hogy meneküljön a vizsgától és rákente szegény szlovák nacionalistákra, enyhén billeg. Az lehet mögötte, hogy sokat nézhették a a szlovák rendőrők a Harcosok klubját. Ezekben a dolgokban már keményen fel kellett volna lépni, minden lehetséges eszközzel.
A mostani levelezés viszont Feri részéről elég szar, mert ugye, milyen alapon kérünk "jelentést" egy velünk azonos rangban levő kormányfőtől, még szép, hogy kiröhögik. Meg mit kezd a jelentéssel? Majd nyilatkozik egyet-kettőt, hogy nem tetszik neki és tilatkozik, és ezzel le lesz zárva a dolog érdemi intézkedés nélkül.
Duddly 2008.11.19 10:07:10
Na, végre elérkeztünk a lényeghez. FerikE, nagyon meggyőző, amit írsz, de nekem jelenleg sokkal reálisabbnak és megvalósíthatóbbnak tűnik Árpi ötlete. A Szent Korona országai újraegyesülésének első napján az FTC-s és újpest "hazafiakhoz" hasonló suttyók indulnának túristabuszokkal a Felvidékre meg Erdélybe, üvöltve a "Horthy Miklós lova lábán patakzik az oláh piros vére" c. slágert, és kb. másnap már vége is volna az újraegyesülésnek. Amit én inkább elképzelhetőnek tartok a trinanoni sérelmek orvoslására az az, hogy az Unió keretein belül - valóban a nemzeti szuiverenitás nagyobb fokú feláldozása árán - szorosabb szövetségi rendszer alakuljon ki a Szent Korona országai között. Tehát nem egy országon belüli autonómiák, hanem több egyenrangú ország szövetsége, a Monarchia-beli osztrák-magyar viszony mintájára. A szuverenitás nagyobb fokú feláldozása legalábbis nálunk könnyen megoldható, politikusaink alapvetően mindenre szarnak, ami közvetlenül nem váltható pénzre vagy szavazatra a következő választási kampányhoz, így adott esetben nagy ellenkezés csak akkor lenne, ha ezáltal kevesebbet lehetne lopni. ha jól emlékszem, az új EU-alapszerződést is gyakorlatilag anélkül szavazták meg, hogy elolvasták volna. Egyébként szerintem a mostani magyar viszonyok szintén alátámasztják azt a tételt, hogy az önálló magyar állam életképtelen, saját maga végzi ki magát. Erre ötszáz éves hagyományunk van, Mátyás király óta csak a Monarchiában voltunk - egy rövid időre - újra hatalmi tényező. (Hogy kicsit off legyek: szerintem a legnagyobb magyar Deák Ferenc, a kiegyezés többet használt az országnak, mint a reformkor egésze, '48-cal együtt)
w Valaki más Amerikája 2008.11.11 06:15:00
A világ, mint tudjuk, Obamára szavazott volna. Obamáért rajongott Európa, és ő az, akivel akár iszlám köztársaságok is tudnának tárgyalni. Amerika vetélytársai és ellenségei Obama győzelmébe helyezték reményüket. Hiszen ő a Remény. Amerika barátai, vazallusai, az amerikai…..