Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pozsy

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hosszú kihagyás után először azt hittem, jól bírom a meccsterhelést, de most találok szavakat. M. Gergely olyan jokogeri-fojtogatás-kombóval támadt a kisagyamra, hogy még mindig üres tekintettel bámulom a képernyőt, tényleg azt olvasom-e rajta, hogy "a dupla N-es…..
pozsy 2010.01.06 02:05:47
Mennyire könnyű elképzelni, hogy a Malév meztelen, testfestett egyenruhás stewardesekkel hirdeti magát? Távoli új-zélandi rokona, az Air New Zealand pont ezt tette, nagyon helyesen. Fent látható az a biztonsági videó, amit mindenki csak élete első repülőútján néz végig, de…..
Véletlenül újra belefutottam ebbe a témába, ezért iderakom magamnak emlékeztetőnek a sphenopalatine ganglioneuralgia leírását. Nem hangzik ismerősen? Pedig az érzés bizonyára ismerős, amikor nagy melegben gyorsan eszel fagylaltot, és hirtelen olyan fájdalom hasít a fejedbe, mintha…..
Toto minden bizonnyal rendelkezik némi önkritikával is, hisz a címet egy az egyben a nekünk küldött leveléből emeltem át. Azt tudjuk, hogy csúnya vége is lehet annak, amikor két nő kerül egymással szembe, mert olyankor a tündibündi hölgyek pillanatok alatt sárkánnyá tudnak…..
pozsy 2009.04.23 12:02:25
Ajánlom mindenki figyelmébe a kreszt, lásd pl itt: net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=97500001.KPM

1. számú függelék/III./b) Elsőbbség: továbbhaladási jog a közlekedés más résztvevőjével szemben. Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására.

A LÉNYEG: az elsőbbség fogalma NEM azt jelenti hogy te vagy a király és mindenki azt csinálja amit te mondasz, rád se nézhetnek. Azt jelenti csak, hogy HIRTELEN fékezésre/irányváltoztatásra nem vagy kényszeríthető. Ez jelen esetben nem állt fenn, megálltak egymással szemben. Innentől semmilyen szabály nem vonatkozik a helyzet feloldására minden fél egyenértékű, józan ésszel kell megoldani.

Egyébként az elsőbbség fogalmának fenti definiciójára a kresz vizsgán is szinte mindig rákérdeznek, illetve a tanfolyamokon is mindig alaposan elmagyarázzák...