Regisztráció Blogot indítok
Adatok
eje138

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kisebb városi távokon, munkába járásra egy hétig elég egyetlen egyszer rádugni a hálózatra, a hétköznapokat pedig élvezetessé teszi az autókat megszégyenítő gyorsulás és a teljes versenyző szettbe öltözött bringások előzgetése a budai hegyeken. A pedelec rendszerű…..
Divat lett asztmásnak lenni az élsportolók között. Mi ez, kóros tüdővész vagy csak komplett hülyének nézik az embert?Takács Krisztián minapi nyilatkozata mindenesetre alaposan kiverte a biztosítékot. 50 méteres gyorsúszónk 6. lett a sanghaji vb-n, és a hazaérkezés után a…..
Zbigniew Brzezinski nevével szerintem már mindenki találkozott, akit egy kicsit is érdekel a kül- és biztonságpolitika. Jimmy Carter egykori tanácsadója mára a szakma egyik nagy öregjének számít, ezért érdemes odafigyelni mit mond, még ha első hallásra kicsit meredeknek is tűnik.…..
eje138 2009.09.23 14:11:11
@Sigismundus:
Ne felejtsd el, hogy Irán nem arab, ezért az arabok nagy része nem szereti őket. Ráadásul Irán siita, akiket a szunniták jobban utálnak, mint a "hitetleneket". Igazán a dolog csak a siita araboknak fájna (Irak déli részén, Libanon és Szíria egyes részein és Afganisztán közepén). Kétségtelenül zavargásokkal kellene szembenézniük ezeken a területeken, de ez csak Irakban és Afganisztánban lenne veszélyes számukra, a muzulmán világ többi részén verbálisan hőbörögnének, de valójában nem bánnák.
Az USAF pilóták meg parancsot teljesítenek minden körülmények között, nem pedig a parancs helyességén gondolkodnak, ahogy jó katonákhoz illik.
Az előző rész tartalmából: a kétharmad igenis elérhető, sőt Pécsett el is lett érve, illetve a kétharmad nem egyenlő az atombombával, mert hasznosan is lehet forgatni. Mellesleg az atombombával is csodás dolgokat lehet megvalósítani, az egyik a gombafelhő, a másik meg a béke.…..
w Valaki más Amerikája 2008.11.11 06:15:00
A világ, mint tudjuk, Obamára szavazott volna. Obamáért rajongott Európa, és ő az, akivel akár iszlám köztársaságok is tudnának tárgyalni. Amerika vetélytársai és ellenségei Obama győzelmébe helyezték reményüket. Hiszen ő a Remény. Amerika barátai, vazallusai, az amerikai…..
eje138 2008.11.11 10:08:08
Amiben egyet értünk: A hidegháborút (és a XX. század többi európai háborúját is) a szabadság ereje nyerte meg.

Amiben remélem, hogy egyet értünk: A szabadságot nem elég kialakítani és áldásait élvezni, azt meg is kell védeni. A "védelem" szó persze nem csak katonai eszközöket takar, de azokat is. Clinton alatt Amerika nagyon népszerű volt, tegyük hozzá, azok körében, akik eleve szimpatizáltak a mi kultúránkban értelmezett szabadsággal. De ez messze nem fedi le a világ teljes népességét. Emlékezzünk, az USA elleni terrorista támadások nem Bush alatt szeptember 11-én kezdődtek, a WTC-t már 1993-ban megpróbálták egyszer ugyanazok felrobbantani, csak akkor még kispályások voltak és nem sikerült nekik. Clinton nem lépett fel a szabadság támadóival szemben elég erélyesen. Egyszer-kétszer odapörkölt robotrepülőkkel egy-egy sivatagi sátortáborra, de pl. Mogadishuból az első veszteségek után azonnal elmenekült. A szabadság ellenségei a gyengeséget biztatásnak vették és ennek a "gyümölcse" már Bush alatt érett be, pedig 2001-ben ő erről a legkevésbé sem tehetett. Az egy másik kérdés, hogy amit utána tett, az valyon mindig helyes döntés eredménye volt-e. Nyilvánvaló, hogy nem, de az sem igaz, hogy mindenben tévedett. Az afganisztáni tálib rendszer megdöntése például jó döntés volt.

Amiben biztosan nem értünk egyet: Te a vallást egyértelműen a babonával azonosítod, ezzel sok jó, mélyen vallásos embert eleve a "hülye" kategóriába utalva. Van hülye vallásos, de van hülye ateista is, ahogy van okos vallásos és van okos ateista is. A kettőnek semmi köze egymáshoz. Az általánosítás soha nem vezet jóra.