Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mergo

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                       A barátnő régi álma, hogy anya lehessen, de tettek helyett inkább csak panaszkodik és kifogásokat keres. Ha a párja bármi vigasztalót mond neki, az nem megfelelő, de még a hallgatás sem az.                                  Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és Pasik…..
Van az a vicc a hurrikánról, hogy olyan mint a nő: mikor megy, akkor viszi a házat meg a kocsit. Az ex-dobos is ilyen, csak ő a zenekar hangzásából kanyarít ki magának egy szeletet ... már ha kellőképpen jellegzetes a játéka...
mergo 2020.02.25 12:24:25
Egy rövid milánói kirándulás újra eszembe juttatta, hogy milyen jó is az igazi olasz kávé, és 10-15 évvel ezelőtt miért is álltunk meg rögtön az első benzinkútnál Tarvisiót elhagyva. Azt gondolom, hogy egy kávézó blogban nem mehetünk el szó nélkül az olasz kávéhelyzet mellett, ezért született ez a…..
  A problémásnak vélt agresszív viselkedés az emberi környezetben élő kutyák esetében mindig csupán egy felszíni “tünet”, egy jelzés a kutya részéről, hogy valami nincs rendben. Mélyebbre ásva, a kiváltó okot/okokat megtalálva és orvosolva, az agresszív viselkedés alábbhagy, megszűnik.   Ebben a…..
mergo 2019.09.05 10:29:26
@project640: "nem lehet minden embertől elvárni, hogy napi szinten oktassa a kuytáját"

Akkor ne tartson az ilyen ember kutyát. Az ember is igényli, hogy napi szinten "oktassák". Enni-inni kapjon, foglalkozzanak vele, interakció legyen más emberekkel, stb.
Ha nincs egy kutyával foglalkozva napi szinte, akkor előbb-utóbb ennek hangot fog adni (morgás, harapás), hogy felhívja magára a figyelmet. Mi reggel-este visszük a két spániel keverékünket sétálni télen-nyáron, ha esik, ha fúj. Mert nekik is vannak szükségleteik, amiket ekkor el tudnak végezni és ha nem is futnak kilométereket, de legalább érik őket külső ingerek. Igen, fárasztó 45 perccel hamarabb felkelni és este munka után kivinni őket, de ilyenkor mi is kikapcsolunk. Ezt vállaltuk, amikor befogadtuk őket.
Az agresszív kutyákkal kapcsolatos megfigyelésünk pedig az, hogy a kis fifi kutyák sokkal vehemensebbek, mint akár egy roti, vagy dobberman. Szoktunk menni kutyastrandra is, és általában ha balhé van, akkor azt általában valami fifi-szerű képződmény kezdeményezi. Sok esetben a nagyobb kutya ügyet sem vet rá, pedig 1 harapással el tudná intézni, de ezek még nekik is ingerküszöb alattiak.
Itt a tavasz, és – ahogy minden évben - vele az olykor kibékíthetetlennek tűnő, örök városi kutyás – nem kutyás ellentétek is szárba szöknek. Pedig nem is lenne annyira nehéz a békés együttélés. Bár akadnak javíthatatlan kekecek, akik a civilizált állattartókba is szeretnek belekötni, ez a rövid…..
 ..
Ha van olyan, hogy NER-kompatibilis metálzenekar, az a Leander Kills, ami immáron másodjára szerepel a nemzeti dalválogatón, de először kampányolt élő adásban kormányszlogennel. Nem tudom, Köteles Leander énekes miért gondolja azt, hogy egy ilyen énekes hogyishívják a legjobb platform arra, hogy…..
Manapság divat mindenféle étkezési trendeket követni. Én sem szeretnék kimaradni semmi jóból, haladni kell a korral. Már egy ideje irigykedve figyeltem a pörköltös tányér mellől a vegánok üde arcbőrét, csodáltam karcsú alakjukat, amikor jött az elhatározás: vegán leszek! Pontosabban valamilyen…..
Furdancs Blog Ez jól odaragadt! 2017.07.18 05:00:00
Gyermekként érdekes fotóval találkoztam a tudomány aktuális vívmányaiból szemezgető évkönyvben. Tenyérnyi felületű hasábról egy Volkswagen bogár lógott alá, demonstrálva a frissen kifejlesztett ipari ragasztók hatékonyságát. Csodálkoztam is, hogy nem szovjet tudósok találták fel, mint akkoriban…..
mergo 2017.07.19 09:49:35
@Faby:
A konyhaszekrény+L profil problematikába én is sikeresen beleszaladtam. A gyári 2 oldalúval nem is próbálkoztam, helyette rögtön egy nagy teherbírású 2 oldalút használta. Kb. 2 hónapig bírta. Aztán jött a Palmatex, de a hőterhelés ennek sem tett jót.
Azt tapasztaltam, hogy valami miatt a szilikon szigeteléses led anyaga nem kedveli a ragasztókat és hő hatására idővel ledobja magáról a ragasztót. Próbáltam előtte érdesíteni a felületet és úgy ragasztani, de nem jártam sikerrel.
Végső "elkeseredésemben a jó öreg szilóhoz nyúltam és ez bevált. A kötés ideje alatt szivacs csíkokkal szorítottam a szalagot a profilhoz. 1 nap alatt meghúzott annyira a sziló, hogy fent maradt a szalag.
A teraszon nem is fogok mással próbálkozni, egyből megy a sziló. Ott úgyis bírni kell a hőingadozást és a nedvességet is.
A magas vérnyomás korunk egyik legjellemzőbb tünetei. Nagyon sok kövér ember kénytelen szembesülni azzal a ténnyel, hogy bizonyos súly és életkor felett jelentkeznek nála olyan tünetek, amik eddig talán még nem voltak jelen az életükben. Ezek egyike a magas vérnyomás, ami nagyon sok elhízott ember…..
Sokaknak gondot okoz a fogak elszíneződése, ennek megszüntetése azonban drága fogorvosi beavatkozást igényel. Van azonban olyan praktika, amivel olcsón kifehérítheted a fogaid, mindössze banánhéjra, fogkrémre és fogkefére van szükség hozzá. Így fehéríts fogat…..
mergo 2015.10.08 10:54:39
@netface: Van: csak.
Az Én Win 10-em Microsoft Edge 2015.08.08 13:59:02
A székely elmegy a fiával fát vágni. Vágják a fát, a fiúnak elege van már az öreg parancsolgatásából, és az apja hátába vágja a fejszét. Fiam, ez vicc volt, vagy direkt? -…..
mergo 2015.08.10 09:35:03
@Meister: Az vicces, mert KH beépülő van Firefox alá is. Én azzal használom már évek óta hiba nélkül.
--------------
A Win10 telepítéssel meg várok még legalább fél évet. Addigra valamelyest kijavítják a kezdeti hibákat, cikkek százai íródnak a "hogyan kapcsoljuk ki/be a különböző funkciókat, amik nem kellenek/kellenek", mi az, ami hasznos/haszontalan. Addig marad a Win7.
A Bors azt írja, a hat éven át bolíviai börtönben ülő Tóásó Előd nem kért Friderikusz Sándorból és az Összezárva Friderikusszal című műsorból, és inkább Fábry Sándor talkshow-jába megy el, hogy meséljen megpróbáltatásairól. Pedig Hajdú Péter producer nemcsak…..
kávé tea kakaó Kakaózni MENŐ 2014.05.18 11:53:22
Sokszor mennek el az emberek - köztük a Szerkesztőségünk tagjai is - kávézni, beszélgetni, vagy éppen csak meginni egy teát. De miért nem ülünk be egy forró csokira? Hívtad már el a barátnődet kakaózni? Egyébként is mi a különbség a forró csoki és a kakaó között? Ugye te…..
mergo 2014.05.19 10:02:01
A Galaxy K Zoom egyrészről folytatja a Samsung hülyenevű telefonok listáját - másrészről legalább némi logika van a dologban, ugyanis az előző "tegyünk egy egész kompakt fényképezőgépet a telefonba" modellt is Zoomnak hívták. A K pedig magyarul tök logikusan Kamera, mégha…..
mergo 2014.04.30 12:30:58
@Mr. Közbiztonság Szilárd: +1

Egyébként én azt sem értem, hogy telefonválasztásnál valakinek az is szempont, hogy milyen felbontásban tud rajta filmet nézni. 4 - 5" kijelzőn nem mindegy hogy HD vagy FHD? Persze tudom, van a pszichológiai tényező, meg az élesebb a képe és egyéb geek mantrák, de eleve egy tömörített adatfolyamot néz azon a picsányi kijelzőn...
A világon sehol nem divat négy csatorna nézettségélt egy kalap alá söpörni, csak nálunk, ahol az MTVA rendszeresen félrevezető közleményekkel idegesíti azokat, akiket még érdekel, hányan nézik a kormány szócsövét. Tegnapi közleményük például így kezdődik: Szilveszterkor…..
A ValóVilág Villa újra kinyitja kapuit! Január 12-én már a hatodik évaddal jelentkezik az ország legsikeresebb realityje. Addig is bemutatjuk kik lesznek a VV6 beszavazó show-in.         ..
Köszönet a bátraknak! Egy utca lakói megállították a FIDESZ úthengerét, nem engedték, hogy a fejük felett döntsenek, véleményük nélkül átnevezzék az utcájukat. Tavaly decemberben a többségi GŐZGÉP frakció úgy döntött nem kíváncsi az utcában lakók véleményére,…..
A hétfői parlamenti vita óta ismét felpörögtek az események az évi ezermilliárdos áfacsalási ügyben. Lássuk, hogyan is manőverezik, hogyan próbálja meg elkerülni a vizsgálóbizottság felállítását a Fidesz és az MSZP. Elöljáróban annyit: miért is lényeges egy parlamenti…..
Megmondóembernek lenni jó! Pláne akkor, ha liberális az ember, mert így ugye rendre figyelmen kívül lehet hagyni az igazságot. Továbbá a liberális mindenhez ért, mindent mindent lát, és természetesen mindenről van mértékadó véleménye is. Az örökké szivárványszínű…..