Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IranyAmerika

126 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miami városát sokan nevezik Latin-Amerika fővárosának. Rengeteg látnivalóban bővelkedik,  itt található például Little Havana (spanyolul:  La Pequeña Habana) azaz Kis Havanna, a híres art déco negyed és természetesen Miami Beach.Jöjjön most a város top 10 látnivalója, amit mindenképpen nézzünk meg,…..
Washington D.C. az Egyesült Államok fővárosa és természetesen bőven akad látnivaló a városban. A jó hír, hogy számtalan ingyenes nevezetesség is van. Jöjjön a top 10-es lista az ingyenes látnivalókról Washington D.C-ben.  1. Lincoln-emlékmű Az USA egyik legfontosabb és legimponzásabb épülete a…..
Az USA-ban rengeteg látnivaló van, nehéz kiválasztani, hogy hová is utazzunk. Szerencsére az olvasók szavaztak és ebben az évben is kiosztották a World's Best Awards díjat. Jöjjenek a legjobbak a teljesség igénye nélkül. Chicago: a hetedik helyen áll Chicago, ezt elsősorban…..
Ehhez az építményhez tényleg nincs hasonló. A Villa Holme-t egy híres norvég építész - Sverre Fehn - tervezte, aki egyébként az első skandináv volt, aki Pritzker-díjat kapott - ez a Nobel-díj építészeti megfelelője. Nagyon különleges a kialakítása, a felhasznált alapanyagok.…..
IranyAmerika 2015.06.15 15:05:08
@Réka ‎: Én sem vagyok híve a nappalival egybe nyitott konyhának.

Abban azért biztos vagyok, hogy a Norvég konyhának nem alapja a hagyma pirítás és nem napi rendszerességgel főzik a gulyást vagy éppen a pörköltet.

Szerintem ez náluk nem akkora probléma mint egy magyar konyha esetén, ahol vasárnapi ebéd elkészülte után komplett kárpit és függönytisztításra lenne szükség vagy még pénteken érzed az ülőgarnitúrában a rántotthús sütés szagát :)
A Hawaii kisokos első részében már beszámoltam az általános dolgokról, most pedig jöjjenek a szigetek. Melyik a legnépszerűbb és a legszebb sziget Hawaii-on? Bár az utóbbi elég szubjektív. Nos, Oahu szigetét 4.7 millió turista látogatja évente, ami nem is csoda, hiszen tényleg…..
Minden évben elkészül a top 10-es lista, ami rangsorolja az USA legjobb strandjait. Ebből a listából kimaradnak a szép, de úszásra nem igazán alkalmas, hidegvizű strandok, mint például Oregon, Maine vagy éppen Alaszka. Ezeken a partokon lehet úszni, különböző vízisportokat…..
Ilyenkor nyáron mindenki örül, ha eljut a strandra. Igy vannak ezzel a New York-iak is, hiszen a városból jó néha "kiszabadulni" és a tengerben úszni vagy nagy sétákat tenni a dűnék között. Összegyűjtöttem Nektek a 10 legjobb és legszebb strandot New York környékén. Fontos…..
Ha már nyár, akkor természetesen a strandok sem maradhatnak ki, ha Miami-ban jársz. Nehéz kiválasztani az öt legjobbat, hiszen mindegyik nagyon szuper. Azért mégis sikerült. Lássuk Miami top 5 legtutibb strandját! Bill Baggs Cape Florida State Park: Key Biscayne déli részén…..
Kalandozzunk együtt az Amerikai Egyesült Államok csodálatos tájaira: The Waves, Arizona Pánamerikai főútvonal Falls Creek, Washington Glass Lake, Arizóna                                                                          Kewaunee…..
Május 27-én, azaz kedden volt 77 éves a Golden Gate híd. 1933. január 5-én kezdték el az építését és 1937. május 27-én fejezték be. Az USA második leghosszabb függőhídja, amíg el nem készült a New York-i Verrazano Narrows híd, ő volt az első. Teljes hosszúsága 2737 méter,…..
Észak-Amerika legmagasabb pontja Alaszkában található és a Mount McKinley nevet kapta. Pontosan 6168 méter és az Alaszkai-hegységben magasodik.  Az időjárás miatt nagyon veszélyes megmászni, hiszen ez már a sarkkörön túl van.  Magyar hegymászók is meghódították már a…..
Aki szeretné egy kicsit felpezsdíteni a nyaralását Las Vegasban, annak a figyelmébe ajánlom a Sky Jump-ot a Stratosphere Hotel tetejéről. "Potom áron" 110 dollár fejében elvégezheted az ugrást, az árak változóak, hogy milyen csomagot rendelsz (fotóval vagy anélkül, videóval…..
A Lake Crater, azaz a Kráter-tó az USA legmélyebb tava, legnagyobb mélysége 594 méter (átlagos mélysége 350m) és Oregon államban található, mintegy 130km-re Medford városától. Képződését tekintve kaldera-tó, amely kb. 7700 évvel ezelőtt alakult ki a Mount Mazama tűzhányó…..
Amerika csodálatos látnivalókkal vár minket. Különleges városok, gyönyörű természeti környezet, tengerpartok, amikért élni-halni lehet. Folytassam még? Szavak helyett most jöjjenek a képek! Pigeon Point Lighthouse, Kalifornia First National Bank Tower,Omaha Yellowstone…..
A világon számos csodálatos hely van és ezek közül szerencsére sok az Egyesült Államokban. Látogassunk el együtt az USA legszebb tájaira! Virginia Anastasia State Park, Florida Lindy Point - Blackwater Falls State Park - West Virginia New York City Mono Lake,…..
Ezt a strandot az amerikai elit strandjának is nevezik, sokan csak Hamptons néven emlegetik. Sok szupermodell, híres színész szokott itt napozni és fürödni, de még a partra mosott szemetet is felszedni. Rengeteg hírességnek van itt nyaralója is, de még milyen! Sajnos a Sandy hurrikán…..
Nebraska állam fővárosa Lincoln, legnagyobb városa pedig Omaha. Az USA 37. tagállama, Magas-síkság és a Mississippi-fennsík találkozásánál fekszik. Elsősorban mezőgazdaságáról híres és nagyon ritkán lakott terület. Legfontosabb látnivalói a következők: - Lincoln…..
Amerika egy különleges és változatos hely, ahol megannyi szépség vár minket. Sokan nem is sejtik mennyi érdekes helyet érdemes felfedezni. Lehet, hogy a következő képek nem a legnépszerűbb helyeken készültek, de annál különlegesebbek: Autóbérlés az USA-ban…..
Charleston (South Carolina) egyre népszerűbbé válik a kulináris élvezetek rajongói körében. Két nagyon jó étteremmel is büszkélkedhet a város, az egyik ezek közül a Louis's, ahol elsősorban a déli konyha ízeit lehet felfedezni; a másik pedig a Peninsula Grill, ahol a sláger…..
Ha igazi karácsonyi hangulatra vágyunk az USA-ban, akkor érdemes Alaszkába utazni. Igaz, kicsit messze van, de a téli hangulat megtapasztalása fent Északon igazi élmény. Egész Amerikában nagyon népszerű az alaszkai Fairbanks városa, hiszen 1952 óta ide írják a Santa Clausnak szánt…..
A karácsony vészesen közeledik és egyre nagyobb a készülődés az USA-ban is. Nekem ezek a képek tükrözik legjobban az amerikai karácsonyi hangulat közeledtét: ..
A Marfa Lights egy különleges és megmagyarázhatatlan fényjelenség Texasban. 1883 óta folyamatosan megjelenik éjszakánként ez a kísérteties sárgás-zöldes fény. A helyi lakosság annyira szereti ezt az igazán egyedi fényjelenséget, hogy még egy fesztivált is tartanak a…..
Amerika egy érdekes ország, vannak fura dolgok, ami egy turista számára érdekesek lehetnek. Mivel egy hatalmas olvasztótégely, ezért nem csodálkozom, hogy minden népcsoport létrehozta a saját "kis világát". Ilyen az Ohio államban, Columbus-ban található German Village is. Egy kis…..
Alex Jordan építész nevéhez fűződik ez az igazán különleges építmény, amelyet ma már turisták százai látogatnak nap, mint nap. A Frank Lloyd Wright stílusában épült ház Spring Green-ben, Wisconsinban található és az 1940-es években épült. Azóta is a csodájára járnak az…..
Amerika egyik legfurcsább látnivalói közé tartozik Carhenge. Mi is ez az őrült hely tulajdinképpen? Az angliai Stonehenge mintájára készült amerikai autókból. Igen, jól hallottátok, kő oszlopok helyett autók. Nem is lehetne ez máshol, mint Amerikában. 1987 óta működik ez a…..