Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hild téri fákk

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Zugügyvéd minden politikai hátsó szándék nélkül posztolja ki Morvai doktornő parkolási ügyét. Vajon mi mindenre hiszik, hogy kiterjed a mentelmi jog, a HÉV-en való bliccelésre is?  Majdnem kerékbilincset kapott Morvai Krisztina a pesti belvárosban, de épp autójához…..
Ha ez a blog azt a cél tűzte maga elé, márpedig ezt tette, hogy ne politikai vonzalmakról és vágyakról, hanem tényekről és eseményekről, valamint azok elemzéséről szóljon, akkor most ki kell mondani: Vona Gábor mai, Orbán Viktornak címzett levele ékes bizonyítéka a Jobbik…..
Hild téri fákk 2010.03.05 20:05:13
@strappa:
A törvényt olvastam. Két jogászt kértem, segítsenek értelmezni. Eltérő politikai nézeteik ellenére igen hasonlóan értelmezték. Mindezek ellenére, tegyük fel, nincs igazam. Még mindig megmaradt a kérdés, miért a teljes hírzárlat minkét oldal médiabirodalmában. Lássuk be, csak izgalmas dolog, jelen helyzetben, hogy sikerült egy kétharmados törvényt tető alá hozni. És ez nem az egyetlen konszenzusos törvényalkotás a közelmúltban!
Hild téri fákk 2010.03.05 20:26:20
@panelburzsuj:
:)
Tőlem lehet atipikus fideszes is:)
Sok egyszerű, de mégis megválaszolatlan/megválaszolhatatlan kérdés gyűlt össze a Fideszt illetően. És gyakran valamikori Fidesz-szimpatizánsok teszik fel ezeket. Nem akarok szerepet játszani, személyes élményem ez, de sokan járnak hasonló cipőben ismeretségi körömben is. Úgy tűnik, ez a megválaszolatlan kérdéstömeg egyre nagyobb terhet jelent a Fidesz számára.
Őszintén mondom, most is fogadókész vagyok értelmes, kifejtő, magyarázó válaszra, de eddig csak finoman alázót, rendreutasítót kaptam.
Hild téri fákk 2010.03.05 20:42:22
@theofil:
:)
Köszönöm szépen!
Tényleg bíztam benne, hogy valaki onnan is megpróbál érdemben reagálni.
De addig is nevetünk legalább.
w A hosszú csend után 2008.12.10 06:30:00
Speech after long silence; it is right… Yeats Van-e fasisztaveszély? Igen, van. Önmagában ma a szélsőjobb gyenge, az egyetlen kérdés, hogy bekerülhet-e a parlamentbe. Ha ez megtörténne, akkor is valószínűtlen, hogy koalícióra lépne vele a Fidesz. (A többi parlamenti…..
Hild téri fákk 2008.12.10 10:13:58
Hűha! Nagy a baj. Kezd veszélyessé válni ez a Jobbik. Sokat kell még kondicionálni a népet, hogy ha meg ne is értsék, de érezzék, hogy milyen ciki ez a Jobbik nevű csúnya társaság.

Érdekes dolgok ezek a jobb- és baloldalak. Például a Jobbik, - neve ellenére is – sokkal inkább baloldali társadalmi szolidaritás, szociális érzékenység tekintetében, mint a magukat baloldalinak definiáló MSZP, SZDSZ. A Jobbik esetében az igazán érdekes nem az, milyen oldali, hanem az, hogy nemzeti politikát folytató párt. E tekintetben egyedülálló a hazai kínálatban.

Én igyekszem követni a Jobbik ténykedését, de nem sikerült leszűrnöm, hogy olyan közel lennének „az igazi, védhetetlen, vérszomjas, és a terrorizmust nyíltan támogató fasisztákhoz”. Miből lehet erre következtetni?
Néhány ismerősöm tagja, illetve támogatója a Jobbiknak. Egyik sem fasiszta, még csak nem is várható, hogy azzá válnak. Kicsit sértő is rájuk nézve, amit a Jobbikról olvasható. Nettó rágalmazás, buta, érvek nélküli lejáratás.

Hogy jó hírem is legyen, cigánykérdésben hasonlóan gondolkozunk. Multikultúra tekintetében biztosan. A cigánykérdés kormányzati „nem kezelése” olyan szintű, mely sokakban felveti azt a gondolatot, hogy a nyilvánvaló impotencián, hozzá nem értésen túl, esetleg a jelenlegi folyamatokat hasznosnak gondolják pártérdekből. Egyszerűen fogalmazva a cigányságot, mint biológiai fegyvert használják.
Nem hiszek a puszta erő vagy fenyegetés hosszú távú hasznosságában. Jelen, elfajulni látszó helyzetben persze, sajnos, szükséges lenne, de hosszú távon csak a nagyon nagy erőforrásokat igénylő mentori programokkal extrázott integrációs stratégia lehet sikeres. Magyarságnak, cigányságnak egyaránt.
Minden vicc nélkül a kedvenc közterületesünk a rogánfalvi Illés István, aki egy korábbi esetben is gyorsan és érdemben reagált egy olvasói felvetésre, annyira tárgyszerűen, hogy a szenyózásra hajlamos igen igényes Homár-olvasótábornál 80 százalék feletti tetszési indexet…..
Hild téri fákk 2008.11.10 13:39:41
Ez az egész ügy valami vicc. Szembemegyek a forgalommal vagy tényleg mindenki megörült? Ott parkolok nap mint nap (parkolnék). Mi a probléma? Most mondjuk a jelzésértékű fák a marha nagy ládákban nekem is azzá váltak, de egyébként? Óránként 5-6 gyalogos fordul meg errefelé. Csúcsidőben 8-ra nő a számuk. Ebből 4 az autós, akinek sikerült parkolnia.
Mi a gond ebben az utcában? A gyalogos sétál az úttesten. Amúgy vidékiesen. Ha jön egy csúnya autó, akkor a gyalogos felhúzódik arra 15-20 másodperce a járdára. A házak felőli oldalra, mivel ott is van járda és oszlopokkal védett (részben). A lényeg, hogy oda sosem parkolnak. Ekkora gyalogosforgalomhoz minek mindkét oldalra járda? A kritikus útszakasz hossza 40m. Nem szabályos? Húhuuu, nagy baj. Ebben az országban. Hát akkor meg lehet talán szüntetni a park felőli járdát, és akkor már szabályosan parkolnánk? Az túl jó lenne nekünk, néhányunknak, ugyi? Az pedig fáj, jaaaj de nagyon fáj!
Az egész kavarás érthetetlen. A ládák meg egy látlelet a kerületről, a városról, az országról.
Nehogy valaki azt gondolja, hogy a négy kis fa a ládákban sokat zöldít a szürke belvároson! Elég döglöttnek néznek ki. Ennyi erővel egy-egy lécet is beledughattak volna a ládákba. Másrészt egy nagy lombos fa alá sikerült telepíteni őket. Esélyük sincs.
Parkolni nem lehet, gyalogolni nem lehet, négy fácska haldoklik. Hurrá!