Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Askeladden (törölt)

0 bejegyzést írt és 336 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eucharisztia, szentmise vagy oltáriszentség mind olyan katolikus szakszavak, amelyek protestáns testvéreinket (és másokat) egy csapásra padlóra terítenek. Nem is csoda. Csakhogy ezt az esési technikát nem ők gyakorolták elsőnek. Már az első századokban az híresült el a…..
Askeladden (törölt) 2009.02.23 11:35:04
@tanítvány:

"katolikusok kétezer éve bálványimádók,"

Bocs, mióta van tabernákulum? Nem kétezer éve, az tuti.
Askeladden (törölt) 2009.02.24 09:13:22
@tanítvány:

Bocs, de a poszt úgy indul, hogy ezt a "protestánsok" úgysem értik. Pedig ha nem lennének katolikusok a világon a nemhívők a Luther-i Úrvacsorát is pont annyira érthetetlennek tartanák. A tabernákulumot meg azért hoztam fel, mert ez a döntő különbség: Luther-i értelmezésben Jézus valódi Szent Teste és valódi Szent Vére a vétel pillanatában, utána ostya és bor. Sőt ez valahogy még misztikusabb, szerintem.
Lévén, hogy nem ezen ország határain belül születtem és már 20 éves is elmúltam, mire ideértem, így egy s más kimaradt az életemből. Például itt tanultam meg szeretni a Kádár rendszert (mert az is jobb volt, mint a Gyurcsányé - hallom), és arra is itt döbbentem rá, hogy a…..
Yda nevű olvasónk hívta fel figyelmünket az alábbi kedves kis hírre:  Erdélyben közbeszerzési pályázatot írtak ki a 132-es megyei út Hargita megyei szakaszának felújítására (az út a Hargita megyei Szentegyházát köti össze a Brassó megyei Szászhomoróddal és…..
Askeladden (törölt) 2009.02.06 08:44:00
reakcio.blog.hu/2008/11/19/berbecsflekeny

fényében lehet, hogy tényleg kell tolmács. :-(
  Azok a svéd páciensek, akik az umeå-i egyetemi kórház ortopédklinikájára kerülnek, és nem hajlandóak letenni a cigarettát, elfelejthetik az operációt. Az egészségügyi tanács kritizálta az új követelményt, mondván ez ellene van az ellátáshoz való általános jog…..
Askeladden (törölt) 2009.02.06 08:42:49
@a szoci még kómában is lop:

nem betiltani kell, hanem fizessen plusz pénzt aki, ilyenen él és ez nyomot hagy az egészségi állapotán. Kötelező felelőség biztosítás szerűen, hogy legyen miből ellátni, ha jön a baj.
Botrányos döntést hozott az ír bíróság – legalábbis a horvát sajtó szerint. Elfogadták ugyanis egy horvátországi szerb családanya kérelmét, amelyben menekültstátuszért folyamodott az ír hatóságokhoz, azaz szóban is meghallgatják érveit, amelyek a Horvátországba való…..
Lehet, hogy lassan már nem tudom majd lemosni magamról, hogy horvátgyűlölő csetnikbérenc vagyok, de újra egy kis horvátbaszogatás következik. Szeretem én a horvátokat, nem arról van szó, a tévében szeretem őket. Nézni ahogy kézilabdáznak például. Nekik valamiért a délszláv…..
Askeladden (törölt) 2009.02.05 16:31:57
Jezsuita bloggerek Ki neked Jézus? 2009.02.04 18:25:00
Talán mindannyiunknak ezen a blogon van véleményünk Jézus Krisztusról. Néhányaknak talán személyes kapcsolatuk is van Vele. Hadd meséljek valamit az enyémről. Kezdjük a születés titkától. Ha valaki hittel nézi, mint én, „megtestesülést” is mondhat. Mindig…..
 Azt hiszem, a magyar rendőrség ilyen gyorsan még belső vizsgálatot nem folytatott le, mint Pásztor Albert miskolci rendőrkapitány esetében. Egyetlen munkanap sem kellett hozzá, hogy megszülessen a döntés Pásztor visszahelyezéséről: pénteken, munkaidő után függesztették…..
Ebben a félévben a kurzusaim az ember nagy krédéseire vannak kihegyezve: Honnan a szenvedés? Miért a halál? Mi jön utána? Olyan kérdések, amelyek attól lesznek nehezek, hogy nincs rá válasz. Márpedig ma az azonnali válasz uralkodik... Ha valaki nem tud választ adni a saját…..
 Tegnap, a Konzílium második felvonásán a nemzet kérdését boncolgattuk. Itt egy rövid összefoglaló mindarról, ami bennem leginkább megmaradt. Kopp Mária arról beszélt, hogy kutatásaik szerint a magyarok 89%-a büszke arra, hogy magyar (ez az egyik legmagasabb arány…..
Mandiner blog A Jobbik kommancsa 2009.01.29 07:01:00
  Sajnos nincs nekem való, rendes antikommunista párt Magyarországon. Biztos azért, mert nincs rá piac. Kádár-nosztalgiával, cigány-riogatással, zsidó-összeesküvéssel, fasisztázással, kötelező hittanoktatás riogatással, kötelező „ismerjük fel nemi…..
Askeladden (törölt) 2009.01.29 14:08:59
@br:

hülye egy írás. Ha beüt a csőd, akkor aki tud lelép (az elit) aki meg marad az Mad max világban küzd majd a fennmaradásért.

hát persze, hogy agyanaz az elt! Békés volt a rendszerváltás nem?
A gazdasági hatalom meg politikai hatalomra váltható és viszont.

mégis honnan bújna elő egy új (tiszta?) elit?

Jó ez így ahogy van. Eddig nem vettük komolyan magunkat, az érdekeinket, majd odafigyelünk. ha megmaradunk. jó, ha nem: nem kár értünk.
Askeladden (törölt) 2009.01.29 15:39:42
Askeladden (törölt) 2009.01.29 16:12:14
@gyz:

:-)
 A Jobbklikk, a Kommentár, a Konzervatórium és a Reakció közös sorozatának második eseményén, holnap este a nemzetről fogunk beszélgetni. Mostani bejegyzésünk egy kis felvezető a Reakciót foglalkoztató kérdésekhez. „Véreink, de nem testvéreink” - hangzott a…..
Mandiner blog A Halottak élén 2009.01.27 18:01:00
 Napra pontosan 90 éve annak, hogy a nagyok legnagyobbika elment. 1919. január 27-én, 41 évesen adta vissza lelkét annak, akit egész életében keresett. 90 éve, vérbajtól szenvedve, elborult elmével, a Liget Szanatórium egyik szobájában állt a halottak élére. Ady Endrére, a…..
Askeladden (törölt) 2009.01.28 09:59:10
@kispufi:

"látta, érzékelte Trianont"

Trianont? A történelmi Magyar Királyság felbomlására gondolsz? Az azért már elég régóta benne volt a levegőben.
Kerékagy Kerékpárosok imája 2009.01.27 18:55:00
Demonstrációt tartott kedd délután a Magyar Kerékpárosklub a XIII. kerületi Dráva utcában, ünnepélyesen bezártak egy bicikliutat, ami balesetveszélyes, logikátlan, ezért használhatatlan. Az építkezésre egyébként a Kerékagy figyelt fel, így követjük a fejleményeket, az…..
Askeladden (törölt) 2009.01.28 09:14:15
 Azt, hogy Magyarországot a 2002 óta folyó kormányzati ámokfutás (és jóval kisebb, de azért érzékelhető mértékben az ellenzék teljes elhülyülése) katasztrofális helyzetbe hozta, az ma már nem vitatható. A morális Mohács már megvolt 2004. december 5-én, az ország most a…..
Askeladden (törölt) 2009.01.22 13:38:05
@ufó:
Menj te, csürhe szimpatizáns, ha szerinted nem szégyen az ami akkor történt.
Askeladden (törölt) 2009.01.22 14:03:20
@rolika:

? Miért szerinted a nemzethalál jön?
Askeladden (törölt) 2009.01.22 14:11:28
@ufó:

Nyugi. persze én is így fel voltam háborodva, amikor a tétlen rendőröket és az örjőngő csürhét láttam. :-( És nem Gyurcsány hatalmon maradásáért aggódtam.
 Egyik félnek sem - így vélekedik legalábbis a magyar lakosság többsége. Nálunk jelenik meg először a magyar sajtóban a Nézőpont Intézet témával foglalkozó felmérése, amely ezer fő telefonos megkérdezésével készült január 7-e és 14-e között. Ez egyben premier is:…..
Askeladden (törölt) 2009.01.22 11:20:05
@dzsucseharcos:

ja, birobidzsáni nemzetiségi járás.
Nem müxhetett. messze volt, meg a környezet sem volt megfelelő. Közép-Európában (önálló államként) vagy az USÁ-ban életképesebb lett volna.
Askeladden (törölt) 2009.01.22 11:29:46
IZLAND ÁLLAMELNÖKÉNEK FELESÉGE JERUZSÁLEMBEN SZÜLETETT ZSIDÓ NŐ

Eszter királynő óta nem sok uralkodónak volt zsidó felesége. Nemrég kiderült, hogy Izland államelnökének, Oliver Grimsonnak (60) felesége, egy bizonyos Dorit Musajoff, (51), egy jeruzsálemi születésű, izraeli illetőségű nő.

Dorit, egy buharai származású zsidó milliomos gyémántkereskedő lánya, 13 éves volt, amikor elhagyta Jeruzsálemet és azóta a világban vándorol, "mint egy cigány", mondja. Élete javát Londonban töltötte, de nem érez semmiféle brit patriotizmust és "inkább izlandi, mint izraeli".

Oliver Grimson matematika professzort évekkel ezelőtt ismerte meg Dorit és egy hosszú és titkos románc után házasodtak össze, a Rejkjaviki városházán. "A nép akarta hogy elnöke nős legyen" - mondja Oliver. A "nép" (288 ezer izlandi polgár) megszerette Doritot és a közvélemény-kutatók egyhangú véleménye szerint a nép elfogadta az angol-izraeli vendéget, aki zsidónak tartja magát (az is) és tavaly Hanukakor meggyújtotta a Menórát az elnöki palotában.

Ez úgy történt, hogy utolsó pillanatban jutott eszébe hogy "jaj ma van Hanuka első estéje" - meséli - és kiderült hogy az elnöki palotában persze hogy nincs Menóra. Végülis találtak a szertárban egy menórát, amit egy korábbi izlandi elnök kapott ajándékba, izraeli látogatása során...

Dorit, vagyis Mrs. Grimson exellenciája, "lelkében" vallásos zsidónak tartja magát, de élesen bírálja Izraelt, amely "teokrácia és nem demokrácia" és ahol nagyapja, már gyerekkorában, azt mondta neki Jeruzsálemben, hogy "szombaton ezt nem szabad, azt nem szabad". Férjura szarkasztikusan megjegyzi hogy "Izraelben nem vehettelek volna el feleségül" és ez így igaz.

Kár Doritért, akit a zsidóság elvesztett és az izlandiak nem tudni mit nyertek vele...

www.or-zse.hu/kraus/naft67.htm

Most meg csődben az ország! (Izland) Erről is a zsidók tehetnek? :-)
Askeladden (törölt) 2009.01.22 13:58:45
@Cypriánus:
Engem is érdekelne a téma.
 Mit gondolunk magunkról közel húsz évvel a rendszerváltozás, több mint 60 évvel a második világháború és 90 évvel a Trianoni döntés után? Mi tart össze és mi választ el minket egymástól? Jelképekben éljük meg az összekötő kapcsokat, vagy a kézzelfogható napi…..
Askeladden (törölt) 2009.01.22 09:59:21
@reconquistador:

"Attól még, hogy valaki ebbe az országba született, vagy ezt a nyelvet beszéli, nem automatikusan lesz magyar."

Dehogynem! Magyar lesz, de olyan magyar akit nem érdekel a magyarizmus. (ha fehérbőrű és vagy ateista vagy keresztény - ez nem az én ítéletem, hanem tapasztalat, mert csak akkor automatikusan, ha nem, akkor magyarázkodhat.)

Magyarkodástól csak magyarkodó leszel, nem magyarabb.
(Van németeskedő német és franciáskodó francia is.)

Szóval nagyon kevertek valamit: magyarnak lenni egy állapot, nem rang. kb., mint pl. férfinak lenni: lehetsz férfias férfi, de ha nem vagy az attól még a kromoszomáid nem változnak meg. (XY)Vagy vidékinek lenni, lehetsz rá büszke, vagy szégyelheted, tök mindegy, A tény, akkor is tény.
Askeladden (törölt) 2009.01.22 11:15:14
@szpal:

Mert nem fehérbőrűek. A zsidók sem magyarok (a nagyonmagyarok szerint), mert nem keresztények.

Amúgy a cigányság nem nemzetiség, mert nincs Cigányország (Romanistan) ők e t n i k a i kisebbség.

Tehát: nem csak az a magyar akinek az ősei (az összes!)Vereckénél Árpáddal jöttek az országba - szerintem ilyen ember nincs is.
Hanem aki magyarul beszél, itt született, nem vallja másnak magát és nem roma vagy zsidó vagy Fekete Pákó.
ha roma, zsidó vagy Fekete Pákó, akkor a nagyonmagyarok úgyis megmagyarázzák neki, hogy igazából nem magyar. :-(
Így néz ki a dolog.
Askeladden (törölt) 2009.01.22 13:34:55
@Téglagyári Megálló:

Leírtam, hogy én mit tapasztalok. Nem azt, hogy ez helyes vagy nem. Írd le, hogy szerinted "Ki a magyar".

De tuti, hogy nem csak a turulfetisizták a magyarok! :-)
Mandiner blog Vanitatum Vanitas 2009.01.22 07:01:00
A Magyar Kultúra Napjára(fotó: Saturninus@DeviantArt)     Itt az írás, forgassátok Érett ésszel, józanon, S benne feltalálhatjátok Mit tanít bölcs Salamon: Miképp széles e világon Minden épűl hitványságon, Nyár és harmat, tél és hó Mind csak…..
 Rendtársamhoz hasonlóan én is Észak-Amerikában tanultam teológiát és hamar azon vettem észre magam, hogy „más” vagyok. Na de nem egészen abban az értelemben, ahogy itt értjük a másságot. Számomra sokkhatás volt, hogy a nagyvárosokban homoszexuális városnegyedek (gay village) vannak és olyan…..
Askeladden (törölt) 2009.01.20 08:31:25
@bajszos:

"biblikus, hitbéli alapon mi a baj egy kihaló Európával, magyar nemzettel stb.?"

Tök igazad van, elméletileg akár el is tűnhetne a magyarság, attól még létezhet a világ, benne a kereszténység. De nem fog eltűnni. Teljesen felesleges a hisztis nemzetféltés. Természetesen változni fog és így a mai formájában kétségtelenül eltűnik, mint pl. a tollfosztás, de része lesz az újnak.
Askeladden (törölt) 2009.01.20 10:50:08
@fasírt:
Nem fognak eltűnni (mostanában). Ezért kár is aggodalmaskodni, ha meg "eltűnnek", mint pl. Janus Pannonius versei, hát lesz más, ami azt a funkciót betölti. Egy 15 milliós nyelv nem tűnik el egyik napról a másikra, de egy kétmilliós sem, ha egy állam nyelve.
Évekkel ezelőtt, még kanadai tanulmányaim ideje alatt találkoztam azzal a ténnyel, hogy Észak-Amerikában úgy általában a teenagerek próbálgatják szexuális orientáltságukat. Az elején nagyon meglepett a tény, de aztán hozzászoktam. Itt már csak ilyenek, gondoltam, és azzal…..
Askeladden (törölt) 2009.01.16 11:42:16
@Non est volentis:

Öntudatos meleg (pávatoll+felvonul) vs. megpróbál ellent állni (nem kiélni) a vágyaiból/fantáziájából fakadó dolgokat.
A vallásos heterók is így vannak ezzel: próbálják a házasságon belül tartani a szexuális életüket, nem?
Askeladden (törölt) 2009.01.16 13:21:15
@TiKati:

Hogy van ez az eredeti nyelven?
Sokáig úgy gondoltam, hogy az ország politikai életének rákfenéje az SZDSZ, hiszen törpe párt voltát meghazudtolva tolja magát előre, messze megelőzve még a nagy pártokat is - helyzetét zsarolásra használva. Egy barátom odáig ment utálatában, hogy hirtelen…..
Vasárnap délután úszni voltam. Egyszer arra lettem figyelmes, hogy mellettem románok beszélgetnek. Nem meglepő. Rómában vannak bőven. Szóba elegyedtem velük. Az egyik azt mondta, hogy beszélhetek magyarul is, megérti, de csak románul tud válaszolni, mert gyengén beszél magyarul.…..
Askeladden (törölt) 2009.01.16 12:28:46
A Népszabadság egyik múlt heti számában egy egész oldalas hirdetés jelent meg, amely arra szólítja fel Magyarország politikusait és civil szervezeteit, hogy „az önvédelmet gyakorló Izrael mellett” álljanak ki a gázai konfliktus kapcsán. Indoklásként megtudjuk, hogy a „terrorista” kisebbség által…..
Askeladden (törölt) 2009.01.14 11:09:46
@TiKati:

A keresztény palesztinok már rég leléptek onnan.
Nekem amúgy testvéreim a zsidók is és az iszlám hívei is.
Askeladden (törölt) 2009.01.15 11:41:41
@Kitalátor feljegyzete:

Persze, hogy lehetne, de sokba kerülne. Meg kellene venni a palesztinokat: egyszerűbben jobb életfeltételeket kellene nekik biztosítani, mint amelyre bármelyik arab állam képes lenne. Érdekelté tenni őket arra, hogy az izraeliekkel éljenek egy államban. Szövetségi állam kellene egy nagyon zsidó résszel és egy világi résszel (fanatikus iszlám része nem lenne).
Természetesen a zsidó fanatikusokat is visszább kellene fogni, de ebben partner lenne az izraeli lakosság többsége is, ha ez nem veszélyeztetné a biztonságukat.
Szerintem ez a jövő, vagy a döghalál. Nem is értem miért nem neveltek még ki egy palesztin bábkormányra való kollaboráns csapatot (pejoratív kifejezések, de a cél egy demokratikus, modern állam, az iszlám fanatizmussal szemben). Tehát csapni a zsidó fanatikusokon is, de főleg a palesztinokat elszigetelni az iszlám radikalizmustól, nekik egy reform iszlámot vagy Izrael-barát kereszténységet nyomatni. De partnernek, még ha alávetett partnernek is kellene venni őket.
Askeladden (törölt) 2009.01.16 09:55:25
@bajszos:

"Miért érdekesebb ez a háború, mint mondjuk a kongói?"

Mert a Biblia a szent iratunk és nem egy kongói teremtés mítosz.

2: Az antiszemitizmussal nap, mint nap találkozhatunk, az afrikaiakkal szemben megnyilvánuló rasszista megnyílvánulásokkal meg nem annyira gyakran. (amúgy egy fekete nem rasszizmusból utálja a szomszéd törzsbeli feketét, a szlovák-magyar ellentét sem faji alapú.)

3: Itt a Nyugat (a Szabad Világ) amelynek mi is a részesei vagyunk áll szemben egy másik világfelfogással (nem vagyok 100%-os híve a mostani csúcsdemokráciáknak, de sajnos nincs létező jobb (ha lesz is, azt nem a fanatikus iszlám fogja elhozni)).