Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsengezsolt

7 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fehérvár–Innsbruck 3-2 Hannu Järvenpää: – Elég defenzíven játszottunk, de amikor lehetőséghez jutottunk elöl, akkor ki is használtuk. Az Innsbruck erős, a támadójátéka főleg, mégis megtaláltuk a győzelemhez vezető utat, úgyhogy nagyon örülünk, hogy sikerélménnyel kezdhetjük az ünnepeket.…..
         Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár katasztrofálisnak nevezte a magyarországi doktori képzést, és annak átalakítását helyezte kilátásba múlt pénteken Pécsett egy előadásában.         Nem vagyok száz százalékig meggyőződve arról,…..
zsengezsolt 2015.09.01 18:26:17
@jotunder: @dvhr: 2007 óta a béreket nem emelték, és sajnos szó sincs ekkora összegekről esetükben. Mo-n a felsőoktatók nem pedagógusnak, hanem közalkalmazottnak számítanak. Tehát 2007 óta, amióta közalkalmazotti bérbefagyasztás van, a felsőoktatóknak sem emeltek.
zsengezsolt 2015.09.01 18:27:00
@zsengezsolt: az esetükben a atnársegédeket és az adjunktusokat jelenti, nyilván.
Nagyutazás Első nap: Tokió 2012.04.09 02:53:00
Kelj fel, és írj! sugallja Lilla a Horidome villa miniatűr és vajsárga szobájában hajnali hatkor, és ez inkább egy késői, mint korai noszogatás, a biológiai óránk szerint ugyanis még mindig tegnap este van, és ez újra egy kivételes lehetőség arra, hogy egy olyan napról írjunk…..
Assange a kiszivárogtatásokkal egy jobb, transzparensebb és igazságosabb világot szeretne: egy világot titkok nélkül. A baj csak az, hogy ez egy rendkívül ostoba utópia. A világsajtó még mindig az amerikai diplomáciától származó dokumentumokon csámcsog, melyeket Julian…..
w Sanghaj, Borsod 2010.11.11 06:10:00
Két érdekes adat. A több mint félmillió magyar munkanélküli legalább kétharmada érettségizetlen, ezek legalább fele csak általános iskolát vagy azt sem végzett. (Vannak pontos számok a statisztikákban, de ebben a műfajban a hibahatár jelentős.) A másik: 76 800 forintra…..
zsengezsolt 2010.11.11 15:30:48
@Vicuska: a minimálbér lényege, hogy a cégek ne tarthassák éhbéren a munkásokat: tudniillik ha mindenki éhbéren alkalmazza az alacsonyan képzetteket, akkor természetesen nincs hova menni tisztes bérért. Egyes kétségbeesett emberek (lásd DK Ázsia néhány szerencsétlen térségét) elmennek nagyon kevésért dolgozni, de az a napi túlélésüket is alig biztosítja, az már rabszolgaság.
egyébként a regionális különbségtétel átmeneti időszakban nem rossz ötlet.
Fontos határhoz értünk – írtam tegnap. Ma reggelre kiderült, hogy más értelemben is. Torkos Matild, a Magyar Nemzet újságírója megtette azt, amire nyilvánosan eddig ebben az ügyben egyetlen elkötelezett kormánypárti sem volt hajlandó. Vállalta a véleményét akkor is, ha az…..
A Fehérvár ugyanazzal a sorösszetétellel megy a Vienna Capitalsnak, mint a Medvescak ellen tette. Tommi Satosaari visszatér a csapatba, de Hetényi Zoltán kezd. A bécsiek is három vereséggel kezdték a szezont, mint a magyar bajnok, és szintén magabiztosan nyertek legutóbb. A 19.15-kor…..
w Virágozzék száz virág 2010.04.14 07:00:00
Leonardo da Vinci egyszer kiszámolta, hogy hegy méretű kutya nem létezhet, mert a kutya vázszerkezete egy kritikus tömeg felett nem bírná el a testet, ha viszont azt is átszerkesztjük, akkor az már nem kutya. Végignézek ezen a győztes párton, és azt érzem, amit gigantikus…..
Majdnem egy év telt el azóta, hogy a főpolgármesteri kabinet úgy határozott, Budapesten bevezetik a bérbicikli-rendszert. Elvileg az ügy sínen van, vagyis kéne lennie: léteznek konkrét tervek, megvannak a források, most mégis veszélybe került a megvalósítás. Az 1,3 milliárdos…..
zsengezsolt 2010.03.27 14:03:51
@roli101: jártál már Párizsban az elmúlt 1 évben? mindenki ezeken a bringákon jár, tele van a város dokkolóállomásokkal, ahol mindig van bringa. ráadásul amióta a bérbiciklik megjelentek, a bringázás trendi lett Párizsban, és megnőtt a saját bringával járók száma is. tehát közlekedési kultúra javító hatása is van.
Az amerikaiak több mint fele már az elfogadás pillanatában élesen ellenzi a törvénycsomagot. A reformdiktatúra pedig egyetlen demokratikus országban sem fenntartható. Sem Amerikában, sem Magyarországon. Amerikában mindenki arról beszél, hogy Barack Obama történelmet írt. Az…..
zsengezsolt 2010.03.24 17:06:02
@dolphin: ott a pont, kösz, hogy előttem kifejtetted. a véleményvezérséghez hozzáértésre is szükség lenne, és az ördög pont a részletekben lakik, amiken a poszt írója nagyvonalúan átsiklott. azért veszélyes ez az attitűd, mert ebből lesz a demagógia.
Az utolsó erőinket is mozgósítjuk. A központi kampánystáb emberei is segítenek Sárváron, Orosházán és Pásztón. Éppen rakják össze a csomagokat. Dorosz lenyúlta az összes még elérhető szórólapot (nem maradt sok :) ), erre az EON egy LMP logós pléddel válaszolt. 1 LMP…..
Filmvilág blog Heti tévéajánló 2010.03.15 10:20:00
H É T F Ő A heti tévéajánló összeállítója jó szokásához híven bojkottálja az ünnepi filmdömping részletes taglalását. Amit a március 15-ei tévéműsorról tudni kell: mivel egyrészt nemzeti ünnepről, másrészt munkaszüneti napról van szó, a csatornák egyik része…..
Vasárnap nem sikerült megvalósítanunk azt, amit szerettünk volna, mondta blogunknak Énekes Lajos, a SAPA Fehérvár AV19 edzője. Elsősorban a speciális helyzetekben mutatott játékban volt nagy a különbség, ez döntött a bécsiek javára. A fehérváriak úgy utaznak Bécsbe, hogy…..
zsengezsolt 2010.03.02 20:26:44
zsengezsolt 2010.03.02 21:04:06
zsengezsolt 2010.03.02 21:06:32
Nem sokan fogadtak volna arra, hogy a Sapa Fehérvár AV19 valóban megoldja a lehetetlennek tűnő feladatot, de Jarmo Tolvanen tanítványai a lehető legjobbkor győztek EBEL-történetük során először Bécsben. A fehérváriak túlélték azt is, hogy a második harmad közepétől…..
Egy kör, kilenc mérkőzés maradt az EBEL alapszakaszából. A Sapa Fehérvár AV19 még nem teljesítette ugyan a feladatát, de nagyon közel áll hozzá. A playoffhoz két csapatot kell megelőznünk. A Jesenice már matematikailag sem érhet utol bennünket, a Ljubljana hátránya pedig…..
zsengezsolt 2010.01.21 12:21:52
@Morgó Muki: teljesen egyetértek a blogértékelő cikk szükségességével: engem is ez a blog tett hokirajongóvá!
Az EBEL legjobb formában lévő csapatainak egyike látogat ma este Székesfehérvárra. A Medvescak a karácsony óta lejátszott kilenc fordulóban 14 pontot szerzett, a Sapa Fehérvár AV19 feleennyit sem, mindössze 6-ot. Ráadásul az EBEL legjobb emberelőny-kihasználó csapata a zágrábi,…..
A fejekben próbáltunk a leginkább változtatni, ügyelve arra, hogy az elmúlt időszak sikertelensége miatt amúgy is kissé önbizalomhiányban szenvedő csapatot ne vágjuk agyon, mondta blogunknak Énekes Lajos, a Sapa Fehérvár AV19 edzője. A magyar bajnok vasárnap este egykori mumusát,…..
w Egyél hódot! 2009.12.11 06:30:00
Pár hétre távolabb lép az ember a szalagcímektől, és mindjárt nevetségesnek és kicsinyesnek látszanak a belpolitika vagy akár az unió vitái, kampánylózungjai, hazugságai. Hiszen bazmeg elpusztul a Föld! A bálnák! A méhek! A káposztalepkék! Mert az ember disznó módra él,…..
Ha ebben a mezőnyben bárhol idegenben öt gólt tudunk lőni, akkor vagyunk olyan jó csapat, hogy az ellenfél által lőtt hat gólról azt gondoljuk, leginkább rajtunk múlt a vereség, értékelte a Klagenfurt elleni 6-5-öt Énekes Lajos. A Sapa Fehérvár AV19 edzője hozzátette, a…..
zsengezsolt 2009.12.07 21:29:24
@laza6: @rol71: első meccsemen pénteken pont e csoport közelébe kerültem, meg is lepődtem ezen. Szegények be se jöttek, már is lehülyézték őket. Az fordult meg a fejemben, hogy ezek az emberek alapvetően dolgoznak itt, és munkájukkal többek közt a mi játékosainkat is védik (ok, Kovács Csaba sérülésénél ez nem sikerült tökéletesen). de ok nélkül, előre lehülyézni valakit?

valakinek ezt a népszerűtlen munkát is el kell végezni (lásd még jegyellenőr, stb.), de ők is ugyanolyan emberek, mint mi. az hülyézzen, aki maga sose tévedett még...