Regisztráció Blogot indítok
Adatok
református58

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Klasszikusok popritmusban 2008.12.05 05:45:00
Vége a magyarságnak. Valaki átírja Jókait. Alattomosan perceg, mint a szú, és azon dolgozik, hogy ránk omoljon a magyar égbolt. Nógrádi Gergely munkáit - az "újramesélt" Arany embert, Kőszívűt és Egri csillagokat - még nem olvastam, de úgy látom, nem kell ahhoz…..
református58 2008.12.06 18:13:34
Kedves Jermann Kálmán!
Mivel birtokomban vannak a szóban forgó "gyalázatok", első kézből merem HATÁROZOTTAN ÁLLÍTANI, mi több, közölni minden harcos hozzászólóval, hogy ezek a könyvek csaknem a duplájába kerültek, mint a diákkönyvtár-sorozat "eredetijei".
Kemény kötésben és tisztességes külsővel jelentek meg, nem gondolnám, hogy ezen az úton jár, akit a profit hajt.
Tovább, idézve J.K.-t: "ráadásul nem vagy hajlandó tudomást venni a csalásról: az van a képes bibliára írva, hogy "Szent Biblia"? A Lamb-féle valamire, hogy "William Shakespeare összes művei"?
A Lamb-változat címe: Shakespeare mesék. Ennek: klasszikusok újramesélve.
A sok félművelt, NEM bölcsész, aki megvette -velük együtt én is- ugyancsak félművelt kölkének (idézve az immár maga is lassan klasszikussá váló J.K.-t) ezeket az újrameséléseket, akarva-akaratlan elolvasta a borítón, hogy újramesélve. Mi több, felfogta, mit jelent - bár természetesen nem bölcsész...
A társadalom komolyabb hányadát a kevésbé művelt, még jó, ha félműveltnek számító egyének teszik ki, ezt tudomásul kell venni.
Persze, megértem, ha J.K. csak bölcsészekből álló társadalmat kíván - de akkor ki fogja a szemetet elszállítani, felsöpörni az utcát és J.K.-né nagysasasszony háztartását rendben tartani? Egy másik bölcsész? Kötve hiszem.
Mellesleg ez egy alternatíva. Az egyik gyerek az eredetit akarja, a másik az újrameséltet, a harmadik meg a 29 oldalas Egri csillagokat. De egy biztos: a mai srácok komoly hányada már csak a DVD után nyúl! Ez olyan jó nekünk?
Azt hiszem, inkább azon kellene értelmesen, tartalmasan és célravezetően agyalni, mit tehetünk annak érdekében, hogy a felvételin a gyerek megértse a felvételi feladatot egyáltalán. Meg azért, hogy a BÖLCSÉSZkaron ne szülessen olyan fogalmazás, melynek bevezető mondataiban a szerző beismeri, hogy bár negyedéves bölcsész, de Szabó Magdáról eddig még nem hallott. ( ez SAJNOS NEM VICC!)
Bölcsészkéim, ezen dolgozzatok, a sok fennhéjázó, eszeteket játszó hozzászólás helyett!