Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forte

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2100-ban az emberiség lélekszáma 4 milliárd lesz – vagyis 80 év alatt a felére fogyatkozunk. Ezt a demográfiai hipotézist állítja fel James Pomeroy, a HSBC bank közgazdásza. Ez alaposan ellentmond azoknak a feltételezéseknek, hogy a Föld lakossága lassan, de folyamatosan növekszik. Az eddigi…..
Forte 2022.09.26 19:21:40
A nárcisztikus emberektől való megszabadulás nagyon nehéz tud lenni. Ha ugyanis még nem végeztek veled teljesen, akkor könyörögni fognak, hogy maradj. Ha pedig már ilyen embertől függsz, akkor a hamis ígéretek és a könyörgések hatással lesznek rád. Nagyon sok erőre van szükség ahhoz, hogy elszakadj…..
Forte 2020.11.06 11:31:06
@KARAK TERi: Apa, anya, gyerek megoldódik, ilyen a világ... (Modjuk híres ember gyereke esetén nem biztos «lásd Szlágyi István fia»)
A párkapcspolat! Na az necces tud lenni. Az én exem folyamatosan "beteg" volt. Amikor ez kezdett átlátszóvá válni - egy vélt agydaganatból adódó iszonyat fejfájásra kihívtam a mentőt - persze semmi. Az - mintha nem is lettek volna előzmények - úgy zárult le, hogy mennyire megaláztam azzal, hogy amikor beteg, akkor idegen embereket hívok, ahelyett, hogy, és meg is szégyenítettem, mert szimunlánsnak tekintik, és még bocsánatot se kértem... Onnantól az volt a menet, hogy azért kell sajnálni, mert azt érzi, hogy beteg...
A nagyobbik lányunkat - aki egy isten adta tehetség - addig szekálta, "hogy ha így folytatja, árufeltöltőnek se lesz jó a teszkóban" - hogy a gyerek rezignáltan, depressziósan teljesít kiválóan, lelépett a családtól, engem se fogad el, mert egy alkalmatlan lúzernek tart (pont annak, aminek én is magam)
Nekem ez 24 évig tartott. Az első fele maga volt a menyország, a második fele a pokol. Lassú erodálódás, átnevelés, minden agysejt satuba fogása. Komolyan, férfi létemre úgy fejeztem be, hogy szégyelltem magam, hogy magára hagyom, hogy lám, ezt se bírtam megoldani, egy mindenre alkalmatlan szaralak vagyok.
Szóval vigyázni kell a narcisztikusokkal, igen. A probléma az, hogy az elején akár hosszú ideig nem is tudod, hogy az, annyira simulékonyak tudnak lenni.

Posztolónak azért mégis csak körül kéne járni két dolgot:
1. ) Mi a megoldás, ha pl. gyerekek miatt nem opció a menekülés...
2.) Úgy vélem, a narcisztikusok könnyen kiszúrják maguknak az altruistább (nem altruista), erősebben empatikus beállítódású embereket párválasztáskor. Szóval, aki ilyen személyiségű, az mit tehet párválasztáskor, hova fejlessze magát, mert az egyoldalú, akaratlanul eltúlzott empátia ugyanolyan személyiségzavar. Szerintem.
Praxis Vészhelyzet a váróban 2015.03.14 07:56:24
Az orrom előtt zajlott, hogy egy ember meghalt és egy másik ember újraélesztette, és úgy érzem, kell írni erről az oldalról is. Tisztelt Praxis blog!   Az alábbi eset nem velem történt meg, de az "orrom előtt", ma, Kisteleken. Annyira felkavaró és lelkesítő is volt egyben,…..
Van abban valami végtelenül szórakoztató, ahogy összes fideszes guru, a jó Viktortól, az eszét a bajuszában hordó Lacikán át, a megmondó emberek gyöngye "drágabayerúr"-ig néz, mint a kiszántott egér a Fidesz zuhanását látva. Az pedig külön nevetséges, ahogy nem mernek…..
Forte 2014.12.29 01:01:18
@A megvalósult amerikai ólom..: Már mi a faszér kellenek "ilyenkor szokásos népszerűtlen intézkedések?" Hát nem saját magukat győzték le? Nem négy év, egész európa által irigyelt illiberális és unortodox politika fényes ünnepe volt az elmúltnégyév? Nem tán viktor maga mondta, hogy 2013 az elrugaszkodás , 2014 meg a felemelkedés éve lesz? Elrugaszkodás persze volt. A valóságtól.
Az iPhone 5-ösért éjszaka is sorban állók százai bizonyították be, nagyon is mobilizálhatóak egy tárgyért, de ha valami többet, hasznosabbat, érdemeset kellene tenni, akkor már oda a nagy lelkesedés. Ez a lefelé nivellálás világa, ez a tehetős csőcselék világa. IPhone 5…..
Forte 2012.09.29 01:45:56
Hinnye, de zagyva böffenetet tetszett ide posztolni az alkotónak!
Lefelé nivellálás! Csőcselék! Pár dekányi vas és műanyag…

Ezt elbasztad, bibas.
Há nem a Szájer is ájpeden írta a Zalkotmányt, full expresszvonatozás közbe?!
Na ugye, hogy mennyi követője van a kormánzó erőnek. Ez az egész hájp a Szájer miatt van. Hej, hogy tud ez a józsi mozgósítani!

Amúgy azt a pár dekányi vasat meg műanyagdarabot a világ egyik vezető dizájnere tervezte. Nem régiben ütötték lovaggá. (Uram segíts, hova süllyedt az angol királyi ház!) Innovatív és felszabadult mérnökök százai tolták bele a tudást.
Ez a pár dekányi vas és műanyag lényegesen több, mint amit te egyáltalán képes vagy felfogni belőle.
Feleség háziorvos. Egy iPhone 4S-sel mér vérnyomást, vércukrszintet, végez hallásvizsgálatot, tartja nyilván a betegeit. Ha kórházba küld valakit, iFonról küldi át a kezelőorvos ifonjára a mérési adatokat és a diagnózist. Menedzser páciensei amikor kell, ifonról küldik be minden nap a vérnyomásadataikat, ő meg szépen grafikusan értékeli és küld válaszban terápiás javaslatot. És szereti ezt a bizbaszt, ahogy én is. Én a fényképészetben használom de nem fotózásra, hanem vezérlésre - azonkívül, amit a marketinesek sulykolnak a tulajdonságai között.

És megértem, derűsen elfogadom, hogy ilyen hájp van körülötte, bár magam a korom miatt már nem veszek részt ilyenekben.
Úgyhogy ne nyifegjél nyafogjál, de főleg ne fikázzál a ventillátorba, mert parancsoló szükség lett volna felvillantanod pár önmagadat hitelesítő, az egész társadalmat megváltoztató elmeszüleményedet, amik azáltal, hogy meg is valósultak, fölényesen a bazári gagyi kategóriába taszítoták volna ezt a telefont.
Mer enélkül ez csak borivás és csatornalé prédikálás a részedről.

Te értelmiségi vagy és elit? Mer azoknak csak egy jelentéktelen hányadéka szok így csőcselékezni a levegőbe. Nevezhetjük őket intellektuális söpredéknek is, ugye. Gondolathulligánnak. Meg főleg érzelmi fösvénynek, ami itten egy lényeges összetevő lehet acsar gondolattolulásod magyarázataként.
Vagy szimpla nárcisztikus személyiségzavar.
Mert a csahogásodból nem sejlik át a legcsekélyebb jobbító szándék sem. Föltételezem, nem is lennél képes rá.
Csernus látott már?

ps.: Az meg mennyire nivellál rakétaként felfelé, amkikor a szcénádban két poszt között arra akarnak rávenni engem, hogy adjak le naponta egy kilót és legyen kockás a hasam egy hét alatt?
Ejnye, bort iszol, de még mohó is vagy!
Gulyásdemokrácia Mitől félnek? 2010.11.29 22:17:00
A nyugdíjvisszareform ma esti vitája valami igazán újat hozott az életünkbe. Nem gúny: határozottan érdekes példája volt a kormány kommunikációjának. Olyasmi, amit még alig láthattunk itthon, és amit különösen nem várhattunk a Fidesztől.Az történt ugyanis, hogy nemes…..