Regisztráció Blogot indítok
Adatok
DonFree

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Íme, ennyire tellett az OSA-tól:http://anonymousok.blog.hu/Akinek kétségei lennének, hogy ki áll mögötte, a "linkblog" szekció mindent elárul...
DonFree 2008.11.24 02:08:48
Kedves YX!

"Szokás szerint(?) elbeszélünk egymás mellett."
Nekem nem szokásom, tehát szokjál le, ha zavar.
Engem nem zavarsz vele.

"A "Biblia igazsága" egy kifejezés arra, hogy a Biblia az a könyv, melyben megtalálhatod a választ az élet nagy kérdés(é/ei)re, mert ott van benne AZ IGAZSÁG. És nincs szükséged másra, csak a Biblia - igazság(á/ai)nak - ismeretére és megtartására! "
Ezt nem tudom, honnan veszed?
Az én Bibliám a bevezetéssel kezdődik, amelyben leírják, hogy miként tekintenek ők, a kiadók, a Bibliára.
Másrészt igen kevesen élnek a Biblia szavai szerint, tehát igen kevesen tekintik azt valóban igazságnak, tehát ők is "másként" látják, mint te.

Az igazság nem csorbul el a szubjektumon, mert abból állt elő.
A szubjektum tud eltorzult lenni, egyetlen módon torzul (nem teljes, azaz hiányosan megnyilvánult állapotban van).
A torzult szubjektumon torzultan is tud tükröződni az igazság, meg torzulatlanul is.
Azok az igazságok amelyek létezést mondanak ki, torzulatlanul is meg tudnak jelenni a torzult
szubjektumon.
Azok az igazságok, amelyek a létezés milyenségét írják le, torzultan jelennek meg a torzult szubjektumon.
Az abszolút igazság és a szubjektív igazság azonosak, mert csak szubjektum (személyes öntudat)
rendelkezik igazsággal.
Az igazság lehet örök, ideiglenes, egész (az Egészre vonatkozó) és részleges( a Részre vonatkozó), lehet teljes (ép) és hiányos (torzult).
Az abszolút igazság az: örök, az Egészre vonatkozó és teljesen (ép, hiánytalan) igazság.
Pl. Van Isten. Isten a Személyes Teljes Valóság.
(Ez most nem vitaindító, csak példa)
DonFree 2008.11.26 03:08:46
Kedves YX!
"Biztos, hogy az számít, ami le van írva vagy inkább, hogy ki, mikor és mit ért meg, emel ki belőle?? "

Azt gondolom, hogy az számít a te életedben, amit te annak gondolsz.
Kettőnk közös életében pedig az számítana, amiben megegyezünk, vagy az, amit a kettőnk közül erősebb rákényszerít a másikra.
Igazán nincs sok választási lehetőség az együttműködés szabályozására.

Azért írom le, hogy valami nyomtatásban hozzáférhető, mert ez az igaz.
Azt gondolom, ha valmivel meg akarunk ismerkedni, akkor először a bemutatkozás adatait kell pontosan figyelembe venni.
Tehát amit a szientológia önmagáról megfogalmaz és közzétesz, azért azt illik figyelembe venni.
Már csak azért is, mert egy csomó új fogalmat alkotott, amely máshol nincs, vagy ha van, akkor másként van megfogalmazva.
Tehát az is írva vagyon, hogy rengeteg az adat, tehát fontos, hogy fel kel ismernünk a kulcsadatokat ebben az írdatlan adat-tengerben.
Most akkor beszélgessönk arról hogy melyek a szientológia kulcsadatai, melyek azok elérendő, acélként kitűzött értékei ezeknek az adatoknak, melyek az ellenőrzés a mérés eredményei, aztán lehet tudni, hol tart a szientológia a céljaihoz vezető úton. Végezhetünk dinamikai elemzést is, tehát az adatok változását az időben grafikonokon is megjeleníthetjük.
Semmi okot nem látok arra, hogy a szientológiai egyházak öntömjénező, kozmetikázott adataira a magamrészéről hasonlóan pongyola és meghamisított adatokkal reagáljak.
Azt az egyházi "kommunikáció stilust" pedig, amelyről itt többen is jól felismerhető adatokkal megemlékeztetek, nem tartom vonzónak a magam számára.
Arra azonban felhívom a figyelmed, hogy amirőligazat beszélnek, azt én sem tudodm másként elmondani, mint igaznak.
Tehát idézek tőlük olyan gondolatokat is, amelyek tetszenek, vagy amelyekkel egyetértek, és vannak olyan gondolatok is, amelyek megegyeznek a személyes meggyőződéseimmel.
Befejezésül, Hubbard állította, hogy nem talált ki semmit, tehát fellelhetőek a források, amelyekből merítet, vagy amelyek a felismeréseit megalapozták.
Sajnos azt a listát nem láttam még, amely pontosan bemutatná a Hubbard által tudományosan megkutatott földrajzi területeket, a felhasznált irodalmakat, és a begyüjtött(majd szakszerűen megőrzött) leleteket. Egyáltalán, én hiányolom a hiteles, ellenőrizhető élterajzát is.

Emiat is kukkantottam be ide, hogy nektek vannak-e hiteles, ellenőrizhető adataitok a témáról?
(A múltkori bejegyzés folytatása, az egyházon belüli kultúra és a belső világ bemutatása.)   A pénzügyi követelés, a 60 – 100 millió forintba kerülő teljes szabadság Áttekintés   Miután túlvan valamelyik bevezető szolgáltatáson, a szcientológia világába…..
DonFree 2008.11.25 08:06:44
Kedves Tapasztalat!

"Tudod azon az egy előadáson is előjött, hogy ha valakivel a kommunikáció nem megy, akkor annak egy harmadik személy az oka. Tehát ha én bármiben is a szemét akartam felnyitni én voltam a harmadik személy aki a rosszat akarta."

Igen, csak van itt egy bökkenő.
Hogy a JÓT, nem JÓL használjátok.
Mert aranyosan kérdezzél rá az exedre, hogy akkor a ti kettőtök megromlott kommunikációjában ki a HARMADIK???????
Mert azt nem mondja ám a szientológia, hogy csak a szientológiával rosszul kommunikálónak van harmadikja. Hanem aki rosszul kommunikálja a szientológiát, annak is van harmadikja.
Hubbardtól eddig még nem olvastam, hogy ő sosem lehet egy ilyen "harmadik", tehát LEHET!
Az egyház állítja magáról, hogy ő felette áll ennek a Hubbard-i szabálynak, na de ki mondta, hogy ez igaz? Én nem olvastam olyant, hogy van kivétel!!!!!
Hubbard elrejtette azokat az igazságokat az alapokban és nem csak egy helyre, kitörölhetetlenül, amelyeknek kettő élük van, ezért aztán visszafelé is vágnak ám!
Tudod: "Kutyaharapást a szőrével!"
Tehát a szientológia, a szientológiai egyház is lehet a "HARMADIK", s ha nem vállalják ezért "HARMADIKSÁGUKÉRT" a felelőséget, ha nem tudnak konfrontálni azzal a helyzettel, hogy zavart okoztak, akkor igen alacsony etikai állapotban vannak.
S Hubbard megmondta mi lesz azzokkal, akik ártanak a szientológiának, s ezek az ártalmak megjelentek magán az egyházon.
Csak tessék szépen figyelni, mert mindeen önmagában hordozza a saját pusztulását, s minden szervezetet belülről tesznek tönkre, de nem az ellenséges személyek teszik tönkre, hanem a hazugságok.
Hubbard azt mondta, és ez igaz: "Egy tisztességes embernek nem lehet ártani."
Én meg azt mondom, egy tiszteséges egyháznak sem lehet ártani. És tudod miért nem, mert az ilyen embert, az ilyen egyházat SZERETIK.
A szeretet misztériuma elhallgatható ugyan, de nem lehet elkerülni a hatásait.
DonFree 2008.11.25 12:29:49
Kedves Tapasztalar!
"Amúgy akármennyire is próbálod védeni ezt a mentalitást én saját tapasztalat alapján látom, hogy amíg nem került be igenis jó szándékú és segítőkész ember volt mindenki felé."

Milyen mentalitást védek én?
Én csak annyit mondok, mint Hubbard is mondott, és előtte sokan mások, hogy:

Ha már visszavonhatatlanul meg kell változtatnod valamit, akkor úgy csináld meg, hogy az a változtatásod eredményeképpen jobb legyen.

Ma mindenki azt hangoztatja, ha kudarcot vall, hogy kényszerből cselekedett rosszat, meg mások miatt.
És ez nem igaz.
Mindig kényszerből cselekszünk és mindig mások zavaró hatásainak kitéve cselekszünk, és sajnos majdnem mindig a legjobb tudásunknál, vagy a legjobb lehetőségeinknél kevesebbet cselekszünk.
A szientológia lényege (nem az egyház lényege), hogy magadért, majd másokért is, tedd meg a lehető legjobbat, ami elérhető a számodra.
Ebből fakadóan az az egyetlen etika, ha folyamatosan fejleszted a legjobb alkotó képességeidet, és folyamatosan fejleszted az etikádat.
Tehát az etika tartálmában tökéletesedést is jelent, nem egy statikus állapot, hanem a személyiség változásának minősége jelenti az etika minőségét (jóságát).

Ezt azért írom meg neked pontosan, mert "szerinted" az "exed" jobb ember volt a szientológiával való elvegyülése előtt.
Arra figyelmezzél, hogy sokféle változás van, vannak olyanok, amelyek csak átmeneti visszaesés után mutatnak javulást.
Ezért önmagában az, hogy valaki rosszabb lesz, mint volt, nem jelenti azonnal a teljes folyamat minőségét (rosszaságát).
Természetesen az ilyen tipusú folyamatokban nagyon kell figyelni az állapotváltozást.
Én több gyermekem szülésénél jelen voltam.
És azt láttam, hogy egy nagyon romló állapot előzi meg a megszületést. Sok nő, ha megtehetné, visszafordulna. De nem tehetik meg.
Nagy dolgok csak akkor születnek, ha nem ingatnak meg bennünket az elkerülhetetlen fájdalmak, félelmek, vagy veszteségek.
Nem mondom, hogy örüljél a fájdalmaknak, nem mondom, hogy ne aggódj, de azt mondom, születés zajlik, tehát legyél nagyon körültekintő és kitartó, bízzál abban, akiben már annyiszor megbíztál. Bízzál magadban!
Forrás: Weborvos.hu 2008-06-11 11:40   Betiltott étrend-kiegészítők Az országos tisztifőorvos közleménye több étrend-kiegészítő termék forgalmazásának megtiltásáról. Az országos tisztifőorvos közlerményben hívja fel a potenciális…..
DonFree 2008.11.16 15:38:47
Kedves Feree!

"Aki igazságról beszél a valóság ismerete nélkül,..."

Hogyan is lesz a valóságból a valóság ismerete?
És hogyan lesz a valóság ismeretéből igaz beszéd?
Talán véletlenül?
Vagy ezeknek (valóság, megismerés, beszéd, kommunikáció) ezeknek is van valósága, amelyeket valósághűen kell tudni és csinálni ahhoz, hogy igaz beszéd hagyja el az ember száját.
Azaz, az ok-okozati láncolatban nem közepén kezdődik az igazság, hanem annak kezdetén, a legelső oknál, annál az oknál, amelynek nincs előző oka.
Ha ezt nem érted, vagy nem ismered, akkor csak körbejársz.
Agyilag is, meg a valóságban is.

Tehát az a filozófia lehet csak alapja az igaz beszédnek, amelyik ismeri és jól ismeri a legelső okot.
Én ilyenek között kutakodom. A szientológia is egy ilyen filozófiát képvisel. Hogy jól ismerték-e meg a legelső okot és azt jól modják, jól csinálják az okozati láncolatra alapozott megértést az a kérdés.
Az a kérdés, ha nem ismered az igazság megismerésének biztos folyamatait, akkor honnan tudod megállapítani, hogy ki mond igazat.
Kitől fogod megtanulni, hogy ismerd meg az igazat?

Csak attól tanulhatod meg, aki megköveteli, hogy leellenőrizzed.
És az első ilyen tanító Isten maga.
Sokan jönnek az Ő nevében, akik azt modják, "csak nekünk higgyél!" de szerencsére jönnek olyanok is, akik azt mondják, a saját józan eszednek higgyél, annak higgyél, amit leellenőriztél, amit megcsináltál.
Erre a tudásra alapozva lehet bizalmat adni azokban a döntéseikben, amelyek kivülállnak a leellenőrizhetőségünkön.