Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Donoter

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A hazafiság pedig nem más, mint az erőszak önigazolása - mondá Osar Wilde nem éppen tegnap, és megtörténhet, hogy igazat beszélt. Bár akkor régen, amikor az ilyen és hasonló bölcsességeket leírta, valószínűleg nem sejthette, hogy a kétezres évek elején olyan idők…..
Néhány percig már-már azt hittem, hogy ha egy európai értékeket vallónak nem is nevezhető, de majdhogynem államférfit látok egy nemzeti ünnepen szólni a nemzethez. Mert a feléig - hosszú idő után először - Orbán valóban arról beszélt, amiért odament. 1956-ról. A feléig azt…..
Donoter 2013.10.24 21:55:34
@autognomia: A baj pont az, már ha bajnak lehet nevezni, értem minden szavad. Ha észre vetted volna és tudom, hogy észre vetted legfeljebb nem akarsz tudomást szerezni róla, sosem egy, kettő, három…. általad ténynek nyilvánított állításod kommentálom mivel nem élek odaát hanem Kolozsvárt. De ezen túlmenően nem látom be miért kell a ripacskodás szintjére(szavak, szóösszetételek, fogalmazások, triviális kifejezések) lealacsonyítani egy párbeszédet(?) még a liberális elvek védelmében is. Nem célravezető és nem is nyomatékosítja a mondandót, legfeljebb azt tudatosítja nincs érvem tehát ezt használom eszközként. Igaz van ennél még egy fontosabb dolog is mégpedig a fékek és egyensúlyok aránynak lehetőleg helyes alkalmazása. Mert lehet valaki elkötelezett ilyen vagy olyan irányban de nem lehet csupán csőlátáson keresztül megítélni valamit, más szemében a szálkát de a sajátban a gerendát nem venni észre. Mindezek nem csak erre az egy írásodra vonatkozik.
Donoter 2013.10.24 21:58:39
@Donoter: bocs? vonatkoznak vonatkozik helyett
A kormány megvédi a rezsicsökkentést, a szegényeket, nemzeti jelképeinket, a nyugdíjak vásárlóértékét, a munkahelyeket, a magyar termőföldet, a magyar családokat, a devizahiteleseket, a pórul járt trafikosokat, és ki tudja még mi mindent hagytam ki a felsorolásból. Nem hiszem,…..
Nem vagyok a Fideszt kiszolgáló médiabirodalom alkalmazottja, ezért távol esnek tőlem az olyan magvas következtetések, hogy Bukarestben pusztán azért lett hír Vona Gábor Jobbik-vezér EMI táborban elhangzott előadásában meglobogtatott homályos revíziózása-trianonozása, mert…..
Ha jól emlékszem, a mindenkori magyar kormányok – élen a nemzeti kormányokkal - olykor élesen bírálták/bírálják szomszédaikat azért, mert azok magukat formálisan vagy informálisan nemzetállamnak deklarálják. Egyebek mellett lásd Romániát, ahol a magyar kisebbség parlamenti…..
Donoter 2013.07.16 21:58:29
Igen, volt egy áramlat a 90-s években mikor még sokan azt gondolták a nemzetállamoknak befellegzett és jön az európai polgár illuzórikus korszaka mikor már mindenki leveti nemzetiségét és européerré válik. Hát ez nem jött be. Miért? Először is azért mert a kommunizmus alól kiszabadult népek rájöttek arra, hogy saját maguk akarják igazgatni sorsukat és nemzeti identitásukat, kultúrájukat, hagyományaikat és ezt saját kezükben tudják megőrizni a legjobban. A Szovjetunió nemzetállamokra szakadt, Csehszlovákiából két ország lett, a két Németország egységes német országgá alakult, bevallva vagy sem minden KKE-i ország saját nemzetállamát alakítja, a balkáni háború nemzetállamok alakításáért folyt, de továbbmenve Izrael és a Palesztin hatóság nem a saját nemzetállamáért küzd, a kurdokról nem is beszélve. És ezeket a nemzetállamokat vették fel az EU-ba vagy a FÁK-ba anélkül hogy nemzeti identitásukról le kellett volna mondaniuk. Ja, hogy ez nem tetszik mindenkinek az egy más kérdés. Vagy talán Franciaország, Hollandia vagy a Skandináv államok nem nemzetállamok, függetlenül attól, hogy a nagykönyvükbe mit írtak be. Mert azért azt senki sem gondolja komolyan, hogy a néger, kinai, kubai vagy akár szerb sportolóból egy papír megszerzésével rögtön franciává, hollanddá vagy akár magyarrá válik, sőt nem is várják el tőlük. A 2000 évek meghozták azt a természetes reakciót a nemzetek részéről, hogy nemzetállamokat alkotva tudják megőrizni identitásukat a globalizáció szellemi, gazdasági úthengerével szemben. Az aztán más kérdés, hogy ezen nemzetállamok milyen szövetséget alkossanak és az ebből adódó számtalan probléma megoldása érdekében miként járjanak el. Orbán pont erről szólt de ezt meg is kéne érteni.
Egyre nehezebb szavakat találni arra a kutyakomédiába illő miniszterelnöki szereplésre, amellyel a választásokhoz közeledve egyre inkább tele vannak/lesznek elég sokunk mindennapjai. Hogy a hócipőnkről ne is beszéljek. Orbán Viktorunk ugyanis nem hagy ki egyetlen lehetőséget,…..
„...a buzikat ne melegeknek hívjuk, hanem mondjuk azt, hogy buzi vagy köcsög. Én azt egy devianciának gondolom, egy degeneráltságnak. Azt gondolom, hogy ezt a degeneráltságot gyógyítani kell. Nem Budapest Pride-ot kell szervezni, hanem a pszichiátrián kellene őket kezelni. Én azt…..
hacsaknem Jól alszik, Viktor? 2013.06.16 23:58:37
Ezt most kivételesen nem én, hanem Gyurcsány Ferenc, volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke kérdezte Magyarország jelenlegi miniszterelnökétől, Nagy Imre kivégzésének évfordulóján tartott beszédében. Soha nem titkoltam, hogy fényévekre áll tőlem a…..
Az árvízzel folytatott küzdelem hevében eltelt napokra való tekintettel, a különösen és egyre jobban dübörgő miniszterelnöki és kormánypropaganda vonatkozásában, a nemzeti összefogás szellemében lerakott nemzetiszínű, önálló lábakon álló homokzsákokra vetve egy…..
Donoter 2013.06.11 16:43:03
@autognomia: "az elfogult politikai nézetkülönbség" szelleme..

Hát részedről biztos másra nem futja
Donoter 2013.06.12 10:54:24
@autognomia: Minden esetre kvalitásid közé sorolom azt a tényt, hogy blogodban leirt kinyilatkoztatásokra irt tényeket felsorakoztató kommentemet nem volt módodban cáfolni, mert még esélyed sincs rá. Külömböző ajánlásaidat pedig úgy sem veszem figyelembe, tehát ilyen irányú fáradozásod elpocsékolt energia részedről.
Nem azért nem éneklem a Nemzeti Összetartozás Napján a Nemzeti Összetartozás Dalának kikiáltott műalkotást, mert annyira rossz hangom van, hogy egy barackfa is kiszáradna az általam nyújtott vokális élménytől, vagy a szomszédok haja begöndörödne a hangszálaim által…..
Úgy tűnik, Magyarország ki fog kerülni a túlzottdeficit-eljárás alól, amelyet 9 éve megnyert magának. Örüljünk, ünnepeljünk, hisz végre felállhatunk a szégyenpadról – dübörög a kormányzati propaganda. És valóban: ha eddig dübörgött, ezután üvöltve fog dübörögni.…..
Mióta TGM marketingeli Orbán Viktor miniszterelnököt, megnyugodhatunk, azt hiszem. Hogy mindez a Magyar Nemzet hasábjain megjelent nyílt levélváltás formájában történik, különös pikantériát is ad a dolognak. Nem tudom eldönteni mi ebben a hír. Tamás Gáspár Miklós felebaráti…..
Nyárba hajló, igazi május elsejének lehetett örülni a Városligetben, de a munka ünnepe leginkább arra nyújtott kiváló lehetőséget e nemes alkalomból színpadra lépő politikusoknak, hogy újabb lábszagú közhelygyűjteménnyel gazdagítsák amúgy is primitívvé silányult…..
Olvasom, hogy a magyar baloldalt okolja a Fidesz a Magyarországgal szemben kilátásba helyezett monitoring eljárás miatt. Nem a kinyilatkoztatás hírértéke okán (milliószor hallottuk már az elmúltnyócév napjainkat is átívelő egetverését), csak az újabb, impertinens csúsztatás…..
Donoter 2013.04.27 21:33:30
....„hatalom megszerzésének és megtartásának egyetlen szükségszerű és elégséges alapja egy hiteles, de mindenképpen annak tűnő ellenségkép megrajzolása, és az azzal való állandó riogatás”…

Ez még adott esetben igaz is lehet, csak hát ez esetben nehezen alkalmazható. Ugyanis a baloldal gondoskodik afelől, hogy ezzel a hatalomnak ne legyen gondja.
Nem érti, nem akarja érteni, nem tudja megérteni azt, hogy az eddigi XXI. század az agresszív globalizációról szólt. Ennek ellenszerét a jobboldal a nemzeti politikában látja. Ennek pedig természetes velejárója a nemzeti öntudat megjelenítése, erősítése a gazdasági, kulturális, szociális élet minden területén, ha úgy tetszik nemzetállami politikát folytat. Bevallottan vagy nem, alkotmányban szentesítve vagy sem de Közép Kelet Európa országai a balkániakkal egyetemben sokkal hangsúlyosabban teszik ezt mint Európa többi országai. Pont azért mert ezen polgárok 1944 – 1990 között Európa birtokbavételéből kimaradtak, e játszmának nem voltak részesei csupán szenvedő alanyai, 90 után pedig ha demokráciáról beszélünk akkor mindenkinek helye van a nap alatt és nekem is mint befogadottnak is kell legyen szavam. De a játékszabályokat már a globalizált világ akarja minden áron diktálni és diktálja is. Ezzel szemben, a jelenlegi politikai gyakorlat jobbat mint a nemzetállami politika nem tudott kitalálni. Ez nem azt jelenti, hogy tagadná egy unió szükségességének valamilyen formáját. Ezt az álláspontot pedig a polgárok túlnyomó többsége a magáénak érzi. Ebben ered a 2/3 többség is, vagy 70 százalékos romániai többség mert én mint egyén magyar, román, szerb…….úgy akarok európai vagy akár világ polgár lenni vagy akár européer, hogy elsősorban magyar, román stb….vagyok. Orbán a Fidesz-el egyetemben nemzetben gondolkodik és cselekszik az élet minden síkján, nem biztos, hogy mindent jól csinál de a törekvése támogatandó. Kétségtelen a globalizált világ hatalmasságai ezt nem díjazzák sőt mindent elkövetnek, hogy akadályozzák sikerét mert az ők érdekeik csorbulnak főleg pénzügyi és gazdasági téren /bankok, multik, energia, szállítás stb/ Az mindenki számára világos, hogy nyugat gazdasági helyzetét Mo. megváltoztatnia nem tudja és nem is akarja mert függőségben is van tőle, de egy esetleg precedens teremtéssel más megoldási lehetőségre tudja felhívni a figyelmet, ami az eddigi nyerészkedési utakat bizonyos korlátok közé terelheti. Ezt megakadályozandó, a gazdasági nyomáson kívül nem riadnak vissza a demokráciára, az egyenlő elbánásra, a jogalkotásra, az alkotmány kidolgozására való beleszólási jogra való túlharsogásával nyomást gyakorolni. Vagy akár büntetéseket kiróni egy közösségbe való tartozás okán.
Ezzel szemben a nemzetben gondolkodó polgár aki nem is biztos, hogy elkötelezett párttag mit lát? Azt, hogy a baloldal és annak vezér pártjával a szocialista párttal az élen, miután csúfosan elvesztette parlamenti pozícióit mindent megtesz külföldön a jobboldal le dorongozásáért. Teszi ezt azért mert itthon minden téren át kellett adnia az évtizedeken keresztül biztos fedezéket nyújtó pozícióit és nincs olyan helyzetben, hogy érdemben tudjon valamit is tenni. Ehhez az akárhogy is nézzük mégis csak a szocializmus utódpártjához kötötte szekerét a liberális oldal, amely lehet most már bánja mind a kutya mely hetet kölyközött de ezáltal ő is jócskán ludassá vált nyolc év katasztrofális országfeladó kormányzásában. De az örökölt európai ballib kötődéseket mindkét párt felhasználja teljes erőből, a nemzeti oldal felmorzsolásáért. Az ürügyeknek másodlagos szerepük van taktikájukban. De egyben nagyot hibáznak mert képtelenek felfogni, hogy bármely külföldről jövő megszorítás legyen az pénzügyi, gazdasági akár kulturális stb. mindig a polgáron csattan első sorban és nem a kormányon vagy annak vezetőjén mint ahogy állítják. A kormány így is úgy is legalább négyévenként elszámol és ez az egyetlen hiteles mérce.
A fentebb leirt társadalom hangulatot igazolják a bármely oldalról készített közvélemény kutatások is és nem látnak reményt jövő ilyenkori hatalomváltásra.
Donoter 2013.04.27 22:20:34
@Donoter: Pont az a bizonyos 2/3 a jelenlegi ballib politikát magyarság tudata elleni virulens támadásnak érzi és mindez összezárásra készteti a jobb oldalt minek következtében nagy valószinűséggel felülirja az Orbán által elkövetett hibákat is. Úgy fog szavazni mint tette azt 2010-BEN.
Töretlen érdeklődéssel figyeltem a magyarországi, magukat a demokratikus ellenzékhez tartozónak nevező politikusok megszólalásait, színrelépéseit az (állítólag) alig valamivel több, mint egy év múlva sorra kerülő parlamenti választás kontextusában. Most kicsit olyan érzésem…..
Donoter 2013.04.22 12:54:25
Donoter 2013.04.23 13:04:00
@autognomia: Apropó „demokratikus ellenzék”, mármint 2013-ban. Régóta bevett meghatározás „demokratikus ellenzék” de mitől lenne ez az ellenzék demokratikus, nem hinném, hogy csupán a jobb oldal szapulása demokratikussá tenné a bal oldalt. Mert eszközei távolról sem ezt bizonyitják, mostanra világossá vált, hogy bármit tesz is a hatalmon lévő jobb, megkapja birálatot azért ha van sapkája vagy ha nincs. A kritika még ha ki is indul valós hibából oly módon ferditik, csűrik csavarják hogy csak a balliberális oldalnak lehet igaza. Mikorra várható egy olyan liberális blog amely például kommentálná a minap nyilvánosságra került titkosszolgálati kapcsolatot a magyar alvilág és a bal titkosszolgálatok közötti kötödést a jobb oldal előretörésének megakadályozására. Vagy ez a kötődés ballibb oldalon demokratikusnak tünik ha ballos érdeket képvisel. Talán a „demokratikus balodalnak” van oly része amely már rég tudott az ilyen tipusú kötödésekről és pont ezért ózkodik hanyat homlok repülnie a szocialista párt új bal demokratikus szövetsége felé. A „demokratikus bal” ilyen tipusú kötődéseinek igaz történelmi hagyományai vannak kezdve Marxtól....Grószig és e szekérhez kötötték szekerüket a liberálisok Mo-n és el is tüntek a szintérről, most hasonló forgatókönyv valósulhat meg Romániában is, olyan nehéz ezt észre venni, miközben a liberális eszmék gyakorlatba ültetése nagy kudarcokat élt és él meg Európa szerte. A magyar liberalizmus is leszálló ágban van, az úgynevezett nemzeti liberalizmus(Deák, Széchenyi, Kopssuth) hőskora óta. A mai liberalizmus belehajszólja magát saját vesztébe, mert többek között túlharsogja a szólás és vélemény szabadságát miközben nem veszi észre, hogy csupán önmagának hisz és minden más véleményt retrográdnak, dogmatikusnak, xenofobnak vagy akár antiszemitának nyilvánit, képtelen érdemi párbeszédet kialakitani.
Donoter 2013.04.23 19:59:18
@autognomia: Egy percig sem állitottam, hogy a "demokratikus baloldal" elnevezés e blogtól eredne, csak már igen sok helyről hallom az utóbbi időben és sérti a fülemet.
Ilyen egyszerű az egész történet: az a fasza csávó, aki ad, nem aki elvesz. Aki pedig történetesen most ad, az a Fidesz. Nem tudjuk, hogy mennyit és nem is érdekel. Mi hiszünk a tündérmesékben. Mi nem tartozunk azok közé, akik utánajárnak. Megelégszünk azzal, hogy elhisszük. A…..
hacsaknem Talán van remény 2013.03.16 15:57:19
Lassan és tagoltan mondom, hogy értsd, Viktor! Alulmaradtál. Mindenben. Pintérrel, katasztrófavédelemmel (szerencsétlen megfogalmazás: elhárítás helyett mi védjük a katasztrófát) gusztustalan tehetetlenséggel és arrogáns cinizmussal együtt. De szerencsére tegnap óta tudjuk, hogy…..
Donoter 2013.03.16 22:04:17
Donoter 2013.03.17 18:00:40
@autognomia:
A tárgyilagosság kapcsán azt azért megemlíteném, hogy az iromány indítása azt az érzetet keltette bennem: akármit tehetett volna vagy tett a regnáló kormány, ez úgyis a nyuszika esete mikor a sapkája léte vagy nem léte miatt kapja a pofokat. Nem tudom belátni, miért kell egy természeti – mondjuk úgy – esemény után csupán politikai mércét alkalmazni a beavatkozás kapcsán? Ide értem azokat a megfogalmazási módokat is amelyek sejtetik a vélemény politikai motivációit, mindez ügyesen tálalva az emberi összefogás méltatásával is. Példának okáért, nem olvastam politikai okokra visszavezethető elmarasztaló írást a gyurcsányi augusztus 20-i ünnepség tragikus kimenetele okán, a bal liberális oldal részéről. A kritika szükséges, de azt csak nem értem, hogy miért kell minden áron egy oldalúnak lennie a vizsgálódásnak és ily módon nem mentesül a kötelező ideológiai torzításoktól . Minden „aktusnak” mondhatnám úgy is minden emberi tevékenységnek több oldala van, tehát a kritika is lehetne hozzá hasonló. Ez által tárgyilagos is. De amit itt írtam nem csak erre az egy írásra vonatkozik.
Donoter 2013.03.17 20:32:11
@autognomia:
Közelről sem vártam el, hogy most 2013-ban reflektálj a 6-7 ével előbbi eseményre, csupán jeleztem, akkoron nem olvastam olyan liberális kritikát amely a bal liberális kormány ténykedését kritizálni merte volna. Remélem érz(t)ékeled, hogy a bal liberális jelzőt helyesbítésként csupán az akkori kormányra értem, de marad a liberális jelző blogodra ami tudom nem zavar. Ami engem zavar és számomra érthetetlen miért kötötték össze hajóikat a szoc + bal, igaz bele is buktak, és most tűnő félben vannak de biztos nem fog eltűnni egyik fél sem. Most nálunk is szövögetik a szoc + bal szövetséget, érdeklődéssel várom mikorra darálják be itt is liberális tábort. Már ha létezik ilyen ideológia a PNL-ben. Egyáltalán a pénz ideológiáján kívül létezik valami más is mindkét esetben? De az azért lehet itt nehezebb lesz a bedarálás.
Sajnos én még nem értem meg olyan korszakot mikor nem az előző lett volna a hibás.
Olvasom, hogy Kövér László, a magyar Országgyűlés elnöke (mellékállásban Nyírő József hamvainak hivatásos hurcolászója) kezdeményezésére, a nemzeti szolidaritás jelképeként a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) plenáris ülése alkalmából kitűzték a…..
A gyulai Fidesz buli semmi egetrengetőt nem hozott (Matolcsy jegybankelnökségének (rém)híre lelőtte a poénokat), a békemenet hazament, az ellenzék megint hülyét csinált magából. Körülbelül ezekkel a megállapításokkal tudnám összefoglalni a kormánypárt háromnapos évadnyitó…..
A moldvai csángók támogatásában szorosan együtt szeretnének működni a Moldvai Csángómagyarok Szövetségével, amely kiemelkedő eredményeket ért el a magyar nyelvtanítás megszervezése területén. Ezt szeretné a kormány segíteni, ösztönözni – nyilatkozta egyebek mellett az…..
Donoter 2012.09.27 20:32:43
@autognomia: Csupán pontositani akartam. A fizetést a román államtól, a "költségttéritési juttatást" a magyar költségvetésből kapják. Mindkettőt megérdemlik, és biztosan többet is érdemelnének.
Baltás gyilkosok derűs nyugalommal való kiadatása,  a családon belüli erőszak leküzdésére tett fergeteges ajánlatok, groteszk éhségsztrájkok és biszkubélák jól időzített őrizetbe vételének idején, majdhogynem természetes, hogy elsikkadnak a Fidesz-KDNP nemzetpolitikai…..
Donoter 2012.09.14 11:31:58
Már az elején le szeretném szögezni az állampolgárság - mint ahogy a nevében is írva van - nem politikai párthoz való kötődést jelenti hanem a mindenkori Magyar államhoz, Magyarországhoz, Köztársasághoz, Szent koronához mindenkinek hite szerint való közjogi viszony. Vegyük úgy, csupán a történelem fintora, hogy ezt a Fidesz-KDNP kormány országlása tette lehetővé, mivel a bal-liberális országlás a december 5-i kitagadó propagandáján túl mást nem tudott nyújtani. Az állampolgárság a szavazati joggal jár együtt, még Romániában is. Nem tudom mennyire figyelte az idei nyár vagy a legutóbbi romániai elnökválasztás eseményeit, eredményeit. A feliratkozás a választási listára senki számára nem kötelező sem határon innen vagy túl, de ha még feliratkozok is reá akkor sem vagyok köteles szavazni. Tehát hol van itt a gond? A kisebbségben lévő határon kívüliek helyzet mindig és mindenkor az illető ország határain belül fognak megoldódni vagy sem. Természetesen nem mindegy az anyaország tekintélye, ereje, gazdasági potenciálja, szavahivetősége és támogatása sem, de ha az én határon kívüli szavazatom is ott van az anyaország parlamentjében, jogos elvárásaimat meg tudom szólaltatni közvetlenül a törvény hozásban. Végezetül sem a kettős állampolgárság, sem a szavazati jog nem gyógyír semmiféle asszimilációra csupán egy tényezője a sok-sok más tényező között a megmaradásért vívott tenni akarásban.