Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Field Castro

66 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kicsit késve, de itt az oktató sorozat utolsó része, amely többek között a regressziós modelt mutatja be nekünk. SPSS 16 oktató videó 9/9  ..
A Regresszió.      SPSS 16 oktató video 9/8 ..
 Kereszttábla készítés, értelemezés és egyéb hasznos információk az SPSS-ről.   SPSS 16 oktató video 9/7..
 ANOVA!    SPSS 16 oktató video 9/6..
 És itt az 5. rész. Split file, egyszerű T-test és egyéb finomságok.  SPSS 16 oktató video 9/5 ..
 Itt olvasható! Köszönjük, hogy írtál róla. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon milyen volt a hangulata a konferenciának: Letargikus? Bizakodó? Átlagos? ..
Csermely Ákos által jegyzett Média Hungary konferencia újra összehozza a média, a marketing és marketingkutatási szakma képviselőit. (T)rendetlenség?!, Átértékelődések a médiában címmel futó konferencia sorozat 2009-ben, már tizenegyedik alkalommal segíti a szakma képviselőit…..
Úgy tűnik, hogy a gazdasági válság a konferencia piacnak sem tesz jót, hiszen már nem ez az első konferencia, amely elmarad az elmúlt időszakban.Álljon itt a szervezők korrekt levele! Reméljük, hogy hamarosan megrendezik ezt a konferenciát és nem úgy járunk vele, mint az Online…..
Frequencies? Descriptives? Mean? Median? Mode? Sum? Std. Deviation? Variance? Minimum? Maximum? Select cases? Az SPSS alapszolgáltatásai. Ezeket nap, mint használják a marketingkutatók. Ismerje meg Ön is.   SPSS 16 oktató video 9/4  Használj SPSS-t…..
Lehet tovább ismerkedni az SPSS-el. A harmadik részben az értékkel és érték nélküli itemek kezelését veszi a szerző közelebbről szemügyre. Mit tehetünk és mit nem? Milyen hibát véthetünk az eloszlások, átlagok lekérésénél, ha nem kezeljük helyesen a címkézett…..
Regionalitás a piackutatásban Piackutatási konferenciaIdőpont: 2009. május 21. (csütörtök)Helyszín: Hotel Buda Mercure (1013 Budapest, Krisztina körút 41-43.)Jelentkezés a konferenciára: online jelentkezésA rendezvény programja itt érhető el: konferencia…..
Az SPSS oktató videó második részében megismerhetjük az adattáblában található számok címkéinek adattáblában való megjelenítését, átírásának egyszerűségét, a variable names, variable labels és value labels titkait.   SPSS 16 oktató video 9/2 Jó gyakorlást!..
Ki tudja mennyit nőt az internetezők tábora? A piackutatók tudják. NHH: Havi vezetékes gyorsjelentés, 2009. március   Az idei év első háromnegyed évében mintegy 160 ezerrel, szeptember végére 1,486 millióra nőtt a vezetékes szélessávú előfizetések száma, miközben…..
Egy 9 részes oktató videóra bukkantam a méltán népszerű youtube honlapon, amelynek első részében megismerkedhetünk az SPSS 16-os szoftver elindításával, az adatbázis megnyitással, változók és esetek létrehozásával, labelek megírásával, illetve az alapeloszlások…..
Megjelent egy érdekes cikk egy mobilkutatási konferencia kapcsán a marketresearchworld.net oldalon, amelyben Tim Macer kijelenti, hogy a mobiltelefonos kutatás a jövő adatfelvételi eszköze. A 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkező szakember szerint nemcsak, hogy az önkitöltős…..
Az elmúlt héten a hazai piackutató cégek nem adtak ki semmilyen érdekes sajtóközleményt, ezért most elmarad a piackutatási hírcsokor és helyette egy újabb szavazást indítok.Ön melyik adatfelvételi módszer eredményeiben bízik meg legkevésbé? Szavazzatok, hogy mindenki megismerje…..
2009-ben alapjaiban nem változik a hazai vállalatok piackutatásra fordított költése. Igaz, hogy ez csak egy szavazás, és mint minden szavazás nem reprezentatív senkire, tehát az eredmények sem tekinthetők megbízhatónak, de a szavazók 50%-a úgy gondolta, hogy a vállalatok kicsit…..
Amióta hetente összegyűjtöm a piackutatási eredményeket bemutató sajtóközleményeket, egyre inkább úgy érzem, hogy az újságírók nincsenek tisztában azzal, hogy milyen botrányosan jelenítik meg a piackutató cégek kutatási eredményeit.Tíz esetből kilencszer nem tudni, hogy a…..
Kötelező olvasmányként Terepnapló Internet befektetési kalauzát javaslom, illetve a Rabbit blogon olvasható négy részes Módszertani sarok néven írt összefoglalót, a hazai műszeres mérési megoldásokról (már aki érdekel). Figyelmetekbe ajánlom még az…..
Mélyen lévő bizalmi indexek, félelem a munkanélküliségtől, dráguló termékek, szolgáltatások, töretlen ipari terjeszkedés a világban és egy újabb összefoglaló az elmúlt év piackutatási szektorában történtekről most más tollából.  Összegyűjtve.…..
Az elmúlt héten sok érdekes bejegyzés született a bloggerek "tollából". Itt van néhány olyan téma, amelyet muszáj elolvasni, megjegyezni, összegyűjteni és újra közzé tenni.  2009 január 3. Kutatas.blog.huMi történt 2008-ban a piackutatás világábanÚj esztendő,…..
A szavazás eddigi állása szerint. DE! Még nem zártuk le a szavazást. Még változtathat a senkire sem reprezentatív szavazásunk állásán, és bár nem nyerhet semmit, de megmondhatja véleményét nekünk és mi közzé is tesszük az eredményt!Kattintson és szavazzon, hiszen még…..
A héten megtudtam, hogy mire is jó egy widget a blogon, így gondoltam egyet és egy widget-et felraktam a kutatas.blog.hu oldalra is, hogy kedves látogatóim is egy helyről, pontosabban, ebből a marketing híreket összegyűjtő RSS widget-ből tovább tudjanak kalandozni az őket…..