Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PeterPan

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
H2SO4 Repülő fül 2012.09.08 18:01:32
Aki utazott már repülőn, találkozhatott azzal a problémával, hogy „bedugult” a füle, esetleg fájt is. Ilyen bárkivel megeshet, még a vájtfülű emberekkel is. Igaz, az ő fülük nem fizikailag, hanem zeneileg „vájt”. Ez a jelenség autóban is megesik, ha magasabb hegyen…..
PeterPan 2012.09.09 22:10:40
Kicsit bonyolultabban én is elvégeztem ugyanezt a kísérlet Bp-Amsterdam repülőúton egy barometrikus magasságmérővel rendelkező túra GPS segítségével.

img525.imageshack.us/img525/8731/capturetdq.jpg

Azt tapasztaltam, hogy a légnyomás időben szabályosan változik. A maximális magasság 2400 méter körüli. Út közben néhány alkalommal GPS alapú magasságot is kértem, ezek tüskeként látszódnak a képen.
Érdekesség, hogy a leszállás után negatív magasságértéket mutatott a műszer, ennek oka, hogy Amsterdam a tenger szintje alatt fekszik.
Néhány éve egy ide is író-olvasó motoros rendőr barátunk társával együtt elég kreatívan oldotta meg a hídon elromlott autó problémáját. A cél szentesíti az eszközt, úgy gondolom én is, hiszen a legtöbb esetben az úton lerobbant autó nemcsak akadályozó, hanem…..
Gerinctelen dolognak tartom, ha valaki az általa okozott karambol után a felelősséget nem vállalva elhagyja a helyszínt. Ezen a tényen az sem változtat, hogy Gáspár autója nem sérült meg nagyon, bár szerintem egy lökhárító javítás sem olcsó egy fiatalabb (ha jól látom)…..
Zsemledisznó Tisztázzunk valamit! 2012.01.23 12:43:00
Egyetlen bővített mondatban próbálnék eloszlatni néhány félreértést.     Való igaz, hogy... …nem tartom szerencsésnek a kiszámíthatatlan, próbálkozás-alapú gazdaságpolitikát, …igazságtalannak érzem, hogy ez a kormány sem mer hozzányúlni…..
Nívó Jó precedens született 2011.03.21 22:24:00
Mégis lehet áramot vezetni egy telken belüli kerítésbe a termény megvédése céljából. Akár ilyen olvasata is lehet a tegnapi bírói ítéletnek a kesznyéteni gazda ügyében. Nagyon helyes! Már az elsőfokú ítélet után is kinyílt a bicska a zsebemben, amikor is felfüggesztett…..
update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt. Kiugrunk a belvárosból és egészen a Szentendrei útig, a lakóteleppel övezett többsávos autópályáig mentünk, hogy megtaláljuk a legjobb budapesti hamburgerest. Körülbelül itt…..
Bevallom, a tegnapelőtti keynote-on a HDR-es 4.1 bejelentésének örültem a legjobban, hiszen nagyon várom már az új digitális fényképezőgépemet (iPhone 4 inside), tekintve hogy a mostani gépem már épp tönkremenőben van, és már nem veszek újat, mivel az iPhone 4 minősége nekem…..
Jocó képei akár poénnak is felfoghatók, én is mosolyogtam, mikor először megláttam. A cél egyértelmű, de mi van akkor, ha ebben a kereszteződésben baleset történik? Mert a KRESZ-ben nincsen ilyen tábla. Kié lenne a felelősség? Az "Irányonként más sebességkorlát?"…..
Te mit tennél, ha egy büdös nagy, fekvő valamit látnál az autópálya belső sávjában, sötétben ? Nos, én az elsőt választottam. Történt ui, hogy jöttem haza, és az M6 városi szakaszán, az Érd Ipartelep és Érd Ófalu csomópontok között, ahol már épp megszűnik a…..
H2SO4 Esőcseppnyi tévedés 2007.09.09 00:30:00
Esőt a legkisebb gyerekek is ügyesen rajzolnak. Gömbölyded felhőcskével, hegyes kis cseppecskékkel. Ezen gyermekek egy kicsi része később a médiában helyezkedik el (mint sok millióan) és a tévés időjárásjelentésnél ügyesen mutogatja az őszi eső hegyes kis cseppjeit a…..