Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabryael

17 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már a harmadik forduló indul a zászlós játékból, de szerencsére még mindig találni kitalálható és kellőképpen nehéz feladványokat. Régen eltűnt államok, név és zászlócserén keresztülment országok zászlói és ma is használatban lévő lobogókból válogattunk össze…..
Szent Margit: etikai okokból megkérdőjelezhető e fegyver besorolása. Mivel ezen „eszköz”, fegyver vagy nevezhetnénk akár ironikusan „szerelvénynek” is, él. Ezen háborús ereklye/maradvány azon időknek terméke, amikor a magyar vezetés, még reménykedett…..
Nimród: Magyarország legelpusztíthatatlanabb szárazföldi járműve. Jelenleg a Draskovich család birtokában van. Draskovichék tagjai a kiskirályok nem hivatalos körének. Kecskeméti székhelyűek. A háború előtt a MOL részvényesei voltak, a háború után, még időben lecsaptak az…..
Tudom, hogy érdemlegesen már a történelemre lennél kiváncsi de had mutassam be a Nagy Háború történéseit a fegyvereinken is keresztül. Ha Kormányunk tagjainak életrajza nem bizonyult volna elégségesnek. És aztán a legvégén összefoglaljuk...
Most, hogy a kormánytagokat ismerjük, általánosságban az államrendről:                               …..
Görgey Lászlónak a haditengerészet volt élete nagy (és talán egyetlen) szerelme. Olyan szerelem volt ez, hogy Magyarországot elhagyva Oroszországba emigrált. Megszerezte az állampolgárságot és belépett az orosz haditengerészethez. Ott különleges kiképzésben részesítették. Egy…..
Fogadós Imre hivatásos katonaként szolgált a háború előtt a légierőnél. Politikai nézetei miatt azonban nem tartottak igényt szolgálataira. Ekkor alapította meg földalatti mozgalmát Haladás néven. Nem könyvelhetett el túl nagy sikereket, soha nem lépték át Budapest határát.…..
Tornyi Ottó a háború előtt még sportoló volt. A karate és thai boksz világ ünnepelt versenyzője. Nem egy aranyat nyert a nemzeti válogatott színeiben. A háború előtti utolsó világbajnokságról is hazahozta az aranyat. Nem foglalkozott a politikával. Vidéki edzőtermével…..
Kartal, a háború előtt egy nemzetközi fegyveres szervezet helyi parancsnoka volt. Mondhatni terrorista. Céljuk nem titkoltan az ENSZ megsarcolása és térdre kényszerítése volt. Az N. V. A. S. nevű szervezet ért is el bizonyos sikereket. Viszont olyan példátlan nemzetközi összefogás…..
"Parancsnok", ahogy Horgony György magát hívja és hívatja alkalmazottaival. Ő az aki mindenki múltjáról tud, és akinek  senki nem ismeri a múltját. Rejtély övezi a háború előtti és legfőképpen a háború alatti tevékenységét. Azok közül akik ismerték őt a…..
Molnár Ernő: Gazdag családba született. Szülei a legjobb iskolákba járatták. Mérnöki karon végzett, s leginkább a fegyverek nyűgözték le. Ezért fegyver és hadmérnöki szakirányba fejlesztette tökéletesre tudását. Az egyetem elvégzése után (családi tőkéből)…..
Kovács Béla: Árvaként látta meg a napvilágot és utcagyerekként nőtt fel. Hamarosan az alvilágban felfigyeltek rendkívüli fegyelmezettségére és kegyetlenségére. Ennek ellenére magányos fejvadásznak képezte magát. Huszonéves korára már az alvilág ismert arca lett. Híres volt…..
Andrásfi Sándor: Az ő múltja talán a legzavarosabb. Egyes hírek szerint szülei skót katolikusok voltak, akik Magyarországon telepedtek meg. Vallásos iskolába járatták egyetlen fiúkat. Aki aztán egyházi vonalon tanult tovább. Katonai lelkész lett. De a Vatikánba  küldték…..
 Földi Károly: Feltalálóból avanzsált milliomossá. A Keleti blokkban dolgozott a háború előtt. Mondhatni megcsinálta a maga amerikáját. A robot technológia úttörője volt. Ő maga ajánlotta fel a tervet védelmi célokra, amikor egy katonai puccs már Moszkvát fenyegette,…..
 Kovarcz Miksa: A nagy háború idején őrnagyi rangban szolgált a kísérleti részlegen. A szerelvények előállítását tűzte ki célul. A háborúnak élt világéletében. Személyesen ment ki a frontra, hogy a kísérletei eredményét személyesen is megszemlélte a csatamezőn. A…..
Honvédelmi Bízottmány: Kormányzó: Kovarcz Miksa Miniszterelnök: Földi Károly Külügyminiszter: Andrásfi Sándor Hadügyminiszter: Molnár Ernő Belügyminiszter: Kovács Béla Titkosszolgálat vezetője: Horgony György Vezérkari főnök: Sárkány Kartal Szárazföldi haderő…..
Üdvözletem mindenkinek!Aki még a túlélők között vagy olvasd el figyelmesen ezt a blogot. Mert a mai nehéz világunkban ez hivatott téged tájékoztatni, hazánk történéseiről és viselt dolgairól.Mert hiszen a  múltra emlékszel. Emlékszel amikor kitört a harmadik…..