Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pentvalley

1 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki olvassa ezt a blogot, tudja, hogy az elmúlt időszakban mennyi kritikát kaptam azért, mert nem voltam hajlandó a demokrácia lényegi és a korábbiaktól minőségileg eltérő korlátozását látni a Fidesz döntéseiben. Az, hogy valami személyesen nem tetszik, még automatikusan nem…..
Jelen leírás sértheti a választási eljárásról szóló törvény 89. §-át ("Az igazoláskérés célja nem lehet a választás eredményének a joggal való visszaélést megvalósító befolyásolása"), így annak gyakorlati alkalmazásával kapcsolatos kockázatok és…..
Az országos listák benyújtásával ma végre lezárul a jelöltállítási szakasz, érdemes tehát egy gyors összegzésben megnézni, az egyes pártok mennyire voltak sikeresek a nulladik fordulóban, illetve mekkora támogatottságra lenne szükségük ahhoz, hogy április 11-én listás…..
Nem lehet azt állítani, hogy ezen a blogon ne foglalkoztunk volna eleget az MDF helyzetével. Január 12-én, amikor kiderült, hogy igaz a sokáig tagadott hír: az MDF valóban az SZDSZ-szel tárgyal, a következőt írtam: „Mi szüksége van az MDF-nek Retkes Attilára? Miért kell…..
Pentvalley 2010.03.09 14:43:08
Az MDF vidéken erősít?

www.stop.hu/articles/article.php?id=625044

Lehet, hogy belátták, esélytelen a bp-i lista, hátha vidéken összekaparnak 2-3%-ot.
Tegnap este az MTV esti politikai műsorában voltam, s miután a mi beszélgetésünk csak később, az adás második felében kezdődött, a folyosón szerencsére meg tudtuk nézni a Hír TV-ben a BKV volt vezérigazgatójának „vallomását”. Bár korábban a Magyar Nemzetben már…..
Ha hihetünk a híreknek, egy kivétellel már minden nevet ismerünk az MDF-SZDSZ budapesti egyéni indulói közül. Vidéken rosszabb a helyzet: a Békés megyei pártelnök büszkélkedett azzal, hogy a hét választókerületből négyben már meg is találták a jelölteket… Ahhoz…..
Pentvalley 2010.02.03 22:55:41
Pentvalley 2010.02.04 00:12:03
@mirrmurrkandúr: Szerintem ignor. Troll-gyanús az illető.
A blog szerkesztői nagyon várják már, hogy a pártok elkészítsék és publikálják kampányfilmjeiket, mert ez lehetőségek minden korábbinál szélesebb tárházát nyitná meg a kreatív alkotók számára. Egyelőre a kampányfilmek még váratnak magukra, viszont a blog első…..
Szép napot kívánunk, épp ott tartunk, hogy az LMP, a magyar zöld párt privatizálni akarja a BKV-t. Vagyis leépítené párezer fővel, hogy egy húsz fős iroda maradjon, ami majd versenyezteti az alvállalkozókat.   Az LMP a születése óta küzd az identitásnélküliséggel, és ez…..
Pentvalley 2010.02.04 09:28:05
A tisztánlátás végett ez olvasható az LMP honlapján:

Az LMP olyan programot alkotott, amelynek megvalósításával a fővárosi közlekedési vállalat vezetői és annak felügyelői egyszerre lehetnek tisztességesek és látszódhatnak is annak. Ezzel az utasbarát megoldással természetesen nemcsak ők, hanem a fővárosiak is nyernének.

•A BKV Zrt. helyett létre kell hozni egy maximum húsz főből álló megrendelő szervezetet, amely elkészíti a menetrendet, megrendeli a szolgáltatást és ellenőrzi annak teljesítését.

•A szolgáltatókat versenyeztetnék egymással, hogy a kívánt minőségű szolgáltatás költségei leszoríthatók legyenek.

•A szolgáltatókkal kötött szerződésekben pontosan rögzítenék a koncesszió időtartamát, meghosszabbításának feltételeit, az elvárt szolgáltatás pontos leírását és annak ellenértékét.

•Budapest közlekedési problémáinak zöme az elővárosi közlekedés megoldatlanságából fakad. A szolgáltatás-megrendelés során ezért kiemelt figyelmet szentelnének az agglomeráció tömegközlekedési ellátásának.

•Emellett meg kell végre alkotni a személyszállítási törvényt, mely tisztázza az alapellátás fogalmát, az adott viszonylatokban preferált személyszállítási módokat, valamint az állam és az önkormányzatok finanszírozási szerepét rögzítő feltételeket.

•A finanszírozásban nem növelhető tovább a jegyárbevétel aránya, amely Budapesten már most is jelentősen meghaladja a szakmailag indokolt szintet. Megfelelő hatékonyságnöveléssel a tömegközlekedési tarifák csökkentésére is sor kerülhet, ami fokozná a közösségi közlekedés vonzerejét, és visszacsábítaná a lakosságot a környezetkímélőbb közlekedéshez.

•A tömegközlekedés fejlesztése mellett egységes fővárosi parkolási rendszert kell kialakítani, illetve belvárosi dugódíjat kell bevezetni, amelyek támogatják a fenntartható közlekedés célkitűzését, bevételeik pedig hozzájárulnak a minőségi tömegközlekedés finanszírozásához.
Pentvalley 2010.02.04 10:13:16
@Comandante en Jefe: Köszi. Sajnos nem vagyok otthon a közlekedés-politikában, ezért néztem meg a párt honlapján a javaslatot. Szóval akkor Németországban is koncesszióban működtetik a közösségi közlekedést? Mik a tapasztalatok?
Egy korábbi bejegyzésben már igyekeztem összeszedni azokat a választókerületeket, ahol a pártok frontpolitikusai indulnak. Azóta a három gyorsan döntő párt, a Fidesz, az MSZP és a Jobbik után egy-két helyen már a sokáig alkudozó MDF-SZDSZ páros és a kampányát némileg késve…..
Pentvalley 2010.02.02 16:03:31
@török gábor: Köszönöm a választ. Csakis magamból tudok kiindulni, de engem módfelett dühítene, hogy részben helyi programmal kampányolnának a szavazatomért olyan jelöltek, akiket nem érint közvetlenül döntéseik következménye. A Belváros érdekes terület lehet abból a szempontból, hogy közvetve az itt dolgozók, illetve ide szórakozni járók véleményét mennyire befolyásolja az itt folyó kampány.
Más. A listavezetők "tekintélyét" mennyiben befolyásolhatja az evk-ban való indulás? Érdekes, hogy csak az új pártok - LMP és Jobbik - indítják listavezetőjüket helyi szinten. Ez számomra még jobban erősíti azt a képet, hogy a választópolgárok közelségét nem igénylik a parlamenti pártok.
Pentvalley 2010.02.02 19:58:50
@Balt: A 7. evk.hoz tartozik Újlipótváros egy kis része is, egészen pontosan a Radnóti Miklós utcáig.
www.valasztas.hu/parval2006/hu/05/5_0.html
A hozzászólásokban többen megfedtek már amiatt, hogy - próbálom idézni - túl sokat foglalkozom egy „nem létező” párttal. A Lehet Más A Politika (LMP) nevű formációról azért írtam többször, mert meggyőződésem, hogy ez a politikai alakulat sokkal esélyesebb annál,…..
Pentvalley 2010.01.21 11:01:47
@radala: A Centrum esetén pontosan a rengeteg médiaszereplés során vált egyértelművé számomra, hogy valaki tolja őket pénz és médiaháttér biztosításával.
Ez a hatalmas dilemma az LMP esetében: lemenni kutyába a médiaszereplés érdekében, vagy megmaradni az idealista keretekben. Én ez utóbbit támogatom még annak árán is, hogy most nem, csak 14-ben kerülnek be.
Pentvalley 2010.01.21 11:54:03
@ORBÁN ŐSKÖVÜLET LÉPJEN HÁTRA , MLSZ elnöknek jóó!:
Nagyon kontraproduktiv a működésed!
Mandiner blog A virtuális MDF 2010.01.14 09:31:00
  Kedden (új honlapjuk bemutatásának apropóján) virtuális sajtótájékoztatóra szóló meghívót kaptunk a budapesti MDF-től. Azt ígérték, hogy „eddig soha nem látott módon kerül bemutatásra új weboldala”. Kevés érdektelenebb dolog van, mint egy…..
Pentvalley 2010.01.14 15:10:08
@MDFBudapest:
Ez az ötlet is megtetszett?
lehetmas.hu/176
Meglepő hírt adott ki ma a távirati iroda. Érdemes szó szerint idézni belőle:A háttérben tovább folynak azok az egyeztetések az MDF és az SZDSZ között, amelyek eredményeként több, a liberálisok által delegált jelölt is felkerülhet a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési…..
Többször volt már szó a láthatósági küszöbről, arról a szelekciós pontról, amelynek átlépése szükséges egyáltalán ahhoz, hogy valaki választhatóvá váljon, hogy felmerüljön alternatívaként a pártok között keresgélő választók fejében. A Fidesz és az MSZP az elmúlt…..
A választási részvétel (aránya) az egyik legnehezebben előre jelezhető eleme a szavazásoknak. Amikor a 2004-es EP-választás előtt egy újságíró a várható részvételről kérdezett, hogy a jóslás lehetetlenségére és nevetségességére hívjam fel a figyelmet, viccesen (vagyis…..
Pentvalley 2010.01.06 11:37:29
@Hoffy: Azzal, hogy hozod a kötelező politikusi sározást az első mondatodban, nem fogsz engem meggyőzni. Ez nem tükrözi azt a civil mentalitást, amire szavazni akarok áprilisban. Az LMP-t csupán azért említettem, mert szerintem van átfedés a programotokban és a célközönségben is.
A közvetlen demokráciát én nagyon jó dolognak tartom és ezért támogatom a népszavazásokat, mint eszközt. De komoly kételyeim vannak a 600 ezer aláírás összegyűjtésének tisztaságát illetően. Kérlek, oszlasd el azzal, hogy válaszolsz a kérdéseimre!
Pentvalley 2010.01.06 11:40:31
@Hoffy: Bocs, látom, hogy közben válaszoltál. Azthiszem mégegy párt kiesett a választásból. :-(
Pentvalley 2010.01.06 15:42:54
@Zoltchy: Szerintem meg nem. A Fidesz ugyanis láthatóan nem mozgósít, mert tudja, hogy azzal a szoci szavazókat is aktivizálja. Szerintem a magyarok 99%-a protest-szavazó, de csak akkor megy el, ha a párt hívószava elhangzik. (Éljen az öntudat) Csak akkor kezdődik el az igazi mozgósítás a Fidesz részéről, ha az MSZP is agresszívabb lesz. Addig pedig tudják, hogy akkoris győznének, ha Orbán cipőjét indítanák.
8ker Az új polgármester 2009.11.22 20:37:00
Végre lezárult ez a hét, amikor a kampány hevében mindenki mindenkit vádolt, cáfolt, felszólított és teljesen úgy viselkedtek a politikusok, mint a nagypolitikában. Pedig előtte mindenki a helyi dolgokat tartotta fontosnak, aztán a célegyenesben rákapcsoltak.De vége! Végre vége,…..
Pentvalley 2009.11.23 22:05:34
@Frank'Leó: A Kispál által megadott összeget felkerekítettem 450 ezerre, így az LMP-nél 417 ft/szavazat lett az eredmény.

Na, ezek után különösen a Takács-team költségvetésére lennék kiváncsi. Nekem az volt az érzésem, hogy jobban jelen volt az utcákon, mint Komássy. Remélem most is serények lesznek válaszolni!!!
"Sziasztok!  Szeretnék beszámolni a pénteki kitelepülésről. Háromkor kezdtünk, felszerelkeztünk egy nagy állvánnyal, egy asztallal, két székkel és két dobozzal. Az állványra olyan plakátokat tettünk, melyek megszólítják a metróból kilépő embereket (városiak,…..
Pentvalley 2009.11.19 10:29:57
@Darvon: Egy lány - aki az EP-n ránk szavazott -arról panaszkodott, hogy szervezetlenül oldottuk meg akkor a KC-gyűjtést és neki is több napjába tellet, mire talált egy gyűjtőt.
Többen is kifogásolták a kevés médiaszereplést és azt, hogy mostanában nincsenek központi kötetlen-beszélgetős alkalmaink. Voltak, akik hiányolták az LMP-arcot.
Ezek voltak a velünk szimpatizálók negatív véleményei.
Voltak persze "módfelett szimpatikus" jobbikos fiatalmeberek és mszp-s "szépkorúak", na ezekkel nem lehetett értelmesen beszélni, hozták a kötelezőt.
…Kérem, vigyázzanak, az ajtók csukódnak. A Ferenciek tere következik…   Huh, végre vége a hétnek, már alig várom, hogy ledőlhessek. Hol járunk, ja, a Ferenciek. Leszállok, remélem, a 7-es nem álldogál dugóban! Úristen, mennyi ember szalad a mozgólépcső…..
8ker Ki az esélyes? 2009.11.12 07:42:00
A polgármesteri székért induló négy jelölt közül ki az, akinek valóban van esélye? Ez a kérdés mostanában sokszor felbukkan, munkahelyen, otthon, vagy akár egy sör mellett. Mindenféle véleménnyel találkoztam már, legtöbbször nem a szadeszt gondolják nyerőnek.Ezt viszont a…..
Pentvalley 2009.11.13 12:41:54
Megnéztem a 168 óra vonatkozó fórumtopikot, ahol az szdsz és a jelenlegi választás tétjéről így írt Rózsa Misi:
"Ha az SZDSZ-nek nem sikerül összegyűjtenie a szükséges kopogtatócédulákat, jövő hét végére sem, akkor az bizony azt jelenti, hogy a liberális választók, még mindig elfordulnak az SZDSZ-től. Ha az SZDSZ a kopogtatóját ugyan össze tudja majd gyűjteni, de 5%-ot ér el vagy azalatt szerepel, az üzenet lényege azonos azzal, mintha nem szedte volna össze a kopogtatókat. Ha az SZDSZ 5-8% között szerez szavazatokat, az azt jelenti szerintem, hogy a választók bizalma kicsit növekedett, de még mindig inkább a kivárás a jellemző rájuk. Ha az SZDSZ 8 % feletti eredményt ér el, az eredmény konkrét számának eredményében mondhatjuk el, hogy a választók pozitívan reagáltak a váltásra és az SZDSZ ismét maga mellett tudhatja a liberális választók támogatását.

Arról nem is merek álmodni, hogy az SZDSZ megnyeri ezt a választást. Szinte lehetetlen ma a Fideszt bárhol megverni. Ha sikerülne mégis, az valami óriási csoda lenne és ebben az esetben az SZDSZ-nek reális esélye látszana arra, hogy ne csak bekerüljön 2010-ben az OGY-be, hanem ott meglepően magas arányt érjen el. De hasonló biztató és egyértelműen az új irány megerősítését és helyességét támasztaná alá, ha az SZDSZ a második helyet meg tudná ezen a választáson szerezni. A harmadik hely is elég biztató lenne. Az alatt már nem olyan nagyon csodálatos az eredmény."
Közismert, hogy a kampány hivatalosan csak akkor indulhat, amikor a köztársasági elnök kitűzi a választás időpontját. A politikai hevület azonban ennél lényegesen korábban megjelent már a korábbi voksolások idején. Négy vagy nyolc évvel ezelőtt ilyenkor - közel húsz héttel a…..
Pentvalley 2009.11.12 16:17:31
@bee-lah: Ezen már én is gondolkodtam. Török úr, Ön mit gondol erről? Érdeke lehet a Fidesznek az LMP segítése?
8ker Kispál Gergely 2009.09.24 12:42:00
Nevem Kispál Gergely, 1980-ban születtem Budapesten. 1986-ban szüleimmel (Nyugat-) Németországba, a Ruhr-vidékre költöztem. Itt végeztem el az általános és a középiskolát, és itt kerültem először kapcsolatba a politikával, 2000 és 2001 között az önkormányzati politikába…..
Pentvalley 2009.10.12 22:48:59
@Lastres: Takács úr lakóhelyére én is rákérdeztem, szerintem jogosan, mert bemutatkozásában ennyi szerepel: "Tőzsgyökeres budapesti vagyok, születésemtől a fővárosban élek." Saját fórumjában megerősítette, hogy a 8. kerületben lakik, biztosan így is van. Abban sem kételkedek, hogy a szadi srtatégák ezt direkt felejtették ki a jelölt bemutatkozásából, de ez legyen az ő dolguk.

Nektek pedig hajrá, szükséges, hogy az általatok képviselt szemléletmód megerősödjön, remélem ez a választás elősegíti, hogy az új hang megszilárduljon a politikai palettán. Ja, az én szavazatomra addig számíthattok, amíg a "botrányos" plakátolás lesz a legnagyobb bűnötök. De a kampány után leszedni! :-)
8ker Takács Gábor 2009.09.23 11:11:00
 Takács Gábor alpolgármester (SZDSZ)  1962-ben születtem, a Tanítóképző és az Államigazgatási Főiskolán szereztem felsőfokú végzettséget. Tőzsgyökeres budapesti vagyok, születésemtől a fővárosban élek.   Általános iskolai tanítói munkámat követően…..
Pentvalley 2009.10.12 20:23:37
Szóval a NEKED szóló kérdések, a RÓLAD szóló fórumon:

A nyolcadik kerületben laksz? Fogsz szavazni? Egészen biztosan igen, hiszen azon a fórumon kérdezel Kispáltól, ami arra szolgál, hogy a józsefvárosi választók tegyenek fel kérdéseket.

Nem is olyan régen volt egy választás, amikoris az SZDSZ prominensei kialakítottak egyfajta net-kommandót, ami igen erősen rászállt az LMP-re. A tematizáló tevékenységed ebbe a stratégiába illeszkedik? Megértem én, hogy megjelent egy új párt, amitől féltek, de szerintem van egy szint, ami alá nem érdemes menni.

A többi jelölt fórumán nem vagy jelen ilyen aktívan és konstruktívan. Ez minek köszönhető?

Nem mondom azt, hogy nincs egy szemernyi igazság sem abban, amit az LMP plakátozásával kapcsolatosan írtál, de egyrészt nem beszélhetünk fegyveregyenlőségről, az LMP-nek le kell dolgozni azt a hátrányt, amivel minden új politikai erő szembesül, nevezetesen a széleskörű ismertség hiányát.
Nem lehetséges, hogy az LMP azért plakátozott, hogy a kopogtatás és az emberekkel való kommunikáció előtt a választóknak legyen képük a pártról? Szerintem a politikai sokszínűség egy társadalmilag akceptálható cél, melynek érdekében el kell viselnünk, hogy ezek a plakátok ideiglenesen kint legyenek. Másrészt ne felejtsük el, hogy az LMP valóban eltakarította maga után a plakátokat az EP-választást követően.

Még egy dolog. Az SZDSZ számára a 8. kerületi választás élet-halál kérdése. El fog dőlni, hogy a választók hogyan értékelik a Retkes-féle change-t. Ezt nem én, hanem Rózsa Misi fő-szdsz bérblogger írta a 168 óra fórumon. Ebből a szempontból érthető az a vagdalkozás, amit folytatsz (fővárosi barátaiddal egyetemben) az LMP-vel szemben.
Egyébként ezt a magatartást nem látom túl következetesnek, hiszen a „neoliberális piacgazdaság pártja” szerint az LMP kommunista-anarchista valami. Szóval akkor nem értem, hogy milyen szavazókat vehetne el a szárnyaszegett szabadmadaraktól. De ha erről van szó, akkor légy egyenes, állj ki a választók elé és mondd a szemükbe, hogy itt az SZDSZ léte a tét. No, ez az utóbbi inkább monológ volt, de kérlek reagálj rá.

Egyébként nem vagyok az LMP kommunikációs-stáb tagja, egyszerű szimpatizánsnak tartom magam.
2002. márciusában a Friedrich Ebert Alapítvány egyik konferenciáján vettem részt. A témájára már nem emlékszem, csak a mellettem ülő idős hölgyre, aki a szünetben felszolgálandó három fogásos ebédre várva időnként a fülembe súgta: " Ez mért motyog?",…..
Pentvalley 2009.09.21 22:20:17
@Éhesló:

Idézet a Magyar Nemzet cikkéből:
"Schiffer András ügyvéd-jogvédő is úgy látja, a szombati egy tipikus spontán tüntetés volt, hiszen részben a gárdát feloszlató csütörtöki bírósági ítéletre reagált. Így a bejelentés elmulasztása címén nem oszlathatta volna fel a rendőrség – mutatott rá a jogvédő. Emlékeztetett: a strasbourgi bíróság 2007-ben éppen arra hivatkozva marasztalta el a magyar államot, hogy még egy be nem jelentett, spontán tüntetést sem lehet feloszlatni, amennyiben megőrzi békés jellegét; majd az Alkotmánybíróság is hasonlóan foglalt állást. Schiffer szerint a szélsőséges csoportok népszerűsödéséért és radikalizálódásáért súlyos felelősség terheli a rendőri vezetőket és az őket irányító politikusokat is, mert évek óta a liberális jogállam szabályait áthágva lépnek fel ellenük, szombaton pedig mártírt csináltak a szélsőjobb vezetőiből."
  Helikopterleszálló-pályás budapesti szállodáról már volt szó az Urbanistán, de az egyrészt csak egy látványterv volt, másrészt meg az alighanem egy kényszermegoldás. (Ott tulajdonképpen nem is heliportot tettek a szálló tetejére, hanem a pálya alá raktak egy hotelt:…..
Nagy Feró és a Beatrice: Nem kell! A tegnapi választáson bebizonyosodott, hogy az LMP csillaga erősen felívelőben van. Miként az is, hogy a parlamenti pártok egy részének meg leáldozóban, fontos lépéseket tettek megérdemelt helyük, a történelem roncstemetője felé. És ez…..
Pentvalley 2009.06.09 23:32:59
@marokkó marci:
Marci kb 25 kommenttel korábban ezt már megválaszolta:
"Katona Kálmánnal az a helyzet, h eljött egy nyilvános rendezvényünkre, mert több játékosunkkal jó viszonyban van, és mint sok ellenfeleinknél lévő normális ember számára, számára is (egész) rokonszenvesek vagyunk.
Katonával nincs "olyan" kapcsolatépítés.

Sokan voltak ott a Corvin tetőn, elég sokféle céllal, volt aki azért jött, mert a szadinál rossz volt a buli :-), és ha már ott volt, eszébe jutott, h rokoni kapcsolatban áll az egyik szóvivőnkkel, na az ilyenek miatt is született a poszt."
A scroll csodákra képes.