Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TAZmam

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kedvenceim azok a levelek, amelyekben az idegileg tönkretett szerző-fogyasztó kedélyesen mikszáthos anekdotázgatással kezd, bőségesen adagolt részletekkel, majd egyszer csak szakad a húr, és tagoltalan káromkodások formájában kiárad a lélek keserűsége. Íme a legfrissebb, igen…..
Az APEH illetékkezeléséről külön fejezetet lehetne nyitni. Íme egy újabb gyöngyszem: Tisztelt Zugügyvéd!2008 nyarán kötöttünk egy adásvételi szerződést egy lakásra, amelynek a tulajdoni lapja sajnos nem volt tiszta, mert alapító okirat módosítás volt/van…..
A magyar jogbiztonság egyik legkritikusabb része része a kézbesítési vélelem. Az alábbi történet is egy ebből adódó problémát ecsetel. Tisztelt Zugügyvéd,   Önkormányzat Pénzügyi Osztálya felszólított közműhozzájárulás megfizetésére 2006 decemberében.…..
TAZmam 2008.11.07 15:01:12
Köszi a hozzászólásokat.
Nekifutok még 1X.
A történet 7 éve kezdődött ( számomra),
akkor befizettem a tervezett hozzájárulási összeg felét.( Ekkor még a helyi lakosok társulási egyesülete szervezte a beruházást.) Teltek-múltak az évek,átvette az Önkorm. a beruházást, és nem történt semmi, csak a befizetendő összeg növekedett.(A befizetett összeg egy része elment működési költségekre.)Majd elkészült a csatorna,de valaki pereskedni kezdett, és mindenki számára követhetetlenné vált az ügy. Rákötni továbbra sem lehetett.
Egyszer csak megjelent a helyi újságban a jegyző hirdetménye: mindenki fejvesztve rohanjon jelentkezni a csatlakozási szándékával. Rohantam is, és azt mondták, hogy majd értesítenek, az aktuális még befizetendő öszegről.
Na, ezt az értesítést küldték ki rossz címre ( először). Majd kiküldték a jó címre is( másodszor), amit nem kaptam meg. Ezután került képbe a vérrehajtó.
Ő küldött 1 felszólítást - egy másik rossz címre. Majd láss csodát, a végrehajtási jog bejegyeztetésekor már tudta a jó címet. ( mivel a jó címen lévő ingatlanra jegyeztette be )
A Földhivatal értesített a bejegyzésről, ÍGY szereztem tudomást az egész dologról.
Ezután bementem az Önkorm-ra, befizettem a hozzájárulást. Ők elismerték
( szóban), hogy hibáztak,és elengedték a kamatot.
És itt jön egyrészt a csattanó, másrészt a probléma:
Az a vérrehajtó, aki értesített valakit ( NEM ENGEM), majd végrehajtatott engem, a VH Kamara, és mindenki szerint, elvégezte a munkáját, tehát a törvény szerint jár neki a munkadíja + járulékos költségei. Na, ez piszkálja a csőrömet.
Rákötni továbbra sem tudok, mert az Önkorm. nem ad ki igazolást, ameddig nem fizetem ki a vérrehajtót, akit viszont nem érdekel, hogy én miben álapodtam meg az Önkorm.-tal , az redeti összegéhez ragaszkodik.
(Ha továbbra sem voltam világos lenyelek egy 100-as izzót...)