Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dH

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Webisztán Ha a web város lenne 2006.11.22 12:51:00
Mondjuk kezdjük azzal, hogy az arányok nemigazán stimmelnek. (Pl. a Cragislist sehol nincs a Yahoo-hoz képest.) Aztán meg egy csomó minden kimaradt. Hol vannak a gémerek, az online vásárlószájtok, és a pornó? A kép ugyanakkor egy valamit tudatosít bennünk. Bár a net kibaszott nagy…..
Webisztán Demoscene, showtime 2006.11.21 19:46:00
Kicsit offolunk. Amikor anno a Commodore-Spektrum korszakban nekiindult a Demoscene, még annyira nem tűnt vadnak az egész. Majd a titokzatos szókapcsolat összeolvadt a hekkerkedéssel, egyre és egyre misztikusabb szövegkörnyezetben találkoztak a kívülállók ezzel a fogalommal. A…..
Amíg a bloggerek a Fészekben ismerkedtek virtális barátaikkal, több nagy médiacégnél is felzúgtak a webkettőgenerátorok. Konkrétan az RTL Klub online kiadása készül egy közösségépítő szájttal. Már a neve is megvan: netklub.hu. Annyit hallani, hogy októberben indul el…..
dH 2006.09.01 23:20:08
Webisztán Videó, videó, videó 2006.07.17 14:06:00
Ma már naponta 100 millió kattintást kapnak a YouTube videói. Ez pedig azt jelenti, hogy az online multimédia piac közel harmadát birtokolja a közösségi szájt. Közben a magyar VideoBomb megnyitotta kapuit a felhaszálók előtt: mostmár a netezők is tölthetnek fel youtube-os klipeket.…..
dH 2006.07.17 19:29:36
Webisztán Beszpemmelt webkettő 2006.07.06 19:06:00
Az email talán már nem is olyan vonzó célpontja a spammereknek? Itt vannak ugyanis az új kommunikációs eszközök, amiken keresztül hatékonyabban lehet elérni az áldozatokig: közösségépítő szájt, instant üzenetküldő...Amint múltkor is írtam, a MySpace-en egyre könnyebb…..
Nem azért, de vasárnap este olyan jó filmek lesznek, hogy akár szélvihar is lehetne, meg jégverés, akkor legalább mindenki otthon maradna és tévézne. Kezdjük sorban: Nagy Hal az HBO-n (18:55), kicsit szentimentális mese Ewan McGregorral, meg kétfejű, észak-koreai táncosnőkkel,…..
A Wired magazin legfrissebb számában hosszú cikket közöl a MySpace-sztoriról. Az írás iszonyatosan terjengős, viszont nagyon érdekes is, úgyhogy érdemes végigolvasni. Nagyjából arról szól, hogy egy ingyenes közösségi szolgáltatásból Murdoch a felvásárlást követően hogyan…..
Webisztán MySpace spam 2006.06.25 20:30:00
A napokban felmentem a MySpace-re, nem is eredménytelenül, mert néhány perc múlva már kaptam is egy levelet egy kaliforniai illetőségű hölgytől, aki azt állítja, hogy ismer engem, és leszek szíves visszaigazolni őt. Persze hogy nem ismerem. Minek utána betudtam szimpla spamnek az…..
Ezen a blogon is többször volt szó a különböző online hirdetési árakról: a megjelenés alapú árról, a kattintás alapú árról, az idő alapúról... és persze a CPA-ról is, amikor a fizetés attól függ, hogy a hirdetésre kattintás után megtörténik-e az elvárt aktivitás…..
dH 2006.06.23 20:25:47
Vera írt alapozó cikket a közösségi hírportálokról. Ahogy kikerült az Index címlapjára, rögtön be is halt a cikkben hivatkozott Magyar Virtus szervere. Lám, idehaza is van digg/slashdot effektus. Közönségszolgálati félpercünket folytatva egy olvasói levél következzék:…..
dH 2006.06.16 00:57:38
Kedves Gyerekek,

egyrészt, aki ma, 2006-ban, LCD kijelzőn nem használ cleartype-t, nos, jobb ha ebbe most inkább nem is megyünk bele, ugye? Másrészt viszont, nem elég, csak úgy, egy mohó, meggondolatlan kattintás után ítéletet hozni, fontos, hogy kalibráljunk is, okosan:
www.microsoft.com/typography/cleartype/tuner/Step1.aspx

Ugye hogy így, személyreszabva mennyire más? Hogy most már nehezebben kapcsolja ki az ember így, hogy a megfelelő méretre szabta? Akkor lehet menni eldicsekedni a haveroknak, akik még mindig a szőrös pixeleket számolják az első C64 óta (pedig a TV milyen szépen elmosta a hibákat, még egy jófajta CRT-nél is szebben - maradt tér a fantáziának).
Látjuk, hogy eszementen sikeres a MySpace, avagy itthon az iWiW. Mégis, a webkettes szcéna legfontosabb tulajdonságává vált, hogy folyton újraértelmezi a szolgáltatásokat, újrakeveri őket, hibridmegoldásokkal kísérletezik, egyszerűsít, erősít, nyit, halmozza a szolgáltatásokat,…..
Webisztán Googlespotting 2006.06.07 10:11:00
Néhány órája a Picasa honlapján feltűnt (majd eltűnt) a 'New! Picasa Web albums' link (a picasaweb.google.com címre mutatott, ami nem működik): A hír Philip Lenssen blogjáról indulva néhány óra alat kétszer megkerülte az egész blogoszférát (nem beszélve…..
dH 2006.06.07 13:08:26
Itt az új Google Toolbar. A Firefox-kiterjesztésként telepíthető eszköz kémkedik: a figyelmeztető dobozban tudatja velünk a Gugli, hogy gyűjtik a böngészőinformációkat, mellesleg egyből megtenné a Google-t alapkeresőnkké. Ha hagyjuk.Maga a toolbar elvileg oldalak bookmarkolására…..
Ezúttal nem az arcokra vagyunk kiváncsiak:   A múlt heti londoni Techcrunch-parti után lezavarták a seattle-i afterpartit is, Arrington beszámolója és linkek képekre itt, mi viszont John Cookot idézzük: It's probably a good sign that this "Web 2.0" party --…..