Regisztráció Blogot indítok
Adatok
7241gabi

29 bejegyzést írt és 82 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z.…..
Határátkelő Az utópia csapdája 2012.10.17 07:01:00
Nagyon izgalmas írás következik, hiszen Balázs segítségével megjárjuk benne Ausztráliát és Norvégiát (az út során lesz majd másfél méteres gyík és kedves biztonsági őr is), de engem nem ez fogott meg benne a legjobban, hanem az, ahonnan az egész kiindult. „Egyik délután…..
Egy program végig csinálásához embernek kell lenned. Egy program végig csinálása ahhoz képest, hogy az emberiség miket ért már el ezen a világon, nevetségesen szánalmas, említésre sem méltó tett, ami rajtad kívül csak nagyon kevés embert fog érdekelni, és azokat is csak…..
7241gabi 2012.04.10 10:11:21
@Leningrad: szerintem olvasd el még egyszer, vagy nézd meg az előző slim_anya utolsó videóinterjúját. Nem az a lényeg, hogy 70 napig megállta a zabálást, és nem is az, hogy jobb nő lett, vagy kisebb ruhákat kell hordania. Inkább palackba zárt energiák felszabadítása, felismerése... Eh, nem akarok közhelyes lenni. Ha nem akarod nem érted. Písz.
Lassan majd azt kéne már eldöntenetek, hogy a jövőben az érzelmi kielégülést a kakaós csigától, a kinder csokiktól vagy pizza szeletektől fogjátok megkapni, vagy egy társtól, akit Petinek, Attilának, esetleg Csabának hívnak majd. Az életet kutyák és macskák között egy…..
Jómagam ezt a blogbejegyzésemet kinyomtatva teszem a népszámlálási borítékba. A kitöltetlen kérdőív az nálam marad. A borítékot leragasztva adom oda a számlálóbiztosnak. A boríték átlátszó ablakában az állandó lakcímem helyett a "Népszámlálás jogszerű elutasítása" szöveg fog szerepelni. Kérem a…..
 Olvasónapló a János vitézhez, amelyet minden általános iskolásnak be kéne magolnia, mert ebben van a magyarság esszenciája.Kiegészítéseket elfogadok! :) (Köszönet Papp Évának az öletért és Mikes Viviennek a rugdosásért)  A János vitéz egy munkahelyi (és…..
A Jobbik a héten számon kérte az ülésterem rendje miatt rendszeresen az ellenzékkel csatázó házelnököt, aki szerint viszont az ő új szenvedélye egyáltalán nem zavarja az ülés menetét. Kövérről még hetekkel ezelőtt láttak nyilvánosságot az első fotók, melyeken büszkén…..
42195 Százszor leírni! 2011.05.26 10:49:03
Nem kajálok be futás előtt! Nem kajálok be futás előtt! Nem kajálok be futás előtt! Nem kajálok be futás előtt! Nem kajálok be futás előtt! Nem kajálok be futás előtt! Nem kajálok be futás előtt! Nem kajálok be futás előtt! Nem kajálok be futás előtt! Nem kajálok be…..
Azt hiszem, ez volt életem legnagyobb futósikere. Versenyt nyertem már egy párszor (nem sokszor, talán a két legjobb félmaratoni időm ért egyben aranyat is, meg 1-2 kisebb crossfutás), de hogy egy olyan versenyen, ami abszolút debütálás a számomra, ennyire hideg fejjel, maximálisat…..
42195 Sydney Marathon 2011.05.26 07:46:00
hát, lehet, hogy nekem nem kéne erőltetnem a beszámolóírást:-)Elég régen volt ugye szept. 19. Igen, 2010:-) Nyilván csak foszlányokra emlékszem. Tényleg csak néhány benyomás:A Harbour Bridge északi lábától, Milsons Point-tól indult a verseny, rögtön a hídra való…..
A legszörnyűbb gyúrós sztereotípiák keltek életre a szemem láttára, amikor olyasvalakiről, akit másfél évtized gyúrás után ennel okosabbnak gondoltam, kiderült, hogy nem nyújt; és ugyanő, az un-troll-ish értelmiségi egzakt magyarázatként hozzátette, hogy mert az olyan buzis.…..
7241gabi 2011.04.22 14:23:11
Tisztelt Praxis!   Azt a két évvel ezelőtti horrort szeretném elmesélni, ami velem esett meg. Ikerterhesség volt , de a két magzat nem fejlődött rendesen , az egyik magzat elhalt.Be feküdtem a kórházba, reggel helyezték fel a lamináriát. Reggel 8-tól este 20 óráig egy nővér…..
7241gabi 2011.04.14 09:15:12
@szeneslapát: Nekem ez új. Ez a cél, hogy a posztolót szedjük ízekre? Tényleg van, aki azért jön erre, hogy más nyomorán csámcsogva, azt ízekre szedje? Hát, te tudod, ha neked ez a boldogság.
Valóban, a poszt írója nem egyértelmű, akár azért mert titkolni próbálja az abortuszt, akár azért mert egyszerűen csak rosszul fogalmazott. Azonban azt ne felejtsük el, hogy egy nap leforgása alatt kétszer műtötték, ami viszont egész biztosan nem az ő hibája. Ennek a blognak nem erről kéne szólnia?
Alkalmi alkotás az amatőr festőművésztől. Volt szerencsém tegnap Nyíracsádon járni, ahol megtekinthettem az önkormányzati fenntartású Malom Galéria kiállításait, így az egyik időszaki tárlatot, Dr. Dóbus György amatőr festőművész igen gazdag felhozatalú tárlatát. A…..
7241gabi 2011.03.28 10:01:37
@Öreg Sam: nem, csak áthallásos:-)
A Fidesz-kormány nemet mondott Németországnak, így hazánk nem csatlakozik az Európai Unió Versenyképességi Paktumához. A döntés nagyon helyes! Ritkán voltunk olyan helyzetben az utóbbi időben, hogy dicsérni tudjuk a kormány valamely gazdaságpolitikai döntését. A kormány erre…..
Ellopom ezt metaforává lett nevet - hatalmas karriert futott be hetek alatt, én ráadásul nagyon könnyen magamra is tudtam szabni, és mostanában többször el is gondolkodtam azon, hogy mit jelent a számomra.Néhány hónappal ezelőtt, amikor itt a blogon arról beszélgettünk, hogy…..
7241gabi 2011.03.16 04:16:05
Néhány nap késéssel pár dolog csak, ami olvasás során eszembejutott.
1. Szerintem az érvek sorakoztatásában túlzottan elmentetek a pénz irányába. Persze ez egy olyan objektív dolog, amit mérni lehet, de szerintem az alapvető cél az önmegvalósítás. És mindegy, hogy valaki feminista vagy sem, vannak dolgok az ember életében, amik végzése közben jön a flow, boldogok vagyunk és csak ez számít. Ez pedig kinek-kinek egészen más, van akinek a karrier, van, akinek a hobbi, van akinek a szoptatás, vagy épp a háztartásvezetés. Igen, az nyilván szerencsés dolog, ha ezzel az önmegvalósító dologgal egyébként pénzt is tudunk keresni, fenntartani magunkat. A kulcs azt gondolom a választás/döntés lehetősége, ami a férfiaknak megvan, a nőknek nincs.
2. A családmodellben való gondolkodás szerintem ezen a szinten nem állja meg a helyét. Olyan 'matematikai':-) Igen, persze az ember végez számításokat, hogy a családi kasszának hogyan előnyösebb, de ettől még az otthonmaradó nő rosszul érezheti magát, hogy ő most el van vágva a világtól mindenféle tekintetben. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy az életminőségünkről mindegy mit gondolnak mások, az pont olyan, amit mi, saját magunk gondolunk róla. A kiszolgáltatottság érzése attól még ott motoszkál, óhatatlanul alá-fölérendeltséget teremt. Az egyéni szabadság kizárólag saját bevétellel teremthető meg.
3. Nem sok mindenben értettetek egyet, de abban igen, hogy a nők hátrányos megkülönböztetése a munkaerőpiacon a gyerekvállalással kezdődik. Az én tapasztalataim teljesen mást mutatnak.Már sokkal korábban. Akárhány állásinterjún voltam mindenütt elhangzott a férjnél van-e és mikor tervezi a gyerekvállalást. És nagyjából ezen a ponton lehet tudni, hogy nem kapod meg az állást, mindegy mit válaszolsz. Ha a leendő főnök szerint szülőkorban vagy, neked lőttek. Megjegyzem, könnyes szemmel, elcsukló hangon benyögni, hogy meddő vagy, beválik. Egy férfinak vajon kell-e bármikor is ilyen mocskos, megalázó "trükköt" bevetnie?
4.
Csakhogy a nemzetközi paletta színesebb legyen, Ausztráliából írok, és itt azt tapasztalom, ha nincs gazdasági kényszer, hogy a nő pénzt keressen, és a gyerekvállalás után nem megy vissza dolgozni, akkor is rengeteg lehetőség van arra, hogy kibontakozhasson, önmegvalósítson. Itt nagy hagyománya van az önkéntes munkának a kertépítéstől a szociális munkán át a marketing munkakörig. Tehát, ha valamit nagyon szeretsz csinálni, akkor csinálhatod, igaz, pénzt nem keresek vele.
5. Nagyon érintőlegesen esett csak szó a részmunka és hozzákapcsolódóan a bölcsikről-ovikról. Otthon teljesen rugalmatlan a rendszer, alapvetően alkalmatlan arra, hogy részmunkában dolgozz, és a gyerek az ezalatti időben intézményesítve legyen. Csak elhatározás és valós szándék kérdése ennek a megvalósítása. Én pl. H-K-Sz dolgozom, ekkor a gyerekek oviban vannak, a többi napot pedig együtt töltjük. Ez jó a gyereknek, a munkáltatónak, a házikasszának, és nem utolsósorban a nőnek, aki kiszakadhat a négy fal közül, nem marad ki a munkaerőpiacról, és jut ideje a háztartásra is.
7241gabi 2011.03.17 04:29:41
@zellerlevél: tényleg csak nagyon röviden. Igen, jól megfogtad a lényeget. Téged az a fajta élet elégít ki, amelyben a házasság szentsége, a közös családi értékek vállalása van előtérben, míg az individuum nyilván gyengébben. Nálam ez épp fordítva van. Ragaszkodom a saját szabadságomhoz, a saját bevételemhez, a külön bankkártyámhoz, ezzel egyidőben természetesen 2 gyermekes családanya vagyok, a családi szeret integrálója. A kettő közt neveltetési, értékrendbeli eltérés van, de egyik sem jobb, vagy rosszabb a másiknál. A feminista törekvések lényege számomra a szabad választás lehetősége. Eldönthetem, hogy hogy akarom, mit akarok, illetve akarom-e egyáltalán. Viszont ha valamelyik mellett leteszem a voksom, akkor azt szeretném, ha ugyanazért a vállalásért ugyanazt a megbecsülést, javadalmazást,stb kapjam, mint a férfiak. Ennyi és nem több.
7241gabi 2011.03.17 04:32:32
@zellerlevél:
Az, hogy a tapasztalataink eltérőek nagyon örvendetes, ezek szerint van remény.
42195 BÚÉK 2010.12.31 17:47:00
Jó nagy blogszünettel, nem kevés dáthával és kissé hiányos alapozással, de nekivágok én ennek a jövő évnek! Megérkezett hozzá a startfitnesstől rendelt csomagom is, új futócuccok = plusz motiváció. Bár ha az idő ekkora százalékában vagyok beteg, lehet hogy nem…..
7241gabi 2011.03.04 08:49:40
  "Melyik naplóba is írjuk Pistikét: a zöld katolikus naplóba, a kék reformátusba, a piros ate..., bocs, erkölcstanoktatásba? Vagy ő is olyan izé, akinek csak bibiliaismeret van? És az akkor most beszámít a hittanba? Hogy buddhista? Kaphat felmentést?" Az…..
7241gabi 2011.02.14 16:26:21
@Oknyomozó: Jó, hogy felnyitottad a szemem, eltévedtem pár századot:-)
A második mikrociklusban visszatértem a pulzuskontrollos edzésekhez,  még február végéig szigorúan tartom a max. 141 pulzust. Jókorát emeltem az edzésadagon, ha nem jött volna közbe az októberi sérülés, akkor sokkal egyenletesebbek lettek volna az emelések, de így…..
„Ha ez bejön Orbánnak, érdemes lesz megkérdezni Gyurcsányt és Bajnait, hogy ez nekik miért nem jutott eszükbe…” – mondta pár hete egy beszélgetés végén a bankadó kapcsán egy vezető szocialista politikus. A kormányfő ma rátett egy lapáttal: bejelentette,…..
7241gabi 2010.10.14 14:16:13
@klacus: isten bizony értem a szavaidat külön-külön, de valahogy nem áll össze, hiába a bölcsész diploma, ugye...
Elmesélnéd, hogy az általam megtakarított pénznek, amit ugye előrelátóan öngondoskodó módon a mnypt-ba tettem, mi köze van ahhoz, hogy megyó és feri mit csinált? Az az én félretett pénzem a nyugdíjas éveimre, amit ha esetleg nem érek meg, a gyerekeim örökölnek. Most ezt épp elsikkasztják-ellopják, kinek hogy tetszik. Bármit megtehetnek. Amit ma még a törvény nem enged, azt majd holnap engedni fogja. Ami ma alkotmányellenes, holnap már nem lesz az. Visszamenőleg is elvehetik, ha épp az jut eszükbe. Mert ahhoz szemernyi kétség nem fér, hogy ez az átmeneti felfüggesztés nem átmeneti lesz, és a mnypt-akat egyszerűen meg fogják szüntetni és a pénzünket sosem fogjuk visszakapni.
Ördögien zseniális, ahogy a demokrácia eszközeit használva teremtenek épp diktatúrát a fülkeforradalmárok...
42195 HAJRÁ GABI!!! 2010.09.18 23:25:00
Ha jól számolok, már bőven a rajtzónában kell állnia, 5 perc múlva rajt.Mindent beleeeeeeeeeee!..
7241gabi 2010.09.22 16:49:14
42195 beszámoló előzetes 2010.09.22 13:21:38
Egyelőre ennyi, aztán, majd hét vége felé lesz nagy is:-)4:16:28..