Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akoshege

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megígérték, felfestették, már a Király utcában is van olyan szakasz, ahol hivatalosan is lehet kerékpározni a BKV buszsávjában. Az áttörésben nagy szerepet játszott a Kerékpárosklub, amely kitartóan lobbizott azért, hogy a megnövekedett biciklifogalom számára megnyissák a…..
akoshege 2012.08.15 09:27:51
@263:

én csak kerékpárral és kocsival közlekedek, de teljesen megértelek. sokszor megyek buszsávban bringával, de ha már egy busz előtt megyek, akkor próbálok 30-40-es tempót nyomni, hogy ne tartsam fel.

Aki meg lassan teker, az menjen a járdán. Javaslom, hgoy a buszsávban a kerékpárosoknak legyen minimális haladási sebesség, pl 25 km/h.

Egyébként ha a busz 20-30 centivel beljebb megy a normál sávba előzéskor, még nem történik semmi.
  Van ugye a Szeretem Budapestet Mozgalomnak ez a Szexi Budapest elképzeléscsomagja, amelyiknek egyik sarkalatos pontja a budai borkultúra feltámasztása, vagy legalábbis megidézése. Ennek egyik eleme, a Vár keleti lejtőjére telepített kis szőlőültetvény már meg is valósult.…..
Kérdezte a minap fanatikus biciklis ismerősöm, miért nem járok biciklivel munkába, amikor összesen 4 kilométer az út. Szinte csak az Árpád-hídon kéne áttekernem. Az Árpád-híd ráadásul elég jól be tud dugulni, főleg olyankor, mint ma, amikor öt autó csattan egymásba, mert…..
Se fixi, se tandem, se hibrid kerékpár; a magyar közlekedési szabályok lényegében még a rendszerváltás előtti konfekció kerékpárokat ismerik. A 15-20 éve elterjedt villogó fényű biciklilámpák még nincsenek engedélyezve, de a háromszög alakú fényvisszaverő használata, hogy…..
akoshege 2009.08.12 16:23:23
@pjotr007: Hidd el, fordítom, de egyszerre nem fordul minden irányba. jöhet lelépni készülő gyalogos szemből, behajtani tilos tábla jobbra fent, jobbról érkező kocsi.
Nem azt mondom, hogy megoldhatatlan, de nem egyszerű.

Ezért félek mindig, ha bringával megyek, mert nem vagyok benne biztos, hogy más is annyira fordítja, vagy egyáltalán számít rám.

A másik jó példa, hogy megy fölfelé a Moszkva térhez a Dunától egy új bringaút, ahol az úttest szemből lefelé egyirányú. Itt a mellékutcából kijövő autós ráhajt a bringaútra, kinéz jobbra, mert autós csak onnan jöhet, közben nem veszi észre a balról érkező bringást (akinek szintén elsőbbsége van)
akoshege 2009.08.12 17:20:24
@sylvii: Az utolsó bekezdéseddel teljesen egyetértek, a többire rövid comment

"Szeretném, ha a biciklisek is tekintettel lennének a többiekre (gyalogos, autós), mert az azért durva, hogy a járdán némelyek őrült módjára száguldoznak és kisgyereknek, nyagyszülőnek úgy kell elugorniuk előlük."
Jogos, sőt veszélyes, ha a gyalogos nem kiszáűmítható, hanem ugrál össze vissza

"Továbbá felháborító az is, hogy este már csak attól rettegve lehet autót vezetni a városban, hogy nehogy keresztül menjek véletlenül egy mindenféle világítást nélkülöző bicajoson..."
Jogos

"az egyirányú utcában ne jöjjön szembe"
Szerintem szituációfüggő, nem lehet általánosítani
"ne hallgasson zenét fülhallgatóval, mert akkor még véletlenül sem hallja meg a hasonló útvonalon közlekedő autóst"
Az autós is hallgat zenét, meg zajszigetelt kaszniban ül (mondjuk egyetértek, de tiltani nem lehet) Nem lehet, hogy csak egy kikapcsolt head set volt a fülében, ha esetleg telefonon keresnék?

"ne mobilozzon biciklizés közben (autóban sem lehet)" Jogos, kivéve head set.

"ha gyalogátkelőn megy át, akkor tegye azt gyalogosan a biciklit tolva (benne van a nevében)"
Lassítson le, és előtte nézen körül, hogy mindenki észlelte e a szándékát, de leszálni ugyanakkora kitolás és fölösleges, mint a 30-ra lassíttatás a kocsiknak zebra előtt

"egyértelműen, idejekorán jelezze a várható haladási, mert egy autós sem gondolatolvasó, és egy 1 másodpercig kitartott kéz mikor már kanyarodik is, az nem elég!"
Jogos, mindig legyen a bringás mozgása kiszámítható
Írtam egy haveromnak a publival kapcsolatban. Sokfelé hallja az ember, hogy Svédországban mennyire rendesek, megállnak a zebra előtt, sosem hajtanak gyorsan meg ilyesmi. Az én barátom már 2 éve kint dolgozik, gondoltam megkérem, mondja el pár szóban, mi az igazság. Annyira…..