Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hewa

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Női misztériumok Churchkhela 2008.10.12 18:14:00
Találtam egy ilyen gyönyörűséget egy karácsonyi ételeket kínáló oldalon. Csudálatos. Mivel azonban a leírás nemigen illik a fotóhoz (állítólag ennek mogyoróból, mustból és kukoricalisztből kellene állnia, amit szinte elhinnék, ha nem látnám a kandírozott gyümölcsöket…..
hewa 2008.11.05 08:55:40
Démétér,ahogy a tudásodat kincseidet adod másoknak,szívből szeretettel,ezért csak köszönet jár.Örülök,hogy egy ennyire színes sok oldalú blogra leltem. Sokat fogok nálad időzni,az már biztos.
Én is tudok egy mustkolbász receptet,de a fotón szerintem,és az itt lakó törököket komoly nyelvi nehézség árán meginterjúvolva nem az van.A recept,a VALÓDI MAGYAR SZAKÁCS KÖNYV ZILAHY ÁGNES 325.oldal.Ha érdekel,szívesen elküldöm.Na tehát,a must kolbász az egy eléggé sötét,barna,esetleg kívülről porcukorban megforgatott valami,állagra kemény,eléggé keleties ízvilág,a mustos íz nem igazán érezhető,inkább csak a cukros lisztes valami.Én nem voltam tőle elájulva.Ja...!-és nem lehet szobahőn tárolni mert megolvad,és hűtőben sem,mert ott a párától kerül problémás helyzetbe.Száraz hűvös kamra.
Tehát,ha olyat szeretnél mint a fotón,akkor próbáld meg gyakorlatilag kandírozni egy nagyon sűrű gyümölcs,vagy szőlőcukor víz helyett must vagy szőlőlé szirupban többször áthúzni,közte mindig szellős helyen száritani,a végén,ha nagyon ragadna,illetve hogy ne kristályosodjon ki,porcukorban meghempergetni nagyon vékonyan,amit utána le tudsz törölni hogy az átlátszóság megmaradjon.Ételfesték nem hiszem,hogy kell bele,mert maga a szárított gyömölcs,(ha nem házi!) már kapott mindenféle vegyi cuccot amitől szép a színe,és meg is marad olyannak.Aztán a képen sem zöld a dió,de ez nyilván egyéni.És még egy,a spárgát,vékonyan óvatosan be lehet olajozni,hogy alkalomadtán esztétikusabban lehessen tőle megválni.
Na ez jó hosszú lett,de remélem segített valamit.Most hozzálátok én is,ha elkészült jelentek.