Regisztráció Blogot indítok
Adatok
@i

177 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már korábban igérgettem, de csak most volt rá érkezésem, hogy írjak...
Eddig a nyomorult 9 fokos esős időben otthon kellett dolgozzak ami azt jelentette egész nap a fenekem ültem. Mióta egy alapos nagy mintaszámú és hosszú időszakot áttekintő felölelő tanulmányból tudjuk, hogy az ülőmunka egészségkárosító hatása megegyezik napi egy doboz cigaretta elszívásáéval,…..
Most végra hogy az idő(járás) és a (szabad)idő is megengedi nekiláttunk, hogy felfedezzük merre lehet túrázni a környéken és a messzeségben. Jó és rossz tapastalataink vannak. Míg a kirándulóhelyek bőségesek és csodaszépek, sajnos egyértelművé vált hogy miért ebben az országban jutott eszébe…..
A bécsi gyalogos,és biciklis jelzőlámpák igen sokszínűek, vidámak és akinek szeme van hozzá az azt is látja, hogy elfogadók. Az én elméletem szerint azért színesítik őket, hogy ne üsse meg a guta azt, akinek várnia kell rájuk, ugyanis elviselhetetlenül hosszú ideig pirosak. Ráadásul a legtöbbjük…..
Obi Tours Frakció UW kampusz 2023.05.16 18:56:00
Az U2 barangolás része volt, hogy egy másik ajánlott építészeti gyöngyszemet is megnézzek. Persze még mindig eső, mindig ócska képek, de íme a Bécsi Egyetem (UW) ami a práter északi oldalán helyezkedik. Nekem igencsak hajazott az MIT Boston széli campuszára, csak jobb volt. Egyszer majd…..
Obi Tours Frakció Lego templom 2023.05.15 20:21:00
Május elsején (valami csoda folytán napos és nem nagyon hideg idő volt) elkezdtük kóstolgatni a Bécs környéki kirándulóhelyeket. Először a Berchtolsdorfból elérhető Kammersteiner hüttéhez mentünk. De indulás előtt egy már régen felírt modern templomot cserkésztünk be a Wotrubakirche-t. Megérte. A…..
Obi Tours Frakció Neue Chandigarh 2023.05.14 18:54:55
No jó sokáig hallgattunk. Majd írok mi történt. Az kicsit fárazstó, hogy május közepe van és még mindig befagy az ember segge. Két napja esik az eső és még fog egy pár napig. De mára elegem volt és felvettemm Costa Rica-i esőtűrő lelkületet (igaz ott 16 fokkal melegebb eső esett) és nekivágtam a…..
Ugyan most épp itthon vagyok és a Bambiban akklimatizálódok, de azért gyorsan egy képtelen beszámoló, hogy ne maradjatok hírtelenül. Majd lesz képes is. Szóval próbálunk beilleszkedni. A gyerekeknek szerintem jól megy. Lelkesen tanulnak németül, szeretnek itt (a Bambiból nézve ott) lenni. A lakás…..
No csak hogy nem minden jobb a Lajtán túl. Igaz Alexéknál az iskolában 2 féle leves és 3 féle főétel között lehet választani és lenyűgöző módon meg is eszik (ennyi pénzért...), de Alex tapasztalatai szerint a csokiöntetes piskóta kockától ugyanúgy (sőt még jobban) meglehet fulladni, mint a már a mi…..
Összekötve a kellemest a hasznossal cimboráink sugallatára letöltöttük a TooGoodToGo appot ahol az élelmiszerboltok és éttermek lejáró, megmaradó kajáiból meglepetéscsomagokat csinálnak és harmad áron le lehet csapni rá. Egyrészt mindig valami érdekest kapunk (szerencsére mindenevők vagyunk), ócsó…..
No kidugult a csatorn... A másik ajándék amit búcsúzóul kaptunk a MACban a hokisoktól, hogy Doma dobhatta be a 2023as Magyar Jégkorong Döntőn, a MAC-FTC meccsen, a kezdésnél a  korongot (sajnos a Fradi nyert). Még a Duna TVben is benne volt. Nagyon vigyorgott a feje. Köszönjük a MACosoknak! Nagy…..
No sikeresen kitöröltem ezt a bejegyzést, most a maradványokból rekonstruálom.. Sziasztok! Hosszú hírszünet után eljutottunk abba az állapotba, hogy elkezdtünk megtelepedni Bécsben. Levágtuk a bürokrata sárkány néhány fejét. Ami az obitours szempontjából fontos, hogy az egyik sárkányfej az…..
Kedves Barátok és nem létező Üzletfelek! Sokan kérdeztétek mi van velünk. Először is már most nagyon hiányzik mindenki és köszönjük a sok segítséget. Jövő héten még találkozunk, gyerekek is mennek iskolába. így néztünk ki bepakolva:..
"Nature or Nurture?" a régi kérdés. Azaz hogy mi formálja a személyiségünket, gondolkodásunkat erősebben amit örököltünk vagy amit tanultunk? Jelenleg, a molekuláris és a képalkotó agyműködés vizsgálatok alapján a mérleg bal serpenyőjében ülő gének tűnnek jelentősen nehezebbnek, mint a környezet…..
A tematikus bejegyzések közé aktuális híreket is beszúrunk, ahol egy fiss eredményt próbálunk meg úgy bemutatni, hogy egy laikus is megértse. A KOKI weboldalán megjelent interview-ban a szerzők mesélnek a Nature Communications-ben megjelent cikkükről. MI ennek az igen szárazan hangzó címnek a…..
Ez az első bejegyzés a tematikus sorozatban, ahol lépésenként haladnék felfelé az agy szerveződési szintjein. Kezdjük azzal mit is jelent az hogy szerveződési szint...
AgyBlog Mi lesz az AgyBlog? 2020.08.31 05:48:00
Blogom indíttatása onnan ered, hogy mint a fülszövegben olvasható, úgy gondolom az elmúlt évtized eredményei alapján van esély arra, hogy egy laikusnak is el tudom magyarázni azt hogy az agyműködés hogyan épül fel, az idegsejtektől elindulva egészen a tudatosságig. Hátha ezzel sikerül a jövendő…..
Obi Tours Frakció Pit Bread 2020.04.27 20:35:35
No már többen firtatták, hogy mi lett a beharangozott gödörben tüzet rakunk, bele a vaslábos körbe rá a parázs kenyér kísérlet vége. Döntsétek el magatok...
Nézzetek ti is egy kis cseresznyevirágzást. A fotók még vagy másfél héttel ezelőttről, azóta már megtörtént az elmúlást aminek emlékeztetőjéül ugye a buddhisták nézik a cseresznyevirágzást...
Terülj asztalkámunk is lett egy ponton. Mi is meg Vladék is megunták a social distancingot és mivel mindkét család jóideje izolálja magát úgy gondoltuk nem elrettentő ötlet egyet közösen kirándulni. A kirándulás után meg összedobtuk amink volt és egy jót falatoztunk. Ehhez jelentős segítséget…..
Fent: ha már velünk  a kovász és mindennap etetem munkára is próbáljuk fogni. Az első projekt a kedvenc youtube főzős csatorna a Test Kitchen egyik javaslata volt a Crepe Suzette. Ami egy narancsos francia palacsinta. A Crepe-et vagy Galette-et (nemtom pontosan mi a különbség) úgy csinálják mint egy…..
Obi Tours Frakció Ez van 2020.04.12 20:18:27
 ..
Ma van egy hónapja, hogy családunk senkivel nem találkozott, online rendel mindent és nagyon szép karanténesen viselkedik.  Ennek örömére feleveztem Nagymarosig, majd át a szigetcsúcsra. Zseniális posztapokaliptikus állapotok. Gyakorlatilag sehol senki, 2 rozmár sütkérezett csak. A vízszint…..
Obi Tours Frakció Karanténkonyha 2020.04.10 20:10:41
Kezd kicsit Costa Ricai déja vu-nk lenni. Tenyészünk a vízparton, függőágyban heverészünk (no én azért szorgalmasan home officeololóm a Human Brain Projektnek az idegsejt adatbázist), kajakozunk és igénytelen kajákat eszünk. A mai menü: Tábortűzben Melegített Csülkös Pacal vót. Olyan is vót.…..
Itt az ideje új bejegyzésnek. Sejtve hogy a Húsvét kapcsán nem lenne egy rossz ötlet teljes kijárási tilalmat bevezetni (ne vírussal locsoljanak az emberek). 3 rekesz kajával és útközben vásárolt Palóc sörfőzde sortimenttel kivonultunk a nagyszülők kismarosi kulipintyójába, mert mégiscsak jobb itt…..