Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Splendid

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt van a hivatalos szakvéleményünk, amit Iványi László Ybl díjas építész - Igazságügyi építész szakértő minöségében - készített a helyzetről:A Budapest, XI. ker., Dinnye u. 9. - Ulászló u. 61. sz. alatti ingatlanra tervezett 24 lakásos lakóépület…..
Splendid 2008.11.04 20:48:22
Jó estét!
Én egy környéken lakó bíróságon dolgozó vagyok. Alapvetően szimpatikus a blog, és többé-kevésbé egyet is értek a kezdeményezéssel, csakhogy azt mindenkinek látni kell, hogy ésszerű határok között szabad fellépni a tulajdonos ÉPKAR-ral szemben. Olvastam több olyan hozzászólást, ami arról tanúskodott, hogy a honlapot olvasva mondtak le vételi szándékukról az esetleges vevők.
Az oldalon megjelenő cikkek, hozzászólások közzététele és a monilók kihelyezése azért kétélű fegyver, mert bár elriaszthatja a vevőjelölteket, de a közzétevőkkel és a molinó kifüggesztőkkel szemben pert indíthat az Épkar. A mai bírói gyakorlat szerint pedig a kártérítést igen rövid idő alatt megítélik a tulajdonosnak. Egyszerű bizonyítani az ehhez szükséges elemeket, azt hogy a vevő(k) az itt közzétettek, vagy a molinók miatt állt(ak) el az adásvételi szerződéstől. Az is könnyen igazolható, hogy mely lakások erkélyére lett kifüggesztve a molinó. És természetesen ilyenkor a felperes cég a kártérítés összegén túl az ügyvédi költséget, perköltséget is az ember nyakába varrhatja.
Az építési engedélyt megadták, az építkezés folyik, innen valószínűsíthetően megépül a társasház. Tényleg óvó, jó szándékból figyelmeztetek mindenkit, hogy jól gondolja meg - mérlegelve anyagi forrásait is - mennyit ér meg a kissé kilátástalannak tűnő tiltakozása.