Regisztráció Blogot indítok
Adatok
thyeby

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tib írta kommentként, és nem akarom, hogy elkallódjon a sok offtopic "kapja be a sok hülye politikus" jellegű megmondás között:Akkor írok ide. Én kisvállalkozó vagyok ÉS adok számlát. És nagyon nehéz persze.Több mint 14 éve vállalkozom, nagyon fiatalon kezdtem,…..
thyeby 2009.09.12 23:51:13
Kétségtelen, hogy kurvahülye egy országban kell élnünk, mert ideszülettünk.
Én is egy Tibi vagyok. Egy másik Hülye, aki szintén vállalkozik, és szintén ad számlát akkor is, amikor kifejezetten nem kérik. És én is kurvasokat dolgozok.

És én értem, hogy Tib mit miért tesz.

Katona voltam. Cigiztem a körletben - ami persze tilos volt. Bejött egy elöljáróm, egy rigó (egyetemista), és én épp akkor tapostam a padló linóleumjára a csikkemet. Ő rámszólt. Nem azért, mert cigiztem (ő nem dohányzott), hanem mert a földre dobtam.
- Ejnye Tibi!
- De hisz ott van még legalább tíz másik csikk elnyomva! - védekeztem, mire csendben így válaszolt:
- És ha mindenki odaszarik, te is oda fogsz? A szemétnek megvan a maga helye!

Ez harminc éve történt. Két dolgot sajnálok ennek kapcsán. Az első, hogy lányos zavaromban nem voltam képes annyit mondani, hogy köszönöm, igazad van. A második pedig, hogy nem jegyeztem meg ennek a fiúnak a nevét. Büszke vagyok viszont, hogy amit tanított, azt egy életre megtanultam.

Másik sztori:
Munkahelyemen egy kollegínám egyszer ezt mondta:
- Tibi! Ne legyél már ilyen bután őszinte!
- Miért?
- Mindenki kihasznál így, mindig a rövidebbet húzod.
(Az történt ugyanis, hogy a főnökömnek mondtam, hogy elaludtam.)
Egyidősek voltunk ezzel a kolléganőmmel. Magam mellé ültettem, és ezt mondtam neki:
- Rendben, rád hallgatok talán, ha meggyőzöl valamivel. Egyívásúak vagyunk. Tegyük egymás mellé, melyikőnk jutott anyagilag előbbre. (egyformán álltunk) OK, most tegyük egymás mellé, melyikőnk jutott emberileg előbbre. Te hazudsz, én sose. Jut még eszedbe valami, amit összehasonlíthatunk?
Ő nem szólt semmit. Néhány év múlva elvitte egy infarktus. (Hogy volt-e ennek köze az attitűdjéhez, nem tudom, de egyet igen: Ha én megyek egyszer utána, megtehetem úgy, hogy nem viszem magammal ezt az érzést: Minek kellett valakit becsapnom?)

A Tib hozzáállásához pedig ennyit:
Tisztán, egyenesen élni nehéz, de jó. S hogy nehéz, ez is relatív: Azokhoz képest látszólag nehezebb, akik nem így élnek. Valójában könnyebben élünk, mint ők.

S mégvalamit:
Lehet pénzt keresni kiskapukeresésekkel. Néhol elég jól. De kiskapukereséssel az energiánk nem a pénzkeresésre megy el, hanem a kiskapukeresésre - és egy dolog biztos: Kiskapukereséssel nem lehet nagyra nőni!