Regisztráció Blogot indítok
Adatok
banettka

725 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hozzávalók (8 darabhoz): 200 g mirelit leveles tészta80 g száraz kolbász100 g kukorica1 db tojás100 g reszelt cheddar sajt1 fej vöröshagyma1-1 db piros és zöld húsú paprika4 evőkanál tej1 evőkanál vajkakukkfűsó, borsreszelt szerecsendió Elkészítés: A felengedett leveles tésztát kinyújtjuk, 8 db…..
Bűnös élvezetek Citromos pite 2024.04.15 20:59:18
Hozzávalók (16 szelethez): Tésztához:250 g búzaliszt150 g vaj1 kávéskanál só1 evőkanál cukor2-4 evőkanál hideg víz1 evőkanál ecet Krémhez:150 g kristálycukor500 ml tej60 g búzaliszt50 g vaj5 db tojássárgája2 db citrom Elkészítés: A tésztához összemorzsoljuk a lisztet a vajjal és a tejföllel,…..
Hozzávalók (4 személyre): 200 g durum makaróni400 g sertéshús darált100 g gouda sajt1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma200 g paradicsom30 g teavaj30 g búzaliszt3 dl tehéntej 1,5 %só, borsfahéjreszelt szerecsendió Elkészítés: A makarónit forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. A vöröshagymát és a…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g csirkemell60 g fokhagyma100 g bacon250 g bulgursó, bors Elkészítés: A megtisztított fokhagymagerezdeket félbevágjuk, a húst megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A kés hegyével lyukakat szúrunk a húsba, beletűzdeljük a fokhagymát, bedörzsöljük sóval és…..
Hozzávalók (4 személyre): 400 g sertéskaraj200 g durum orsótészta20 ml főzőtejszín300 g zöldborsósó, fehér borsbazsalikom, rozmaring Elkészítés: Az orsótésztát a szokásos módon, bő, forrásban lévő sós vízben a csomagoláson javasolt idő alatt megfőzzük. A húst megmossuk, szárazra töröljük, és…..
Hozzávalók (4 személyre): 250 g durum makaróni150 g füstölt sonka100 g ementáli sajt200 g paraj100 g főzőtejszínsó, borsszerecsendió Elkészítés: A makarónit forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson szereplő ideig főzzük. A tésztát leszűrjük, jól lecsöpögtetjük, és egy löttyintés olívaolajjal…..
Hozzávalók (4 személyre): 200 g zellergumó500 g csiperke gomba200 g alma400 g sertésszűz150 g majonézes salátaöntetmustárkakukkfűsó, bors Elkészítés: A megmosott, szeletekre vágott gombát kevés olajon megpirítjuk, és sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük. A megtisztított, csíkokra vágott…..
Hozzávalók (4 szemályre): 250 g durumtészta100 g gépsonka500 g színes paprika200 g csemegeuborka150 g majonézes salátaöntet Elkészítés: A kockára vágott felvágottat, paprikákat és uborkát összekeverjük a kifőtt tésztával, és leöntjük a majonézes öntettel. 1 adag tartalmaz: energia: 548…..
Hozzávalók (4 személyre): 250 g teljes kiőrlésű búzaliszt4 db tojás1 db padlizsán1 gerezd fokhagymasó, borskoriander Elkészítés: A lisztet a tojással és egy csipet sóval összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és 1 órát hűtőben pihentetjük. A padlizsánt megszurkáljuk, 160 fokos sütőben 35 percig…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g csirkemell2 dl főzőtejszín100 g sárgarépa100 g petrezselyem gyökér100 g zellergumó1 fej vöröshagyma1 kg tök250 g natúr joghurtsó, bors1 csokor kaporédes pirospaprika Elkészítés: A csirkét felkockázzuk, és betesszük 1 órára a fagyasztóba, majd ha megfagyott,…..
Hozzávalók (4 személyre): 200 g durum fussili tészta500 g laskagomba1 db tojás50 g zsemlemorzsa1 db zellergumókevés majonézsó, borskakukkfű Elkészítés: A tésztát bő, lobogó sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint al dente állagúra főzzük. Hideg vízzel leöblítjük, majd…..
Hozzávalók (4 személyre): 750 g csirkecomb2 fej vöröshagyma6-8 gerezd fokhagyma150 g fehérbab200 g paradicsom200 g basmati rizssó, borsrozmaringkakukkfű Elkészítés: A megmosott csirkecombot megtöröljük és bedörzsöljük sóval és borssal. A hagymafejeket nagyobb darabokra vágjuk, a gerezdjeire…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g csirkemell300 g paradicsom200 g basmati rizs100 g ementáli sajt200 g főzőtejszínsó, borsbazsalikom Elkészítés: A húst megtisztítjuk, sóval és borssal bedörzsöljük, és egy kiolajozott jénaiba fektetjük. Rátesszük a felszeletelt paradicsomot, bazsalikommal…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g csirkemell600 g csiperke800 g burgonya1 fej vöröshagymasó, borskakukkfű Elkészítés: A csiperkegombát megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk. A vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A csirkemellfilét megmossuk, majd sóval és borssal alaposan…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g csirkemell1 nagy karfiol1 nagy póréhagyma200 ml főzőtejszín200 g basmati rizssó, borscurry Elkészítés: A csirkemellet megmossuk és megtöröljük, felkockázzuk. A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, és forrásban lévő sós vízben 10 perc alatt puhára főzzük. A…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g csirkecomb filé200 g basmati rizs200 g ananász konzerv200 g papaya konzervsó, borsszójaszószméz Elkészítés: A rizst sós vízben 20 percig főzzük. A gyümölcskonzerveket lecsepegtetjük és feldaraboljuk. A rizst összekeverjük a gyümölcsökkel. A csirkecombokat…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g csirkemell2 db cukkini1 db padlizsán4 db tortilla lap100 g trapista sajt1 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagymasó, bors Elkészítés: Csíkokra vágjuk a csirkemellet, a padlizsánt és a cukkinit. A hagymát felkockázzuk, és egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Lepirítjuk…..
Hozzávalók (4 személyre): 700 g burgonya500 g csiperke300 g cékla2 db tojás1 fej vöröshagyma2 dl tejföl50 g zsemlemorzsasó, borspetrezselyem Elkészítés: Megtisztítjuk a gombát, és apró kockákra felvágjuk. Egy keverőtálba rakjuk, hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, a zsemlemorzsát és az egész…..
Hozzávalók (4 adaghoz): 4 db nagy paradicsom1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagyma100 g juhsajt100 g tejföl 20 %200 g durumtészta1 kisebb kígyóuborka1 db pritaminpaprika1 fej kisebb saláta1 evőkanál tökmagsó, borsbazsalikomsalátaöntet Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A…..
Hozzávalók (4 személyre): 500 g darált marhahús500 g csiperke gomba50 g zsemlemorzsa2 db tojás1 fej vöröshagyma180 g basmati rizssó, borsbazsalikomédes pirospaprika2 dl paradicsomszósz Elkészítés: A húst, a finomra vágott hagymát, a pirospaprikát és a zsemlemorzsát összedolgozzuk, sóval és…..
A sós süti szilveszterre készült. A célnak megfelelt, de több kolbászt elbírt volna. Legközelebb púposra töltöm a párnácskákat. Hozzávalók (kb. 40 darabhoz): A tésztához:500 g teljes kiőrlésű búzaliszt200 g vaj2 db tojássó1 csomag sütőpor6 evőkanál tejföl A töltelékhez:200 g füstölt kolbász100 g…..
Egy társasági eseményre sütöttem a kalácsot, de végül nem készült el időben, így itthon fogyasztottuk el. Szerintem ha elkészül, akkor sem mertem volna feltálalni, mivel olyan kis halvány lett, és a csokidarabok is nagyobbak, de ritkábbak lettek a tervezettnél. Szóval messze volt az elképzelt…..
Hozzávalók (6 személyre): 400 g csirkemell400 g csirkemáj350 g bulgur100 ementáli200 ml habtejszín2 db tojássó, bors Elkészítés: A megtisztított csirkemájat egy kevés zsiradékon néhány perc alatt annyira megpirítjuk, hogy kérgesedjen és a felesleges vér kiszivárogjon belőle. A csirkemellekből…..
Hozzávalók (4 személyre): 600 g csirkemell500 g kelbimbóv800 g édesburgonya50 g pesto szósz2 szelet baconsó, bors Elkészítés: A csirkemelleket nagyobb darabokra vágjuk, besózzuk, borsozzuk, és bekenjük a pesto szósszal. Egy tepsibe sorakoztatjuk őket, és 180 fokos sütőben késztre sütjük. A…..
Hozzávalók (4 személyre): 250 g rigatoni300 g brokkoli200 g zöldborsó500 g mandulatej200 g tofu50 g ementáli sajtsó, bors Elkészítés: A szokásos módon megfőzzük a tésztát. A brokkolit kis rózsákra bontjuk, sós vízben roppanósra pároljuk. Megpároljuk a zöldborsót is. Egy nagy jénait kikenünk…..