Regisztráció Blogot indítok
Adatok
qqwweerrttzz

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
autózz! Figyelmetlen parkolás 2011.08.12 09:40:00
Ma sikerült kicsit elrontanom a dolgokat, és már egy megjelent levelet újra kitenni. Szánom bánom a bűnömet, így azt töröltem, és most jön egy másik poszt. Köszönet Xaba99-nek az észrevételért. Az anyagot catus küldte, akit már többször megszivattak mások a…..
qqwweerrttzz 2011.08.16 20:13:55
Észrevettem, hogy tegnap kimaradt egy poszt, de sajnos szinte mindenki nyaralni van, köztük én is. Az idő szar, de nincs mit tenni. Azonban Nektek ettől még nem kell olvasnivaló nélkül maradni, úgyhogy Bendegúz levelét ajánlom figyelmetekbe. Igazat adok Neki, én is úgy látom, hogy…..
qqwweerrttzz 2011.07.25 15:06:10
@Los Alamuszi: A rendőr merről előzte a középső sávban haladót? :-)
A kérdésre a válasz igen, mert egy látszólag egyértelmű eset után mégis elengedték a bírságot. Hiszen akkor is megbüntethetnek valakit, ha a saját kapubeállójába parkol, tehát én a mostani, fatia-negra által beküldött történet első felén sem csodálkozom. A…..
qqwweerrttzz 2011.07.15 18:52:43
Parkolnak itt szépen körben maps.google.hu/maps?saddr=48.101719,20.784191&hl=hu&sll=48.101465,20.784076&sspn=0.00086,0.002642&mra=dme&mrsp=0&sz=19&t=h&z=19 és középre mindig bepréseli magát még 5-6 autó, érdekes módon egyiket se büntetik meg soha. Nem is zavarják egymást mert munkaidejük ugyanaddig tart. Munkahelyük a szép rövid nevű "Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal Nyugdíjbiztosítási Igazgatósága" :-) Talán félnek, ha fényképezgetnek nem kapnak nyugdíjat 99 éves koruk előtt? :-)
autózz! Életmentő harmadik sáv 2011.07.11 08:22:00
Dél-európai országokban jellemző, hogy ott is megoldják az előzést, ahol jönnek szembe, mert mindenki lehúzódik és középen elfér egy harmadik autó. Pocak megtapasztalta milyen ez, de nem külföldön, hanem itthon a 85-ös főúton. Hogy ebben a szituációban ki hibázott, az…..
qqwweerrttzz 2011.07.12 19:22:24
@Bozdurgán:
A: Ilyen rövid távon a legegyszerűbb megoldás: Taxi :-)
Én jártam már úgy, hogy a kocsim "szabadnapos volt", haver se volt közelben, így egyszerűbb volt tetőcsomagtartós taxit hívni, hogy egy (ilyesmi: www.praktikerwebshop.hu/termekek/univerzlis_ltra_3x10/?id=215283 ) létrát kivigyen a telekre a "gyümölcsbetakarításhoz" (mert a kétágú falétra (festőlétra) megadta magát), mint 1 órát várni amíg valaki ráér, hisz a családnak gyümölcselvonási tünetei voltak. :-)

Régen mikor nem volt kocsim olyan helyen dolgoztam, hogy elfordult, hogy "ki kellett települni" nem egy kis táskával :-) A céges kocsinak jobb dolga is lett volna, tehertaxin elveszett volna az a "sok" cucc, így sima taxi: "egy kombi kocsit kérnék mert sok a csomag". A számlát a cég el tudta számolni, és a céges autó is mehetett máshova.

Igaz én nem pesten lakom/dolgozok de talán nem csak errefelé vannak ilyen igényeket is teljesíteni tudó/akaró taxik.

B: feldobod a kocsi tetejére. :-)
A KRESZ szerint gondolom kell tetőcsomagtartó, de ilyen rövid távon talán kockáztathatsz. Valami szivacs nem árt, hogy ne a jöjjön le a festék a tetőről. A gumipók felejtős szerintem. Ami neked kell az a "rögzítő heveder (spanifer), racsnis feszítővel", valami ilyesmi: www.thulearuhaz.hu/product/show/thule-rogzito-hevederek/3826/323-thule-feszito-heveder-spanifer.html , de természetesen jó a Tesco-gazdaságos is :-) (Ez a taxis megoldásnál is jól jöhet, erősebb mint a gumipók, és attól még, hogy a taxin van tetőcsomagtartó nem biztos, hogy van gumipókja is.)
Rögzítés módja (mivel nincs tetőcsomagtartód): nem a leengedett ablakon keresztül, hanem ajtó kinyit, tetőhöz odarögzít, ajtó visszacsuk. Csak arra kell vigyázni, hogy feszítéskor a szigetelést mikor összenyomja, ne szakítsa el. Mivel párban adják elöl hátul el lehet játszani, ha rendesen megfeszíted olyan stabil lesz, hogy lehetetlen elhagyni. Saját tapasztalat. :-)

Egyedül a mérettel lehet gond. Ez is benne van a KRESZ-ben, hogy mittom én hány centivel (20 v. 40) nem nyúltat túl egyik oldalon sem a tető v. az autó szélességén. De hát ilyen rövid ez távon kit érdekel? :-)
Visszatértem a külföldi száműzetésemből, úgyhogy lassan én is visszazökkenek a régi kerékvágásba, megint fogjátok időről időre a nevemet látni a posztok címe alatt, amennyire engedi az időm. De itt most nem is az én nevem a lényeg, hanem ezúttal Tibi, aki leosztott egy…..
qqwweerrttzz 2011.07.08 20:33:08
@HakapesziM: hu.wikisource.org/wiki/A_magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s_szab%C3%A1lyai/A_kis_%C3%A9s_a_nagy_kezd%C5%91bet%C5%B1k#A_nagy_kezd.C5.91bet.C5.B1k

"... Fokozott tisztelet kifejezésére azonban az ilyen esetekben nagybetű is alkalmazható ..."

Külföldi 6ás? Talán orosz? Akkor ezért van a példában az "... Államtitkár elvtársat ...".

Errefelé már kb. 20 éve nem elvtársoznak. Éppen ezért nem hiszem, hogy mostanában terjedt volna el, hogy nagybetűvel szokás "tisztelegni".
Talán mégsem javult annyira a közlekedési morál, mint korábban hittük, ezt kérdőjelezi meg ThomAce is levelében. Az általa leírt eseményeket is olvasva, megdöbbentő, hogy egyeseknek semmi nem számít, ha valaki előttük megáll, lelassít, már dudálni, tolni kezdik. Előbbre nem…..
Régebben is rendszeres jelenség volt, hogy a belső visszapillantó tükör nem kizárólag a mögöttes forgalom figyelésére, hanem holmi egyebek akasztójaként is szolgált. Általában ez kimerült az illatos csodafenyőfák formájában. Ezzel nincs semmi baj, amíg nem zavarnak a…..
qqwweerrttzz 2011.06.02 12:14:36
@IPFighter: 3 navi? ááá, az szóra sem érdemes. Ez már valami: mobilarena.hu/dl/cnt/2007-11/1792/navik_6.jpg

Ennyi navi, már talán nem téved:
indavideo.hu/video/Ujratervezes-korus

:D
Ingergazdag, változatos kerékpárutat fejlesztett Nyíregyháza önkormányzata, ami komolyabb balesetek esetén akár turisztikai látványosságnak sem lesz utolsó:Becsülendő dolog, hogy kerékpárutat terveztek Nyíregyháza egy forgalmas részére, méghozzá oly módon, hogy a lehető…..
autózz! Figyelembe kell venni? 2011.03.18 08:21:00
Első blogposztomként csak egy könnyed falatot választottam, nehogy már az első munkanapon megerőltessem magam. Tompa már egyszer küldött egy ennél velősebb, hosszabb sztorit, most azonban csak egy képpel lepett meg minket. Túl sok mindent nem fűzött a leveléhez, mondanivalójának…..
qqwweerrttzz 2011.03.18 17:56:36
@1kutya: mivel a Búza tér 1.-nél egyirányú útra lehet kihajtani, így nincs ott nincs balra és jobbra kanyarodó sáv, sőt lámpa sincs, és a Miskolc Plaza Szentpáli u. 2-6.-nál nincs McDrive, így kizárásos alapon a Soltész N. K. u 152. :)

Amúgy én se tudtam hogy az ott ilyen utca, ez segített: mcdonalds.hu/RestaurantLocator.aspx
Ez a téma sem első ízben kerül elő, elég csak a szemeretelepi vasúti átjáróra gondolni. De nem ez az egyetlen és probléma ez a HÉV esetében is, amit Csaba hozott fel példaként. Hisz vasútállomásnál még lehet arra hivatkozni, hogy nem minden vonat áll meg a kisebb állomásokon…..
qqwweerrttzz 2011.02.24 18:01:49
@nyekk: Már mások is mondták, hogy a ninoninokékkék sem mehet át ha zárva van a sorompó, de azért itt egy videjó is: www.policecars.hu/vids/zsl010.avi
3:45-től elég nézni akkor jön a sorompó :)
A kamera helyzetéből nem látszik milyen kocsiban van, és a policecars-on vannak mentős tűzoltós videjók is, de Zseblovag előtte és utána levő videjója is rendőrautós. Érdekes, hogy jó ha 50méterrel elhagyja a szerelvény az átjárót, már kezd is nyílni a sorompó, és ez a videó több mint 3 éves. És ha jól látom Hajdúszoboszlót hagyják el a sorompó után. Ehhez képest ami pesten is van az egy vicc.
Állandó megoldásoknál is tapasztalhatunk ésszerűtlen, értelmetlen dolgokat, amikor meg ideiglenesen módosítanak a megszokott renden, olyankor ezt még fokozni is tudják. Zsolt Miskolcról mutat be erre egy jó kis példát, még videóra is vette a tökéletes szemléltetés kedvéért. A…..
qqwweerrttzz 2010.06.18 00:52:17
@asdfélkj:
"Arról feledkezett meg a posztoló hogy a munkálatok miatt a villamospótló autóbuszok nem egyenesen közlekednek hanem a táblának megfelelően jobbra fordulnak. (egy miskolci)"

Én csak azt nem értem, hogy ha jobbra fordul a villamospótló busz és nem megy be az egyirányúsitott Bajcsy Zsilinszkyre akkor a Bajcsy Zsilinszky másik másik végén lévő villamospótló megállóba hogy teleportálódnak a buszok? :D

Itt van a hivatalosan kiadott tájékoztató képe a terelésekről: zoldnyil.hu/images/groups/hirek/468.jpg

jobbról a második kereszteződésről van szó, azaz a Bajcsy Zs. és Soltész N. K. találkozásról. Akinek van jogsija az elvileg nem színvak, így láthatja, hogy 21-es és 21A-a busz balra megy, az 1A-s busz jobbra megy, az 1-es VP (villamospótló busz) pedig jééé, nem teleportálással kerül a Bajcsy másik végére, hanem egyenesen megy bemegy a Bajcsy egyik végén aztán kijön a másik végén. :D
Ha segíteni szeretnél bármilyen módon, kattints ide! [jún. 10. 23:19] A mai nap ismét elég aktívan telt, reggel fél hatkor keltem, gyors kávé és reggeli után elindultam a kölcsön kapott Suzuki Grand Vitarával elsőként Gyömrőre, ahol SzaGértővel megpakoltuk a terepjárót…..
qqwweerrttzz 2010.06.09 14:58:56
(máshol olvastam)

"Nos, én voltam kb. 7 településen Borsodban védekezni, mielőtt még mindent elöntött volna a víz (legutóbb csütörtökön voltunk kint, 06.03-án). Azon kívül hogy ekkora vizet megfogni a legtöbb helyen képtelenség lett volna, elég szervezetlen volt a dolog.
1. Nincsen rendes honlapja az árvíznek, ahol követni lehetne akár percről percre a víz helyzetét, pl. hogy szlovákok engednek-e még a víztározóikból, mikor fog átszakadni xy gát, mikre kell odafigyelni. A borsodi dögkutakat is kimosta a víz, ezért jó sok emberre is veszélyes betegség és parazita fog elszaporodni (pl.: májmétely, tífusz, vérhas, fertőző májgyulladás, stb.). Idehaza ne igyon vizet senki a csapról, a híresztelés ellenére változó a minősége.
2. Az ÁNTSZ miért nem támogatja egy kis infóval a lakosságot hogy ilyenkor mit kell tenni?
3. Sem a katasztrófa-védelmesek, sem a vízügyesek kezében nem láttam vízrajzi térképet, légi-fotókat sem találtam a neten. Volt olyan hogy Nyíregyházi meg Szegedi vízügyesek védekeztek a gátakon mindenféle információ nélkül - nem ismerték a helyi domborzati viszonyokat, a gátat. A szervezés kritikán aluli volt az információcsere terén - ment az üvöltözés meg a hangosbemondózás, meg a "futárküldés" ahelyett hogy mondjuk 20 kiválasztott rádióst elhelyeztek volna az érintett település veszélyeztetett pontjain. A veszélyeztetett települések gátjain és árterén a pontos domborzati viszonyok ismeretéhez még mindig nincsenek a teodolitos földmérések végrehajtva, az ötlet már 25 éve lóg a levegőben (legalábbis ha jól tudom, ez így van, de javítson ki bárki ha rosszul tudom).
4. A honvédséget már rég ki kellett volna vezényelni a megyébe, nekik vannak kitelepítés esetén is jól alkalmazható, nagy tömegekre tervezett mobil-konyhájuk, sátraik, zuhanyzóik, stb. Ezt kénytelen megoldani a tűzoltóság-rendőrség-önkormányzat-egyéb szervek."
A nagy, klasszikus fordítógépes használati utasítások ősmagyar sztárja egy 599 forintos univerzális távirányító, amelyik tavaly már alaposan megnevettette a Homár olvasóit. Ha nem jól sikerülnek a dolgok, engem például azóta is lenyom a távoli ural. Cillancs most elküldte a…..
autózz! Lekoccolta a busz oldalát 2009.03.03 12:41:00
Na - gondolhatnátok -, már megint témánál vagyunk. Hiszen ismét BMW, ismét negatív hangú levél kapcsán és ismét valami egészen meghökkentő makacs közlekedési móddal. Agyalap úgy gondolta mindezt meg kell osztania velünk, de persze, mint mindig, ez sem ok az általánosításra.…..
Ákos próbált előzékeny lenni egy szirénázó mentőautóval szemben, de úgy tűnik a mentős nem egészen úgy gondolta ennek megoldását, ahogy azt levélírónk szerette volna kivitelezni. Vajon a sztori alapján kinek van igaza? Mi a helyes viselkedés ilyen helyzetben? Eddig abban a…..
autózz! Én voltam a hülyegyerek 2008.12.12 16:28:00
Érdemes megfigyelni Matty levelében azt, hogy ahogy az elején még felsejlik benne a gondolat apró csírája, hogy lehet tanulságos a vele megesett történet, ám az amúgy nem kifejezetten terjedelmes írás végére eljut arra a pontra, amikor már ki is jelenti ennek az ellenkezőjét.…..
qqwweerrttzz 2008.12.12 17:03:19
qqwweerrttzz 2008.12.12 17:04:21