Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pgyuri911

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Dunaferr szerdán Miskolcra látogatott a 18 éven aluliak rájátszásának felsőházában. A tét nagy volt, ha a vendégek két vagy három ponttal távoztak volna Miskolcról,  biztosították volna helyüket a bajnoki döntőben. A 42. percben, 4-2-es Dunaferr-előnynél szakadt félbe…..
pgyuri911 2009.02.15 10:01:09
Babics játékvezető és edző sporttárs bíróként nem tanúsított olyan elnéző magatartást a február 1-én játszott AV-UTE serdülő mérkőzésen,(www.regi.icehockey.hu/magyar/merkozes.php?mit=3678 ) amit Ő elvárt volna Miskolcon.Alig 2 perc játék után a palánk mellett oda szorított korongér küzdő mind két játékost játékkésleltetésért kiállította.
Azonban az is biztos, hogy Miskolcon a zsűrizés körül szoktak érdekes dolgok történni. Mikor a büntetőpad ajtó kezelő zsűritag mit egy plusz büntetésként megrángatja a kiállított játékost. A zsűri büntetést ró ki a játékosra anélkül, hogy a bíró a zsűri fülkénél járna és bemutatná a büntetést. Megfenyegeti az ellenfél edzőjét, hogy véglegesen kiállítja ???
Több cikket írtunk már a magyar utánpótlásról. Ezek általában nagy vihart kavartak. Áttekintő jelleggel még nem foglalkoztunk a helyzettel. Ezúttal foglalkozunk.A jégkorong utánpótlás-nevelés kérdése blogunkon markánsan először a Hári János svédországi sikereiről…..
pgyuri911 2008.11.23 10:30:49
Aludtam egyet a tegnapi Dunaferr-AV mérkőzésre.Néhány kérdés megfogalmazódott bennem amire az illetékesektől szivesen kapnék választ.
Először nem mennék el szó nélkül azon edzői magatartás mellett, hogy miért nem intette nyugalomra, esetleg felhíva a figyelmet a sportszerű játékra azoknál a játékosoknál (13-14 éves gyerekek), akik a könyök használattal járó ütközést úgy alkalmazták, mint ha az a jégkorong szabálykönyv szerint a szabályos kategóriába tartozna?
Azonban elsősorban a fő kérdéseket nem itt keresem. A két játákvezető olyan hibákat vétett amit nem tudok megérteni. Néhány példát felhoznék ezzel kapcsolatban, a teljesség igénye nélkül:
Az I. harmadban a nagyon csúnya palánknál,hátulról,fejre irányuló támadásnál a leg enyhébb 2+10 perc fegyelmit alkalmazta, holott a sérült játékost úgy kellett letámogatni és a játékot sem tudta folytatni.Szintén az I. harmadban legalább négy olyan ütközést számoltam meg ahol az ütköző Dunaferr játékos könyöke felemelve, fejmagasságban volt.
A III. harmadban szintén hátulról palánkra lökés, fejre irányuló támadással( az AV játékos nem tudta folytatni a játékot) 2 perc, ugyan annyi mint egy közel sem olyan veszélyes sima akasztás. Azt meg csak merő véletlennek tartom, hogy ezek a támadások a kölyök AV leg ponterősebb támadósora ellen irányultak. Szintén ebben a harmadban kiállítást jelzett (jogosan) a játékvezető az AV ellen, azonban a Dunaferr játékos 1,5-2 m-es lesen kapta a korngot, de a játékvezető egy másik szabállyal (késleltetett kiállítás) felül bírálta az előzőt és engedte tovább a játékot.( Az edző ekkor intézett kérdést a játékvezetőhöz, amit Ö tisteletlenségnek vélt és kisbüntetéssel sújtott) Ebben a harmadban szintén, mikor már a Dunaferr lehozta a kapusát és hat mezőnyjátékossal támadott az AV kapuja előtt egy nagyon egyértelmű magasbot valósult meg a Dunaferr-es játékostól, annyira, hogy közben bele is ütött a korongba.
Ezek után tenném fel a kérdésemet a játékvezető testület felé. A mérkőzésen tevékenykedő játékvezetők, ha csak ilyen szinten képesek a jégkorong játékvezetésre, akkor, hogy vezethetnek mérkőzést ilyen magas korosztályban.
U.i.: A két játékvezető vezette a legutóbbi Zalaegerszeg-AV mérkőzést, ahol szintén feltűnő volt, hogy az AV-t súlyosabban itéletekkel sújtják. A két mérkőzésen, az előzőekben leírt játékvezetés mindenképpen elgondolkodtató.