Regisztráció Blogot indítok
Adatok
J-Lo

27 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
fogrend Eredmény 2 év után 2011.06.25 20:11:00
Sziasztok, ideje megmutatnom az eredményt, amit 2 év alatt tudtunk elérni. A fényképen nem biztos, hogy nagy különbség látszik, de a teljes fogsor szerkezet megváltozott, én nagyon elégedett vagyok. Szépen sikerült, mindenféle foghúzás (vagy akár fogvékonyítás - stripping)…..
fogrend Fogorvos választó 2009.01.27 20:52:00
Összesen 8 fogszabályozó szakorvosnál jártam konzultáción, keresve a nekem legjobb megoldást  - túlzásnak tűnhet, de igazán hasznosnak bizonyult. Az orvosok oldaláról persze más a helyzet, csak annak a doktornak éri meg a látogatásom, akinél maradok végül. Érdekes, hogy a…..
J-Lo 2010.04.12 22:11:51
@krampus: sajnálom hogy csalódtál az orvosodban :-(
nem tudom, hogy ilyenkor hol lehet panaszt tenni. esetleg írd meg itt a nevét.
amúgy a második fogorvos nem lenne kész átvenni Téged, és befejezni a kezelést a mostani fogszabival?
J-Lo 2010.05.16 17:58:21
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző:
köszi a kommentet, sajnálom hogy negatív tapasztalataid vannak.
J-Lo 2010.09.27 23:52:05
@zé.: szia, gratulálok a fogszabályzóhoz! szerintem is nagyon megéri. :-) végül milyet választottatok?
Már annyiszor csepegtettek Madonnás Dolce and Gabbana kampány képeket, hogy már nem is várta senki extázissal, hogy nyilvánosságra kerüljen az összes kampányfotó. Steven Klein készítette a fekete-fehér olasz családi képeket.A márka az új kampánnyal a valódi olasz mivoltát…..
Egy új fogszabályozási módszerrel állítólag 6-12 hét alatt elérhető a kívánt eredmény. Az egyszerűen csak "Gyors Fogszabályzás" néven említett módszer abban az esetben használható, ha csak az elülső fogak helyzetének változtatására van szükség, és csak kisebb…..
J-Lo 2010.03.29 20:22:30
@Ragyogó: köszi a kommentet!
én úgy értelmeztem, hogy a gyors fogszabályozás nem való mindenkinek - csak annál működik, akinél az elülső fogak kuszaságát kell megoldani, és nincs nagyon erős torlódás vagy egyéb szerkezeti probléma, pl, mélyharapás, keresztharapás. kíváncsi vagyok, mit mond az említett szakértő!
nálam abszolút látszik változás! főleg a felső fogaimon. kiszélesedett a fogív, és az elülső fogak is egyenesen állnak, nem lökődnek úgy kifelé. mivel nem kellett fogat húzni (a felső 4-esekre gondolok), ezért nem esett be a szám sem, esztétikailag még jobb is. műtétre én sem vállalkoztam, nekem nem érte volna meg. a hoxa fórumon írt valaki saját élményt, azt hiszem.
J-Lo 2010.04.21 16:41:31
@Ragyogó: Nagyon köszi az infót!
Szóval ezek a "gyorsak" inkább a felszínt kapargatják - ami némelyeknek akár elég is lehet - , míg a nagyobb változásokhoz több idő és más eszköz kell... Ez logikus.
És igen, nemcsak leveszem a polcról a készüléket, hanem nagyon számít az orvos hozzáadott értéke is, ezt megerősíthetem.
Meglepő amit találtál az időtartamok eltérő bemutatásáról. Viszont az tény, hogy nálam volt egy a sorból kicsit kitáncoló metszőm, és 1-2 hónap alatt tökéletesen a helyére került. Persze nálam vannak ennél "súlyosabb" problémák sajnos.
J-Lo 2010.07.02 00:27:23
@luella: nagyon köszönjük a részletes beszámolót!
gratulálok a gyors és szép eredményhez!
Elhatároztam, hogy szabályoztatni fogom a fogaim. Minden fontos fejleményt, eseményt itt fogok megosztani ebben a blogban, illetve havonta felfogom tölteni a fogsorom aktuális képét.Természetesen, ha valaki szeretné saját tapasztalatait leírni, vagy megosztani a fogszabályozás előtt…..
Fogszabályoztatásra készül a 9 és 1/2 randi című filmből ismert, 31 éves Kovács Patrícia színésznő, olvasható az Index cikkében. A belső fogszabályzó remélhetőleg nem fog gondot okozni a színpadon. Igaz, a tiszta beszédet valószínűleg gyakorolnia kell a készülékkel, de…..
Vajda Attila olimpiai aranyérmes kenuversenyző 2008-ban kapott fogszabályzót. (Alig látszik, mert a drót is fehér.)Forrás: cikk a fogszabályzásról a Délmagyar-ban..
fogrend Mélyharapásról röviden 2009.11.26 23:51:00
Dr. Hermann Gábor szakértői oldalán olvastam ma az alábbi lényegretörő összefoglalót:Kérdés: ...elég nagy mélyharapásom van, a fölső fogsor szinte elfedi az alsót: ezt valóban csak állkapocs eltöréssel és előrehúzással lehet csak korrigálni?Válasz: A mélyharapás a…..
fogrend Íme! 2009.07.07 10:52:00
És itt van, visszavonhatatlanul! Még ismerkedünk, és nem a legkönnyebb lakótárs. De majd csak lesz valahogy.....
J-Lo 2009.09.27 17:12:00
@suerte: Köszi a hozzászólást, örülök, ha találtál itt hasznos infókat.

A Damon és az In-Ovation is azonos elven alapulnak (lágy erőkkel működő "önligírozó" készülékek), de más a gyártójuk. Sőt, van mostmár a 3M-nek is ilyen készüléke, ez a SmartClip. Kicsit máshogy néznek ki, és árban is eltérhetnek, illetve az orvosnak is lehet preferenciája valamelyik irányban.

Mind a Damon, mind az In-Ovation rendelkezik fémes és átlátszós-esztétikus verzióval. Az esztétikus változat a Damon-3 illetve az In-Ovation-C. Az alsó fogsorra néha javasolják a fémes Damont, akkor is, ha a felső átlátszós, mert a fémessel könnyebb dolgozni.
Amit a fenti képen látsz, az In-Ovation-C alul-felül. (Az alsó 5-6-7-eseken itt is fémszínű a brekett.)

Konzultációra mindenképpen érdemes elmenni több helyre, s ha spórolni akarsz, válaszd az ingyenes konzultációt biztosító rendelőket (sok ilyen van). Ez a honlapokról vagy a recepciótól kideríthető. A blogon felsorolt 8 rendelőből 7 helyen volt ingyenes a konzultáció, ebből 1 helyen azóta fizetőssé vált.

Egyelőre nem kaptam semmilyen negatív reakciót a fogszabályzóra másoktól, nyilván észreveszik az emberek egy szemtől-szembe beszélgetésen, de hamar túlteszik magukat rajta.

Hajrá, sok sikert és kitartást Neked is!
J-Lo 2009.09.30 10:24:42
@yoritomo: :-( és késő átmenni máshová, befizetted már a pénzt? vagy nem lehet még halasztani egy kicsit a felragasztást, amíg berendelnek átlátszót?
J-Lo 2009.09.30 10:30:17
@suerte: az árakban (és az ár-érték arányban) nagy eltérések vannak, érdemes körülnézni - láttam én is azt a youtube-os lányt, jófej :-) - én kb. 3 hónapnál tartok, és összesen 1,5-2 évre számítok
fogrend Sztárok fogszabályzóval 2009.09.27 17:40:00
Mióta van fogszabályzóm, sokkal kritikusabban szemlélem mások fogazatát. Sok embernek állnak összevissza, csálén, vagy túlságosan előre a fogai. Ez a látvány megerősít abban, hogy érdemes volt belevágni a fogszabályzásba. Ebben a bejegyzésben sztárok fotóit mutatom be, akik…..
A fogszabályzó viselés idején jobban oda kell figyelni a fogtisztításra-szájápolásra, mivel a készülék körül könnyen bennragadhatnak ételdarabkák, ami fogromláshoz, fogelszíneződéshez vezethet. Több eszköz és módszer áll rendelkezésre a minél tökéletesebb…..
fogrend Viszlát, bölcsességfog! 2009.05.10 10:41:00
Ha fogszabályzót szeretnél, valószínűleg tanácsolni fogják, hogy 2-4 bölcsességfogat húzass ki. Gyakran az elülső fogak torlódását okozzák, illetve könnyebb tologatni a fogakat, ha ők nincsenek. Ha pedig ferdén nő, bánthatja az előtte lévő fogat, gyulladást okozhat,…..
fogrend Expressz fogszabályozás 2009.02.12 11:04:00
Ilyen is van: kisebb esztétikai fog eltérések esetén pár hét alatt csodafogsort varázsolnak az Instant Orthodoncia segítségével. Fogcsiszolással, kipótlásokkal, kerámiahéjakkal, fehérítéssel. Illetve, ahogy a Topmodell leszek c. műsorban nemrég mutatták, foghúzással és…..
J-Lo 2009.04.09 21:38:18
@bonnie parker: Na ja, valószínűleg különleges bánásmódot és rendszeres karbantartást igényelnek az ilyen fogak. Ez a kerámiahéj amúgy egy érdekes divat, fehérítés helyett is lehet ilyeneket feltetetni.
J-Lo 2009.05.08 19:09:20
@yoritomo: szia, most leginkább a bölcsességfog húzásról tudnék posztolni :-)
fogrend Személyes bevezető 2008.11.03 22:34:00
Huszonéves vagyok, és a gyerekkori éjszakai fogszabályzós rémálom-emlékek után arra vetemedek, hogy szabályoztassam a fogaimat. Mélyharapásom van, a felső fogsor jóval előrébb áll, de nem annyira feltűnő és többnyire nem zavar. Viszont az általános fogorvos rám ijesztett,…..
A Damon rendszert egy amerikai fogorvos dolgozta ki (Dwight Damon), akinek elege lett abból, hogy foghúzással oldja meg a fogszabályozási eseteket. A technikát nagyon erősen marketingelik a fogorvosok körében, és úgy tűnik, tényleg sok előnye van nekünk pácienseknek is.A Damon…..
A fogszabályozás egy orvosi beavatkozás, már majdnem műtét értékű, csak éppen annál sokkal lassabb folyamat. Árban is vetekszik a plasztikai sebészeti beavatkozásokkal. És vannak bizonyos veszélyei is.Veszélyek (bármely típusú készülék esetén):- nem megfelelő tisztítás…..
J-Lo 2009.01.30 12:13:49
@Tücsimücsi: Aha, oké. Szóval lazul maga a fog - csak nekem nem világos, hogy ez komoly gondot okozhat-e a későbbiekben. Ha jól értem, Nálad nem jelentett igazán gondot, csak észrevették a kezelésnél.
fogrend In-Ovation C 2009.01.27 20:03:00
Egy kis reklám a másik fajta modern fogszabályozónak - miután a Damonról már annyi szó volt! Az In-Ovation is egy rugalmas rendszer ("önligírozó"), a drót és a fogakat tartó talpacskák között itt is csúszó kapcsolat van. Szintén van esztétikus változat (ez a…..
fogrend Egészségpénztár 2009.01.12 09:40:00
Az egyik fogszabályzós fórumon SDitti írt pár hasznos infót a témában:A pénztárról nagyvonalakban: Szerződést kötsz valamelyik önkéntes pénztárral (amivel a dokid is szerződésben áll). Fizetsz tagdíjat havonta (egyszeri befizetéseid is lehetnek). A befizetéseid 89-91 %-a…..
fogrend Egészségpénztár? 2008.12.22 15:03:00
Az egyik fogszabályozós fórumban emlegették az egészségpénztárat, mint részfinanszírozási lehetőséget. Ennek lényege, hogy amennyiben ezen keresztül intézzük egészségügyi kiadásainkat, úgy adójóváírást kaphatunk az államtól. Vagyis végül valamivel több jut az…..
Állkapocs műtétet extrém esetekben szoktak javasolni, mert mégiscsak egy műtét. De megoldható vele például a mélyharapás. Végre szereztem információt az eljárásról, kb. árról.Az állkapocs műtét azt jelenti, hogy az állkapcsot egy bizonyos ponton elvágják, és lemezkék…..
Úgy érzem, hogy lassan az információgyűjtés végére értem. Még egyszer tehát a lehetőségekről - mélyharapás esetén -, árakkal együtt.1. Klasszikus megoldás. A felső állcsonton húzzuk ki a 4-es (szemfog mögötti) fogakat. Így a felső elülső 6 fogat hátra lehet húzni,…..
fogrend Állcsont műtét 2008.11.30 23:49:00
Nem csak fogazati problémám van! A két állcsontom túl távol van egymástól. Erre az egyik lehetséges megoldás az állcsont műtét. Kizárt, hogy ezt válasszam, de azért nézzük meg közelebbről...Az ún. orthognat / oro-maxillo-faciális sebészet tehát akkor kerül a képbe, ha…..
... úgy tűnik, hogy sosem lesz vége. Egyre többféle és egyre modernebb lehetőséget találsz. Természetesen egyre több pénzért.Merthogy nemrég elmentem Magyarország (egyik?) legjobb és leghíresebb fogszabályozó specialistájához. Eddig örültem, hogy nem választottam a…..
fogrend Bűnbak kerestetik 2008.11.26 21:08:00
Miért állnak "anatómiailag inkorrekt" módon a fogaim? Mi az oka? Ki a hibás, ki a felelős ezért? Bűnbakokat keresek.1. Gének. Anyámnak, nagyanyámnak is hátrébb van az alsó állkapcsa, mint a felső. Egyáltalán nem érnek össze a metszők, ahogy állítólag helyes lenne.…..
A legtöbb embernek nem tökéletes a fogazata, de van pár alap eltérés típus, amivel a fogszabályzó orvosok dolgoznak.Az eltéréseket ld. a képen: 1. bulldog harapás 2. nyílt harapás 3. torlódás 4. keresztharapás 5. mélyharapás. (Nekem a legutolsóhoz van szerencsém.)..