Regisztráció Blogot indítok
Adatok
farki

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvastam tavaly év végén egy cikket, ami arról szólt, hogy mi az a 14 gasztro trend, amelynek távoznia kell most már az életünkből 2019-ben. A cikk úgy kezdődik, hogy "ő ugyan a szeretet és a kedvesség nagykövete" - mondjuk itt engem elvesztett, és kritikai szemlélettel folytattam tovább az olvasást…..
Tegnap megérkeztünk Asztanába, a világ egyik legifjabb és második leghidegebb fővárosába. Egy-két hónapja, hirtelen ötlettől vezérelve vettük meg az ide szóló jegyeinket, majd párszor elbizonytalanodtunk önnön épelméjűségünkben. Mínusz 25- 30 fok?? BRR!..
farki 2018.06.01 13:18:40
@Weisz Zalán: Elnézést, de nem kapatunk erről a kommentről értesítést! :(:( Remélem, szuperül sikerült az út!!
comment:com Ez nektek bajusz? 2018.05.17 11:44:44
Vannak olyan ikonikus dolgok, melyek úgy hozzánőttek egy-egy karakterhez, hogy azok nélkül az illetőt nem lehet komolyan venni. BB Évi nyuszis baszópapucsa, Berényi Miki kopasz feje, Magnum bajsza. És baszki, Tom Selleck úgy hordta azt a bajuszt, meg a tökét láthatóan rémesen szorító, a combtőnél…..
Komolyan, ember legyen a talpán, aki meg tudja jósolni a nagy kategóriák kimenetelét. Az elképesztő sorozatdömpingben (460 körül volt a tavaly nézhető sorozatok száma) persze nem csoda, hogy nincs tölteléknevezés, olyan arc, aki csak azért van ott, mert ott szokott lenni, ennyire elégedett én nagyon…..
farki 2017.07.14 11:01:54
@TGer: Van abban valami, hogy Anthony Hopkins az utóbbi időben leginkább "Anthony Hopkinst" játssza, viszont azt szerintem zseniálisan. Nagyon erős a jelenléte, és ha egy ilyen karakterre van szükség, nyilván őt hívják.
Van egy videó esszé, ami nekem nagyon bejött, főleg Hopkins Westwordbeli karakteréről szól, és egy kicsit az egész sorozatról. Érdemes amúgy belenézni a srác többi videójába is. Szóval a link: www.youtube.com/watch?v=4kSGkGKwp9U
farki 2017.07.14 11:05:17
@farki: A videóban egy jelenetet elemez, szóval valamennyire spoileres.
"A szovjet hidroelektronika büszkesége" - így hívták a világviszonylatban is hatalmasnak számító Szajano-susenszkojei vízerőművet. Míg egy napon el nem szabadult a pokol: az egyik aggregátor meghibásodása miatt a berendezés 920 tonnás teteje lerepült és elementáris erővel zúdult be a víz a…..
farki 2017.04.26 10:12:13
@dr. mesterséges színezék: @röf
A kapcsolódó wiki cikk alapján (en.wikipedia.org/wiki/Hydraulic_head) a baleset időpontjában a vízmagasság 212 m volt és a turbinán 256 m3/s víz folyt át, ami már simán az a nagyságrend.

De számoljunk is egy kicsit! Az erőmű keresztmetszeti ábráján van lépték is, ez alapján a legszűkebb keresztmetszet úgy 3m átmérőjű, tehát kb 7m2. A 200m magas vízoszlop akkora nyomást hoz létre, hogy kb 63m/s tud beömleni a víz. (sqrt(2*g*h)). Ebből 7*63 = 441m3/s jön ki "ideális" körülmények között. (Nem vagyok szakmabeli, így a megnevezések nyilván nem pontosak, de a lényegen ez talán nem változtat)

E két szám alapján a 380m3/s teljesen reális.
farki 2017.04.26 10:13:13
Ez egy ilyen öszvér poszt lesz vagy mi, amiben az írók mondják el, mit, hogy láttak, és köszönik meg mindenkinek a megtisztelő figyelmet. Kezdjük is, véreim...
Aki nézte az összefoglalót az egyet ért velem abban, hogy, ha nincs most kiválasztás, akkor bizony fel lett volna adva a lecke a nyomorult hogyvolt írónak. Mert az első egy óráról mégis mi a lófaszt szüljek ide, mikor már a címmel le is zárhattam a volna a posztot. Azért még nem adom fel, nézzük meg…..
Hogy eddig mi volt Westeroson és Essoson, az innen kiderül, aki most kezdi a sorozatot, az meg azonnal hagyja abba az olvasás, és nézze meg az első 30 részt, mert egyrészt érdemes, másrészt meg anélkül fogalma nem lesz arról, miért keveri a szart a kisfickó, és miért van három…..
farki 2014.04.08 10:20:44
Sixx, a gyémántokkal Shae elvileg arra céloz, mikor Varys adni akart neki egy zacskónyival, csak menjen innen jó messzire, lehetőleg hajóval. Shae meg úgy gondolta, hogy Tyrion küldte.
www.youtube.com/watch?v=8f7ncYR3rl8
(Ha te is tudtad, akkor bocsi az okoskodásért, csak a leírásból nem volt egyértelmű.)
Maisie Williams szerintem nagyon jól adja a kicsit megborult Arya-t, főleg mikor a Polliver előtti faszit leszúrja. Vagy a Polliver utáni kis mosoly
Subba Facebook: A szutykos kocsidba 2011.11.04 17:27:00
via webfail (btw nehezen hiszem el h ez igaz)..
farki 2011.11.05 00:31:40
@ketroot:
A teljesség igénye nélkül:
bizzatok, leakar húzni, kölcsön kértem, elakartam vinni, vesszők teljes hiánya.
5 sornyi szövegben.
Álné Vendel kiváló stílusú és tartalmú levelének első fele adta a múlt heti posztot, a Hülye kutyás, botfülű szaxofonos és a Bunkó család 1. részét. Miután hülye kutyás hölgyet és a botfülű szaxofonos urat az első részben kivesézte a posztoló, íme a második rész:…..
A Motorola Xoom ezzel a hirdetéssel üzen végképp hadat az Apple-nek. Ráadásul ez a videó még csak a valódi reklám beharangozója, a teljes film a Super Bowl közvetítés közben megy majd...
farki 2011.02.01 13:57:37
@rockjano_:
"márcsak az Exon Mobile nagyobb náluk"
Pont ez a baj: egy hatalmasra fújt lufi. Az a nagyot pukkanó fajta.
De ne legyen igazam.
 Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy ha valaki bónuszvadászatra adja a fejét annak számolnia kell azzal a következménnyel, hogy napokig nem fog tudni játszani. Várni kell. Arra kell várni, hogy egyik teremből a másikba jusson a pénz. Azaz inkább arról van itt szó, hogy arra…..
 Igazából lehet, de csak akkor, ha húst is eszünk. A nyersdiéta legelhivatottabb követői persze csak zöldséget-gyümölcsöt esznek, de ha belepillant az ember egy netes közösségbe, ahol ezek a legelhivatottabbak őrjöngenek, kiderül, hogy az egész csalás. Például az egyik…..
farki 2010.04.29 09:10:26
@tóninéni: De néha belemegy az ember, no :)
farki 2010.04.29 09:15:56
@DuBarry: Igen, ezt már én is olvastam. De ez a mi egészséges, mi nem, ez is vicces dolog, főleg mikor statisztikai kutatások alapján "döntik el". Elég gyakran változik, lásd tojás: volt, hogy lehetett enni, aztán tilos volt, mert koleszterin, aztán együnk egy ekveset, mert jó az. Mikor milyen kedvük van :)
Amúgy cigire: idős rokon 80 évesen is eltolt napi fél-egy doboz cigit, több évtizeden át szívta, de igazából semmi kimutatható baja nem volt. Nem azt mondom, hogy akkor a cigi jó, ez nyilván egy kirívó eset, de az orvosa így kommentálta: Tudja mit Annus néni? Inkább ne szokjon le. Ez így most működik, ne bojgassuk :)
Varánusz Pornót az iskolákba 2010.04.25 08:00:00
Nem gondoltam, hogy a német visszafogott konzervatív légkörben fog először fölmerülni, vigyék be a pornót az iskolákba. Latin, szexistennek kikiáltott népektől inkább várná az ember, hogy a prüdériát levetkőzve szembe mernek nézni a mai kor szabadosságával, iskolai…..
farki 2010.04.25 11:06:06
@kerdeozo:
Engem sem szokatm arról beszélni, hogy a Tomi meg a Juli hétvégén milyen pózokban csinálták, és ki hányszor ment el, mert nem érdekel, az ő dolguk. De hogy nincs senki, aki elmondja szerencsétlen Pistikének, hogy ha egyből beteszi, az esetleg kellemetlen is lehet a Julcsikának, az probléma.
A tizenpáréves korosztály egy jó része nyílten beszél a szexről, vannak a hangemberek, akik persze szintén nem jártak még csaj közelében se, de olvastak valamit a bravoban meg a neten, és szórják a hülyeséget, megállás nélkül. Otthon meg anyuka és apuka, akinek lenne is némi tapasztalata, pironkódva megkérdi, hogy volt-e már felvilágosítás. A korosztályon belül szabadosság, otthon meg prüdéria, ahelyett, hogy értelmesen beszélnének róla. Nem jó ez így.
A szex szerintem a párkapcsolat nagyon fontos része, ezért sem jó, ha mindent kiteregetünk. De az sem, ha túlságosan nagy tabuk övezik, és senki sem beszél róla, csak az pár nagypofájú idióta.
farki 2010.04.25 11:07:49
farki 2010.04.25 11:35:55
@kerdeozo:
Nem, ha egy gyereknek azt mondod, ne csináld, attól még csinálni fogja. De ha azt mondod, ne csináld, mert aki így csinálja, az bénázik, szar a másiknak, és emiatt nem akarja veled sehogysem csinálni, akkor már talán fogja. Amúgy szerintem a gyerekek fiatal korban is vevők lennének az észérvekre, csak hülyének nézik őket, nem mondják el a miértet, így sikeresen le is szoknak az ilyen érvelésről.
És neked alf hozzászólásából az jön le, hogy basszunk az utcán? Csak ez a két véglet létezik:teljes tabu és baszunk az utcán, közte nincs semmi?
Történetünk mind három főszereplője Király András. Az egyik Király András a Jobbik szóvivője volt, egészen addig még nem derült ki, hogy bizony „liberális” kilengései vannak. Szívott (mármint kábítószeres cigarettát fogyasztott- őrnagyúr) és bizony a meleg…..
farki 2010.03.18 22:49:10
@terrer:
Kérlek te is gondolkozz, és ismerd el: ha füvezek és olyan párt szóvivője vagyok, aki szerint a füvezés mélyen elitélendő, akkor én bizony képmutató vagyok. Ha pedig ezzel a mondattal nem értesz egyet, kérlek érvelj ellene, mert eddig tőled sem sok érv hangzott el.
Az a hozzállás pedig, hogy ha valaki nem az én nézeteimet vallja, az "maszopos", az szimplán struccpolitika. (Amúgy meg muszáj mindig a zsindex, kurcsány jellegű szóvicceket halmozni? Vagy csak szerintem nem viccesek?) Az MSZP az egyik legutolsó, akire szavaznék. De a Jobbik is kb ezen a szinten van számomra. A miértet kicsit hosszú lenne leírni, de a lényeg az: az MSZP és a Jobbik nem komplementer halmazok.
Amúgy meg mondjon már valaki egy igazi jobboldali pártot itthon. Mert a Jobbik az tuti nem az, legalább annyi baloldali elem van a programjában, mint jobbos
medwe szilánkok Így lettem olasz 2010.02.26 23:17:00
Van nekem egy gyerekkori barátom, a Vittorio. Eredetileg Győzőnek hívták, de az anyja lelépett egy olasz kamionossal és 9 évvel a disszidálása után egy hónapra vendégül látta az itthon felejtett fiacskáját. A Zitáliát megjárt Győzővel ekkortól kezdve nem lehetett bírni. Az addig szerény, csendes,…..
Megnéztük az Évtized Filmjét. A hihetetlen képi világ, az akcióban gazdag cselekmény, a fordulatos történetvezetés, a nézőt órákon át a székhez szögező grafika elevensége, a plasztikus kidolgozottság, a film világának egyedisége és a lélegzetelállító kamerakezelés teszi…..
farki 2010.01.26 12:42:10
@Fórumromboló Troll:
És azoknak is, akik mernek újra gyerekek lenni, elmerik engedni magukat 160 percre és rá tudnak csodálkozni az egyszerű szépségre (még ha az súrolja is a giccs határát). Nem akarnak mindenáron fanyalogni és a pórnépre letekintve ragyogni az ő intellektuális magasságukban.
Helyén kell kezelni az Avatart, nem az utóbbi 40 év Filmje, de a ha engeded, akkor magával ragad és úgy jössz ki, hogy hijnye, ez aztán marha jól nézett ki, azért a Cameron meg a számítógépes srácok összerakták rendesen. És volt 160 perc, amíg jól érezted magad. Nem több annál, nem ad gyökeresen új gondolatokat, egyszerűen megteszi azt, ami elvárható tőle: 2 és fél órán keresztül jól szórakozom. Ennyi.
Attől senki sem lesz kevesebb, hogy élvezni tudja az egyszerű, de szórakoztató és szép dolgokat is. Sőt..
Magyar Asztal Akcióra kiélezve 2010.01.03 14:33:00
Arra gondoltam, hogy itt a 21. század első évtizedének utolsó évének hajnalán megpróbálok némi gondolatébresztőt írni a ránk váró vásárlási akciókkal kapcsolatban. Persze egetrengető okosságokra nem kell számítani, hiszen aki nem vak, az hamar átlát egy-egy vérszegényebb…..
farki 2010.01.03 15:55:19
@Trójai:
Na erre főleg érdemes odafigyelni, és megnézni a kisbetűs egységárat (darab, kiló, miegymás). Egyre gyakoribb, hogy a kisebb kiszerelésből több olcsóbban jön ki, mint a nagyból egy. Talán itt is arra gondolnak, h autmatikusan spórolás címszóval a nagyobbat vesszük?
 Az MTA elnöke szerint a Hallgatói Önkormányzatok vezetői lusták, és rossz tanulók. Ennek hatására a Debreceni Egyetem hallgatói önkormányzatának vezetői már el is küldték tanulmányi eredményeiket igazoló papírokat Pálinkás Józsefnek. Az Aktív Szemeszter legújabb…..
farki 2009.10.01 15:28:25
@bm613:
Majdnem igazad van. Erről a pontról lehetett előre tudni, kint volt pl a HK oldalán is. Elég masszív vitákat (anyázást) is váltott ki már a választás előtt, több okból is.
Persze attól még, hogy lehetett előre tudni, szerintem akkor is gyász..
Többen is beküldték a CBA legfrissebb reklámújságját, azzal, hogy "ez most a népszavazási kampány része, vagy csak egy félreérthető reklámújság?" Nyilván nem a véletlen műve, hogy egy héttel a sajnálatos és értelmetlen pénzkidobás/az ellenzéki forradalom…..
farki 2008.03.01 21:53:52
Akkor pár szót az egyetemről, tandíjról, stb. Ebben a témában talán kompetens vagyok, a Műegyetemre járok, villamosmérnök szakra. Most még nem kell tandíjat fizetnem, 2005-ben kezdtem, ha minden jól megy, akkor egy év múlva "boldog", "diplomás" ember leszek. Az idézőjel nem véletlen, mivel Bsc diplomám lesz. Erről csak annyit, hogy "a varjú is énekesmadár, de csak Bsc-ig vitte". És ez sajnos így is van. Egy pár év múlva már biztos jobb lesz a képzési rendszer, de az átállás most még nem valami fényes, 2 évig eléggé elméleti dolgokat tanultam, pedig az iparban gyakorlat (is!!) kell, és egy adott témakör mélyebb ismerete. Mit csinál az egyszeri BME-s? Felvételizik Msc-re. Persze ha bekerül, ott már tuti fizet tandíjat is.
Igen, tudom, aki szép, okos és jól tanul, annak nem kell fizetni, meg pluszban is lesz. De azért gondoljunk bele egy picit. A tervek szerint egy év múlva a 2005-ben felvettek (mikor én elsős voltam) 30 %-a mehet Msc-re (mivel a BME állítólag jó hely, tegyük fel, kiharcol 40%-ot), ebből tandíjmentességet állítólag a felső 15% tuti kap (ismét feltételezzük, hogy drága egyetemem jó arc lesz, és kihozza, hogy ez 25% legyen). Tehát ha felvettek hozzánk 450 embert, ebből 180 mehet Msc-re (ami nem mondjuk nem annyira vészes, szórják ki az emberkéket rendesen), és összesen ebből 45 lesz tandíjmentes.
Én magamat nem tartom hülye diáknak, 5 félév után megvan minden tárgyam, mégsem vagyok benne biztos, hogy én benne leszek abban a 45-ben, mert azért nem egyszerű ez a hely, ha jól akarod csinálni.
És ha benne is vagyok a 45-ben, akkor még csak 0-n vagyok, tehát ösztöndíj semmi! Pedig most is csak úgy megy, hogy kapok havi 15-20 e ösztöndíjat (félévenként változó), meg egy középsulis srácot hetente kétszer korrepetálok matekból. A szüleim egyszerűen nem bírnák! Főleg hogy hugom is most fog gimibe menni, ami szintén csupa olcsóság.
Persze, elmehetnék dolgozni, csak a legtöbb helyen azt mondják, hogy akkor hetente 2-3 napot fixen legyek. Az meg nem megy, mert vannak olyan, hogy labor, hetente több is, amin kötelező ott lenni. Persze tehetném azt, hogy felveszek kevesebb tárgyat, és dolgozok, de akkor megint én vagyok a bunkó, mert sokáig végzem az egyetemet, élősködöm, miegymás.
Azt is megtehetném, hogy nem megyek Msc-re, önszorgalomból már most képzem magam. Ez valamennyire megy is, de ha valamiben tényleg el akarok mélyedni, akkor ahhoz idő kell, és kevesebb tárgy egyszerre, és megint sokáig végzem a tanulmányaimat, élősködöm. Mostmár persze szüleimen is, mert kevesebb az ösztöndíj, de plusz pénz az nincs, mivel nem dolgozom, hanem képzem magamat.
És elhiheti mindenki, én szeretnék itthon maradni ha végeztem. Csak sajnos nem minig adottak a lehetőségek... Talán ha rájönnénk, hogy kicsi ország vagyunk,
gyak nulla ásványkinccsel, gyászos iparral, akkor belátnánk, hogy marad a tudás alapú gazdaság. Ahhoz viszont több támogatást kellene adni kutatásra, fejlesztésre.
Ne értsetek félre, nem sírok, én szeretek egyetemista lenni, sokat köcsögöznek a tanszékek, de sok érdekeset is tanulok. (És igen, eljárok bulizni is. Van akinek, ez furán hagzik, de kell a kikapcsolódás. Egy hét stressz, tanulsz, számolsz, tervezel, enélkül simán meghülyülnénk sokan.)
Szóval nem azon van a hangsúly, milyen szar is nekünk egyetemistáknak, csak szeretném, ha egyes emberek picit elgondolkodnának. Attól, hogy fizetnem kell majd 150e forintot (minimum), nem lesz jobb a felsőoktatás minősége, nem lesnek szorgalmasabbak a diákok sem. Maga a HÖOK is kimondta, szar a rendszer, csak az ő javaslatuk szerintem értelmesebb volt: bíráljuk felül az államilag támogatott helyek számát és eloszlását.
Ja, hogy így egyes kamu/túlképzett szakokon helyek szűnnének meg, és pl a rektorok jó részének így kényelmesebb, ha inkább tandíjat szednek? Bocsánat, én kérek elnézést...
farki 2008.03.02 14:26:32
gordu: igen, ebben igazad van, Msc alatt már lehet dolgozni, és szeretnék is, mert kell ez a tapasztalat. A meló kérdéssel inkább a következő évfolyamokra gondoltam, aki már Bsc-n is fizet (csak már kicsit fáradt voltam, ezért nem látszik ez a megfogalmazáson:P). Mert az azért tapasztalat, hogy ha valaki az első két évben valahol dolgozik, akkor az szinte tuti csúszik, vagy elbassza a jegyeit, és mikor 5 félév után az addigi eredményei alapján szakosodhat, akkor is megszívja (kevés kivétellel).

Joe Forster:
a fejlesztésről annyit, hogy ha egy egyetemben vagy egy karban a szakma lát fantáziát, akkor befektet, és abból nálunk pl tényleg laborok lesznek, mert felszerelést adnak. Az állam felől érkező pénz meg hát na. Ideális esetben az is tuti a fejlesztésbe kerül(ne)... Csak mint tudjuk, a rendszer nem ideális :P
AMúgy meg nem azzal van a bajom, h nem fogok bekerülni Msc-re, mert valószínűleg igen, a felső harmadban azért még simán benne vagyok. Csak a felső tizenkettedben már nem biztos, ami meg a tandíj miatt fontos.
És hogy miért baj, hogy csak alapképzéses? Talán pár év múlva nem lenne baj, de olyan szerencsém van, hogy a BME a kötelezőnél egy évvel korábban elkezdte a Bsc-t (pár másik egyetemmel együtt), így mi vagyunk az első kétszintű képzésben tanuló évfolyam a karon, (az ilyeneket mellesleg egész jól megszokjuk, ezt eljátszottunk már a kétszintű érettséginél is :) ) és a képzés egyenlőre érdekes. Az első 5 félévben pont ugyanazt tanultuk, mint az 5 éves képzésre járók, tehát elméleti!!! alapozás, csak nekik utána van még 4 félév szakosodás, igazán szakmai ismeretekkel + 1 félév diplomamunka. Ez nálunk 1 félév szakirány + 1 félév diploma. Gyász.
Mondjuk utóbbi már nem annyira a tandíjhoz kapcsolódik, csak a tököm televan már, h mindig mi vagyunk az elsők, akin a rendszert tesztelik :D :P