Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dan_W_Smith (törölt)

0 bejegyzést írt és 145 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Balázs brékingje: Egy friss (remélhetőleg) találat - és talán olyan, ami eddig nem volt. Ismét MTI-hír: Könnygázt és bódító gránátokat vetett be a rendőrség az Athén központjában Angela Merkel keddi látogatása miatt tiltakozó tüntetők ellen, miután…..
Ha már hiányoltátok a folytatásos bejegyzéseket, akkor jó hírem van, mert ezzel a kis aranyossággal most egy ideig el fogunk szórakozni. Én már 3 éve ajánlgattam, hogy nézzetek el a Tropicáriumba, mert szerintem az a leiterjakabiánusok Mekkája, de mind ez idáig senki nem…..
Ketten is beküldtétek ugyanezt a cikket, illetve ennek különböző verzióit. Engem a cikk fordítása részben megnyugtatott, mert a jelek szerint nem én vagyok az egyetlen, akinek a fejében jó nagy kavarodás van a sas-sólyom-héja-ölyv vs. eagle-falcon-hawk-mittomén háromszögben…..
Chatte de Phacappe az egyik legviccesebb nick birtokosa, és mostantól RJB is: Ma ezt a szépséget találtam az Index főoldalon, gondolom (remélem) hamar kijavítják: "A Chanel rúzsreklámjában a férfiak utálják az olvasó nőket" "[...] egy apró furcsaság került a kisfilmbe:…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.08.30 11:58:59
@danesdzsu2: Problematika a kiejtéssel volt (nem tudok fransziáúl). Köszönöm a megvilágosítást :)
Mindjárt kiderül, miért a hétvégi véleményesek között szerepel ez a darab, amikor pedig van benne fullos félrefordítás is, csak először nézzük dori beküldését -  előre szólok, hogy utána még én is majd hosszan fejtegetem a magam mondanivalóját, valamint lesz több videó…..
Lattmann Tamás Minden jel szerint ideiglenes nyugvópontra jutott az ausztrál Julian Assange, a Wikileaks oldal alapítójának kergetőzése a svéd, majd a brit hatóságokkal. A nemi erőszakkal kapcsolatos vádakkal illetett Assange - sokak szerint ugyanakkor modern korunk egyik ikonikus…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.08.21 10:50:33
@Marton Péter: Köszönöm, ez így teljesen korrekt válasz.

Ahogy egyik ismerősöm röviden és tömören megfogalmazta: "Nem egyszerű szitu, na!"
Dan_W_Smith (törölt) 2012.08.21 12:42:15
@Marton Péter: "kihallgatták aztán mégsem". Pont az ilyenek miatt bűzlik az egész ügy, és látszik koncepciósnak inkább, mint valósnak. Ha a teljes nyomozás lezajlott volna úgy, ahogy a Nagy Könyvben Meg Van Írva, és lecsukták volna Assange-t X időre vagy Y pénzt kellett volna fizetnie, akkor nem lenne hajcihő. Na de akkor hogy szerezné meg őt az USA? Ugyebár.

Az egésszel az a baj, hogy komplex, és messze túlmutat ezen a szexuális erőszaktevés ügyön. Amit persze az összeesküvés-elmélet-ellenzők konzekvensen tagadnak (naná, hiszen konzekvensek önmagukhoz), de könyörgöm, a vak is látja, hogy ez bizony üldözés: méghozzá az USA nevű macska üldöz egy nagyon ügyes kis egeret, aki ráadásul néha hátrafordul és fricskákat is mutat.

A gond az lesz, ami ilyenkor mindig: miközben az egér a macskát nézi, beleszalad az egérfogóba.

Csak nehogy a próféta szóljon belőlem. Szurkolok ennek az Ausztrál gyeröknek, én mindig is a "semmi ne legyen titkos!" pártján álló kozmopolita voltam :) (kozmopolitán értendő az anti-nacionalistát, mint azt definiálták anno)
Dan_W_Smith (törölt) 2012.08.09 12:24:02
MTVA szülői levél 3.jpg      MTVA szülői levél 2.jpg      MTVA szülői levél 1.jpg Az MTI-közlemény azt álította, hogy nyugdíjba vonult a karnagy, azonban a szerkesztőségem birtokába került dokumentumok szerint szanzsén kirúgták. Nem mintha az MSZP-kormány…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.07.24 11:01:52
@bolondanya: 64 szempár és szív az 64 gyerek, nem 32 ;) A többiek meg nyaraltak :)
Biztos sokan összefutottatok már vele, de ezt a képet érdemes többször is megnézni. A Kreatív Online cikke itt elolvasható. A magam részéről csak a Közgépről szólnék pár szót ennek a beszédes képnek, és a Top2 Simicska-Nyerges páros kapcsán. Nem azt, hogy ismét egy…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.07.10 14:31:46
@laspalmas: Ez most komoly? Az emberek a mai napig keverik a kormányt, az államot és a közigazgatást egymással, mintha ezek ekvivalens dolgok lennének?
Nem hiszem el, hogy nem lehet megtanulni, hogy mi micsoda... az állam lényege az újraelosztás lenne, hogy a közigazgatás kaphasson annyit, amiből mindent meg lehet normális szinten csinálni, a többit pedig vissza kellene forgatnia a magánszférába. Voltaképpen az állami szféra a magánszféra pénzéből él, az eredeti "államnak" per definitionem nincs tulajdona ergo bevétele sem... a kormány pedig ennek a vezetői szerve. Kalap kabát.

I don't want to live on this planet anymore...
IDDQD Nyan Cat, a videojáték 2012.06.17 09:00:00
Gondolom, többeknek megvan minden idők egyik legelborultabb mémje, a Nyan Cat, ami olyasmi, mint a Csillámfaszláma, csak kicsit idegesítőbb. Aki mégis kimaradt volna belőle, annak gyors összefoglaló: egy fehér macska, aminek a törzse egy pop-tart (amerikai édesség), repül az űrben,…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.06.23 15:07:20
Személyes kedvenc: www.youtube.com/watch?v=6RTa4QmLFcI

A játékot meg ide nekem, borítóstul :)
Tarlós István múlt héten az alábbi szavakkal indokolta, hogy miért is kell Budapesten 2013. július 1-től bevezetni a dugódíjat: "A dugódíjat azonban muszáj bevezetni, mert az előző városvezetés által kötött 180 milliárdos EU-s támogatásokról kötött megállapodásban…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.06.19 10:06:16
@Virág et.: nagyon jó összefoglaló, köszönöm :)
Izgalmas tudományos témát érint az alábbi beküldés, köszönet érte pralinnak. Csináltam belőle egy jó hosszú posztot, hátha valaki szeret művelődni, meg különben is mindig a Kudlik Júlia volt a példaképem.Kedves Leiter Jakab!Olvastam pár hete egy angol cikket (2011. november…..
Levél érkezett: "Tisztelt Vastagbőr blog!Érdeklődéssel olvastam május 22-i bejegyzésüket. Megjegyezném, hogy azon magyar családok egyikében nőttem fel, melyek nem csupán tankönyvekből tanulták a történelmet, különösen a Szovjetunióba kényszermunkára elhurcolt…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.05.23 15:37:14
@Secnir: Hát de ő csak közérthetőségre törekszik, így mindenki tudja, miről van szó. Ebbe már tényleg nem kötnék bele. A törvényjavaslatban viszont tényleg jobban kellett volna fogalmazni, mert ez így... legjobb esetben is kapufa. Az, hogy a szólásszabadságot is bevonja az tényleg csillagos ötös.
Vastagbőr Megkapják az orvosok 2012.05.16 12:10:00
Volt "szerencsém" a múlt hetet egy, a Nemzeti Ágyszámcsökkentés keretében hamarosan megszűnő kórházi osztályon tölteni, ahol a rutinjuk miatt először bunkó banyáknak tűnő nővérkék valójában kedvesek, és lelkiismeretesen teszik a dolgukat a lepra körülmények és az…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.05.16 19:01:20
@cSa: O, mea culpa. Mindig elfelejtem, hogy én vagyok túl naiv, hogy egy jobb és szebb világot akarok magamnak és az utódoknak. Nem országot, nem kontinenst, hanem Földet. Hiába no, én vagyok a javíthatatlan, naiv, szinergista aki a "köz"-gazdásztól azt várná el, hogy "köz"-gondolkodó legyen és ne panamázzon. Nem beszólás neked, <önéltetés> csak fanyalgás, hogy én vagyok túl jó erre a világra </önéltetés> :)

@komplikato: De, mindenhol divat. S ez a szomorú. Ilyenkor irigylem a hangyákat és méheket, de komolyan. Oké, hogy egy évid élnek a dolgozók pl méheknél, de akkor is... addig együtt dolgoznak, egy célért és együtt mozognak. Aki olvasta az Érzőszívő mágus spinnoffját (Birodalom trilógia, Raymond E. Feist tollából, mindenkinek csak ajánlani tudom, korszakalkotó műremek :)), az tudja mire gondolok, ha azt mondom, hogy a cho-yak voltak az igazi közgazdászok :) Na de ez már nagyon-nagyon offtopic. Elnézést.

A lényeg, hogy a politikusaink szarjanak sünt, az orvosok pedig több tiszteletet érdemelnének. A kocsit feltörő betegnek meg vasvillát a fenekibe, legyen bármilyen származású.
Dan_W_Smith (törölt) 2012.05.16 19:22:23
@cSa: én kérek elnézést a kirohanásomért. De amúgy tény. Nem egyetemen szívják magukba, hanem mindenhonnan ez árad, és már általánosban csak ezt kapják, mintha csak ez a szemlélet létezne és semmi más nem működne. Én nem azt mondom, hogy a piacgazdaság nem működik. Én csak azt mondom, hogy amiatt egyre inkább embertelen a világ, és ideje lenne elgondolkodni (globálisan) az alternatívákon.
Dan_W_Smith (törölt) 2012.05.16 19:27:03
@komplikato: A kínaiak annyiból jobbak, hogy ott tilos, és ha kiderül, akkor gyorsan ítélő bíróság és fejlövés (szó szerint). Nálunk nyíltan csinálják...

@chipanddale74: A pár száz millió még bőven rendben lenne. Számoljunk mondjuk 2.000 embernek egy körzeti orvost, akkor már ott tartunk, hogy 5.000 körzeti orvos kell az országba, az normális bérrel tekintve 1,5 milliárd bruttó bér havonta. Szóval itt óvatosan a számokkal és nullákkal :) De tény, hogy nem az átláthatóság mintapéldája az EÜ (megjegyzem: sehol sem az, nem tudok olyan országról, ahol full privát lenne minden, de akkor meg üzleti titok lenne...)
Vastagbőr Nem iszik, nem nevet 2012.05.14 14:33:00
A parlamentre vonatkozó sarkalatos törvényt április közepén szavazták meg, ami alapján a házelnök a háznagy mellett rendészeti jogkört is kapott: fegyelmi jogkörében kizárhat vagy felfüggeszthet képviselőket, akik nem felelnek meg a „házirendnek”.Az új jogkört ki máson is…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.05.14 18:06:32
Nekem ez jutott eszembe, hogy a szakértő asszony kb így szakérthet:

www.youtube.com/watch?v=7Y16HUOAmT0

Vagy inkább az, hogy én is így szakértenék meg sokmindenkit? Vagy az, hogy így szakérti meg a parlament (nem a kormány) az országot?

Már nem tudom...
Egy 2010 szeptemberében (két héttel az önkormányzati választások előtt) készült orvosi lelet terjed az interneten arról, hogy a páciens "genetikai vizsgálata során nem találtak roma és zsidó népcsoportra jellemző genetikai génváltozatot". A genetikai vizsgálatot…..
Apróságnak tűnhetne, de azért... polo man küldte, még 10 napja: 3:30-nál látható a lényeg, a tárgyban is olvasható remek mondat:Thank you Steve to opened my eyesEzt írta az akció kezdeményezője a Steve Jobs emlékére készült könyvbe. Nos, én igazán nem tudok sokat Steve…..
Nos, az elméleti alapok lefektetése után következzenek azoknak a nagy vallási irányzatoknak és hatalmi csoportosulásoknak az ismertetése, melyek alapvetően befolyásolják mindennapi életünket. Sokan talán azt hiszik, hogy a vallásnak manapság egyre kevesebb szerepe van az…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.03.25 09:28:08
@harpi: Bocs, de itt nem a katolicizmusról, hanem mithraizmusról van szó. Az én olvasatomban. Tudod... kinek nem inge... persze másik kérdés, hogy a katolicizmus a mithraizmus egyenes ági leszármazottja, de torzulás, stbstbstb... szóval ne menjünk bele, hogy miért is van az azért.
Az első és legfontosabb dolog amit tudnotok kell, hogy egészen tavaly nyárig nem én fizettem a lakás rezsijét, hanem anyuék. Igen, elkényeztetett úrikisasszony voltam, nem csak a saját hibámból de akkor is. Azóta viszont nekünk kell minden számlát fizetni, köztük a villanyt is.…..
Az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége helyreigazítást kért az ATV-től, mert félrefordították Eleni Tsakopoulos Kounalakis nagykövet szavait. Az interjúban elhangzottak vezető hír lett, így cseppet sem mellékes, hogy mit is nyilatkozott pontosan a nagykövet. Ugye az alap,…..
Dan_W_Smith (törölt) 2012.01.10 10:43:19
@Transylvanianmixedgrill: Azért nem mindegy, hogy "Rohadt sok bajunk van veletek pl ez meg ez" vagy "Igazából az a bajunk veletek hogy ez meg ez"... Nem mindegy, hogy az USA nagykövet azt mondja, hogy trágyadomb az ország és a jéghegy csúcsa az, hogy fékek és ellensúlyok nincsenek VAGY azt, hogy trágyadomb, de minket csak az érdekel, hogy nincsenek fékek és ellensúlyok mert akkor demokrácia jaj, és akkor a mi képmutatásunk és prűdségünk is jaj...
;)
Barroso levele Orbán Viktornak valahogy Napi Fix-nél landolt, aki kitette a levél teljes tartalmát: 1. rész, 2. rész, 3. rész. A friss hírek szerint már interpelláció is készül Pintér Sándorhoz a "szivárgás" miatt (vizsgálóbizottság felállítását javasoljuk!!).…..
Dan_W_Smith (törölt) 2011.12.23 08:22:16
@Enrico72: Most már biztos vagyok benne, hogy ezt tanítják. Ennyire hülyének születni nem lehet. A Barroso levélnek ugyanis semmi köze nem volt a hitelekhez. Azt írta, hogy a törvénytervezetek szembe mennek az EU-s normákkal és elvárásokkal. Mivel EU tagok vagyunk, a Bizottságnak köze van az ilyen dolgokhoz - sőt továbbmegyek: kutya kötelessége beleugatni, ha valami ilyen történik bármelyik tagországban. Az, hogy 0. Viktor elhajtotta őt a redvás anyukájába az egy elég vaskos szopóálarc felcsatolásával egyenértékű...
A Csillagok Háborúja című film ihlette azokat az Evian ásványvizes palackokat, amelyek formailag a lézerkardok markolatát idézik. Az üvegek öt különböző filmbéli szereplőt elevenítenek meg, mégpedig C3PO-t, Chewit, R2D2-t, Darth Vadert és egy Birodalmi Rohamosztagost. Az…..
Dan_W_Smith (törölt) 2011.12.22 09:07:24
@Hefe: Mert a lézer aztán tényleg nem fény... "A lézer egy olyan fényforrás," [from: hu.wikipedia.org/wiki/L%C3%A9zer ]
Ha úgy hívják, hogy LIGHTsaber, akkor az FÉNYkard. Period.
                         Tavaly augusztusban szolgálat közben halt meg egy fiatal motoros rendőr, Telegdi Zsolt, az M1-esen. Feleségével a második gyereküket várták. Az ügyészség a rendőr három közvetlen felettesét vádolja amiatt, hogy a Yamaha motor hátsó…..
Dan_W_Smith (törölt) 2011.12.06 14:48:49
@Wilbur: A konkrét KRESZ szabályt nem találtam, de:
"Az új gumiabroncs profilmélysége kb. 8 mm. A legtöbb európai országban, így nálunk is a futófelület minimális vastagsága 1.6 mm. Biztonsági okokból érdemes 2 mm vastagságnál lecserélni az abroncsot nyári gumi esetén. Téli gumi igazán 4 mm-es profilmagasságig használható hóban, latyakban." (www.egumi.hu/index.php?muszaki=11)
"A közúti járművek forgalomban tartásának műszaki feltételeit szabályozó hatályos jogszabályok (6/1990 KÖHÉM Rendelet) előírásai szerint a 0,75 m-t meg nem haladó kerékátmérőjű gépkocsik gumiabroncsainak mintázati mélysége a gumiabroncs teljes felületén el kell, hogy érje az 1,6 mm-t."(www.mobilio.hu/index.php?pid=5&sid=22)
"Az abroncsgyártók ajánlása szerint semmiképpen ne várja meg a törvényileg előírt 1,6 mm-es profilmélységet!"(totalcar.hu/tanacsok/gumidoktor/070502b/)
Ebből mondjuk nem világos, hogy motorokra is ez a szabályozás érvényes, de valószínűnek tartom...