Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bunyakovszki

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárdobáló Választási totó 2010.02.11 06:00:00
Pontosan kettő hónap van hátra a választások első fordulójáig, így egy kis játékra invitálom a kedves olvasókat:1.) Kap-e az országos listán 55%-ot a Fidesz?2.) Kap-e az országos listán 13%-ot a Jobbik?3.) Kap-e az országos listán 25%-ot az MSZP?4.) Kap-e az országos listán…..
C. S. Lewis nevét leginkább a Narnia krónikái című mesesorozat révén ismerik. Pedig J. R. R. Tolkien barátja kitűnő nyelvész és irodalmár, író és költő, és ami a számunkra most a legfontosabb, ismert keresztény közíró is volt. A Keresztény vagyok (Harmat, Budapest, 2006, az…..
bunyakovszki 2009.04.10 12:52:56
Sárdobáló A pápa és az óvszer 2009.04.05 07:00:00
A pápa nemrég Afrikában járt, és újra úgy nyilatkozott, hogy az AIDS terjedésének megakadályozására az óvszer nem megfelelő eszköz, a betegséget csak a szeretet állíthatja meg. Itthon nem volt ennek nagy visszhangja, de Nyugat-Európában kiverte a biztosítékot: a pápa…..
bunyakovszki 2009.04.06 19:58:56
@pavlovna:
Azt hiszem, nem nagyon lehetséges ebből a nézőpontból megközelíteni ezt a kérdést (mármint, azt írod, hogy miért szól bele, hol fáj az egyháznak stb). Most irtózatos közhelyeket fogok írni, meg hülye körmondatokat, mentségemre szóljon, hogy mindig rettegek, hogy egy kis sutyerák vagyok, és ki leszek nevetve. Szóval az egyház nem egy liberális intézmény, hanem úgy gondolják, hogy egy-két kérdésben tudják a tutit. Pl. hogy házasságon kívül nem szabad kefélni. Ennek van sok magyarázata, pl. amiket kolbenheyer írt, meg pl. az is, hogy az egyház szerint úgy tudsz igazán szabadon dönteni párkapcsolati kérdésekben, ha nem befolyásol a szex, meg még sok más is, nem tudom, hogy ezekre irányult-e a kérdésed, ha igen, akkor majd még mondok másokat is. És innentől kezdve, az egyház úgy gondolja, hogy az emberek attól lesznek boldogabbak, és a világ úgy lesz jobb, ha betartjuk ezeket az általa fontosnak tartott szabályokat. Szóval nem relativista álláspontra helyezkednek, hanem ezeket objektív igazságokként kezelik. Azt hiszem, hogy ha az ember ilyen kérdéseken szeretne gondolkozni, és jutni is valamire, akkor érdemes ezt megpróbálni megérteni, és tiszteletben tartani.
bunyakovszki 2009.04.07 00:58:56
@pavlovna:
Hogyne lehetne megkérdezni, persze, hogy meg lehet, én meg is fogok próbálni válaszolni, ha megmondod, hogy akkor most mire is vonatkozik pontosan ez a MIÉRT.
@kolbenheyer:
Tardos
bunyakovszki 2009.04.07 18:47:27
@pavlovna:
Igen, szóval hiszem, ezt úgy mondanám, helyesen, hogy a válaszok valahogy úgy néznek ki, hogy mert Isten azt mondta, MERT és akkor itt jönnek a válaszok. Jó, jó, tudom, hogy ez most így sem igazán helyes, mert, hogy ugye furcsán hangzik, hogy az ember ilyen módon indokol és magyaráz kinyilatkoztatásokat, és ez ilyen érdekes teológiai meg filozófiai kérdésekhez vezethet (ok-okozat, vagy inkább valahogy paralell stb.) Ezekről viszont olyan ködös képem van, hogy semmiképp sem szeretnék egy ilyen sok okos ember által olvasott blogon hülyeségeket fejtegetni ezzel kapcsolatban, kolbenheyer biztosan jobban ismeri ennek a tudományos hátterét.