Regisztráció Blogot indítok
Adatok
heima2 (törölt)

0 bejegyzést írt és 232 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Örülünk, Vincent? OMG Járai 2010.03.09 23:29:00
Nyugtassatok meg, hogy Járai nem lesz sem pénzügyminiszter, sem jegybankelnök a következő politikai ciklusban. Amit ugyanis a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének tegnapi találkozóján előadott, az már nem fizetett politikai hőzöngés, hanem valami sokkal…..
heima2 (törölt) 2010.03.20 20:22:13
@tollaszerge: sírva könyörgöm olvasd már el értelmezve azt a mondatot, nem (kizárólag) magyar államkötvényekről van szó, még extra kommentárt is írtam hozzá.

Egy mondatban szerepelt a "Magyarország" és az "államkötvény" szó, ebből azt vetted le, hogy én a magyar államadósságról beszélek, akkor is ha épp nincs semmi értelme így a gondolatnak, és azóta nem bírod felfogni (vagy inkább már elismerni) h benéztél vlamit.
heima2 (törölt) 2010.03.20 20:25:34
@heima2: még mielőtt ezt is félreértelmeznéd, az eredeti mondat másodszori kommentárja:

Magyarország (finanszírozása)= magyar gazdasági szereplők, állam, bankok, vállalatok, minden belföldi. mindnek szüksége van külföldi finanszírozásra

legbiztosabb államkötvény = német, amerikai államkötvény. semmiképp sem magyar.
heima2 (törölt) 2010.03.21 12:50:11
@Kettes: ment egy beszélgetés a felsővezetői menedzsmentről, amiben teljesen értelmezhető adott mondatom, az FBs kis linkelésed viszont totál off. Illetve persze, meg lehet erőszakolni a threadet, értelmezzük félre, ha minimális esély van rá, ebben kétség kívül guru vagy.

"pénzügyi stabilitásról is csak azután kezdtél beszélni, hogy tollaszerge megpróbálta elvarrni az irreleváns fiskális stabilitás szálat. "

legalább azt ne hazudd el, ami visszakereshető, szó sem volt irreális fiskális szálról, azt csak a kolléga vizionálta aztán hadakozott ellene egy sort. más szövegértelmezési problémái nehogy már az én saram legyen.

"De őszintén szólva rohadtul unom már az analízisedet. Ebbe a vitába semmi értékeset nem hoztál. "

őszintén szólva rohadtul nem érdekel
Dögöljön meg minden kis párt, akinek nincs minimum 150-200 milliója vagy több ezer aktivistája (országosan kb. egyenletesen elosztva)! Kb. ez az egy mondat az, ami jellemzi a kopogtatócédulára épülő jelöltállítási rendszert. Ami egyértelműen "piacra lépési…..
heima2 (törölt) 2010.02.23 19:16:31
@darkgreen: örülnék ha mondjuk visszaigazolnád, hogy arra a beszédre gondolsz-e, amit belinkeltem. (és jó lenne ha kiragadnád belőle a kifogásolt bekezdést, mert baromi hosszú)
heima2 (törölt) 2010.02.23 23:50:14
@darkgreen: ebben mi a nem demokratikus? világos beszéd, arról szól, hogy OV sikeresnek ítéli a néppárti politikát, azt, hogy a Fidesz a társadalom széles tömegét képes integrálni, és ez tartósnak ígérkezik.

Vagy az lenne a demokratikus, hogy előírjuk az embereknek, hogy nem szavazhatnak a Fideszre, mert túl nagy hatalma lesz?
heima2 (törölt) 2010.02.23 23:55:52
@darkgreen: az hogy valaki náci, rasszista, akármi, az nem a demokratizmusának a kérdése, hanem a jóérzésé, mint említed is.

És valóban, ahogy a rablást, úgy az uszítást, vagy a náci jelképeket (nem én akarom előírni, már megtörtént) is büntetik. ez nem jog, hanem jogsértés.
Lokális klímaváltozás Cédulák 2010.02.15 16:21:00
Kábé egy hete zajlik a kopogtatók gyűjtése. Tanulságos jelentések a frontvonalból, LMP-s aktivisták belső fórumáról minden további kommentár nélkül. „Volt egy idős nő aki szimpatizál velünk, ránk is szavazz, de a kopogtatót nem adja. Magyaráztam, hogy lehet az ő…..
heima2 (törölt) 2010.02.22 17:28:24
@Lastres: meg van azért különbség mondjuk az emberi méltóság eszméje és a között, hogy egy szervezet azt próbálja eladni, hogy az ő tagjaik között soha nem volt és soha nem lesz (legyen akármekkora erő) korrupció, korrupt ember/tag.
heima2 (törölt) 2010.02.22 19:38:57
@Lastres: btw nem szeretnéd itt elmagyarázni a halandó, tudatlan, bizonytalan állampolgárnak az LMP fantasztikus adóelképzeléseit? magyarinfo.blog.hu/2010/01/23/mdf_vege/fullcommentlist/1#c8443036 itt félbemaradt a megvilágosulásom
heima2 (törölt) 2010.02.22 23:39:23
@Lastres: ott már minden létező nikkemet bannolták (itt még csak a 2-nél járok:), így itt válaszolnék:

nagyon jól összefoglaltad a TB és a költségvetés közötti átjárást, a költségvetésből ki lehet pótolni a Tb-t, a Tb-ből viszont nem lehet finanszírozni a központi költségvetést, és ez utóbbi irány, ami számít esetünkben, hiszen a minimálbéres SZJA-t nem fizet.

Nem az egyéni számla függvénye a tb járulék helyzete, ha nem fizeted, nem kapsz ellátást, ez benne a poén. Ha nincs meg a szolgálati időd, nem lesz nyugdíjad, akármilyen nyugdíjrendszer van is éppen. Mivel a minimálbérre csak Tb járulék rakódik, amiért cserébe a saját jogú ellátás jár (ha nem fizetné, nem kapna ellátást, míg ha nem fizetsz adót ugyanúgy kijön hozzád a rendőr), így a minimálbéres nem vesz részt a közteherviselésben.

Elképzelésekhez: durva ellentmondásokat érzek. Gyakrabban hívnád be a járadékosokat de csökkentenéd a bürokráciát pl. De a komolyabb probléma a szociális ellátások - minimálbér - bérköltség háromszögben van.

Ha azt mondod, hogy a képzetlenek nem kapnak munkát, mert drága a foglalkoztatásuk, akkor hiába teszed a teljes minimálbért adó és járulékmentessé, mert akkor ez az mutatja, hogy a "természetes", piaci minimálbér már rég magasabb mint a törvényben meghatározott. Bár kevered a munkakereslet és munkakínálat fogalmát, de a probléma gyökere felé járták: a szociális ellátások felfelé tolják a természetes minimálbért, ami így olyan tartományba kerül, ami már adóterheléssel együtt kitermelhetetlen legálisan képzetlen munkaerővel. de ez nem a minimálbér adózásának függvénye, 2002 előtt kellett fizetni szja-t minimálbér után is, és akkor volt az elmúlt 20 év legnagyobb munkahelyteremtése, míg a 100 napos őrjöngésben bevezették a kiegészítő adójóváírást, ezzel megszűnt a minimálbér adózása, eredménye viszont nem több munkahely lett, hanem másfél millió minimálbérre bejelentett.

El kellene felejteni a régi logikákat, a szoci bürokratikus gondolkodást, az újraelosztó logikát. Például a teljes állami munkaerőpiaci szolgáltatói hálózatot piaci alapra lehetne helyezni, a munkaügyi biztosítással egyetemben, világos logika mentén felépíteni a rendszert, ahol mindenkinek érdeke (állam, munkaügyi biztosító, álláskereső, magánközvetítő), hogy magánközvetítő), hogy minél hamarabb elhelyezkedjen az illető, vagy kevésbé innovatív ötletként a szociális járadék keret terhére közkonyha hálózatot kiépíteni a nyomortelepes falvakban (több probléma megoldása együttesen, a nők dolgoznak, havi fix bért, így rendszeres életet kapnak, megszűnik a gyermekéhezés, helyi élelmiszergazdaságnak piaca lesz, hátrébb szorul az uzsora stb ), stb stb stb

szóval ha már lehet más a politika akkor legyen más is, és ne a megszokott potméter tologatásokkal és megoldásokkal jöjjenek, jöjjetek elő, hanem kreatív közpolitikai programokkal. ennek lehet 15%-ot szerezni, annak hogy szeretjük a zöldet, szavazz ránk, nem.
 Semmi bajom Török Gáborral. Mármint sokkal kevesebb bajom van vele mint a Debreczeni-féle nettó frönci figurákkal.  (A frönci jelző jelentése lényegében az, amire most az Olvasó gondol). Kedvenc trolljaink életét megkeserítendő, ebben a posztban kizárólag a…..
heima2 (törölt) 2010.01.05 18:09:15
@jotunder: @jotunder: nem igazán mozgatnak a belső ügyeitek, arra lennék kíváncsi, hogy mitől torzultál be ennyire ebben a topikban, mert tényleg nem látom az okát.
persze teheted, még véletlenül sem akarok ilyen szólásszabadságos izéket felvetni, csak mégis wtf.
heima2 (törölt) 2010.01.05 18:34:34
@jotunder: mielőtt megint végképp elöntené az agyadat a szar, javaslom elolvasni még1x fenti kommentemet, amiben jelzem, hogy pont hogy NEM ilyen indíttatásból érdeklődöm, tekintve a tényt, h valóban kistücskök szokása ezzel jönni egy blogon.
heima2 (törölt) 2010.01.05 19:14:36
lol
Mandiner blog Berekesztés 2009.12.22 08:01:00
 Egyszer az Új Generáció egyik aktivistája jegyezte meg egy ismerősünk ismerőse ismerősének, hogy sajnos az SZDSZ ifjúsági szervezetében régebben még volt némi kakaó, de mára már nem több, mint budapesti meleg fiatalemberek ismerkedési fóruma, így túl sok mondanivalója…..
heima2 (törölt) 2009.12.24 00:56:17
@Kínai Kálmán és Trágár Tóni: ne kavarjátok már össze szegényt a "megjelentet" kifejezéssel. hát ti is megjelentetitek a mrfalafelt!
heima2 (törölt) 2009.12.24 14:20:12
@mavo: ne legyél már ekkora balfasz, két cikkről írtam, libike az origi cikk (Muraközy), amit bár nem olvastam, garantáltan az van benne, amit gonosz előutóítéleteim idevetettek.

50% esélye volt hogy benézd, sikerült, gratulálok. bár nem igazán értem hogy sikerült.
heima2 (törölt) 2009.12.24 14:21:45
@mavo: get a life
Sabeszkor megsem irhattam blogot. Nincs ekezetem, de itt vagyok Jeruzsalemben, ezt nem akartam kihagyni. Egeszen konkretan a Heber Egyetem Givat Ram campusan a School of Rationality egyik irodajaban ulok a gep elott. Az egyetem bejarata egeszen kozel van. Reggelente megnezik az utlevelet, a…..
Végül Bajnaiék csak lenyomták Demszky torkán a tarifaemelést a 23 milliárd forintos támogatásért cserébe, pedig novemberben az egész fővárosi közgyűlés az emelés ellen szavazott. A BKV hosszú távú finanszírozása azonban ezzel nincs megoldva.Minden ellenkező híresztelés…..
heima2 (törölt) 2009.12.23 21:48:14
@loláb: az amortizációt szvsz úgy érdemes itt érteni, hogy beszerzési ár - aktuális piaci érték, ezt bukod az autón mindenképp, és ez a költség az, ami a BKV bérlet árában benne van. De egyébként nagyon jó. hogy említetted a kiesett munkaórát, ha már teljes költséget nézünk :)

kettes: a kedvezményes bérleteket nem az utasok finanszírozzák egymásnak keresztbe, hanem a magyar állam, fogyasztói árkiegészítésnek hívják a odlgot.
heima2 (törölt) 2009.12.23 23:28:22
@Kettes: értem, ez biztos nagyon jó, de én még mindig nem látom, hogy mitől lenne ettől jobb a közösségi közlekedés. OK, fixálod az állami/önkormányzati finanszírozást, de ettől szvsz nem lesz jobb semmivel. Túlbecsülöd a politikai szereplők pozícióját. 500 milliárdért építenek metrót, 1 millerért festenek zebrát etc. olyan szinten nézik hülyének a pestieket, hogy fáj, aztán mégis uaz a goré 20 éve.

Nem a finanszírozáson csúszik el a dolog, hanem a tágabb értelemben vett (mikro)menedzsmenten (bizottság, igazgatóság, menedzserek, városháza). Jellemző, hogy minden pozitív dolog, ami a BKVhoz köthető az elmúlt néhány évben az mind a VEKEhez köthető. Jól kell csinálni, és ehhez legelőször is jó célokat kell kitűzni. És ez nem az lesz, hogy vlami nemzetkz átlaghoz közelítsük a finanszíroást, hanem az, hogy a lehető legtöbben használják a tömegközlekedést, a lehető legkevesebb finanszíro mellett (legyen az akár özonti vagy ünkormányzati). Ezt a célt szvsz nem szolgálja semmilyen bürokratikus szűkítés, mint pl egy 5 vonalas bérlet (a 4-6-os vili már kettőnek számít?) vagy akár a zónarendszer. Jó, nyilván a napijegy/havibérlet az én minimalizmusom hülyesége, de ez irányba kellene haladni. De a jelenlegi tarifarendszerben is lehet jobban csinálni, említetted vidéket, nem hiszem, hgy pl Debrecenben szörnyű lenne a közlekedés, vezetőségen múlik minden (a Pesten hiányzó 20% nagyon könnyen spórolható lenne. nem hiszek abban, hogy valmi alulfinanszírozott és pazarló egyben. mondatni nem hiszek a magyar államban:D). De ha már említetted a Volánt, a BKV összvonalas bérlet áráért egy 10km-es volán bérletet kapsz, amit két fix megálló között használhatsz kizárólag. Na az az igazi ár-érték arány, szóa a pestiek segge még mindig ki van nyalva jól.

Árkieg: nem vagyok pro, régebben olvastam a tvt, ott mintha térítette volna az állam a dolgot. Általad említett szám sem feltétlenül irreális, bár valóban én is keveslem.
heima2 (törölt) 2009.12.23 23:34:31
@loláb: a valóság torz (meg a számviteli amortizáció), nem az elv:)

valóban, többet buksz az elején, ez a te költséged, ha autóval jársz, pont erről beszélek. A BKVnál be van építve a jegyárba, mint minden más költség, nem váltasz külön amortizáció jegyet.

Napi egy plusz egy óra pihenőidő extrém módon növeli a produktivitást. Főleg ha a BKVzástól is megmenekülsz :) (btw a tömegközlekedési fejlesztéseket is hasonló mutatók alapján értékelik, időspórolás alapján, ezen bukott el csúnyán a 4es)
Hosszas halogatás után a Fidesz végül kirukkolt a költségvetési hiánycéljaival. A 7,3%-os adat kiverte a biztosítékot az IMF-nél."Az IMF nem tolerálna a 7 százalékos államháztartási hiányt jövőre - mondta újságírói kérdésre James Morsink. "Találkoztunk a Fidesz…..
heima2 (törölt) 2009.12.07 23:43:48
@jotunder: egyébként meg ha a zsidókat bántják akkor zsidó vagyok!
heima2 (törölt) 2009.12.08 00:04:18
@jotunder: ha már az idegtől összefolynak a betűk, bemásolom még1x, hogy mit írtam, hátha segít, mielőtt felrobbannál:

"nincs okom feltételezni, hogy a mucsaizásnál, jobboldal gyűlöletnél és fikánál tudsz többet is. "

akárhogy is nézem, én nem látom ebben, hogy hol állítom h kizárólag a jobboldalt mucsaiznád. te ezt, mint helyesen megállapítod, a teljes országgal és néppel teszed, ami nem utal túl egészséges lélekre.
heima2 (törölt) 2009.12.08 00:06:25
@jotunder: a magyar vérfüggetlenek abszolút sajátja, hogy 0, azaz nulla humor, irónia és társai érzékkel rendelkeznek, így amit megpróbálnak e témában, inkább a kínos kategóriába sorolandó. Haverod is megpróbálkozott a műfajjal a Reakción ergé friss molnároszis posztjánál, annál is fogtam a fejem, hogy mennyire nem megy ez.
Mandiner blog Rohadtnarancs.hu 2009.09.22 15:01:00
  Tegnap este a domain.hu-n belekukkantottam azokba a domainekbe, amelyek ún. várólistán vannak. Egy Dr. Molnár István nevű - az MSZP-től feltehetőleg nem túl távol álló - úriember (lehet, hogy ő az ott az aláírók között?? - köszönet Syr Wullamnak) a következő…..
heima2 (törölt) 2009.09.23 21:17:21
ellehetmenni.sk
terrorfoci.sa

index válogatás 2005 novemberéből:
index.hu/belfold/quotes9181/ Figyelemre méltó hülyeség-gyűjtemény, csodálatos hogy párezer milliárd forint kiszórása mellett ez is belefér.

nemigazorszag.hu
  Milyen nap van ma? Nézzük! 2009. szeptember 24. csütörtök. Aha. Akkor ma ülésezik a Fővárosi Közgyűlés. Bemegyek a Demszkyhez, Unicum kávé alap, kicsit dumálunk. Szegény Steiner, itt vereti magát rongyos 490-ért, azt mondják, alig tudta kiköhögni a Lexus RX…..
Kettős Mérce Sólyom nem segít 2009.07.11 12:05:04
Mai hír a NOL-ról:Sólyom nem találkozik a melegek képviselőivelVisszautasította Sólyom László a melegszervezetek kérését, hogy személyesen találkozzon képviselőikkel és közleményben álljon ki mellettük. Azért fordultak hozzá, mert néhány hete a Jobbik és más nemzeti…..
heima2 (törölt) 2009.07.14 12:24:22
@kohn töhötöm: nézd, én nem keresem az erkölcsi vezetőmet a köztársasági elnökben, így nyilván nem tartom tévedhetetlennek sem az embert, amiből értelemszerűen következik az is, hogy kritizálni is lehet a tevékenységét.

Csak ha ezt tesszük, akkor vigyünk már bele egy kis minőséget, és ne a levegőből szopkodott, zavaros köztársasági elnök kép víziók alapján ítéljük már el. Ha nem megy a kritika, de mégis utáljuk mint a szart, akkor meg mondjuk azt, ennyi. nincs itt semmilyen taszigálás.
heima2 (törölt) 2009.07.14 15:04:31
@Shia-ko: na hát akkor sokadjára:

ad1: a gyülekezési jogot az államtól "kapod", az állam (szervei) is tudják elvenni, korlátozni, akadáLYozni
ad2: ha valaki nem ért egyet egy felvonulás céljával, módjával, a nap állásával, akármivel stb, akkor annak szabadon joga ez irányú véleményét kifejteni, akár egy ellentüntetés vagy ellenséges hangvételű nyilatkozat kiadása keretében
ad3: értelemszerűen ha ez eldurvul, és fizikai erőszak lesz belőle, akkor az sem a gyülekezési jog korlátozása, hanem köztörvényes bcs.

Mindezekből következően a köztársasági elnök csak az egyik csoport mellé tud állni, ha aktívan beszáll a bozótharca, ezzel kétségbe vonva a másik csoport véleményének legitimitását. Pontosan ezért nem csinálta ezt, mert túl tud lépni a napi politikán, és egy világos alapérték mellett, mint a véleménynyilvánítás és a gyülekezés szabadsága fel tud lépni, akármilyen csoportról is legyen szó. Érted, nem egy elbaszott liberális, hogy azt higgye, hogy csak a buziknak vannak jogai.

"inkább érzem azon tanáraim megsértésének akik politológiát oktattak nekem"

lehet hogy oktattak neked, de felfognod nem sokat sikerült belőle, pl ez az erkölcsi vezető előbbi halandzsádnak nem sok köze van azokhoz, amiket itt felsoroltál. Btw az Alkotmány szerint a nemzet (!) egysége és az államszervezet (!) demokratikus működése felett őrködik a köztársasági elnök, és bizony a nemzetbe beletartoznak a buzik meg a homofóbok is, akármennyire is nem tetszik ez neked, és csak az egyik oldal jogait látod.

A szinekkel kapcsolatos felvilágosítást köszönöm, terjesztem a saját látókörömben, hogy utólérjük az elől haladókat. :respect:

ezt a grafikus ábrázolást javaslom az ismeretterjesztéshez: kepfeltoltes.hu/090714/f_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
heima2 (törölt) 2009.07.14 16:07:32
@Shia-ko: ha ad3 előre be van jelentve, akkor az bűncselekmény (testi sértésre való felbujtás), meg lehet tenni a bejelentés a megfelelő szerveknél. Adott ügynél ne lepődj meg azért, ha kiröhögnek, nem véletlenül.

Te most komolyan azt várod el a köztársasági elnöktől, hogy vádolja meg és ítélje el előre (!) a társadalom egy csoportját feltételezések alapján? Hol sikerült neked politológiát tanulnod, ahol nem volt mellé alap jog is?
 Pörögnek az események az SZDSZ körül: tegnap óta Weinek Leonárd zuglói polgármester kilépett az SZDSZ-ből, Retkes Attila pártelnök kizárná a pártból Kóka Jánost, hétfő délután 16:52-as állás szerint pedig Konrád György frissített egyet a sztorin:adocean(…..
heima2 (törölt) 2009.07.14 08:33:12
@Karmadealer: a liberalizmus lejáratásához nem kell az szdsz, elég az az apró tény, hogy a polgári demokráciákban gyakorlatilag minden korábbi liberális követelés megvalósult, beépült a mindennapokba, ezért a liberalizmus, mint önálló ideológia meghaladott, szabadság és (jog)egyenlőség helyett szabadosságért, a kisebbségek (zsidók, cigányok, buzik, drogosok stb) többletjogáért "küzd", ami értelemszerűen durván visszatetsző egy értékékben gondolkodó számára.

És az SZDSZ sorsa lesz minden olyan formáció sorsa, akik nem jönnek rá ugyanerre, és megcélozzák az új liberális párt piaci rést, lsd pl LMP.
Néhány napja került nyilvánosságra, hogy megvertek egy ortodox zsidó férfit a Dohány utcában. Bajnai Gordon vizsgálatot kért Draskovics Tibortól, az eredményre még várni kell. Az ügyben megszólaló Köves Slomó ritkán szokott politizálni, akkor sem kifejezetten szoci párti, a…..
heima2 (törölt) 2009.07.12 13:47:57
hvg.hu/itthon/20090710_interju_a_megvert_zsido_fiatalemberrel.aspx

hvg.hu: Múlt kedden, tehát június 30-án támadták meg. Mindez miért csak több mint egy hét késéssel került nyilvánosságra?

Sch. A.: Az eset másnapján egy közvetítő segítségével értesítettem a Magyar Televíziót a történtekről. Azt ígérték, hogy visszahívnak, azóta is hívnak.

hvg.hu: Így sem világos: miért csak most került nyilvánosságra az ön elleni támadás?

Sch. A.: Én sem tudom. Számomra is furcsa.

hvg.hu: Ha már ők nem hívták vissza, nem értesítette a zsidó médiát, például a Szombatot?

Sch. A.: Nem. Igazából nem akartam, hogy nagy fölhajtás legyen a dologból. Aztán a zsidó közélet egyik potentátja mondta, hogy ebből ügyet kell csinálni. Jó volna, ha mással nem történne meg.


Nem akart nagy felhajtást, ezért másnap felhívta a Magyar Televíziót. Hiteles a fiatalember :D:D:D A kamera meg pont nem elfordult? Biztos nácikok irányították!
heima2 (törölt) 2009.07.12 19:11:43
Mandiner blog Kimoderálva 2009.07.12 08:01:00
  Az EP-választásról keresgéltem valamit, így vetődtem el újra a Politika 2.0 blog Mind a nyolc párt fenn van a Youtube-on! bejegyzéséhez. Emlékeztem, hogy annak idején írtam egy középhosszú hozzászólást a poszthoz: többek között arról, hogy miből lett a Fidesz…..
heima2 (törölt) 2009.07.12 14:14:13
Sárdobáló Meleg és szabad 2009.07.04 12:30:00
Két évvel ezelőtt ezen napon mondta el Szetey Gábor híres beszédét, amiben bevallotta, hogy meleg. Ezzel a lépésével egymaga többet tett a demokráciáért, jogegyenlőségért, mint 1989-1990 óta bárki politikus ebben az országban. Beszéde retorikailag is fantasztikus volt,…..
heima2 (törölt) 2009.07.06 03:19:41
@TaTa86.: Szetey nem igazán szavazott meg bármit is, legalábbis a magyar parlamentben, és kétlem hogy Őszödre lehívták volna frakciógyűlni.
heima2 (törölt) 2009.07.06 15:25:39
@TaTa86.: államtitkár (MeH) volt (2006 előtt ezt a pozíciót hívták politikai államtitkárnak), de nem volt országgyűlési képviselő vagy párttag.

és hogy lássatok jót is: www.youtube.com/watch?v=I30H7mhfLe8
Ezt persze édesapám mondta, aki régivágású liberális (with all due respect), miközben azon filozofáltunk, hogy Magyar Narancs vagy Élet és Irodalom-előfizetést ajándékozzunk egy közös barátunk születésnapjára.Bevallom, én magam ritkán fogok hozzá az ÉS-hez, erősen…..
heima2 (törölt) 2009.07.05 18:17:06
@ifj. Katánghy Menyhért: (btw nagy barátaim az emberi és polgári jogok. csak egyesekkel ellentétben én tudom is hogy miről szólnak, és nem a kisebbségfétisemet hazudom emberijogi mozgalomnak)
heima2 (törölt) 2009.07.06 02:54:08
@ifj. Katánghy Menyhért: @ifj. Katánghy Menyhért: megbeszéltük, hogy a Csallóköz soha nem volt a magyar állam része, 93-ig nem volt a szlovák állam része, na de akkor állam nélkül éltek ott a népek a kilencvenes évek közepéig, vagy mi?
heima2 (törölt) 2009.07.06 03:15:12
@ifj. Katánghy Menyhért: és ez mégis mire analógia? elevenítsük fel a sztorit még1x:

"ha meg a csallóközt "vissza" akarod csatolni, az nekem úgy jön le valszeg, mint minden épelméjű embernek a világon, hogy meg akarsz támadni egy másik országot."

"a vissza pedig azért idézőjelben, mert a csallóköz sosem volt a magyar állam része. "

"természetesen nem, már hogy lett volna? egy feudális gyarmatbirodalom nem nemzetállam. "

Foglaljuk össze:

A eset: buta vagy mint a faék, és nem tudod (tudtad), mi az állam/nemzetállam/nemzet/államforma szavak közötti különbség, ezért kicsúszott a szádon egy baszott nagy baromság. Azóta próbálod megmagyarázni, jó györgypéteri hagyományok mentén megspékelve jó sok idegen szóval és értelmezhetetlen zagyvákkal. mindezt csak azért, mert nincs hozzá gerinced, hogy bevalld, hogy akartál írni vlami nagyon radikálisat, nagyon lázadót, csak épp benézted.

B eset: komolyan azt hiszed, hogy nincs a világon olyan, hogy jogutódlás, vagy általában jogtudomány (ami szintén csak egy "romantikus kitaláció"), és a beteg bölcsészlogikád alapján random lehet meghatározni, hogy mi az állam és mi nem. Bevallom nehezen tudlak követni, most már a jelenlegi magyar és szlovák állam se elég jó, aztán mintha a 38as Magyar Királyság jó lett volna, ha jól emlékszem...

C eset: annyira lezúztad már az agyad az elérhető drogok sokaságával, hogy abból is bármikor levezeted, hogy minden magyar náci, ha épp összefosod magad a sólettől, persze gyépén kívül más nem fogja érteni.

Még utóbbi lenne a legszerencsésebb eset...