Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Toma Renáta

1 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
18/02/10 – Sea Day Van egy dolog, amit mindig is szerettem volna kipróbálni (hűűű... tessék mondani, ez itt a 'Kezdjünk hülyén egy történetet' verseny megyei döntője? Neveznék...) Na, szóval újrakezdem: rengeteg olyan dolog van, amit mindig is szerettem volna kipróbálni, ebben a bejegyzésben ezek…..
Szeretnék elindítani egy hagyományt a blogomon, ez pedig az interjú lenne! Aki már unja, hogy mindig csak az én billentyűzetem végtermékét kell olvasgatni, nekik ajánlom ezeket az írásokat. A webes kereskedelemmel kapcsolatban fogok szakértőket, kereskedőket, online marketing gurukat…..
04/01/10 - Jacksonville, FL Ha két nappal ezelőtt feltettétek volna nekem a kérdést, hogy történhet-e velem jobb dolog annál, mint hogy a Dreamre kerülök, akkor rövid gondolkodás után egyetlen dolgot tudtam volna válaszolni: igen, ha a Freedomra küldenének. És persze innen már kitaláljátok, mi…..
Toma Renáta 2010.01.05 12:30:46
Halihó!

Gratulálok a változásokhoz, vicces ez a hajós élet, mi???

Látod Miamiban akár alhatsz is, hisz legutóbb jártál a fontosabb helyeken!

Az Atlantai reptér valami bazira nagy, időben indulj majd az átszálláshoz. :)

Figyu, én ugyan a Dream-ről álmodozom, de ugye emlékszel még, hogy mit mondogattam régen: Ha nem születtek volna meg gyermekeim, Cancun után Puerto Rico-ban szerettem volna pár évre gyökeret ereszteni. Szerintem az egyik legfantasztikusabb hely a világon. Nekem nagyon-nagyon bejött. Remélem téged is kárpótol majd St Maarten-ért.

Antigua-n még nem volt szerencsém járni, de a többi hely hihetetlen szép lesz. Bár én Jamaica-val nem voltam elragadtatva, de lehet, hogy csak túl fiatal voltam akkor, ma talán még az is tetszene.

Jó hír: Nassauban él 6-8 régi kollégám, akikkel Cancunban dolgoztam együtt, ha tudod majd, hogy mikor leszel ott szabad, szólj, és leszervezek Neked egy jó kis programot. Naggyon nagggyon jó fej emberek. A Senor Frog's-ban dolgoztak Cancunban, és Nassauban is ott vannak. Meg egy barátnőm (holland lány) 2 pici babával él kint, bár most az ünnepekre pont itthon vannak.

Majd szólj. Werussal is remélem össze tudtok majd futni Cozumelen.

Sok szerencsét az egészhez.

Úgy tűnik megint távolodsz egy fikától...... :)

Ha kíváncsiak vagytok, itt egy link a pontos útvonalhoz, mikor merre jár majd közös barátunk:

www.carnival.com/cms/fun/ships/carnival_freedom/default.aspx?shipCode=FD

Renáta
Távol a fikától Breaking News 2009.12.27 21:04:00
27/12/09 – Sea Day – T-minus... undefined. Ma éjjel eredetileg be akartam fejezni és feltölteni egy múlt héten félbehagyott beszámolómat, azonban az esti mítingen egy váratlan bejelentés húzta keresztül nemcsak a ma esti, de gyaníthatóan a szerződésem egész hátralevő idejére szóló…..
06/12/09 – Sea Day – T-minus 28 days Kedves phman! Először is bocs, hogy ennyi ideig kellett várnod a válaszra. (Tanács mindenkinek, aki Carnival hajóra jönne: amikor készülődtem odahaza, összepakoltam az egész digitális életemet egy külső winchesterre, gondolkodtam, milyen filmeket,…..
Toma Renáta 2009.12.09 12:55:49
@NYUA:
Szia! Nem tudok jobban egyetérteni veled ebben:
"Az élet értelmét ill. értelmetlenségét, mi magunkban kell, hogy meglássuk és megtaláljuk."

Na ezt próbálom itt harsogni a kezdetek óta!!!!! Na ugye, hogy a fikától mégsem lehet távol lenni? Csak, ha magunkból ki tudjuk azt űzni?

Majd még 1-2 hónap múlva újra megkérdezem kisfiadat is erről a kérdésről, most talán még korai!

De én vállalok minden következményt (verést, meghurcolást, szidalmakat) akkor is állítom: Mindenhol jó, de legjobb ITTHON!
Au Pair? Miért ne?! Neked! :) 2009.11.09 17:57:00
             Kedves Barátunk :)!     Nagy- nagy örömmel jelenthetem, hogy                 …..
Távol a fikától Gyors 2009.11.09 08:41:00
09/11/09 – Jacksonville, FL - T-minus 56 days Ma sincs sok beszámolnivalóm, úgyhogy röviden annyit: jól vagyok. Dől a lóvé, ma is kaptam bónuszt, és a most véget érő cruise-ért is jár majd. Hurrá...
Toma Renáta 2009.11.11 22:32:53
Szia Jim!

Megint eszembejutott valami.

Ugye rendben van, hogy próbálok Neked (meg másoknak is) segíteni ebben a külföldi munkavállalásban, de valójában én hajón közel 13 éve voltam először, és 2000-ben utoljára...

Nekünk akkor még nem voltak ilyen komoly lehetőségeink kapcsolatot ápolni a hazaiakkal (gondolok itt a blog-ra, e-mailezésre, mobilokra, amik mindenhol működnek...).

Namármost azt sokaknak tanítom, hogy MINDEN dolognak van előnye és hátránya ugyanúgy, ha külföldön dolgozunk, szerintem ennek is. De tényleg MINDENNEK.

Azon tűnődtem, hogy nem lehet-e az, hogy Te igyekszel tartani a kapcsolatot az itthoniakkal, ami természetesen jó dolog, és ami miatt nagyobb valószínűséggel maradnak meg az itthoni barátaid, mint anno a legtöbbünknek, DE fennáll a veszélye annak, hogy kevésbé vagy nyitott az új kapcsolatokra, az adódó lehetőségekre. Vagy legalábbis túl sok időt vesz el magadból az itthoniakkal való kapcsolattartás, abból az amúgy is kevéske szabadidődből, ami van egyáltalán.

Természetesen nem azt mondom, hogy ne tedd. Sőt! Csak eltűnődtem, vajon nehezebb-e így megtalálni magunkat egy új környezetben, mint nekünk volt.

AZ is lehet, hogy teljesen rosszul gondolom, csak egy felvetés volt részemről.

Én anno kb 2-3 hetente 1x telefonáltam haza, akkor 5-6 embert hívtam fel 5-10 percekre fülkékből egy 20USD-os kártyáról. Mexikóból jó esetben havonta jelentkeztem, addigra már csak a családnál.

A többi időben éltem az életemet OTT. Ott, ahol éppen élhettem.

Nekem is voltak persze szar napjaim, de mégis kint voltam 3x, és ma már szinte idézni sem tudok a rosszakból, ellenben életre szóló barátokat szereztem, és visszaondolva szinte csak jó dolgokra emlékszem. (pedig én WC-ket takarítottam, meg ágyat húztam 11-12órában)Hihetetlen, de mi akkoriban POSTÁN leveleztünk, mert nekem hiába volt e-mail címem, nem volt kinek mailt küldeni.

Szóval csak azt akartam mondani, hogy légy oly kedves, ha tudsz írj nekünk, de azért ÉLJ is, érezd jól magad amennyire tudod!

Emlékszel amikor mondtam, hogy MINED tulajdonságunk hatványozottan érvényesül külföldön, egy idegen környezetben?
Aki nehezen barátkozik, szeret egyedül lenni, annak nehéz dolga van külföldön, mert nehezen szerez új barátokat VISZONT jobban elvan kint is egymaga, ha talál állást.
Aki azonban könnyen ismerkedik, barátkozik, azok számára ez egy határozott előny külföldön, VISZONT sokkal jobban fognak neki hiányozni az itthoniak, mivel nekik fontosak az emberi kapcsolatok.

Na mára ennyit az okoskodásból, szóljatok, ha idegesítő vagyok, máskor visszafogom magam.

Renáta
27/10/09 – Sea Day (Jacksonville, FL - Key West, FL) Képzeljétek, úgy néz ki, hogy holnap nem fogok dolgozni. Egyáltalán. És ehhez mindössze megdöglésközeli állapotba kellett kerülnöm egy megfázás miatt (szerintem a múltkori 10K futás után kapott el a légkondi, amíg átmentem a Crew Baron…..
Toma Renáta 2009.10.27 22:16:36
Jobbulást Neked, és kitartást a sok arc között...

Magyarokkal nincs is nagyon kapcsolat? Ahogy emlékszem, nem sokan voltak STAFF-ok közülük.
CREW = alja személyzet, az igazi kiszolgálók (takarítók, pincérek, bárosok, matrózok...)
STAFF = a személyzeti ELIT a hajón, pl: a kapitány tisztjei, recepciósok, boltosok, kaszinósok, FOTÓSOK...

A mi időnkben sem nagyon vegyültek velünk a STAFF-ok, de ugye Te az vagy, így ebből a szempontból a másik oldalon foglalsz helyet.

Érdekes ugyan, hogy volt olyan kollégánk, aki STAFF melóból jött át takarítani, mert sokkal több volt a pénz, kevesebb a cseszegetés, és mi ugye magunban dolgozhattunk, csak akkor láttunk főnököt, ha gáz volt, vagy éppen ellenőrzés. Bár a munka szarabb volt, de ha már így is elcseszett az ember az életéből 8 hónapot, legalább többet keresett, nyugisabban.

Szerintem a recepció is attól függ, milyen a csapat. Ugyanúgy, mint a fotósoknál, vagy a butikban. Mivel itt nagyon kicsi a létszám, sokkal nehezebb találni pár jó fej kollégát, mint 50-100 pincér, vagy takarító között.

Volt már rá példa amíg én kint voltam többször is, hogy egy szerződés közben kérte át valaki magát egyik beosztásból a másikba, de azért nem javaslom, hogy ezt így röpke 2 hét után megpróbáld.

Arra tehetsz kisérletet, hogy a főnököddel (de CSAK VELE) megbeszéled: akkor csesztessen csak a kevesebb fotóért, ha az eladásod is kevesebb, mint a többieké, mert eddig a bevétel Téged igazolt. De ezt csak akkor tenném, ha már több hétre visszamenőleg ezt igazolni is tudom.

Sajnos ezeken a nagy hajókon, ezeknél a nagy cégeknél kizárólag olyat tudnak elvárni, ami másolható, vagyis egyszerűbb emberek által is kivitelezhető. Intelligenciából ugye rémlik, hogy nem vizsgáztatok....? Na ebből tudod, hogy miért nem kifizetődő a hajónak az, ha nincs meg az elvárás a képek számát illetően. Ha csak 200 helyett 100 képet kell csináljanak, akkor 100-at fognak unottan csinálni, és abból pont a felét fogják megvenni...

De ha Te ebben tudsz különbözni, ez jó, csak NE próbáld megértetni velük, hogy ez így jobb lenne nekik is! Hidd el, tudják, hogy nem. Már kipróbálták.

Huh, bocs, ha okoskodónak tűnök, nem volt célom.

Szóval hagyd a hülyéket hülyének lenni, és keresd az utad közöttük, valahogy így:
különbözz annyira, hogy észrevegyenek, de légy átlagos annyira, hogy ne közösítsenek ki.

Tudod, nem véletlenül létezik az a kifejezés, hogy TÚLKÉPZETT... Kérdezgess a kollégáid körében, kinek milyen végzettsége van, milyen egyéb munkahelyi tapasztalata...
Toma Renáta 2009.10.27 22:25:42
@NYUA:
Csak megnyugtatásul szeretném, ha tudnád, a hajón jobb dokik, meg ápolók vannak, mint a legtöbb kórházban! Sokszor nagyon messze a segítség, és azért 3000+ emberért felelni nem kis feladat, akárkit nem tesznek oda.

Tutira megóvják kisfiadat, ebben biztos lehetsz!

Azért ebből is láthatod milyen leleményes gyermeked van: én 20 hónap alatt egyetlen szabadnapot sem tudtam kibulizni magamnak, Jimike meg az első hónap végére magáénak tudhat mindjárt KETTŐT!
:)

Nyugi!
Távol a fikától Innen máshová 2009.10.19 10:16:11
19/10/09 – Sea Day (Jacksonville, FL - Nassau, BS) Hát hol is kezdjem a Fascination fedélzetén töltött első két nap összefoglalóját? Inkább kezdem ott, hogy jelenleg hogy érzem magam. Szarul...
Sziasztok.Kedves közös barátunk engedelmével felteszek néhány képet, és linket arról a helyről, ahol napjait tölti. Bízom benne, hogy örömmel fogadjátok...
Toma Renáta 2009.10.16 21:43:58
@T1GRIS:
Nagyon szívesen! Máskor is.

A többi szintet majd legközelebb, ha lesz megint időm molyolni vele.... De azokat már a Fascination-ről teszem majd fel.

Küldj pár képet, (olyan butatúristás-pózolósfotózós-kalózosidiótás stb munka közbenit) és ha akarod megcsinálom azokat is.

Figyu, azt láttad, hogy az előző postodhoz is szúrtam be képeket? Gondoltam úgy érthetőbb lesz. :)
Távol a fikától Fascination! 2009.10.16 10:43:00
15/10/09 – Sea Day Hölgyeim, Uraim: megvan a győztes! A szerencsés hajó, amelynek személyzete és vendégei a következő hónapokban abban a kivételezett helyzetben lesznek, hogy az én társaságomat élvezhetik, nem más, mint aaaaaaa... Carnival Fascination! Gratulálunk a hajónak! Erről a ladikról…..
02/10/09 - Cozumel, MX; Miami, FL Ismét egy rövid bejegyzés: visszatérünk Miamiba és kijöttem a partra netezni, de mire ide, a blogra értem, 4(!) azaz négy percem maradt, mert a tufa agyammal a kabinban hagytam a 110V-os adapterem. Ez van, holnap a tengerről pótolom. Ja, Cozumel ÁLLLLLAAAAAAT!!!…..
Távol a fikától A CYA-protokoll 2009.10.05 09:06:00
04/10/09 – Nassauból "hazafelé" Na, kábé ennyire fárasztott le a mai nap, hogy én sügér elfelejtettem felhozni magammal a Crew bárba a pendrive-om, úgyhogy a levelezésemhez most nem fogok hozzáférni (gyk: a jelszavaim valami igen durva titkosítással a pendrive-omon vannak, én nem…..
Toma Renáta 2009.10.05 23:35:21
@Űrnyuszi:

Én sem arra gondoltam, hogy mindenkinek ugyanazt írná, de vannak olyan részek, amik azokról szólnak ami Vele történik... Na azokat elég lehet egyszer leírni... :)

Bocs, ha félreérthető voltam.

Renáta