Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vidramam

181 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vidrák A fura 2018.01.17 21:58:42
Van egy ilyen plakát a Jurányiban a lépcsőház falán. (Van sok, és párat szívesen haza is hoznék. Pl. a Fear the Szaknévsor-t) Na, erről A Furáról viszont mindig Samu jut eszembe.  Kezdjük ott, hogy simán végignéz egy operaelőadást. Csillogó szemmel!  Youtube-on rákeres ás újrahallgatja az…..
Vidrák A várva-várt 2016.09.15 09:58:45
Tegnap elkezdődött végre, amire Samu két éve készül, megvolt az első harmonikaóra!  Ötévesen közölte, hogy ő bizony harmonikázni fog. Csak úgy, a semmiből. Mondtam, jól van, klassz ötlet, hajrá! De nem sokat adtam volna rá, hogy ennek a kijelentésnek bármi hatása lenne a jövőjére. Pedig megérte…..
Vidrák Művészlélek 2016.09.14 09:38:24
Tegnap kicsit kiszanáltam Samu tolltartóját, hogy könnyebben megtalálja benne a ceruzáit. A művelet végén büszkén mutattam neki a jó maroknyi köteg kiszavazott csonkot és fölöslegesnek ítélt színt, mondván milyen könnyen megtalálja majd ezután azokat, amire valóban szüksége van. Nem mondhatnám, hogy…..
Vidrák Megint ráhibázott 2016.09.14 09:28:25
Hazafelé autóztunk vívásedzésről, rádióztunk a kocsiban. Megszólalt egy Avicii szám, az egyik kedvencem, és hangosan gondolkodtam afölötti csalódottságomban, hogy egy ilyen kaliberű zenész miért hagyja abba ilyen fiatalon, és mekkora veszteség ez nekünk, zenerajongóknak, stb stb stb. M egy ideig…..
Ez egy M sztori, ami a tegnapi kávézás közben villant be, nem is tudom, miről, de muszáj lejegyeznem, mert így is már majdnem elveszett az idő homályában. Együtt néztük a "lombházak" egyik részét, amiben éppen egy méhkas alakú házat épített az ipse és csapata. Szokás szerint a végén felbukkant a…..
Vidrák Májhab piknik 2016.03.31 11:38:04
A májhab az beakadt. Samunak sütöttem (egy újabb) szülinapi tortát a családi ünnepléshez, aminek a megrendelő elképzelései szerint teknős alakúnak kellett lennie. Azért néha hálát adok az égnek, hogy nem a T-Rex a kedvenc állata. Amúgy is, de ha belegondolok, mennyivel könnyebb teknős-tortát sütni,…..
Fenekestül fordult meg velem a világ. De legalábbis egész a vízszintesig. Hétfőn egy egyszerű vérvételre mentem a kórházba, valamint egy rutinvizsgálatra. A következőkkel jöttem haza:  1.) A leletek szerint a legutóbbi intravénás vaskúra nem segített valami sokat, és…..
TComment A hurkok mindenit! 2012.05.16 06:10:00
Az utakon nem kizárólag közlekedéstechnikai mérnökök közlekednek, hanem csipkeverők, pékek, sőt, méhészek is. Honnan a fenéből kéne tudniuk, hogy az téglalap alakban összevagdalt aszfaltnak bármi köze is van a lámpához? Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Vidrák Losts and rewards 2012.02.09 23:52:00
Simán jelentkezhetnék orvosi lónak, minthogy az emésztőrendszeri panaszok három különböző forrását sikerült felmutatnom röpke két hét leforgása alatt: vírus, rossz kaja, gyógyszermellékhatás. Az imént ráálltam a mérlegre, és enyhén sokkolódtam, hogy a fentiek…..
Vidrák Mérföldkövek 2012.01.09 16:17:00
Samu is elérkezett abba a (szülők számára) rendkívül fárasztó életszakaszba, amikor mindenre rákérdez, még arra is, amit ő mondott. Pl. "Ez vicces, ugye?" "Igen", hagyom rá. "De miért vicces?"Ma is jöttünk haza a nurseryből. Párbeszéd:-Most hova…..
Samu. Aki semmi más nem, csak Samu. Bármi olyasmi hagyja el valamelyik családtag száját, hogy "Te kis pulyka/gombafej/zsivány/büdös/humorherold/sajtkukac/Géza/nyunyi/büdöslábú/pelusos..." A válasz sértett önérzetű arckifejezéssel rávágott, ellentmondást nem tűrő…..
Vidrák Aláfestés kép#2-höz 2011.12.25 01:29:00
..
Vidrák Aláfestés kép#1-hez 2011.12.25 01:27:00
Mert valamiért a szövegbe nem sikerült beágyazni... Amint bepakoltam a videót, a szöveg és minden már köddé vált. Ha valaki tudja, miért, és mit csináljak máskor másként, ne tartsa vissza magát... ..
Vidrák Londoni szösszenetek 2011.12.25 01:20:00
  Mert hogy tulajdonképpen minden„fenntöltött” napból kitelt volna egy bejegyzés, de mint azta kedves olvasóközönség már nagyon jól tudja, nem vagyok aredszeresség bajnoka, szóval most több hétről való ez meg azlesz összeömlesztve ide, azokból az eseményekből,…..
Jó régen, pár hete történt, hogy játszottunk vacsora után az asztalnál, talátunk egy orrcsepp-kupakot, és az, az ujjamra húzva lett faláb, innen egyenesen jött a kalózosdi. Kerestem még egy kupakot, hogy több kalózunk legyen. Már egészen belemelegedtek a sztoriba, amikor Samu a…..
 Húzós négy héten vagyunk túl. Maja hazahozott valahonnan (nyilván a suliból) egy remek kis vírust, ami Nála egyész enyhe tünetekkel lecsengett egy hét alatt (hasmenés, köhögés, kiütések, nátha), Samuban viszont hetekre megtelepedtek a kis rohadékok, a tünetek ugyanazok…..
Vidrák Vissza a tervezőasztalhoz 2011.11.11 00:50:00
A héten (sajnos) szünet van a suliban, ennek örömére Rob elküldte e-mailben az első tervezési feladatunk kiírását. Onnantól kezdve alig vártam, hogy felragaszthassam az első skiccpauszdarabot a rajzasztalomra, és amióta ez megtörtént, a terven jár az agyam, és minden alkalommal,…..
Vidrák A Másik 2011.11.11 00:39:00
Essék most szó Samu intézményesedésének helyzetéről is, ha már az előbbiekben Majáról számoltam be. Részéről a lelkesedés nem olyan jellemző, reggelente öltözésnél rendszeresen előadja a "ne menjünk nurserybe, inkább itthon maradok Anyával/Apával" műsorszámát. Ilyenkor…..
Vidrák Tüzimunka 2011.11.11 00:22:16
Viszonylag kevés angoltudással és némi ráérzéssel bárki rájöhet, hogy ez az angol "firework", azaz tüzijáték szó tükörfordítása. A hétvégén volt a Bonfire night, ami itt évente egyszer ismétlődő hagyomány, az eredetének tavaly utánanéztem, mostanra…..
Alighanem ez volt eddigi életem legidiótább és legmeghökkentőbb könnyvcsomagolása, amivel valaha találkoztam! Már az étkező ablakából kiszúrtam, hogy valami furát tart a postás a kezében, úgyhogy mentem is rögtön a lakás túloldalára, a bejárati ajtóhoz. A fickó…..
Vidrák Gyűlnek, gyülekeznek 2011.10.19 01:08:00
a cuccaim, amiket innen-onnan rendeltem. Ma három helyről jött az "áldás": az Amazon kezdett egy kartondobozzal, benne három könyvem, az egyik kétkötetes (brutál növénylexikon). Már ezzel is nagyon boldog voltam, nem számítottam rá, hogy egy órán belül ismét kopogtat…..
Vidrák Emma pulóverben 2011.10.18 00:35:00
(...na az vicces! - by Garfield). És Samu szerint is az. Elképzelte, és viccesnek találta. Én meg meglepődtem. Arról volt szó ugyanis, hogy a gigás melegítőfelsőjét (igen, még megvan!) a széke támlájára akasztotta, és tőlem várta az ítéletet, hogy jó lesz -e az ott. Mondom:…..
Vidrák Kopp 2011.10.14 19:41:00
...pedig milyen jól elképzeltem az ütős blogbejegyzést a sztoriról. Még a címét is kitaláltam: "kir. cs. kupaktanács" Mert ahogy ott ültem a lelátón, arra gondoltam, ebből a szemszögből tálalom a történetet, hogy milyen vicces lehetett, ahogy a királyi…..
...sorolta Samu a madáretető vendégeit az aktuális kedvenc "Maszat" könyvek egyik meséjét kommentálva. Az eredeti verzió szerint "cinke, feketerigó és meggyvágó", de Samu közbevágott és megelőzte a felsorolást a címben foglaltakkal. Én meg ilyenkor nem bírok…..
Vidrák Kiesett 2011.10.08 23:56:00
Maja első foga! A mai reggelim mellé kaptam meg "ajándékba", azon véresen, fúj. Méltó befejezése volt ez az eddigi "terror-horrornak", amelynek keretében nekem rendszeresen (=napjában 3-4x) nyugtáznom kellett a fog kilengésének egyre növekvő amplitúdóját,…..