Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vilnius

0 bejegyzést írt és 150 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy igen érdekes szolgáltatást kínál az egyik cég: utánanéz minden egyes önéletrajzi adat valódiságának. Azaz nem csak a megadott referenciákat csekkolja le, hanem a végzettség meglétét, annak dátumát, a munkaviszonyok és a munkaköri feladatok valódiságát is ellenőrzi.…..
Nu gyerekek, tegnap megtörtént a Goldenblog kiemelése. A 20 legtöbb jelölést kapott blog bekerült a főtáblára, a "Mainstream" kategóriába. Tavaly csak 10-en indultak itt, ugyanezen feltételek között, de hála a létszám emelésnek és Nektek, kik oly sokan jelöltetek…..
Az a helyzet, hogy az elmúlt héten még azt terveztem, ma az SZSZ választási eredményét fogom elemezni: sikereket és kudarcokat, tendenciákat és veszélyeket a számok tükrében. 62.391 szavazaton, 2,16%-on azonban nincs mit elemezni. Az SZDSZ a 2006-os „győzelemmel”…..
Írt nekem a közelmúltban egy budapesti szerb újságíró, Dragan Jakovljevics. Jól le is szidott, amiért Szerbiáról csak a rosszat mutatom. Érdekes, gondoltam ez egyszer én a kommentelők helyett, amikor itt annyian szokták rám a csetnik és/vagy szerbbérenc jelzőt aggatni, előkerül…..
vilnius 2009.06.08 16:28:38
Az senkinek se jutott eszébe, hogy a tisztogatás nem etnikai tisztogatásra vonatkozik?!

Hogy esetleg a mocsoktól, bűnözéstől, aluljáróban
sz@ró-hugyozó hajléktalanoktól, az ott táncoló kisebbségi k.rváktól és a stricijeiktől akarják megtisztítani a várost?

Utálom ezt a demagóg hozzáállást, amikor el akarják hitetni, hogy itt mindenki neonáci. Nem, nem azok, hanem gondolkodó, szavazó állampolgárok, ahogy a tegnapi uniós választások is mutatják.

Az meg tányleg vicces, amikor egy szerb valaki etnikai tisztogatást vél felfedezni Pesten :D
A Blikk információi szerint a letartóztatott H. család és Sz. András (21) készül öngyilkosságra, amit a rokonok szerint meg is tesznek. – Idősebb H. Dezső egyszer már megkísérelte az öngyilkosságot, így nem meglepő, hogy újra erre készül. Mivel többen ártatlannak…..
Miklós, több diplomás olvasónk felsővezetőként dolgozott 25 éven keresztül, de cége kivonult Magyarországról és most képtelen elhelyezkedni.  NÉZZ ÁT IDE IS  48 éves ffi vagyok, jogi és hr diplomával, örök  életben munkajogászi területen mozogtam, de nem…..
vilnius 2009.04.27 08:17:09
@Vogon:
"örök életben munkajogászi területen mozogtam"
A munkajog igencsak ország-specifikus.
Olvasónk szerint a lottón nyerni is esélyesebb, mint egy állásinterjúra bejutni. Én vállalati hr-esként dolgoztam, már szerencsére nem, de elmesélek 1 sztorit mindenki okulására. Történt nálunk, a nagynevű multinál, hogy megüresedett 1 asszisztensi állás egyik szakmai…..
"Alkotói válságom" miatt értelmesebb post-ot nélkülöznötök kell, de szerencsére az álláshirdetések elvárásainak teljes figyelmen kívül hagyásával pályázó jelöltek regimentje gondoskodik arról, hogy a mindennapi idióta rovat ne maradjon utánpótlás…..
Vannak olyan események az ember életében, amikről előre tudja, hogy egész életében emlékezni fog azokra. (Itt most nem a gyermekének születésére, esküvőjére gondolok.) Nekem olyan szerencsém volt, hogy egy ilyen élményt az egyetlen olyan emberrel oszthattam meg, aki megérti a…..
Vastagbőr Egy mindenki ellen 2009.03.25 15:01:00
Kábé ez lehet a mottója az MSZP-nek. Úgy általánosságban is, de most különösen. Előrehozott választást akar az ország többsége, a legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz, vele együtt természetesen a KDNP is, sőt ma Sólyom László is elmondta, hogy ezt szeretné: " Ma már…..
L. küldött nekünk egy önéletrajzot, amelytől hátast dobott. Még engem is sokkolt, pedig én nap mint nap megkapom a dózisomat az idióta önmagukat szerencsétlen módon, tudtuk nélkül hátrányos helyzetbe hozó pályázókból. Az "alkotáson" ha végigfuttatnánk egy…..
Ne haragudjatok, de Taki levelét nem tudom a helyén kezelni, ezért kizárólag a Ti véleményetekre vagyok kíváncsi. legalább annyira meg vagyok döbbenve, mint ennél a történetnél. Holnap jelentkezem. Tisztelt Szerkesztő! Elképzelhető, hogy az én történetem egyesek számára…..
mxz korábbi kommentje megér egy post-ot, hátha valaki nem olvasta, kiemeltem ide a legjobbakat:"Számítógépes ismeretek: Office: Word, Excel, kilátás, PowerPoint... " tovább megyek, ilyet is olvastam már: Kitekintő Gyorsvonat (Outlook Express)"09/2004 - 11/2004 Security…..
Azt mondják, Raffael Sándor kihallgatását nagyban nehezítette, hogy hazakerülése óta csak kirendelt ügyvédje volt. Azonban ennek vége, a Raffael-család felfogadta az egyik legismertebb magyar ügyvédet, a közszereplőt, az egyetemi tanárt, a Magyar Detektív Szövetség…..
Csak nektek, csak most! Egy jól bevált módszer bemutató videója, mely megmutatja, hogy mit kell tenned azért, hogy téged válasszon a cég: ..
Legújabb bejegyzésünk ismét egy komment lesz. Újabb példa arra, hogy jól képzett, tanult emberek sem tudnak egykönnyen elhelyezkedni. Ja, majdnem elfelejtettem... Végre péntek van :)! Nekem nagyon sok tapasztalatom van munkahelykeresés okán felmerült problémákról. Sajnos már majd…..
vilnius 2009.02.20 06:52:29
A legkézenfekvőbb magyarázatra miért nem gondol a kedves munkakereső? Ha jól értem, Szegeden keres munkát és mivel Szegeden születtem, ott is diplomáztam, próbáltam is állást keresni, ezért némiképp ismerem az ottani helyzetet:
- Szegeden a hivatalos munkanélküliség is 10 % körüli, a valós munkanélküliség pedig sokkal magasabb
- Az egyetem miatt rengetegen mennek Szegedre és mivel "olyan kedves város", ezért sokan szeretnének maradni is. A munkaerőpiac tehát tele van jól képzett, fiatal álláskeresőkkel, miközben az ipar gyakorlatilag megszűnt, a bezárt/leépített nagyvállalatok helyére nem jöttek újak így hát az állam után a legnagyobb munkáltató a Tesco és a Cora, ezek után gyakorlatilag csak kisbolt-munkahelyek vannak...
- Emiatt még a Pesten lenézett állásokba is csak protekcióval lehet bekerülni. Egyik ismerősöm jelentkezett Szegeden olasz tolmács-fordítói állásra, ahol nettó 80 ezret kapott volna. A hölgy közölte, hogy ennél mégiscsak többre számít. A válasz az volt, hogy ha ő nem vállalja, akkor Szegeden találnak a helyére 100 másikat és sajnos igazuk volt

Sokáig próbáltam én is és még jónéhány ismerősöm is állást találni, ennek eredményességét mutatja, hogy mostanra velem együtt szinte minden fiatal szegedi ismerősöm Pesten vagy külföldön van. Választásokon erre tessék gondolni és nem megszavazni a szocialista Botkát, aki 10 év alatt annyit tud felmutatni, hogy felújította a Kárász utcát, munkahelyet viszont egy darabot se vitt a városba. A szegediek abban a mocsokban fetrengenek, amit megszavaztak maguknak
Sziasztok! Olvassátok István levelét,aki informatikusként szeretne külföldön elhelyezkedni, de hiába beszél nyelveket, hiába jók a referenciái, nem talál magának megfelelő munkát. Kedves Blogíró! Szeretném veletek megosztani az utóbbi hónapom, illetve az utóbbi hónapban…..
Sokáig hallgattam arról a tényről, hogy háromhetente, óramű pontossággal ágynak esek. Viszont most, négy hónap elteltével és kellő tapasztalattal a birtokomban megosztok néhány tippet arra nézve, hogy milyen magatartást érdemes tanúsítani a legkülönfélébb trópusi…..