Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kobak

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma egy megbeszélésen felmerült, hogy a mai online marketingesnek mihez is kell igazán értenie. Pontosabban az volt a felvetés, hogy ma az online marketinggel foglalkozónak érteni kell a matekhoz: a munka jelentős része elemzések, statisztikák átnézése, értelmezése. Ez pedig akkor…..
kobak 2013.08.30 15:21:15
Lévai Richárd írt egy jó bejegyzést annak kapcsán, hogy a Facebook nyilvánosságra hozta, kb. mennyi kamu, vagyis hamis profil lehet a Facebook rendszerében. Számomra kicsit meglepett, én magamtól többre gondoltam, de aztán az írásból az is kiderül, hogy ennek mi lehet az oka:…..
Elég sok blogot olvasok. Jellemzően mindent rss-ben követek, így a legtöbb bloggal rss olvasóban találkozom, ami jelenleg a Google Readert jelenti, az vált be a mobil+notebook közös platformon. Ez viszont azt jelenti, hogy általában nem látom a blogokat teljes valójukban, csak a…..
UPDATE! Úgy tűnik túl sokan éltek ezzel a lehetőséggel, egyelőre "out of stock" az ingyenes szolgáltatás, azaz nem rendelhető. Reméljük hamarosan visszatérnek.  A Google Drive megjelenésével új lendületet vett az online tárhelyek közötti…..
A zsűri döntése alapján az Androidportál lett az első helyezett a Goldenblogon IT-kategóriában. Gratulálunk hozzá. Remek blog, jó cikkek, izgalmas tesztek, naprakészek, mi is szeretjük. Olvassátok ti is! ..
kobak 2011.09.12 15:50:14
Az elmúlt hét felelőtlen módon kimaradt, de most bepótolom a hiányt egy terjedelmes bejegyzéssel. Terjedelmes, mert egyre több magyar Dolog tűnik fel a Flattr oldalán, és ezeket fogom most itt mind egy szálig felsorolni. Nézelődjetek, flattrjetek, és hírdessétek az igét! A sorrend…..
A Flattr egyik legnagyobb nehézsége, mellyel rövid létezése óta szembe kell néznie, hogy senki nem érti miről szól. Megpróbálom ezt most magyarul elmagyarázni. Bevezetésként: A Flattr egy mikro-fizetési rendszer. Ez máris egy sokat használt és könnyen értelmezhető magyar szó.…..
Pár órája élesítette a Google a market.android.com-ot, ami az Android Market desktop böngészőből is elérhető (vagyis szabadon hivatkozható) verziója. Azt most hagyjuk, hogy már az induláskor egy sor Google-accounttal rendelkező felhasználónak nem működött az oldal. A Google-nál…..
Elég ambivalens a viszonyom az iPhone-al.Egyik pillanatban imádom, mert a böngészőben és a menükben hibátlan a scroll és zoom, jó a kamera, szépek az alkalmazások, erős az aksi, gyönyörű a kijelző, és minden olajozottan működik rajta.  Másik pillanatban legszívesebben…..
Webisztán Froyo: hogyan kezdjük? 2010.08.02 10:45:00
Nos, vasárnap kora délután kijött a hivatalos Android 2.2 HTC Desire-re is. Tekintsük tehát át, hogy első körben mit érdemes kipróbálni az új verzióban. (Teljes demovideó itt.) Wi-fi Hotspot. Kezdjük mindjárt az ismert dolgokkal. A hotspot a telefon menüjében található, a sor…..
kobak 2010.08.02 11:48:08
Azt hiszem, eldöntöttnek vehetjük a korábban felvetett dilemmát arról, hogy vajon melyik lesz a nyerő helyzetmegosztó szolgáltatás... Vagy mégsem?  Nos, a két hónappal ezelőtti helyzethez képest annyit már kijelenthetünk, hogy a három szolgáltató (Brightkite, Gowalla,…..
kobak 2010.05.10 16:55:04
@EdBoyWW: Sajnos teljesen egyetértek. Általában otthon manuálisan kell javítani a helyet. Hiába van akár gps, akár wifi, bármi bekapcsolva azonosításhoz.
A Dropbox közösségi fájlmegosztó szolgáltatás januárban már elérte az impozáns 4 millió regisztrált felhasználót. Ám minden bizonnyal befektetői (köztük a hírhedt Sequoia Capital) további nagyarányú felhasználószám-növekedést szeretnének látni. Valószínűleg ennek…..
Az elmúlt napokban számtalan embert hallgattam végig, és számtalan kommentet, cikket olvastam el a Nexus One vs. iPhone témában. Kiindulópontom az volt, hogy másfél év várakozás, hezitálás, latolgatás után végre döntésre fogok jutni, és megvásárolom az egyik telefont. Nem…..
... mert az eszközhasználat emelt ki bennünket az állati sorból, igaz?Ha tudni akarod, szabad-e még a felhasználó neved jópár nemzetközi szolgáltatásban: NameChkHa meg akarod nézni egyszerűen, mennyire jó az oldalak keresőoptimalizálásilag, meg úgy egyébként is: WooRankHa egy…..
Állj! Eddig, és ne tovább! Elég volt!A rendszerváltoztatás óta nem látott méreteket öltött az irreleváns trackback-spam a magyar blogokon. Ezért, a Mandiner kezdeményezésére, az Alterblog, az Antagon, a Karmamédia, a Konzervatórium, a Mandiner (+ a Mandiner Blog), az…..
kobak 2010.01.24 22:22:35
A CNN publikált néhány exkluzív videófelvételt Haitiből. A felvételek érdekessége, hogy panorámakamerával készültek. A netező a videó nézése közben tud zoomolni, és változtathatja a szöget. Szóval teljesen olyan az egész, mintha mi magunk sétálnánk a felvétel…..
kobak 2010.01.23 20:34:51
Az Újszövetség írói beszélnek arról, hogy “hamar” visszajön Krisztus, és ezzel azt érzékeltetik, hogy esetleg már az író életidejében megérkezik. A liberálisok éppen ezt a gondolatot hozzák fel a Biblia tévedhetetlensége ellen. A “hamarosan” jelentése…..
Nemrégiben ellátogattam a Colabs-ba, hogy a saját szememmel lássam, működőképes-e egy városi közösmunkahely Magyarországon. A hely, és az oda dolgozni járó emberek is szimpatikusnak tűntek. Miként a projekt gazdái is. Miről van szó? Ugye vannak páran, akik freelancerként…..
kobak 2009.11.05 21:41:32
Míg a Hundroid kifejezetten a fejlesztőknek szól, a most indult AndroidPortál a szimpla érdeklődőket, vagy androidos telefonnal rendelkező felhasználókat kísérli meg ellátni minél több információval. A téma, vagyis a Goolge mobilplatformja márcsak azért is egyre fontosabb, mert…..
kobak 2009.10.29 21:18:09
@Kandras: Magyar fordítás folyamatban van. Elvileg karácsonyra elkészülhet.

Autós navigáció van: androidportal.hu/2009-10-28/google-navigacio itt látod linkelve a jelenleg általam ismert elérhető navigációs rendszereket. Ezek jelenleg fizetősek, a google féle navi nem elérhető még.

A navigációkhoz van mindegyikhez magyar nyelv.
Nagyszerű lehetőséggel gazdagodott ma az Indafotó, mostantól mobillal készült képeiteket bárhonnan, bármikor feltölthetitek! Nem ritka, hogy a téma ott van előttünk, de a kameránk éppen nincs kéznél, vagy sikerült olyan fotót lőnünk, amit azonnal megosztanánk, de csak később…..
Ellenőrző Minden diák cigizik? 2009.09.14 16:04:00
Érdekes kérdést vet fel Traktoros levelében. Valóban érzékeny pontja az iskoláknak a dohányzás visszaszorítása, a sok jó kezdeményezés ellenére, sajnos egyenlőre a látványos siker elmaradt. A blog témájához kapcsolódónak gondolom az iskolai dohányzás témakörét is.…..
kobak 2009.09.15 08:59:13
@gyuzsu: A goldon úgy lehetne segíteni, ha a boltokban nem szolgálnák ki a 18 év alattiakat, ha a szórakozóhelyekre nem engednék be a dohányosokat, ha a rendőrök megbüntetnék a dohányzó kiskorúakat...

Amíg ez nincs meg, addig hiába küzdünk az iskolában, mert kiröhög a diák, amikor elkérem az ellenőrzőjét.
Először is dióhéjban arról, miért is indítottuk ezt a blogot. Kezdjük azzal, hogy az iskola egy olyan hely, ami mindenkit érint, mégis alig beszélünk róla. Ki hosszabb, ki rövidebb ideig, de iskolába mindenki járt, vagy épp most koptatja a padokat, és itt egész életre szóló…..
A méltán híres és népszerű Scott Kelby nevével fémjelzett rendezvény keretében a világon mindenhol fotósétákat tartanak egyszerre, egy napon.Az idei worldwidephotowalk-ot július 18-án szombatra hirdették meg - ezen már mi is részt veszünk!A spottr.hu-val közösen az Indafotó is…..
Appleblog Snow Leopard vs Windows 7 2008.11.08 08:04:00
Nem egyszerre, de jönnek az új operációs rendszerek. A Mac OS X Snow Leopard valamikor jövő nyáron esik be, a Windows 7-es meg pár hónappal később. Legalábbis most épp ezt ígéri a Microsoft, de ez alkalommal nincs  okunk kételkedni a redmondiakban, hiszen az első tesztek…..
A díszkivilágítás egy hónapig lesz, úgyhogy aki látni szeretné, annak érdemes még októberben megnéznie.Kamera-, objektív- és ISOpornó fotóblogger kollégákkal.Szakadás történt a részecskegyorsító nyalábjában és kiszabadultak az összes neutronok!The Nikon posse...