Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kilgorT

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ma Vízkereszt vagy amit akartok, a karidekor visszaugrik a fáról/lakásból a kis megszokott helyére újabb egy éves hibernált állapotába. Mivel is lehetne ezt az amúgy is cseppet depis, hóeséses vasánapot menteni, mint valami egy jó filmmel.  Vagy többel (mert most a…..
Jönnek mindig, kopogtatnak. A Tanúk, a Jehováéi. Mely egyház bizonyos tagjai egy frissen talált videó alapján olyasmi sebeket szeretnének hagyni ártatlan gyermekekben, ami egy pedofilnak, vagy egy szcientológus kényszermunkaüzemnek is becsületére válna. Ez a három perces…..
kilgorT 2012.07.25 11:51:46
LifeTILT Slim3 Ádi 30.nap - 8.6 kg 2012.05.03 10:11:00
Ádi Alakul. Ez a szó jutott eszembe a mostani képeket nézegetve. Messze vagyok még a célomtól, de valami megindulni látszik, úgy érzem. Határozottan biztatóbbnak látom a dolgokat, mint a 15 napos beszámoló idején (az egyértelműen a legmélyebb pont volt a program során eddig).…..
LifeTILT Slim3 Ádi 15.nap - 4.7 kg 2012.04.17 01:23:00
Ádi Így utólag visszanézve gyorsabban elment ez a 15 nap, mint gondoltam. Az eleje kicsit nyögvenyelős volt, ugyanis régi jó barátom, az éhség rendszeresen meglátogatott nagy örömömre. Viszont mostanra eljutottunk odáig, hogy egyre kevesebbet látjuk egymást. Legnagyobb…..
kilgorT 2012.04.17 21:05:56
@alheira: A hozzászólásod első felét megfejteni olyan volt, mintha verselemzést készítenék :D
Ádinak van izma, csak nem kidolgozott- ez nem egy egyedi jelenség...

Ádi, látszik a változás! A hátad is sokat formálódott, hajrá, mindent bele! :)
kilgorT 2012.04.27 19:38:55
@alheira:
A hozzászólásod nem bonyolult tartalma miatt volt érthetetlen, hanem mert nem tagoltad egyáltalán. Mindegy.

Egyszerű, hétköznapi feladatoktól, na meg iskolai tornaóráktól egy ember nem lesz láthatóan izmos...Ahhoz komoly anaerob munkavégzés kell.
Baromi egyszerű dolog ez a kalóriamínuszos fogyás, és ami a legjobb, hogy ellenőrizhető. Sima matek az egész. Alapanyagcseréd alá mész figyelve a fehérje, szénhidrát, zsír, arányokra fogyni fogsz, ha fölé mész hízol. Fruzsi alapanyagcseréje 2158 kcal, amihez a diétája…..
kilgorT 2012.04.27 19:29:46
@kilgorT: Nem így akartam. Na szóval. A gyors fogyás nem lesz tartós. Nyugi. Az alakja változik, végső soron ez a lényeg, nemde?
Egy program végig csinálásához embernek kell lenned. Egy program végig csinálása ahhoz képest, hogy az emberiség miket ért már el ezen a világon, nevetségesen szánalmas, említésre sem méltó tett, ami rajtad kívül csak nagyon kevés embert fog érdekelni, és azokat is csak…..
kilgorT 2012.04.10 22:31:52
Ó kedves érett, felnőtt, eleve-céltudatosnak-és-okosnak-ésegyéniségnek-és-érettnek-és-kiforrottszemélyiségnek-születő-kommentelőtársaim! :D
Nem kurvára mindegy, hogy kinek mi adja az inspirációt a változtatáshoz? A lényeg a lényeg. Nem kell lesajnálni azt, akinek az ilyen és ehhez hasonló cikkek segítenek. Valamint nem kell dobálózni ilyen meg olyan "stabil személyiségekkel", "érettséggel" stb. Mert mindenkinek kell támogatás, motiváció és inspiráció. Személyiségfüggő, hogy ki honnan szerzi be ezeket. És a forrás tökmindegy. A stabil személyiségek meg nem hangoztatják úton-útfélen, hogy azok, ugyanis nincs szükségük rá, és azt is tudják, hogy bármikor lehet vihar a biliben. Úgy gondolom, hogy egy diéta teljesítése igenis adhat egy jó nagy adag önbizalmat. Az ember az elvégzett feladataiból nyer önbizalmat többek között.
A cikkben pedig gyöngyszemeket lehet találni a fellengzős, üres mondatok közepette. Nekem pontosan azért segít a blog, mert magamra ismerek a nőket fikázó sorokban. És mivel magamra ismerhetek újból és újból, röhöghetek egy nagyot, és legközelebb elszégyellem magam, ha felismerem a viselkedésemben a nemrégiben olvasott gondolatokat.
Ez a rész pl:
"Számukra nem a futás a lényeg, hanem a pink csík az edzőcipőn, a rózsaszín kesztyű, és a megfelelő kulacs és törölköző kiválasztása."
Ez touche! Tökre így van. Bár hozzátenném, hogy egy rózsaszín csík az edzőcipőn, engem, egyszerű asszonyállatot tényleg képes motiválni.
kilgorT 2012.04.10 22:34:23
@ajmfebulosz: Az élet= kihívás= teljesítmény. Nem?
Beszéljünk egy kicsit a könyvekről, és azok (kreatív) tárolási módjairól. Egy korábbi posztban volt már szó színek szerinti rendezéséről: De. Gondolkodjunk el egy kicsit a témáról: Tulajdonképpen ez az egyetlen tárgy, amely - szépen gyarapodva - végigkíséri egész…..
Figyelem! A képek között a nyugalom megzavarására alkalmas fotók is vannak. Helyszín: Iriart Jauregia Hotel. Zenemeg: 34bc b1 - luke abbott - brazil (gold panda remix) by Border CommunityHa tetszett a bejegyzés, gyere, csatlakozz az ágy-asztal-tv blog Facebookos klubjához. Ezt…..
A bejegyzésem címe csak látszólag komolytalan, mi szülők gyakran faggatjuk aggódó szemekkel a volt diákokat, hogy hogyan illeszkedtek be egy új helyre?Remélem az én gyerekeim is leírják ide saját véleményüket, a magam meglátása szerint jól vettük a nehézségeket. Idézet egy…..
kilgorT 2011.07.18 16:00:03
Először is: nagyon örülök ennek az oldalnak, hiánypótló, a maga nemében. Jó lenne, ha a sok kétkedő valódi élményeket olvashatna, olyan emberektől, akik a saját bőrükön tapasztalták meg, mi is az a waldorf.
Én egy "ex-waldorfos" vagyok, tavaly érettségiztem. Most fejeztem be az első évemet a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi karán, mint gyógytornász-tanonc. Egyáltalán nem okozott gondot az átállás, sőt! (Félévkor mondjuk volt egy kisebb elbizonytalanodásom, de az leginkább arra vonatkozott, hogy valóban ezzel szeretnék-e én foglalkozni. Azóta bebizonyosodott, hogy igen, jól döntöttem.) Sok embertől hallom, hogy nem mondja el az új helyén, hogy waldorfba járt, mert akkor a többiek majd lenézik, értetlenkednek stb. Nem gondolom, hogy ez a jó hozzáállás. Én mindenkinek elmondtam, hogy hova jártam, és bízom benne, hogy az, hogy jó eredményeim vannak, kicsit meggyőzi őket arról, hogy a waldorf iskolák igenis értelmes embereket nevelnek.
Igen, a magolás valóban új élmény a számomra, bele kellett rázódni- egy anatómia vizsgánál kikerülhetetlen. Van ellenben pár dolog, amiben mi, waldorfosok, úgy gondolom, hogy előnyben vagyunk. Ilyenek: a jegyzetelés és az esszé-írás. Mivel mi magunknak írtuk a tankönyveinket, nem okoz gondot nekünk, hogy az órán a lényeget jegyzeteljük le, ne pedig a power pointot másoljuk. Rengeteg fogalmazást írtunk, önálló gondolatokkal- ez jól jön a kifejtős dolgozatoknál, amiktől sokan megrettennek. Tulajdonképpen az is jó, hogy a főtanításunk két órás volt, így legalább kibírunk egy másfél órás előadást :-)
A határozottság is nagy előny- ugye ez az, amiről a kívülállók előszeretettel mondják, hogy a waldorfos diákok "visszapofáznak". Egy felsőoktatási intézményhez is kell egy egészséges szemtelenség, ami abból áll, hogy kiállunk az igazunkért és el merjük mondani a véleményünket. Sok tanár ezt kifejezetten élvezi.
Új élmény volt még a vizsgadrukk- ilyennel eddig nem találkoztam. Ez vajon probléma? Nem hinném. Az ilyen stressz nem valami egészséges. Igen, most stresszelek, pont, mint a többi, állami iskolából jött társam. A különbség csak annyi, hogy nekem, ellentétben velük, volt 13 stresszmentes évem :-)
kilgorT 2011.07.18 22:50:36
@glutamát: Nem mondhatom biztosra, hogy az osztályban egytől-egyig mindenki jól megtanult jegyzetelni, de szerintem a többség eléggé gyorsan írta le a lényeget. Nálunk általában úgy volt, hogy a tanárok nem diktáltak az órákon, hanem leginkább előadást tartottak, mint ahogyan ez a főiskolákra/egyetemekre jellemző. Így aztán mindenki leszűrhette, hogy abből mi a fontos, hogyan írja le a saját szavaival, úgy, hogy aztán később tanulni tudjon a jegyzetéből. Én a mostani iskolámban azt tapasztaltam, hogy a tanároknak szinte diktálniuk kell, mert a diákok minden egyes szót pontosan úgy akarnak leírni, ahogyan azt ők elmondták vagy kivetítették.