Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsivaany

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Gyurcsány Ferenc tegnap esti rendkívüli interjúja az m1-en ismét inkább győzelmi jelentésre emlékeztetett, mint a szocialista kormányzás okozta károk megbánására. A miniszterelnök csak akkor szereti a felelősségversenyt, ha ezzel a politikai riválisokat lehet presszionálni…..
Zsivaany 2008.10.31 08:21:14
Látomás arról, hogy miért engedélyezett nyugaton a spontán tüntetés

Későn érek haza. csendben teszem le a kabátom, nehogy felébresszek valakit. Hosszú volt a nap, ha sikeres nem is.
Megnézem mi van a hűtőben. Egy csütörtök estéhez képest ígéretes.
Apám kinéz a szobájából, vidám az arca. Elindulok a wc felé.
-Na, volt valami? kérdezem
-Mire gondolsz?
-szétkergették már a komcsikat?
-ááá az elvtársak izenik jól vannak, és vigyáznak rád is!

Nem számítottam másra és mégis rosszul esik. Mélyen csalódottan matatok tovább.
Fater szobájában halkan szól a tévé. Szigorú, de izgalmas női hang mond híreket a távolban. A mondatok sejtelmesen érthetetlenek maradnak.
Ekkor megcsap 56 szele, pedig akkor még gondolat sem voltam. Így lehetett akkor is. Halkan recsegett a szabadeurópa rádió a háttérben és az emberek otthon gubbasztottak kilátástalanul.
Tesznek, vesznek, egyszer csak dobogást hallanak az utcáról. Kinéznek az ablakon és látják, hogy vonul a tömeg büszkén, határozottan de távolról sem fenyegetően!
Nincs több kérdés!
Letenném a sört és rohannék utánuk!
Így történhetett. 56-ban, ahogy ma is, betelt az emberek pohara, csak akkor Ők csatlakoztak. Ma meg csak körbe kell nézni.
Ma semmi. Nem hogy nem csatlakozik, de elég, ha valaki nyilvánosan maszturbál a tévében és még át is kapcsol!
Közben felkászálódok és odaballagok a tükör elé.
Hirtelen, mint egy szilánk az agyban, belémhasított a felismerés! Szembe tudtam volna köpni magamat!
Miért is lenne bármi? Miért történne bármi???!!!
Hiszen én, ÉN!, itt ülök és csak rimánkodok. Én, akinek fáj minden sor az újságban! Én, aki üvölteni tudna minden szónál a tévében! Én, aki a világot kitépném a sarkából, ha tehetnék valamit azért, hogy az emberiség önzése ne tiporja a sárga földbe magát az emberiséget.
Ülök is rinyálok, mint egy 15 éves tinilány az első csalódás után. Miért is lenne itt bármi, ha még én sem vagyok hajlandó felállni??? Hiszen csupán itt állok a tükör előtt és azt a hírt várom, hogy mások megvívták helyettem a csatát és most meg akarják osztani velem annak gyümölcsét!
Meg ahogy Móricka elképzeli.
Ekkor belémhasított a vízió, maga a színtiszta felismerés, hogy nekem kell elindulni!
Felhívom Tibit és Zsoltit, vázolom a helyzetet és 20 perc múlva találkozunk a Vargán.
Kezet fogunk és kérdik, mire a kései hirtelen találkozó, forradalom van? Erre én "Lassan és jól érthetően" IGENT mondok. Csak épp nekünk kell megcsinálni :o)
Néznek, várják, hogy röhögni kezdjek, mert tetszett nekik a poén, de nem teszem. Egyre butábban és butábbnak néznek.
Aztán elmondom más szavakkal, részletesen és megcsillan a szemükben a fény! Megvillan ugyanaz a fájóan kristálytiszta szikra, mint nekem a tükör előtt!
És egy másodperccel később már nyoma sincs a döbbenetnek! A szem döbbenet villanását samukalapáccsal üti ki a tűz!
Már szállunk is az érkező hármasra ami szinte parancsra gurul be a megállóba! Zsolti elindul előre én maradok középen, Tibi lódul hátra, és nekikezdünk!
Emberek! A vezetőitek most vettek föl a nevetekben, a gyermeketek és szüleitek nevében, fejenként bőven több, mint 500000 Ft-ot! És nem hogy nem kérdezték meg, hogy akartok-e fölvenni hitelt, vagy hogy mennyit?! Még azt is nehezen árulták el, hogy valójában mennyit vettek föl! Azt meg még a mai napig sem árulták el, hogy milyen feltételekkel!!! Arról meg aztán végképp hallganak, hogy minek a következmnénye képpen!!!!!
Ti mit tennétek, ha a feleségetek hazaállítana egy rózsaszín nercbundában, majd bejelentené, hogy felvett rá félmillió kölcsönt?
Hát minimum elbeszélgetnétek vele nem??? Kérdőre vonnátok, hogy ugyan már hogy a #&@>-ba van nekünk bundánk??? Vagy csak szó nélkül elköltöznétek?
Ébredjetek fel! Már miért Nektek kellene elköltözni és elhallgatni??? Ezek a politikusok a mi kenyerünket eszik és a mi forintjainkat "gondozzák" - ROSSZUL! Miért nekünk kéne elmenni???
Tönkre tették a jövőnket és nekünk kell elnézést kérnünk az egész világtól???
Kergessük szét őket most azonnal! Nem agresszívan, de határozottan! Induljunk el a parlamenthez, és hívjunk magunkkal minden embert akivel út közben találkozunk! Mire a Közvám téren leszünk, már közvetít az összes tévé és elindulnak a csatlakozók!
És ebben a gyönyörű pillanatban megtörténik a csoda! Az emberek emelt fővel, sebesen öltözni kezdenek és szeretteikkel, barátaikkal, kedveseikkel elindulnak a parlament felé.
A rendőrök nem avatkoznak közbe, mert bármerre is terelnék a tömeget, mindenhonnan csak özönlenek az emberek! Sőt! Lassan Ők is csatlakozni kezdenek, hiszen az Ő becsületük is a kormány vétkei miatt sérült!
Végül pár órával később dicső Fűrerünk megjelenik a dobozban! Mögötte pár kósza milliárdos miniszter és a botox Koronázatlan királynője. Tán még a kalapos hölgy is tiszteletét teszi e "tarka" protokoll rendezvényen.
Gyurcsány úr most közel sem megjátszott ijedtséggel a szemében bejelenti, hogy a kormány lemond és holnap délelőtt gondoskodik az előre hozott választások kiírásáról.

Szép ugye? :o)
De sajnos nem így történik. Ott maradok a tükör előtt és visszatér a le tudnám magam köpni érzés. Elderengek azon, hogy miért? Miért nem merek elindulni egyedül? Évekre lesittelnének? Aligha. Bizonyos szinten médiasztár lennék, így előbb utóbb újra hasznukra lehetnék.
Akkor mitől félek ennyire?
Semmitől. Fáradt vagyok ráadásul egyszerűen nem lenne helyes.
-De miért ne lenne helyes? Kérdem saját magamtól
-Mert törvényellenes be nem jelentett tüntetést szervezni és azon részt venni. A szervezés pedig különösen súlyos bűn!
TÖRVÉNY ELLENES!
Ez számomra fontos.
Persze. Mentem már 140-el az autópályán, de azért ez nem teljesen ugyanaz. Ez sokkal nagyobb súlyú a dolog.
Így feloldozva magamat passzivitás vétsége alól csalódottan indulok lefeküdni.

És ezzel a végszóval a kedves olvasó előtt most vagy gyávává, vagy hülyévé váltam. Mert hülye lennék, ha egy olyan törvény miatt nem cselekednék, melyet a cselekvés tárgyai éltetnek!
De akkor is. A törvény, az törvény, nem szegem meg!

Ennyi volt a látomás. Nyugaton ezt szabad. Nyugaton, hol tüntethetnék be nem jelentve spontán, letenném a sört és indulnék a Vargára!
Aki nem hiszi, járjon utána!

De addig is, ha valakinek törvényi aggályai nincsenek és vállalja, hogy elindítsa, én bizony mondom; CSATLAKOZOM!
Üzenem mindezt a teljes konzervatív elitnek is!

ÉBRESZTŐ! Hírekre várunk a TV-ben!!!