Regisztráció Blogot indítok
Adatok
judas

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az erre specializálódott félhivatalos, földalatti levlistákon jött a hír, hogy valaki hozna egy rekesz Hertog Jant Hollandiából, fogalmam sem volt, mi az, de miért ne próbálnám ki, rendeltem is egy üveggel. Az a jó a sörben, hogy a legdrágább attrakciók is ritkán…..
Sörbúvár Párkány 2010.07.28 14:52:00
Szép volt, jó volt, ilyen volt: Vigyázat a továbblapozásnál, Ogrék lapulnak meg a korsók mögött!*                            *Pável..
Na, ismét a Blaha aluljárójába vetett a jósors, és csak úgy megszokásból rápillantottam arra a csiricsáré patkánylyukra, melyben a Szögedi műanyagpalackokat szokták, vagy mostanában inkább nem szokták árulni. És mit látok: egy vörös ördögöt. Az az igazság, hogy a…..
Weihenstephan Hefe Weissbier A világ legrégebbi sörfőzdéjének mondja magát a bajorországi Friesing bencés kolostorában működő sörfőzde, a kolostort a nyolcadik században alapították, a kolostor mellett pedig komlót termesztettek, és valószínűleg már akkor főztek sört…..
holland stout Mint az bizonyára feltűnt minden odaadó rajongónknak, a KK júniusban nem volt túl aktív posztoló. Mentségünkre szóljon, ez elsősorban azért történt, mert a számítógép előtti kóstolgatásokat elsodorták az élőben zajló alkoholos kalandok, mint a Cseh…..
judas 2010.06.20 14:42:16
Pechem van a gyárlátogatásokkal. A főzőházban mindig lecsapok, hogy megkóstolhassam a komlózatlan és a komlózott sörlevet, de bárhová megyek mindig sikerül elkapnom azt a főzést, amikor a leganyagtalanabb söröket főzik. Szőke Ciklon, alkoholmentes Gösser, ilyenek. Tegnap a…..
judas 2010.05.30 00:54:17
@Ogreface: Ez a "kis füstös" nem véletlenül a Dum szálló, illetve a Billa szomszédságában lévő "műintézmény" Kácserovtól egy pár sarokkal odébb?? :)
amerikai ale A KK igyekszik nem áltatni magát olyasmivel, hogy például valamiféle kivételes ismeretterjesztő terepet töltene be: akik magyar nyelven sörökről olvasnak, azok nagyobbik fele aktív rajongója a témának és nagy valószínűséggel ugyanúgy olvassa az összes többi…..
cseh barna sör Maradunk a tegnapi lendülettel újjáélesztett cseh vonalon, ezúttal azonban jóval érdekesebb versenyzővel megtámogatva: a březnicei Herold sörfőzde tizenhárom Balling-fokos barnája lesz a szerencsés nyertes. Pontosabban, rövid pillantást vetve a Ratebeer cseh…..
A kis budai sörverseny másnapjára a miskolci Nemzetközi Sörverseny eredményei is megszülettek, íme: I.kategória Világos I.    (13 Balling alatti)     Gyémánt: Rizmajer és Társa Kft. - Szebeni Ászok     Arany: Sörker 96…..
  Ahogy találomra kóstolgatom a vidéki sörfőzdék söreit, lassan egyre büszkébb leszek a magyar serfőzőkre, mert pl. a Szögedi Sör is nagyon tisztességes, friss sör. Kibontottam a Sörcikkgyűjtőktől zsákmányolt Szögedi flakonokat.  Az úgynevezett Szögedi Sörrel…..
judas 2010.04.21 05:48:03
@pluto111: Hát nekem sem a tisztességes, friss jelzők jutottak eszembe mikor kóstoltam anno. A 8-%-os Boszorkány volt az egyetlen emlékezetes főzetük amit ittam tőlük. Ez a Bors viszont nem hangzik rosszul:)
- Mi érdekes van a bécsi sörben – kérdik némileg értetlenkedve szállásadóim, miután bevallottam nekik, hogy miért érkeztem a császárvárosba. Valóban a jó sör Bécsben teljesen magától értetődő dolog. Jó sört találni szombat délelőtt könnyebb, mint hotspotos…..
német ízesített búzasör A KK sokat polemizált korábbi búzasörös cikkeiben a dél- és északnémet típusok közti állítólagos markáns különbségekről, de egy alkalommal sem jutottunk túlzottan messzire, hiszen soha nem volt szerencsénk az utóbbi rendszertani kategória fő…..
Kontár Komlókutató Fekete Korsó 2010.03.10 21:41:00
magyar barna sör Ideális esetben nem telne el hét poszt nélkül - ettől a KK ugyan gyakorta meglehetősen távol áll, de a cél valami ilyesmi mindenesetre. Ma ehhez egy frissen kapott ajándéksörünk járul hozzá, a már kétszer is felmagasztalt békésszentandrási…..
Folyékony Kenyér A nachodi rém 2010.02.23 09:15:00
Ha az ember túl van már sok tucat sör megkóstolásán, akkor hajlamos lesz némileg elkényelmesedni, apró részletekbe bonyolódni, de akkor mindig jön egy nagyvad, ami majdnem leharapja a fejét. Nem újdonság, hogy a Primátor duplabakja, az úgynevezett Primator Double 24%…..
Nem mindig könnyű követni a magyar házisörök terjedésének logikáját, itt is leginkább az információhiány, az érdeklődéshiány igazgat, de az, hogy a Blaha Lujza téri aluljáróban lehet kapni házisört, valószínűleg sokat árt az ügy megítélésének, miközben hasznos és…..
judas 2010.02.18 21:06:41
@pluto111: Honnan? Hát a nagy mesterektől: Dreher, Pécsi, Borsodi....
Most aztán mindenki rohanjon a Kacsa utca 10-be! Hogy mi van ott, és hol van ez? Nos ez egy vadonatúj sörbolt a budai Vizivárosban, közel a Duna-parthoz. Nem kevesebb mint 74 különböző német sör kapható itt (két magyar és egy kubai márka mellett). De nem akármilyen német sörök…..
judas 2010.02.16 21:31:13
@főzdevadász: Ha marad abból a Vikingből 1 kevés arra mindenképp beneveznék....
Az amerikaiak imádják a nagy sztorikat, és ezért mindig kreálnak is maguknak ilyesmit, és lassan kiderül, hogy az amerikai kézműves sörfőzde-forradalom is egy ilyen nagy, heroikus, szívszorító emberi diadal. A harcot persze egy apró kis egyszemélyes sörfőzde vívja a gigantikus…..
judas 2010.02.04 20:24:44
@TonyCaviar:
Hát nagyvonalakban arról, amit a postban is említesz. Góliátok és Dávidok harcáról, de inkább a góliátok szemszögéből nézve..... A Dogfish-es főzdetulaj inkább magánembert "alakít", egy vmi másik üzletasszony pedig próbál betörni a "kézműves"-piacra egy koffeinos-parti-lágerrel (beeradvocate.com/beer/profile/629/18430), nem sok sikerrel....
A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete tagjai nagyobb térképen való megjelenítése Vajon miért van a legtöbb sörfőzde az M5-ös mentén a Duna-Tisza közén? Van valami köze ahhoz, hogy a Kunság hazánk legnagyobb területű borvidéke? Miért van egy nagy csomópont Miskolcon? A szlovák…..
Kontár Komlókutató Bauer Dracula 2009.12.31 18:01:00
magyar barna sör Ha a múltkor az eltűnő-előkerülő Smaragd-cikk kapcsán már úgyis újra felhoztuk a magyar extrémsöripar blackrose-i bölcsőjű reneszánszának témáját, egyből folytatjuk is azt: ehhez a nagykátai Bauer sörfőzde lesz segítségünkre. Itt a KK egyszer járt…..
judas 2010.01.06 21:57:44
@Hamilcar: Köszi az infókat. Reméljük lesz akkora sikere, hogy megérje rendszeresen, esetleg, nagyobb volumenben (?) is főzni :D
judas 2010.01.31 18:56:02
@főzdevadász:
Hát ha van még... Mentem volna, csak mindig közbe jött ez-az....Amúgy ez a Viking is pasztőrizetlen-szűretlen? Meddig tárolható, gondolom 1 hétnél kevesebb....(?)
német félbarna sör..
judas 2010.01.05 15:28:59
Ez gondolom vmi hibrid erjesztésű-cucc lehet (?) Az egyik amcsi sörbíráló társaság lapján 2 Német Alt típust is megkülönböztetnek, valahol ale, valahol pedig lager élesztőről szól a fáma: www.bjcp.org/2008styles/style07.php
A Califorina Common-nál meg egyenesen warm-fermented lager yeast - kerül szóba. Csak, hogy tovább bonyolódjon a helyzet: a ratebeer-en van egy Zwiesel Dampfbier Traditional Ale-ként jegyezve, és van egy Zwieseler Dampfbier Altbier-ként: www.ratebeer.com/beer/zwieseler-dampfbier/113443/ ---> valószínűleg, ugyanaz a főzet, csak brand-váltáson ment keresztül....bár ezek után ki tudja??? :)
Sokaknak nem kell magyarázni, miért iszunk sört télen, a magyar sörivók túlnyomó része mégis csak a „nagy szomjúságot” oltja sörrel. A „nagy hideg” ellen mást használ. A téli sör a nagy sörkultúrákban külön műfaj. Fontos jellemzője, hogy több benne…..
judas 2009.12.23 12:00:21
Jelenleg Arany Ászok Félbarna néven fut: www.dreherrt.hu/portal/main.php?heading_id=14
Iható, de persze karácsonyi, illetve téli-sörélményt nem fog nyújtani. Az már viszont kicsit elgondolkodtatóbb, hogy Nagysároson szintén a SabMiller égisze alatt egészen ízletes félbarnát tudnak produkálni.
www.ratebeer.com/beer/saris-red/113843/
Az ifjú skótok mozgalmat indítottak a punkok egyenjogúságáért, megfőzték a világ legerősebb sörét, és elkezdték árulni részvényeiket a sörpiacon, a palackok mellett. A forradalmi hangvételű sörfőzde két éve alakult csak két 24 éves srác – James és Martin -…..
Külföldi, beszerezhetetlen sörkülönlegességek, egyenesen a gyárból: ...rendeljen idegenekkel közösen Ön is! A KK régóta idegesen szemléli, hogy a különféle izgalmas különlegességeket nemhogy Magyarországon, de még a könnyen bejárható közelében sem lehet rendszerint…..