Regisztráció Blogot indítok
Adatok
antiabstinens

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nou San Trafford Mocskos Inter! 2010.05.20 10:30:00
(Az NST történetében hagyomány, hogy a BL-döntő előtt objektív, tudományosan megalapozott elemzést készítünk arról, hogy az egyes csapatok miért nem nyerhetik meg a mérkőzést.) Alapvetés: az Inter mindennek a legalja. Ez már a kezdetek óta így van, és ezt a klub maga is…..
A réz kémiai vegyjele Cu, rendszáma 29, de ez senkit sem érdekel, hiszen nyilván az aranyra hajt mindenki. Különösen igaz ez a május 29-én feldübörgő NST-kupára, melynek sikerült méltó helyszínt találnunk. Így most felszabadult egy kis időnk, melyben rendületlenül tovább…..
Jelenleg olyan focinemzet vagyunk, akik hétről-hétre kiemelik, számolják, hogy az a 3-4 játékosunk, akiket a focivilág boldogabb felén is számon tartanak, és az a legfeljebb egy tucat, aki olyan bajnokságban kap kisebb-nagyobb szerepet, amit a tévében is látni lehet, rúg-e gólt,…..
antiabstinens 2010.05.13 10:48:26
@Zsoca87:
csak az idegen nevek kiejtesehez annyit, hogy szerintem is tul sokat erölködik ezzel a magyar sportriporter szakma (is. Mert nekem is komplexusnak tünik ez a tulzott megfelelni akaras, a szerencsesebb sorsu nepeknel azt tapasztaltam, hogy idegen nyelven a többseg mondja, ahogy tudja/sikerül -es nem csak a neveket-, de nem zavarja nagyon az akcentus).

Az rendben, h probalja meg ugy ejteni, ahogyan azt kell, de ha nem megy, nem kell erte megfesziteni a riportert.

+ egy idevago jo kerdes: a Fulham -et hogyan ejtse, h fenntartas nelkül elfogadjuk?
Mert, amikor josorsomnak köszönhetöen kint voltam egy Fulham-West Ham meccsen, akkor az itthoni oxford"rigo street"english-böl indulva, meglepve hallottam a hazai tabor "Faolöm" -özeset :-))
Szemfényveszt-e a Milan, avagy? Kilenc fordulóval a vége előtt egy pontra jöttek fel az Interre, de meg vagyunk győződve róla, hogy ennek a végeredményt illetően kevés jelentősége lesz (tavaly, igaz, másfél hónappal korábban, a Juventus is befogta az Inter egy teljes forduló…..
antiabstinens 2010.03.16 12:42:56
@andree:
Maximálisan egyetértünk. Én a brazil inváziótól és a brazil mentalitástól már tavaly nyáron tartottam és sajnos volt is miért...

Az öreg Fabio-nak pedig már Nápolyba kellett volna visszatérnie Madridból és nem Torinóba.

ADP pedig "a Juventus"! Max.respect!
A csoportkörnek időről-időre áldozatul esik egy-egy nagyvad, de az mindenképpen nagyot sebez a BL felhígulását jövendölők (hogy ne mondjam, sportértékét megkérdőjelezők)  között, hogy ennyi nagynak mondott csapat tolhatja odébb a bringáját a húsosfazék közeléből. A…..
antiabstinens 2009.12.09 12:47:01
Regóta nem szóltam hozzá, de a tegnap esti meccs után nem tudom nem megtenni.

1. Gratulálni kell a Bayernnek, teljesen megérdemelten győztek, így kell játszani egy csapatnak, amelyik tovább akar jutni.

2. Rendben van, hogy Ferraranak is felelőssége, h itt tartunk és pl. sokszor nincs játékunk..., de én adnék neki még időt jövő nyárig, hiszen most, h elment a BL és az is belátható, h a bajnokságban is inkább a 2-3.helyért kell majd küzdenünk és sajnos nem a scudettoért, van idő csapatot építeni. Persze közben az EL-t meg lehet nyerni, de sajnos nem hiszem, hogy komolyan fogják venni ezt a sorozatot.

3. Akiknek viszont nem adnék több lehetőséget az a Secco, Blanc páros, illetve az erönléti edzők, mert ez a sok sérülés évek óta nem gondolom, h elsősorban az orvosok hibája lenne, sokkal inkább az edzői stábé.

4. És ami miatt nem küldeném el Ferrarat, az az, h úgy, hogy gyakorlatilag a legerősebbnek tartott kezdőből, csak Sissoko és Chiellini volt sérült, ez volt a tegnap benevezettek listája.

Kezdő:
Buffon
Cáceres - aki még/?/ nem Juve szintű szélsőhátvéd
Felipe Melo - mintha elfelejtett volna nyár óta futballozni
Cannavaro - nem mai gyerek
Grosso - már nem Juve szintű szélsőhátvéd, vagy sosem volt az
Marchisio
Del Piero - fél év kihagyás után próbál formába lendülni és nem mai gyerek
Camoranesi
Trezeguet - sérülések és Ranieri után próbálja megtalálni önmagát
Diego - remélem csak a kezdeti nehézségek miatt, de még nem tud húzóember lenni
Legrottaglie - nem Juve szintű, Chiellini mellett elfogadhatóan teljesít, m Chiellini még odaér javítani a hibáit, Cannavaro már nem...

Pad:
Manninger
Salihamidžić - sérülések után próbálja megtalálni önmagát, de már(?) nem Juve szintű
Amauri
Poulsen - nem Juve szintű
Giovinco - örök ígéret, de szerintem fizikai adottságai miatt nem lesz belőle nagy játékos sajnos
Grygera - nem Juve szintű
Tiago - nem Juve szintű

(A Juve szintű alatt a Scudettoért reális eséllyel harcoló és BL-ben 8 közé jutó csapatot értek.)

Azaz min.5-6 olyan ember a 18-ból, akik többsége az elmúlt 2-3 évben érkezett és nem alkalmasak a feladatra. Kérdés, hogy ki tehet erről, a vezetés (szerintem igen!), aki leigazolta és nem adja el őket, vagy az edző, amiért ezt hozza csak ki belőlük?
Amíg nem igazolunk, vagy nevelünk ki a fiatalokból olyan szélsőhátvédeket, mint Zambrotta volt fénykorában, addig nincs miről beszélni, sajnos...

És még valami:
-remélem a brazilok változtatnak a hozzáállásukon, vagy ha fáradtak, akkor már ma el lehet őket küldeni haza, pihenjenek 3 hetet.
-és nagyon kíváncsian várom a szombat esti meccset, hogy milyen összeállításban, milyen taktikával és motiváltan lép pályára a csapat, sok minden ki fog derülni ezekből, pl. hogy csapat-e ez a jelenlegi keret, vagy csak... De utóbbi esetben legalább Komané legyen a győztes gól...

Elnézést, amiért hosszú lettem.
Citromízű banán volt ez a selejtezősorozat, talán nem is baj, hogy ma este véget ér. A legutóbbi három meccsünk közül az első kettő olyan hitványul sikerült, hogy a tükörsima lisszaboni vereséget már apatikus hangulat fogadta. A korábban általunk is gazdagon körbeudvarolt…..
antiabstinens 2009.10.15 13:27:30
Gratuláció a győzelemhez és a 16 ponthoz a csapatnak és a kapitánynak!

De minden dícséret és gratuláció ellenére, nem tudom jó edzőnek tartani Koemant, mert az a szeptemberi 2meccs(, de ideszámolhatjuk nyugodtan az aug-i román barátságost, ill. az
okt-i portugált is...), ezek szerintem leginkább azon mentek el, ahogy felrakta a csapatot és amilyen hülye indokkal játszat, ill. nem játszat embereket, illetve hogy a meccsek közben sem cserélt és váltott, hanem védtük a 0-1et pl. a svéd és a portugál meccsen is.
Lehet, ha "nekikmegyünk" 0-1nél akkor kapunk még 2-3at -és akkor mi van?-, de lehet, hogy pl. a portugálokat megverjük 3-2re itthon, m valljuk be ők is xarok voltak és akkor egész más a helyzet az utolsó 2 meccs előtt, de meg se próbáltuk...
(pl. ezért sem kellett volna szerintem már aug-ban szerződést hosszabbítania vele qstelekinek, h nagyobb legyen a tét a hollandnak is és kockáztatnia kelljen, ha maradni akar, de ezzel nekem úgy tűnik, h beleszürkítettük sikeresen az
itthoni nyugodt, tuti állóvízbe.)

Most meg ez a Gera-sztori is, amit megint "jó magyarosan", azaz nem profin,kezel és kommunikál a szövetség...
És amire Gera hivatkozik, h régóta érlelődött benne a hangulat miatt...szóval annyira akkor mégsem lehet nagy a csapategység és jó a csapat, ha már akkor megfordul a CSK fejében, h vissza akar vonulni, amikor még van sansz rá, h VB résztvevő legyen.
Persze valszeg sose fogjuk megtudni mi a teljes igazság.

Szép volt és jó is, h nyertünk tegnap, csak így megint el lehet majd magyarázni a népnek, h minden rendben van...pedig valljuk be barátságos meccseken már Lothar idejében is jók voltunk és ez a tegnapi, mint tét nélküli VB-selejtező, nem
volt több egy barátságos meccsnél....

És Sanyi akármennyire harcol és küzd - ami azért alap kellene, h legyen, csak nálunk nagy szám...-, de sajnos egy labdatemető, 10-ből max. 2-3x tudja megjátszani a labdákat, amiket kap, uh amíg nincs mellette egy csatár, aki valóban futballista is, addig marad az, hogy tőlünk jobb csapatoknak minden 3. vagy 4. tétmeccsen tudunk majd max.1 gólt lőni...

Na, de majd az EB-selejtezőkön, ráadásul oda nem is 13, hanem 14 csapat jut ki!
;-)

Persze ne legyen igazam és legyünk kint a következő EB-n!
Azt mondd meg nékem, hol lesz majd lakóhelyünk? Maradunk itt, vagy egyszer majd továbbmegyünk?  Valami hasonló járhat 32 európai csapat - köztük a Debreceni VSC - vezetőinek fejében ma délután, a Bajnokok Ligája csoportkörének 17 óra 45 perckor kezdődő…..
antiabstinens 2009.08.27 16:44:01
@nils_h:
ezzel meg :-)

Liverpool/MU, Juventus, Atlético, Debrecen
Ha hazaérve egy biszexuális stewardess ikerpár vár minket egy szál bugyiban, hideg sört kínálva fel, a magyar ember azonnal elkezdi méregetni, előírásszerű magasságú és keménységű-e a hab. Vannak ártatlanul őszinte örömforrások az ember életében, engedtessék meg, hogy az…..
antiabstinens 2009.08.27 16:01:52
@kroos: :-))
'91-ben még nem, a feljutó csapatba asszem csak tavasszal érkezett meg Szvisztun és tuti nem volt még "Guram, a varázsló", ő szerintem csak '92 nyarán jött, uh '91 tavaszán még egész Miskolc "VácziBélázott" ;-)
antiabstinens 2009.08.27 16:37:53
@kroos: ;-)) néha Parhomenko...
antiabstinens 2009.08.27 16:39:36
@nils_h: ha teljes és önző kívánságműsort tartok, akkor én a MU/'Pool, Juve, Atlético triot szeretném :-)
w A legszebb öröm 2009.05.12 04:30:00
Gyászba öltözött a magyar baloldal. Legyünk velük megértőek és kedvesek, nehéz napokat élnek át most. Pécs eleste velőtrázó fájdalom. Mert ha Szili ekkorát bukott Pécsett, akkor ki állhat meg? Hol marad egy talpalatnyi menedék nekik? Pedig akár örülhetnének is, ha…..
antiabstinens 2009.05.12 16:43:11
@Transylvanianmixedgrill: sok mindenben igazad van, de annyit azért engedj meg, hogy hozzátegyek, hogy a gengszterváltás első évtizedében ingyenterülettel, többéves adómentességgel és adókedvezményekkel idecsábított multi hiperláncoknak -, ahol semmi szükség nem volt a kedvezményekre, mert egyébként is jöttek volna, max. lassabban, így pedig tönkrement, megszűnt a normális, erős magyar kereskedelmi hálózatok többsége és ez jócskán hazavágta a magyar mezőgazdaságot is, hiszen többnyire esélyük sincs polcra kerülni, m nincs mögöttük olyan gazdasági erő - és a nekik kedvezményeket kiosztó politikusainknak is köszönhetjük, hogy nincs termelés csak boltosok.

Csak egy példa:
Svájc...tudom más kávéház, de pl. nincs nem svájci hipermarketlánc az országban, mert ami volt az pár éve kivonult, mert oda nemigazán jártak a svájciak vásárolni, inkább csak a kf-iek. És a svájci tulajdonú hipermarketekben pl.svájcban gyártott narancslekvárt(!) vesz a svájci és így működik a kereskedelem és a termelés is. Mert figyelnek, hogy jó hazait vegyenek hazai helyeken. Mert persze a minőség kifogástalan és az ár is megfelel a pénztárcájuknak.

Na, hogy erre a szintre mi eljuthassunk még nem "szabadversenyt" -ha szabadverseny volt, ahogy tecsoék érkeztek és ha az szabadverseny, h a ki tudja honnan és milyen támogatással érkező ízetlen zöldség versenyez a tudtommal még mindig agyonsarcolt magyarral- kellett volna és kellene a mezőgazdaságra és a kereskedelemre engedni, hanem támogatni, szigorú feltételek mellett adott kedvezményes hitellel, sőt kezdetben vissza nem térítendő támogatással is akár, a jó minőséget termelő hazai mezőgazdaságot, ipart és kereskedőt.
"Mindegy" mit mond rá az eu, meg lehet egyezni velük is...
Derbi volt, és látjuk a kommentek között, hogy ezzel sokan nem fognak egyetérteni, de mi valahogy egyetlen pillanatra sem éreztük, hogy ez a derby d’Italia a Juventusnak állna. Még az első félidőben sem, amikor kiegyenlített volt a meccs, még néhány helyzet is összejött.…..
antiabstinens 2009.04.23 10:33:13
@Great Cornholio: Nem szeretnélek megbántani, de az utóbbi hetekben tőled olvasható hsz-ek alapján Juve( és Diósgyőr, vagy fordítva, teljesen mindegy) drukkerként kicsit már zavar néha, hogy ilyen drukkereink is vannak(, ha nem tévedek szintén DVTK...), mint Te. Persze elfogadom, szerencsére ebben sem vagyunk egyformák. ;-)
Sok sikert a "túllépéshez", de komolyan.
(Tudod, rossz útra visz, ha mások "marhaságaival" próbálom igazolni a sajátjaimat.) pace!
antiabstinens 2009.04.23 13:31:09
@Great Cornholio: "olvastalak" és éppen ezért meglepő az idei fordulat, még az indokaid ellenére is..., mert ezekből a magyarázatokból szokott kialakulni az "az egész úgy kezdődött, hogy a másik visszaütött" - típusú fölösleges, alacsony színvonalú szájtépés.
És ilyen szempontból total mindegy, hogy kik harcolnak, időpazarlás olvasni és ez az nst -re nem volt jellemző, reméljük nem is lesz!
Rojtosra mantráztuk az angol futball európai dominanciájáról szóló dolgozatot, ma eldől, hogy a zátony négy csapata közül a két könnyebb feladat elé néző megél-e az odavágón megszerzett előnyből, és a történelemből táplálkozó papírformával, vagy egyikük lábon lövi…..
antiabstinens 2009.03.10 23:09:53
@rexford: "Juventinók, ne szánalmaskodjunk, könyörgöm. A csapatunk sem szánalmas módon esett ki. "

Erről van szó! Grat. a továbbjutónak és persze a Csapatunknak! Az élet megy tovább, ne álljunk le ilyen piti kifogásokat keresni.
(ha nagyon kritikusak szeretnénk lenni, akkor nézzünk magunkba: Ranieri, Moli' és ma Buffon is)
antiabstinens 2009.03.10 23:29:33
@bedobásnál nincs les, ezt használta ki: firefox és szintén "fehér köd"
A nyolcaddöntők második felvonásában az angol Inter madridi futballgyilkossága ugyanúgy borítékolható, mint az olasz testvércsapat labdarúgásra csak halvány nyomokban emlékeztető merénylete a kiváló partnernek bizonyuló Manchester ellen. Mégis ez lesz a forduló rangadója, mert…..
antiabstinens 2009.02.25 22:47:59
@daneeka: reméljük nem fogja, én is emlékszem még azokra az időkre, amikor Cappello úgy számolt egy ilyen első meccs után, h "0-1-ről indulunk otthon? Na, akkor 90 perc alatt 1-et csak rúgunk valahogy, a lényeg, h ne kapjunk!"
Meg is lett az eredménye...
antiabstinens 2009.02.25 22:49:56
@badblood: Ha a Hiddink vs. Ranieri párharc dönt, akkor sajnos a Chelsea lesz a továbbjutó, de ne legyen igazam!
Mit csináltál, amikor utoljára 41 gól esett a Serie A-ban? Én Csergőfi Esztert próbáltam rávenni az ovi kertjében, hogy mutassa meg a nuniját, és a zsebemben lapult az ötös, ami három gombóc fagyira, húsz zacskó tejporra, vagy akár két svarceneggeres predátor-naptárra is…..
w Igazságot Magyarországnak! 2008.11.18 00:45:00
Mert ha mondjuk egy óvodáscsoportot vagy egy turistabuszt vertek volna végig ezek az elállatiasodott szlovákok… azt még le lehetne nyelni. Az óvodások néha valóban idegesítők tudnak lenni, aki meg oda hordja a pénzét üdülés ürügyén, az meg is érdemli. De hogy…..
antiabstinens 2008.11.18 13:58:40
Kedves Árpád!

Gratulálok. A téma nagyon jó és jól is indult, de amit kihoztál belőle azzal nem segíted Te sem a szlovák-magyar barátságot... ;-)

Lassan 20 éve magyar futball meccsekre és más sporteseményekre is kijáró szurkolóként elszomorítónak tartom és el is ítélem a sajnálatos történteket mindkét oldalon, de azt is, hogy ilyen szinten általánosíts és ítélj meg( és el...) embereket csak azért, mert éppen szabadidejükben meccsre járnak. Ahová történetesen jár néhány(kb.10%) idióta is...
Márpedig idióták -legalábbis, akiket én, Te, Ő annak tart- mindenütt vannak, köztünk élnek, biztosan sokan vannak, akik Téged is, engem is annak tartanak, ilyen-olyan okok miatt, de nem hiszem, hogy az a jó megoldás felé vezető út, ha úgy nyilatkozunk róluk, hogy ti idióták (hangsúlyozom, szerintem max.10%-uk lehet az!), ha odamentetek, akkor ne csodálkozzatok, h a szlovák idióták szétverik a fejeteket.
Esetleg a "Ti magyar idióták ne utájátok azt, aki szlovák és Ti szlovák idióták se gyűlöljétek talán kisebbrendűségi komplexusból fakadóan a magyarokat, ha pedig néhány magyar idióta mégis azt ordítja, hogy utál Titeket, azért még ne verjétek félholtra(ha másért nem, de pl.a rendőri intézkedés során elvárható arányosság miatt sem, ami a jelek szerint nem mindenkinek jár felénk Kelet-Középen, csak a csodás Nyugaton működik, amikor működik)" téma kifejtése előremutatóbb lett volna véleményem szerint.

Szóval összeségében érdekes liberalizmus a Tiéd, félek sosem fogom megérteni a logikáját sajnos(, vagy szerencsére?)...

További sok sikert!
Miközben a normális emberek azon tanakodnak, hogy színesbőrű lesz-e az Egyesült Államok 44. elnöke, a futballszurkoló nem ér rá ilyesmire, hiszen Európában BL-fordulót rendeztek. Hármas gólátlaggal nem is panaszkodhatunk, és igazán jó meccseket is lehetett csorgatni ezen a keddi…..
antiabstinens 2008.11.06 10:12:19
Nem szeretnék beszállni az olasz vs. spanyol, cél vs. látványos futball vitába, mivel erősen elfogult vagyok bizonyos "La Vecchia Signora" irányában...

Így én nagyon örültem neki, h tartalékos felállásban nagyon okosan játszva, kis szerencsével ugyan - pl. a kéz és R.v.N. Chiellini által történt vállal odébbrakása nem, de Raul megtámasztása befújható tizenegyes lett volna szerintem és volt 2, v 3 nagy RM ziccer is - de sikerült legyőzni a Madridot, annak meg különösen, h mindkettőt az "Öreg" Ale lőtte!

És bár nem kell megvédenem, de szerintem azt gondolta Casillas, h túljár ADP eszén... Valszeg látta a Roma elleni 30-ról rövid felsőbe tekert bombagólját :-)) és ha úgy eltalálja a szabadrúgást az védhetetlen, így azzal, h a sorfalat a rövidre állítja - igaz ő is, mint Cannavaro az első gólnál kb.60 centit tévedett - és ő is a rövidre helyezkedik, mert én úgy láttam, h beállt a kapu közepébe a sorfal mögé, mintha csak a rövidet fogná és kicsit feladná a hosszút, azt "kényszeríti" ki majd, h Ale a hosszúba lövi...amikor jött a lövés el is indult Iker barátunk 1, v 2 kis lépéssel a hosszú irányába, csak a labda Chiellini(?) helyén megint a rövidbe jött, szóval okosan odatett a Real-nak megint il Capitano.

És így érdekes is lehet a csoport, mert ha a Juve kikap idegenben a Zenittől (elég, ha az utolsó meccsen otthon nyer a BATE ellen és csoportelső), akkor az utolsó körben a Real-Zenit meccsen, ha nyernek az oroszok a Realnak marad az uefa... mondjuk nem lenne rossz egy Milan-Real utolsó uefa kupa döntőnek! ;-)
Két hete beindult a nagyüzem a Serie A-ban, most már zsinórban jönnek a rangadók, egymást érik az életről, s halálról döntő derbik. A hétközi játéknapon például egymásnak feszül a jelenleg legjobb formában lévő csapat (Fiorentina) és a legjobb formáját még keresgélő,…..