Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hajnalicsillag

388 bejegyzést írt és 85 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben egy meglepő, de mindenképpen pozitív dolog történt velem. Az egyik másoduncsitesómnak a születésnapja közelget, és mivel egy kerek évfordulót ünnepelt, ezért mindenképpen szerettem volna egy emlékezetes ajándékkal meglepni. Ekkor jutott eszembe, hogy van egy sport, amit különösen…..
hajnalcsillag mulandó boldogság. 2016.08.28 21:50:08
Az elmúlt hetekben sokat gondolkoztam azon, hogy mennyi mulandó boldogság van az életünkben, és hogy mi jelenthet igazi boldogságforrást a mindennapjainkban. A múlt héten lezárult olimpia kapcsán sok érzelmet átéltem, ami valamilyen hatással van a saját életemre is, még akkor is, ha csak közvetve…..
hajnalcsillag kijutást ünnepelve! 2015.12.07 01:12:28
A november a foci-ünnep hónapja volt. Talán nem túlzás ezt kijelenteni azután, hogy a Magyar labdarúgó válogatott 44 év után kijutott az Európa-bajnokságra! Azóta már hetek teltek el, a sportlapok írói is lassan interjút készítettek a selejtezők során szóba kerülő összes…..
hajnalcsillag Istenre hagyatkozva. 2015.10.15 01:08:30
Az elmúlt hónapokban ahogy egyre több nem várt hatás érte az országot és a magyarokat, egyre jobban erősödik bennem ez az életstílus: Istenre hagyatkozva. Bár keresztényként az mondom, hogy igyekszem aktív és személyes kapcsolatot tartani és építeni Istennel, mégis sokszor…..
Körülbelül négy évvel ezelőtt megismertem egy fiatal zenészt. Az egyik dala (Spotlight) megfogott a hangja és a stílusa miatt, de a többi nagyon kezdetlegesnek tűnt, így azokra nem is igazán figyeltem. Egy évvel később megjelent az újabb angol nyelvű nagylemeze, amelyet…..
"A szeretet az, amiért megyünk, a szeretetet az, amiért megállunk, a szeretet az, amiért imádkozunk!" A Come&Live non-profit szervezet az elmúlt években tovább folytatta elhívását és missziós körútját, mely során Kolumbia legszegényebb és legeldugottabb részeit látogatta…..
Sokszor a "szürke" hétköznapokat élve nem is gondolunk bele, hogy nem csak a mi kis világunk, környezetünk létezik, hanem a világ egy sokkal nagyobb tér ennél. Vannak olyan helyek, ahová valószínűleg soha nem jutunk el, mégis jó tudni róluk, hogy valahol a bolygó másik végében…..
hajnalcsillag A segítség. 2015.04.21 19:08:44
A történet a '60-as években játszódik Amerikában, amikor a színes bőrűek és a fehérek még távolságtartóbbak, és kevésbé elfogadóbbak voltak, mint napjainkban. Érdekes párhuzam bontakozik ki a filmben, mert amíg a gazdag fehérek kitiltják a társadalmi életből, elítélik…..
Bő fél évvel ezelőtt az egyik HVG börzén láttam meg egy könyvet, amely felkeltette az érdeklődésemet. Néhány hónappal ezelőtt sikerült is elolvasnom, és mivel a benne leírtak nagyon aktuálisak így Húsvét táján, gondoltam megejtek róla egy kis ajánlást. A könyvet Bill O'…..
Tavaly nyáron a Cross Sound összművészeti fesztiválon találkoztam először a Jesus Loves Electro-val. A közel két órás fellépésük azóta is felejthetetlen; nem csak a stílusuk és a parti hangulat miatt, hanem a bátorításukért is, mely szerint merjük megélni az Istentől kapott…..
hajnalcsillag cukrászpillanatok. 2015.03.06 00:12:53
Múlt héten volt a nővérem születésnapja. Bár elég sűrű volt a hetem, eldöntöttem, hogy neki is készítek egy tortát. Arról már korábban is írtam, hogy nagyon szeretek sütni és hogy igyekszem mindig valakit meglepni, főleg ha különleges alkalomból ünnepel. Az idő hiányában…..
hajnalcsillag karácsonyt idézve. 2015.01.20 01:37:11
Bár már új évet írunk, mégis annyi minden megfogalmazódott bennem az ünnepek alatt, hogy ennek mindenképpen a nyomát akartam hagyni. A nagy rohanás és készülődés közepette sokszor nagyon nehéz békésnek lenni és szeretettel fordulni mások felé, pedig azt hinnénk ez milyen…..
Mielőtt elkezdtem írni ezt a bejegyzést, direkt előszedtem a kis kincses dobozomat - amelyben az egykori belépőjegyeket, karszalagokat, stb.-ket emlékként őrzőm -, ahol bizony megtaláltam, hogy mikor voltam kint utoljára a magyar férfi válogatott focimeccsén. 2009-et írtunk, azaz 18…..
Mióta nem járok iskolába, azóta több időm van olvasni. Igaz, régen is lett volna, mert elég sokat utaztam minden nap, de legtöbbször inkább zenét hallgattam, mert az sokkal jobban kikapcsolt, és már megszokásból is inkább az iPodért nyúltam a táskámba. Először is nagyon…..
Igen, jól látjátok, mindössze ennyibe kerül egy vízilabda mérkőzés belépője, amely során a világ legjobb pólósait nézhettem a medencében! Ez már sokszor, sok helyen és sok embertől elhangzott, hogy idén a Magyar vízilabda bajnokság a legerősebb nemzeti torna, de ebben az…..
Az élet mindenkiben kérdéseket vet fel többek között a világ kialakulásával és a feljebb való erő létezésével kapcsolatban. Mindenki hisz valamiben vagy valakiben, akár keresztény, akár nem. Most elkészült egy olyan film, amely néhány alapvető gondolatot kifejtve próbál…..
Néha utálom magam. Nem túlzok, szó szerint. Utálom magam amiatt, ahogyan élek, a cselekedeteim miatt, azért ahogyan néha a szüleimmel beszélek, azokért a pillanatokért amikor lusta és gyenge vagyok. Néha annyira utálom magam, hogy nem nézek tükörbe és nem megyek oda se, ahova nagyon szeretnék, mert…..
Sokan kérdezték tőlem, hogy miért mentem a budapesti Európa-bajnokságra, miért dolgoztam ingyen és mégis hogyan kerültem be. Már számtalan meséltem ezekről és a két hét alatt átélt élményeimről, mégis szeretnék egy kicsit többet adni abból, ami nekem a nyár legizgalmasabb…..
Nem most volt, mégis élénken él bennem az élmény, hiszen mégis csak az egyik kedvenc csapatomról van szó. Hónapokkal ezelőtt kiderült, hogy jön Magyarországra a We Came As Romans, akiket sokan csak egy sablonbandának tartanak, nekem mégis a szívemhez nőtt jó pár daluk. Nem volt…..
hajnalcsillag lezárult egy álom! 2014.07.08 15:38:58
Néhány éve még izgatottan írtam arról, hogy teljesül az egyik álmom és járhatok egyetemre, ahova egy csoda folytán kerültem be. Volt néhány elképzelésem, hogy milyen lesz, de igazából teljesen más volt...
Adott egy őrült svéd figura, aki imádja a majonézt, mindenhez tejet iszik, és a szabadidejében főleg olyan tipikus svéd főételeket és süteményeket készít, melyek egyszerűségét tekintve mi is akár már holnap meg tudjuk főzni és sütni ezeket. Amitől mégis különleges a…..
Csütörtökön egy nagyobb baráti társasággal volt lehetőségünk kipróbálni az úgynevezett lézerharcot, mely egyre népszerűbb hazánkban is. Az ügyességi játék lényege, hogy gyorsan kell reagálni helyzetekre, pontosan kell lőni, és persze megfelelően helyezkedni, hogy minél…..
Pénteken érkezett el az a nap, amikor több évnyi ígérgetés és huzavona után a fővárosban megnyitották a legfrissebb, négyes metró vonalát. Már nagyon vártam ezt az eseményt, hiszen nagyon ritkán történik ilyen az ember életében, ráadásul a sulinknál van is egy megálló,…..
hajnalcsillag A farkasok útja 2014.03.25 22:15:36
Bear Grylls elképesztő kalandjairól szóló filmekből már megtanulhattuk: szinte mindent csapás túlélhető - akár egyedül - a természetben, csak meg kell találni a módját és az ehhez szükséges eszközöket. Erről tesz tanúbizonyságot a brit férfi legfrissebb kalandregénye is,…..
Adott egy hat fős san diegoi médiacsapat, akik céljukként azt határozták meg, hogy különböző együtteseket és kisvállalkozásokat lendítenek fel az általuk készített kisfilmekkel. A 2011-ben alakult Rowlberto Productions főként rövid marketingvideókat, klipeket, reklámot, és…..