Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MTeddy

0 bejegyzést írt és 35 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A halak jelleme De mi az a Linux? 2014.08.21 07:20:00
Két napja írtam egy gyors posztot (a fürdőkádban ülve) a belassult Windows rendszerről és az ez okból sürgetővé vált gépcsere nehézségeitől. Miután szerencsésen egy Macintosh tartalmú címet kapott a poszt, egész szép olvasottsága lett, jöttek is hozzászólások szép…..
MTeddy 2014.08.21 16:04:59
@Tákolmányi: Én csak egy picit nézem utána, de az Arduino-ból van linuxos változat (32 és 64 bites is), Sőt! A Szoftverközpontól közvetlenül telepíthető!!!
A 3D Studio elvileg felrakható wine (windows emulátor) alá, de van alternatíva Blender és Maya néven is.
A Visual Basic pedig információim szerint gond nélkül települ wine alá.
Az egyetlen, amivel vitatkozni lehet, az a 3D Studio, hogy az alternatíva, az nem ugyan az.

ref:
VB: appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=94
3D Studio: appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=343
MTeddy 2014.08.21 16:08:51
@portugéza: tíz év, azért tíz év! Ennyi idő alatt már egy autó is elöregszik. :D
Nem feltétlenül az Ubuntunak, lehet az Linux Mint is, de essél neki nyugodtan újra! Hatalmasat fejlődött ennyi idő alatt.

A windows emulátort meg úgy hívják: Wine (lásd előző hozzászólásom). Ez is nagyot fejlődött.
Egy kollégánk jelezte, hogy az mr1 ma reggeli műsorában, valamikor hat óra tájékán egy perces, rögtönzött adásszünetet tartott Mong Attila műsorvezető. Az akcióra a ma hajnal három óra környékén elfogadott új médiatörvény sajtószabadságot súlyosan korlátozó…..
MTeddy 2010.12.22 09:16:35
@Megfigyelo: kíváncsi vagyok arra, hogy melyik ködös hajnalon visznek el téged körmöt letépni ezekért a dumákért, mint a Rákosi korszakban.
Korábban írtad, hogy éppen nyaraltál, amikor megbukott Rákosi. Jó neked! Apám éppen az ország keleti feléről tért vissza Pestre a kitelepítésből. Ő is jót nyaralt b+.
MTeddy 2010.12.22 09:22:24
@Megfigyelo: Kíváncsi vagyok, hogy melyik ködös hajnalon fognak téged elvinni, lesötétített audival, a véleményed hangoztatásáért körmöt letépni a Fidesz pártház pincerendszerébe!
Korábban írtad, hogy éppen nyaraltál, amikor megbukott Rákosi. Apám éppen a kitelepítésből tért vissza az ország keleti feléből Pestre, a semmibe. Ő is jót nyaralt b+.
 "Bedobnám a köztudatba, most találtam. Jó volt nézegetni, vannak benne érdekességek." - írta Retekblog a link mellé, s ennél többet én sem tennék hozzá. Legfeljebb annyit, hogy kösz!..
RE: Húsrágó hídverők (okt. 27.) Tisztelt Csunderlik Péter úr! Bár se a tiszteletre, se az urazásra nem jogosult. Nagyszájú nyegle nyikhaj. Csendőr-pertu, pofon és bikacsök, az járt volna magának a régi világban, ahol én még felnőttem, és hogy azt eltörölték a kommunisták, hát tegye össze két…..
Ahhoz képest, hogy a Discovery Channeltől a TLC-re lepasszolták, majd ott februárban elkaszálták az American Chopper című motorépítős realityt, a műsor köszöni szépen, és kurva jól van, sőt, ennyire jól még tán soha nem volt, hiszen az új évadban már nem is egy, hanem két…..
Eric Stoddard pontosan tudja, mire van szüksége az autósoknak, hiszen a neves dizájner tíz éve dolgozik olyan márkáknak, mint a Daimler Chrysler és a Hyundai. A tervező kerékpárokkal is foglalkozik, legújabb modellje pedig az autóból a kerékpárra váltást szeretné…..
Most kicsit lenyúlom a Daily Best kép of tha nap rovatbrandjét és öncélúan beposztolok egy képet a Kashmere Stage Band 1967-es állapotáról. Egységes arculat, határozott arcok, nincs kilógás a sorból. Kedvencem a középen álló hölgy, aki mindenkit odaver a fején hordott…..
MTeddy 2010.03.05 09:04:15
@Pemegény: Ezeken a frizurákon már az afroamerikaiak is csak röhögnek és halálba szekálnák a tulajdonosát.

Vagy úgy gondolod, hogy nekik lehet, mindenki más meg lapítson és egy mosoly se jelenjen meg az arcán, mert rasszista lesz belőle?

Érts meg valamit: itt nem a feketéken röhögünk, hanem egy lejárt divat fotóján lehet röhögni. Én ugyanúgy röhögnék azon ha összeállna 20 fehér srác, mindannyian Starsky és Hutch stílusában egy fotón. Én szétszakadnék a röhögéstől. Nem a fehér embert röhögném ki, hanem a lejárt divatot.

A feketéknek egyébként nem ilyen a haja. Nem magától lesz ilyen, hanem ezekkel is keményen ülni kellett a fodrásznál.
A héten úgyis minden az Apple-ről és tabletjéről szól, egészen természetes, hogy ilyenkor mindenki megpróbálja kivenni részét a felhajtásból. Ha csak egy kicsit is köze van bármelyik Apple-termékhez valaminek, akkor az már számíthat arra, hogy részese lehet a hét…..
MTeddy 2010.01.27 09:28:38
@Libretto: Én úgy tudom, hogy azért drágább a MAC, mert csak és kizárólag (többszörösen) minőség-ellenőrzött termékeket építenek be a gépekbe. Az IBM kompatibilis PC-k pedig elketyegnek a dzsunkán gyártott videokártyával, alkatrészekkel is, ami jó ócó, de ettől a gép ugyanolyan hamar fel is borul, ha kap egy kisebb lökést.

Én egyébként az Ubuntu Linuxommal járok rendszeresen úgy, ahogy te a MAC-el. Kollégáknak konvertálok, számukra ismeretlen és kezelhetetlen fájlformátumokat, oda-vissza a Win és MS Office részére.

Nekem viszont azt magyarázza el valaki, hogy mi a jó büdös francot kellett dizájnolni ezen az asztalon, amikor egy, már meglévő kütyüt másolt le egy az egyben! Erre basszus képes a legutolsó asztalostanonc is!
Modorosblog Az Excelguru 2009.12.08 07:00:00
  -Nos hát kérem szépen, a legmélyebb tisztelettel köszöntök minden kedves egybegyűltet a mai, haladó Excel-tréningen. Rengeteg ismerős arcot látok, de hát ha valaki mégsem ismerne: Wichshund Máté vagyok, a Bitumex megbízottan önkéntes mindentudó Excelguruja és…..
Belsőség Anyádba parkojjá' 2009.08.26 06:55:00
  Ha van az életben olyan pillanat, amikor az ember a föld alá süllyedne mások helyett szégyenében, ez az volt nekem. Legközelebb maradok a falumban. Vélemények az azonos című írásunkról...
MTeddy 2009.08.26 08:31:48
Tele van a hócipőm az összes olyan balf@sszal, akinek odanőtt a seggéhez a négykerekű, szénhidrogén hajtású járműve és képtelen a saját két lábán közlekedni.
Száz százalékban egyetértek az összes olyan kommentelővel, aki lehülyézi a szerzőt, egyrészt azért, mert autóval indul tűzijátékot nézni, másrészt azért, mert másfél éves gyerekkel teszi mindezt.
Azon kívül, az összes olyan vidékinek üzenem, akik nem szeretik a Budapestieket, hogy legalább húsz éve 10 ismerősöm közül 7 nem Budapesten született és nőtt föl, hanem "betelepült". Vidékről! Ahonnan mint tudjuk csak kultúremberek érkezhetnek, de isten tudja miért, amint ide érkeznek rögtön tufa tahók lesznek a vidéken maradottak szerint.
Az Urbanistán olvastam, hogy Budapest valami listán (a lebecsülő felhangú "valami" jelző direkt került oda, némi éllel: viccesnek találom, hogy vannak emberek, akik valami értelmeset próbálnak csinálni az életben, mások viszont abból élnek, hogy melózás…..
Cigányokról Úr és szolga 2009.05.25 19:46:00
Minden jel arra mutat, hogy a választók szavazataiért folytatott politikai küzdelemben éppen most bukik meg az a fajta, önmagát baloldali liberálisként definiáló szemlélet, amely a cigányság problémáit elsősorban segélyezéssel oldaná meg. Éppen most veszítik el politikai…..
MTeddy 2009.06.10 08:38:51
@tuttitiz84: AZ az érzésem, hogy te semmit nem fogtál fel a blog írásaiból (feltéve, ha elolvastad azokat).
Ez a blog olyan tárgyilagosan írja le a cigányságról a tényeket, amire szerintem nem sok példa van. A pártok alapvetően a politika miatt nem tudnak tárgyilagosan beszélni erről a témáról, míg az emberek azért nem, mert fogalmuk nincs arról, hogy miről beszélnek (és ebbe beleértem a magyart, a svábot, a bolgárt és a cigányt is).

Azt javasolom neked, hogy olvass el kb. 10 cikket erről a blogról, gondolkozz el rajtuk, majd utána kezdj réti négerezni. Tévedés ne essék, én sem tartom magamat a cigányok nagy barátjának, első találkozásom velük öt (5) évesen, Csobánkán történt, aminek "meglepő" módon az lett a vége, hogy elvertek és elvették a játékomat (gyakorlatilag kiraboltak).

De az itt leírtak világítottak rá számomra olyan tényekre, amelyek fényében már minden egyes mozdulatuk, tevékenységük érthetővé vált számomra.

Egyetlen dologban vitatkoznék veled. Azt írod: "a büdös életben sem fog sehol letelepedni". Azért az, hogy a 15. század óta itt élnek velünk a mi kis medencénkben, az nem igazán arra mutat, hogy nagyon nem tudnak letelepedni.
Letelepedni tudnak, csak földet túrni nem bírnak, mint mindenki más.
  Akad itt egy ellentmondás, amivel az ügyben érintett hölgyek és urak máig nem számoltak el Magyarország népének. Hogyan jutott el a szélsőjobb az Európai Parlament 2004-es bojkottjától a 2009-es „Európa magyar hangja” szlogenig? Én megértem a csöndet. Ha…..
MTeddy 2009.05.21 14:45:13
@TaTa86.: Elgurult a gyógyszer Tata???
A jónép meg csak nézzen utána a dolgoknak, mielőtt elkezd hőbörögni bazz. Elsőként gondolkodni, másodikként hőbörögni. Ez a helyes sorrend.
Lehet utánanézni: http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/search.do?country=HU&language=HU
A nevek mellett ott integet egy kis szívecske. Nagy valószínűséggel Fideszes képviselő.
Véleményed természetesem bármiről lehet, de ne nagyon hangoztasd, mert kiderül, hogy tudásod meg nincs.
Őrült történet a szerelmi sokszög közepéből, ahol a nő könnyedén botlik Józsiból Zoliba. Kedves szakítósblog! Én is régóta olvasom a blogot és nagyon tetszik, én a véleményetekre lennék kíváncsi tanácstalan vagyok mit tegyek.Szívesen veszem a kommenteket! Én Kriszti 16…..
MTeddy 2009.05.14 10:06:55
Belsőség Teszkós tolatóradar 2009.04.28 01:24:00
Ahogy a múltkori tempomatos posztban ígértem, a „Barkácsolj magadnak fullos Audit” sorozat következő része a teszkós tolatóradar beépítése lesz. Amire semmi szükség, de tényleg. Az autóból hátra jól ki lehet látni, és ha 2-3x kiszáll az ember, hogy utánanézzen,…..
MTeddy 2009.04.28 08:14:19
@Ex Termesz: Sőőőőőt! A barátnőjénél is kurblival indítja az aktust! :D:D:D:D:D
Felpörögtek a hazai események, én meg csak kapkodom a fejem. Pénteken kiderült, hogy rövidesen átveszi a hazai forgalmazás szerepét a HDSystől az Apcom, de hogy most egy tök új cégről beszélünk, vagy egy sima átnevezésről, az nem világos.Bejelentették azt is, hogy az Apcom nem…..
MTeddy 2009.04.27 08:40:54
HamPLÓ Geek a munkahelyen 2009.04.22 20:25:00
Avagy hogyan kell tudományosan-fantasztikusan beégni:  -> Ide kattintva elérheted az összes Égitársaság képregénykockát <-Kattint. Azonnal. Oda fel.  ..
MTeddy 2009.04.23 08:17:56
@Hamster: Manapság kevesen értik a vízszintes kurzort. Ebből is látszik, hogy te egy letűnt korban (boldog békeidők!) szocializáltad magadat a számítógépekhez, vagy sokat használsz Linuxot terminálban. :D:D:D
Llew adta a poszt címét is:Mostanában nézem Az Elnök Emberei című sorozatot (eredeti DVD-ről), aminek helyenként elég érdekes a felirata. Tegnap a 3. évad 19. részében találkoztam a képen mellékelttel. A szinkron a felirattal szemben már jó.Egyszer hallottam egy mondást, amely…..
MTeddy 2009.04.22 10:19:08
@sTormy: El, de nem Helsinkibe. :D:D:D
Az igények és a fizetőképes kereslet bizonyos - kihívásokkal küszködő - szektorainak kiszolgálása végett a BKV új járműkategóriát vezet be a budapesti villamosvasúton. Mint közismert, a forgalmas járatokon a fizető utasok sokszor nem férnek el a nem fizető utasok…..
MTeddy 2009.04.01 13:54:09
@Androsz: Magadnál vagy? Elgurult a gyógyszer????
Fogadjunk, hogy politizálsz a szabadidőd 70%-ban.
Szólnék most: ettől vagy rosszkedvű!!!!!!!
Nem kell mindenhol, mindenkit lebunkózni.
Hamster megnyilvánulásait évek óta olvasom. Sehol, soha senkit nem hordott le. Erre jössz te a mély, fekete és üres kibertérből, ismeretlenként és lehordod a sárga földig (ráadásul alpári módon).
Érteni kéne a viccet. Amennyiben érted, de nem szereted, akkor legalább hagyd szó nélkül.