Regisztráció Blogot indítok
Adatok
marmar

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy a legjobb tavaszi gasztroprogramoknál már jeleztem, lehet jegyet nyerni nálam egy egészen különleges főzőbemutatóra és kóstolóra, ami ráadásul még egy dedikált szakácskönyvet is tartalmaz, természetesen az előadóét. Akivel nem lehet ám minden héten találkozni…..
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
marmar 2011.11.07 12:27:13
@tundrazuzmo:
Felhívnám mindeki figyelmét, hogy a posztban leírtak egyértelműen NEM JOGSZERŰEK. A posztolónak fel kell keresnie az adatvédelmi ombudsmant.

A kulcsszó az információs önrendelkezési jog, mely egy alapjog, ami az EU Alapjogi Chartájától fogva az Alkotmányon keresztül az adatvédelmi törvény rendelkezésein át jelen van az életünkben. KEvesen ismerik, kevesen használják, de szép lassan talán mindenkihez eljut az üzenet, hogy a személyes adataink fölött mi és egyedül mi rendelkezünk.

Csak azért, csak akkor és csak az kamerázhat minket, akinek mi megengedjük. ez a főszabály. vannak eltérések, de tartsa ehhez magát mindenki.

A munkáltatónkkal megegyezünk, hogy kamerázhat minket azért, mert szeretné lopás esetén ellenőrizni a felvételeket, vagy mert logisztikai fejlesztéseket végezne és információkat gyűjt. Csak olyan célokra használhatja fel a felvételeket, amikben megállapodtunk. Ha másra használja fel kártérítést követelhetünk tőle, kitöröltethetjük az összes felvételt stb... kérhetjük, hogy az adatvédelmi ombudsman vizsgálja meg a cég adatkezelését.

Ez egy olyan norma, amit szép lassan mindenkinek át kéne ültetni a mindennapokba, mert nem fog eltelni sok idő, amíg annyi információ lesz mindenki számára elérhető velünk kapcsolatba, hogy csak a fejünket fogjuk kapkodni. Ma a kamerák, holnap az internet... Itt az idő megtanulni, hogy gazdálkodjunk a velünk kapcsolatos információkkal nem?
marmar 2011.11.07 12:57:17
@Reggie:
Figyelembe kell venni az arányosság követelményét. Rengeteg módszer van a munkavállalók teljesítményének monitorozására, ezek közül sok teljesen jogszerűen üzemeltethető a mai jogszabályi környezteben.

A posztolónak joga van ahhoz, hogy tudja kik, mikor, mit tudnak róla. Akár rendesen dolgozik, akár nem, senki se szeretné, ha látnák, hogy milyen gyakran megy ki a mosdóba, kik a legjobb barátai a munkatársak közül, mennyi ideig túrja az orrát a sarokban. Ha más módon is ellenőrizni lehet a munkáját, akkor azt kell választani. Ez nem elvi kérdés, ez ugyanolyan erős alapjog, mint a védőhöz való jog a büntetőtárgyaláson.

Ne felejtsük el továbbá, hogy a munkavállaló munkamorálja tükrözi a munkaadó motivációs képességét, emberismeretét és hozzáállását is...
marmar 2011.11.07 13:32:05
@gaborka78:
Teljesen jogos érdek a munkavállalók munkájának ellenőrzése, itt csak arról van szó, hogy ezt milyen keretek közt lehet megtenni. GPS nyomkövető, kamera, számítógép ellenőrzés. Ezek mind megvalósíthatóak, csak ésszel.

Viszont az komolytalan, amikor olyan "agymosott" munkásoknak akikről szó van a hozzászólásodba nem magyarázzák el azt, hogy hogyan is működik ez az egész... "Figyu Joci, ott van a kamera, az emiatt van ott, az és ez látja a képeit és senki más, ennyi napig vanak meg a felvételek, ha valamit ki akarsz töröltetni szólj"

nem olyan nagy elvárás valahol...
"Tudom én, hogy egy kicsit (nagyon) sántít, de én mindig ezt látom magam előtt, miközben Dénagylajos belekezd a nótába" - kezdi Zsolt a mondókáját, és ebben az a gáz, hogy mostantól valószínűleg nekünk is ez a szürreál Paint-csoda fog bevillanni ilyenkor. Pedig én…..
marmar 2009.04.16 12:35:11
A fotalicskának is van legalja, de pont ez az izgalmas benne: az első látásra (és másodikra, no meg harmadikra) értelmetlen "viccek" néha többet árulnak el az emberi elméről, mint egy laboratóriumi kísérletsorozat. Vagy egy olyan tréfa, amin nevetni is lehet. Kérdés, hogy…..
marmar 2009.04.16 12:23:52
Az utóbbi idöszak egyik legvitatottabb brit reklámkampányát indították el a múlt héten a szigetországi ateisták, mely 800 busz oldalán hirdeti: There's  probably no God, so stop worrying and enjoy your life. - Isten valószinüleg nem létezik. Most hagyd abba az aggódást és…..