Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mrinnus (törölt)

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Lámák az utakon 2008.10.29 00:32:00
  A forgalom tengerében van néhány cápa, megannyi színes hal – kicsik és nagyok, vékonykák és pufókabbak –, de úszkál néhány láma is. A lámáknak nem ez a természetes élőhelyük, egyszerűen nem illenek oda, és ezt ők is érzik. Bizonytalanságuk sok furcsa…..
Mrinnus (törölt) 2008.10.30 16:18:09
Félreérthetően fogalmaztam, próbálom újra: nem a biztonsági extrákkal vitatkozom, az ABS rossz példa volt, bocsi. Azt nem szeretem, ha túltámogatott a vezetés, pl. parkolássegítő, automata váltó, sávban tartó elektronika - biztos jó dolgok, de szvsz tudjon az ember beparkolni, emelkedőn nem visszagurulni, stb.

Fontos: szerintem nem vagyok jó vezető, gyakorlatlan vagyok, időnként bénázok, és természetesen hibázok is. Eddig még a többiek odafigyelése ilyen esetekben is megmentette a seggem. Sajnos fogadalmam ellenére sokszor vezetek éjszaka, fáradtan, és ismerem a korlátaimat, olyankor fokozottan figyelek, stresszelek is.
Szerencsére a cégemnél volt egy lájtosabb vezetéstechnikai tréning, amikor megszereztük az ügyintézői jogsit. Megmutatták(tanították?) nekünk a vészfékezést, kitérést, nagy sebességű kanyarbevételt, szlalomozást. Nagyon hasznos volt, még ha nem is tudom azonnal alkalmazni. Szvsz és apósom szerint is, úgy is az adott pillanatban dől el, tud-e az ember balesetközeli helyzetben jól reagálni, a lehető legkisebb sérüléssel kijönni, nem bepánikolni. Meg a szerencse: ott, akkor, pillanatok alatt - a tapasztalat persze sokat hozzáad.
Anyukám olyan cégnél dolgozik, ahol szolgálati autóként legalább 5-6 milliós autókat adnak a fenekük alá, és azt látja, h a kollégái sokkal lazábban, sőt felelőtlenül, szabálytalanul vezetnek, és mondják is: a jó felszereltséggel úgy is megúszom.
Én pedig mindennap úgy ülök be, hogy a kis kocsiban semmi nem véd az utakon száguldozó őrültektől, csak a hiányos tudásom, no meg a szerencse.
Ez a legtisztább önzés, és mai napig felháborít: én dögöljek meg azért, mert ő meg tudja venni a jó kocsit(amivel nem is lenne baj) és ezért úgy vezet, ahogy neki tetszik.
Az ABS ma már az új kocsikban alapfelszereltség, az ESP még nem. Mire én oda kerülök 5 év múlva, már teljesen más kütyük is benne lesznek, de mindig lesz olyan, amire nem áldozok, mert sose leszek hajlandó ház árú autót venni ;)
Mindenki abból boldogul, amije van, most a Szuzit vezetem, de ha csúcskocsit raknának alám, akkor se játszanám az utak királyát :D