Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyílméregbéka

0 bejegyzést írt és 989 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hagyományosan az év ezen szakaszában rendezik meg a Bayreuthi Ünnepi Játékokat, ami a komolyzene egyik kiemelkedő eseménye, elsősorban persze a Wagner-rajongók számára. Közéjük tartozik Csodabogár is, aki szerencsére (és többetek kérésére) megírta élményeit is...
A kemoterápia végtelenül legyengíti az immunrendszert. Olyannyira, hogy nagyon komoly probléma, nem kellő odafigyelés hiányában akár még halál is lehet egy sima megfázásból, egy egyszerű, mindennapos gombás megbetegedésből, vagy akár csak egy mosatlan alma elfogyasztásából is. Képzeljétek el, hogy…..
A címbeli kérdés látszatra nettó hülyeség. Ha máskor nem, hát minden évben, a hadzs idején látjuk, hogy megvan Mekka, sőt nagyon is látványos. De a történet, ami mögötte van, messze vezet, és nem is csak azoknak érdekes, akik el akarnak jutni Szaúd-Arábiába. ..
  Amikor azt mondjuk, Szaúd-Arábia a világ egyik legkülönlegesebb országa, nem a turisztikai kiadványok kötelező lelkendezését imitálom. Bár tényleg vannak csodálatok, különleges helyszínek is az országban, most - egyelőre - nem ezekről lesz szó. Hétköznapi dolgokról inkább, amelyek nagyon nem…..
nyílméregbéka 2020.01.30 16:45:26
@Nietzsche.: Persze, egyetemeken már rég tanulhatnak a nők, tanulnak is (ezt máshol olvastam :-)
No persze csak ha a férjük/apjuk engedi.
Egyáltalán, sok nőnek tök jó élete van, de ez attól függ, h a gazdája mit enged meg neki.
Az akciófilmek világához és magukhoz az akciósztárokhoz is nagyon vegyesen viszonyul a nagyérdemű közönség illetve a filmes szakma. Egyik oldalon az ilyen sztárok óriási népszerűségnek örvendenek, viszont a másik oldalon -- főleg a kritikusok -- nem tekintik őket valódi színészeknek. A műfaj…..
Ha az Munkatörvénykönyvének új rendelkezése tizenegy évvel ezelőtt is hatályos lett volna, ez a blog nem létezne.  Ez persze legfeljebb nekem lenne veszteség, de mégis éppen a magánügyekről, vagyis az egyes emberek saját dolgairól szól már megint ez a történet. A tervezet célja, hogy a…..
Ha valamelyik áruházlánc kasszájához érek, sokszor az az első kérdés, hogy rendelkezem-e az általuk kibocsátott kártyával. Ilyenkor szerényen azt felelem, hogy én szegény vagyok, nekem nem telik ilyesmire. A pénztárosok okosabbja érti a poént és nevet, a csacsik csak bámulnak. Az ő kedvükért…..
1. Húst árulnak a szabadban. Szakadó esőben, a forgalmas út melett, egy faasztalon. Nem túl higénikus ugye? Ilyen húst sosem vettünk, nem is fogunk. A legbiztosabb ahogy mi csináltuk. Saját magunk vágtuk le a csirkét, kacsát, kecskét, az biztos friss volt.    2. Furgonokból kiabáló emberek Ez…..
1.Bár a hivatalos nyelve Nigériának az angol, a mindennapokban a pidgin angol kerül előtérbe, de emelett több száz nyelv is megtalálható.   2. Ha kocsival utazol és megéheznél, vagy szomjas lennél, vennél egy papucsot vagy szinte akármit, forgalmas helyeken vagy csomópontoknál ezt a kocsiból is…..
Szerző: nemisvagyokhülyegyerek A közigazgatásban sokan dolgoznak. Ha rájuk gondolunk főleg a következő öt pont juthat egyből eszünkbe: 1. egész nap csak a lábukat lógatják (ezt ha még jól emlékszem az MSZP-SZDSZ kormányok kezdték elhinteni, hogy szépen le lehessen építeni és jó liberális…..
nyílméregbéka 2017.11.18 09:20:26
Valahol félúton van az igazság. Az előző melóhelyemre kb. ráillett az 5 pont. A mostanin mindenki dolgozik, mint a veszedelem, van, aki 1 órával korábban bejön, a többiek 1-2 órával tovább maradnak.
Túlórát NEM fizetnek.
Kávézás, evés közben is a másik kezünkkel dolgozunk, de még így is rengeteg a meló. Közben új embert nem vesznek fel, egyrészt mert ennyi pénzért kb senki nem jön ide, másrészt mert a vezetés inkább meghalna, csak a dolgozókra költeni ne kelljen (ebbe új ember felvételét is beleértem).
Általánosságban azt tapasztalom, hogy az a nagy "közszféra-leépítés", az mindig az effektíve dolgozó emberekre értendő, "odafent", főosztályvezető meg tanácsadó meg faszomtudja, az mndig akad, és mindig egyre több... persze az ötszöröséért egy igazi dolgozó fizetésének.... milyen érdekes...
A számokérésről annyit, hogy ezerszer láttam már, hogy egy csókos elbaszott valamit, sőt évek során egy elhúzódó dolgot, de semmi következménye nem lett, kimosdatták, mert a főnök kedvence. De ha létszámcsökkentés kell, akkor random kiválasztják az akármelyik kis ügyintézőt, előveszik, hogy egyszer egy aktát elfelejtett iktatni, és hopp megy a kirúgás.
Szóval szar az egész, de az ügyfeleken és az igazi dolgozókon kívül senkinek nem áll érdekében a változtatás.

Ja, nálunk olyan láblógatás van, hogy a főosztályvezető már írt e-mailt, hogy jó lenne, ha szombaton is bejönnénk dolgozni - természetesen nuku pluszpénz - de megmondtuk, hogy lófaszt.
nyílméregbéka 2017.11.19 09:56:03
@Duplaxiii: hát nálunk 7.00-tól 15.30-ig van a hivatalos munkaidő. Én 6.40-re érkezem, 6.50-ig megcsinálom a kávémat és kb. 16.15-ig dolgozom, vagy tovább. Személyes ügyfélfogadásunk nincs, "csak" az ügyfelek aktáival dolgozunk, és van, ami elintézhető 5 perc alatt, de van olyan, amiben számolni kell egy csomót, meg utánanyomozni, és egy ügy kb. 50 perc.
Internet-hozzáférésünk nincs, tehát amit a Google-on kideríthetnénk 3 mp alatt, ahhoz máshogy kell nyomozni. Nem, a saját okostelefonomon nem fogok, 1. elvből, 2. nincs rajta mobilnet.
És egy nap kapunk kb 30-40 ügyet, amiből ha sok az "50 perces", akkor számold ki, mennyit lehet megcsinálni.
A túlórát azért említettem, mert állítólag jobb helyeken, multinál stb. azt kifizetik.
És én is tudom, hogy az ügyfelet nem érdekli a szar munkaszervezés, engem sem érdekel, mert nincs időm gondolkodni rajta, mert darálom, mint az állat. A legfőbb főnökség dolga lenne változtatni, de azok szarnak rá. Így az ügyfél szív, meg mi. Mert ha mi lerobbanunk a túlterheltség miatt, akkor az ügyfél fog még tovább várni az ügyére.
Pl. férjünk hozzá a Google-hoz, pl. vegyenek fel az osztályra még 8 embert. De nem. Közben a vezérek között 1 millás jutalmak röpködnek. Mindegy, tudom, h .mindenhol ez van.
A modern elektronikus ügyintézés meg olyan, hogy ha z üf. mailt ír, azt kinyomtatják, iktatják, mi papíralapon válaszolunk, azt beszkennelik az ügykezelők és úgy küldik el. Közvetlenben, mailen nem válaszolhatunk, ami pedig 5 perc lenne. Ez is felsőbb utasítás. Szóval....
Ebben a cikkben egy korábbi blogbejegyzés második részét olvashatjátok. Az első részt az alábbi linken tudjátok megtekinteni: www.arabisztika.blog.hu/2017/09/2/10_muszlim_tudos_akik_hozzajarultak_az_europai_civilizacio_kialakulasahoz Ahogy a cím is mutatja, 10 világhírű muszlim tudós életét és…..
Nem vicc. Még a bugyiviselésre is iránymutatást is ad az a bugyuta kézikönyv, amit Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke rendelt 8 millió forintért az új ügyfélcentrumok számára...