Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szőkeluca

0 bejegyzést írt és 55 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    Szóval van ez: http://bentkint.kinja.com/Jó étvággyal fogyasszák!..
Veszélyben vannak a vonzó biciklis lányok Budapesten. Egyik olvasónk, Evelyn küldött figyelmeztetést, hogy egyre több lányt molesztálnak kerékpározás közben. „Amikor velem történt, azt hittem, egyedi az eset, de amikor több bringás csaj falán láttam, gyanús lett, hogy ez az…..
szőkeluca 2013.11.29 18:54:20
@Ombre: Remelem a te seggedet is megfogja valamelyik, utana kerdezd meg ujra.
Gyakorlatilag olasz nudlinak is hívhatnánk, mert a tészta maga kísértetiesen egyezik a mi burgonyás főtt tésztánkkal, csak mi édesen, ők meg mi mással, mint parmezánnal és paradicsommal eszik. Helytől, tradíciótól, és alkalomtól függően változik a formája, mérete, színeés…..
Mi a bánattól jobb az íze a tojásnak ha piros, vagy zöld? Nem kívül, belül! De valamitől biztosan jobbnak kell lennie, mert hogy szépnek nem szép, az egyszer biztos. Ergo muszáj jónak lenni, különben semmi értelme. Szerintem amúgy tényleg semmi értelme, viszont…..
Aki hallgat Petőfi rádiót, biztos, hogy beleakadt már az Anna & the Barbies Márti dala című szerzeményébe, amiben ráadásul még a quimbys Kiss Tibi is szerepel, szóval egyáltalán nem meglepő, hogy végül klip is készült hozzá. A Mészáros Kati által rendezett videó…..
szőkeluca 2013.02.07 11:30:37
Az aioli a majonézhez hasonlatosan egy emulzió, ami fokhagymás, olívaolajos, citromos, és ami az esetek nagy többségében tojássárgájával készül, ám vannak azt nélkülöző változatok is. Aioliból kábé annyi van mint pestoból, csak győzni kell kipróbálni. Az avokádós…..
Az almaszósz kilépett végre gyermeki jelentésköréből, és mostantól sokkal több mint holmi Halász Jutka dal. Az almaszósz mostantól új konyhai barátom. Nem holmi bébipapi, sokkal több rejlik benne. Bámulatos ízekre és végtelen lehetőségekre leletem. A kedves mamai mindig…..
szőkeluca 2013.01.23 09:57:46
Bár a palacsintát megunni nem lehet, mégsem árt egy kis változatosság. Egyszer azt kommenteltem egy amerikai fotós oldalán, aki a rakott (csúsztatott) palacsintát mint szupermagyar tradicionális desszertet jellemezte,(azt sugallva, hogy ez minden vasárnap ott van a húsleves után az…..
Az van, hogy a Bécsi Melange egy fogalom. Az osztrák kávé meg egy másik. Gyászos napokat élek kávéügyileg. Háni évekkel ezelőtt rám sütötte, hogy kávéfüggő vagyok. Igaza van, de magam azzal egészíteném ki, hogy minőségi kávéfüggő vagyok. A rossz kávék bosszantanak.…..
szőkeluca 2013.01.16 07:57:42
A néróért élek halok. Egy baja van csak, ritkán akad itthon annyi felesleges tojássárgája, mint amennyi ehhez a sütihez szükséges, kidobni a fehérjéket pedig olyan kár lenne, ám amióta sütök országtortát, mákosat almásat szabolcsit, azóta marad sárgája dögivel, és soha…..
szőkeluca 2013.01.03 07:38:01
Az utóbbi hetekben az elkeseredett és mindenre elszánt balliberális ellenforradalmi elemek megkísérelték az ország lakosságának nyugalmát megzavarni. Útszéli, bolsevik jellegű blogbejegyzések ezreivel, lázító röplapokkal és hazug lejárató cikkekkel uszítanak a kormány és a…..
Jó. Csak így simán, mert van amikor a jó is elég. Semmi különös, semmi váratlan, semmi bonyolult. Éppen ezért nem is érdemel különös, váratlan, vagy bonyolult jelzőket. Aki pedig elkészíti, szintén ugyanezt kapja, mert képességektől függetlenül is ugyanilyen lesz mindenkié,…..
Ez megint valami, amit gyerekek és felnőttek is egyformán élvezhetnek, de csak akkor, ha a két tábor mindenki számára jól elkülönítve térben, és időben fogyasztja. Nyilván a limonádét a gyerekeknek, a limonádé vodkát pedig a felnőtteknek gondoltam, nem pedig fordítva. Az…..
szőkeluca 2012.05.26 23:47:20
Van ez a szülés dolog. Ennek az örömeit, bánatait, nehézségeit, testi és lelki fájdalmait (ne adj’isten olyan szörnyű fordulatok esetén, mint vetélés, vagy abortusz) férfiként nem hiszem, hogy tisztünk lenne belső szemszögből tolmácsolni. Mivel a gondolat és érzetátvitel…..
szőkeluca 2012.05.26 22:44:33
@neoteny: tulajdonképpen véges az, igazad van. ahogy meghalsz, vége is.
szőkeluca 2012.05.26 23:29:26
@neoteny: persze, az az egyik fele. és mint aztán később írtam - csak nem linkeltekel, bocs -, ezeknek nagyságrendekkel nagyobb részét a nők vállalják be. nagyságrendekkel nagyobb a boldogság is, de hidd el, évekig csak a szopás van a gyerekkel. aztán amikor azt hiszed könnyebb lesz, másként lesz kurvanehéz. csak erről nem illik beszélni, mert akkor nem vagy jó anya.
Egy hétig tartó állóháború után azt mondtam Mandulának, hogy legyen, úgy állok mellé, ahogy ő akarja, harcolja ki a maga módján mindazt, amit saját bevallása szerint is rég ki kellett volna harcolnia. Engedtem, mert végül is pont ezzel mutatom meg, hogy ÉN felnőttként kezelem…..
szőkeluca 2012.05.20 17:54:56
persze, nem számít a csempe, ha szeretitek egymást, de ez nem csak egy csempe, ebben benne van a jövőtök.
anyósom réges rég vett egy lakást a kisfiának, amikor az 18 éves volt. már sok éves házasok és szülők voltunk, amikor a férjem eladta, aztán hitellel és önerővel felszerelkezve kertes házat vettünk. mindegy miért, de azt is eladtuk, és egy másik házat vettünk, a kisfia közben 40 éves, a közös vagyonunkat költöttük a házakra, amiknek én alakítottam ki a kinézetét, amiket én tartottam rendbe, ésatöbbi, és most, a válás közepén ez a kedves asszony azt üvölti az arcomba a saját kertemben, hogy ez itt az ő háza, és nekem nincs jogom ott lakni, és ha eladjuk, nem jár belőle nekem egy forint sem. (az más kérdés, hogy ezt a kisfia is így gondolja, mondanám, hogy küzdjenek meg a saját lelkiismeretükkel, de az nincs nekik, úgyhogy hagyjuk)

sajnos nincs rá univerzális recept, az is csak az amerikai filmeken működik, hogy csak egyszer kell kiállni magadért, és onnantól egyenrangúként fognak kezelni, nem, soha, amikor 50 éves leszel, akkor sem, az ilyen ember mindig despota marad, és közben azt mondja, hogy csak a te érdekedben, soha nem enged majd egyedül dönteni, lefitymálja az ízlésedet, a gondolataid, csak legyint, ha valamilyen ötleted van, mert ő mindig jobban fogja tudni, jobban fog érteni hozzá, és soha nem engedi el a kezed, mert ő tudja, hogy még nem tudsz egyedül menni, elesnél, ő csak vigyáz rád, nehogy megüsd magad, miközben, mondjuk, elképesztő tehetséged van a kötéltánchoz.

egyébként laktunk mi albérletben is, borzalmas csempék között, és valóban nem számított, mert az éltetett, hogy nemsokára azt a legszebbet fogjuk nézni, amit együtt választottunk, és nemsokára a MI kis kuckónkban fogjuk kipihenni magunkat a napi szar után, a mi (nyilván) fiatalos, menő ízlésünk szerinti cuccok között.
hogyvolt Éden hotel - 2x42 2012.05.16 08:00:00
Turisták vannak a hotelben, kérem szépen, kettő is, Norbi és a rettentő frurfuval bíró Fruzsi, akik (ó jaj) elragadnak majd két versenyzőt, és ettől Hiper először sírógörcsöt majd rohamot kapott, és perszehogy Érzelemnélküli Bárcáskurva Naiván vezette le a dühét. Naominak…..
szőkeluca 2012.05.15 22:38:00
@Lillian..: szeretem, hogy mindent tudsz. na de honnan? :)
szőkeluca 2012.05.15 22:43:06
@Lillian..: úgy könnyű. :)
Ez történik, amikor két tipikus amerikai édességet kereszteznek. Sajttorta lesz az biztos, de gyümölcs is lesz benne, és morzsa lesz a tetején. Háni, meg tágra nyílt pupillákkal angyali mosollyal azt kérdezi: beleborult a cukor, vagy végre nekem sütöttél?  Igen. Mert az…..
Kedves KPZ barátok! ( A KPZ a KajaPiaZongora rövidítése, ha valaki nem tudja mit olvas, vagy hol is van hirtelen a sok gasztroblog közül) Annak aki észrevette, hogy eddig posztokat hétfőn, kedden, szerdán és pénteken raktam fel jellemzően, azoknak szeretném jelezni, hogy az eddigi…..
szőkeluca 2012.04.24 21:11:40
Lego készletet kapni nem nagy cucc, de marcipán legókockát csak kevesen kapnak. A fiúknak is 6 évet kellett várni rá, az autóm is tönkre ment bele, aztán én, és háni is. De a fiúk lenyűgözve csillogó szemmel örvendeztek.   Az a jó egy családban, hogy ha azonos cél lebeg a…..
Az újhagyma általában mellékszereplője a mindennapoknak, és az ételeinknek. Ezen most változtattam. Gyakorlatilag minden összetevő csak azért van, hogy kiemelje a friss sült újhagyma ízét, és látványát. Fantasztikusan egyszerű, gyors, szép, finom, és nem utolsó sorban…..
hogyvolt Éden hotel - 2x09 2012.03.20 07:00:00
Két héten vagyunk túl, elvesztettünk két eredeti versenyzőt, Ádám2-t és Fáttert, Muzsikus meg hiába küzdött a skorpióval, belezsibbadt a töke is. Csíra mellyiben vas van, Pokahontaszban meg annyi műanyag figyel, hogy lassan csak egy komponens választja el a kerti széktől. Broki…..
hogyvolt Éden hotel - 2x08 2012.03.16 07:40:00
Sárga, meglepően nem csöcskirakós, hosszú ruhában nyitja a heti utolsó műsort T69.2, párválasztás lesz ma, mondja, tudjuk, Muzsikus Skorpiókirály választ áldozatot, de előtte még pandora is lesz, sűrű műsorra számíthatunk, én meg olyan migrénnel írom ezt a hogyvoltot, hogy…..
szőkeluca 2012.03.15 20:40:04
@aklubisz: na, csak elkapott a gépszíj?
szőkeluca 2012.03.15 21:42:26
Én az voltam. Az avokádóval kapcsolatban többen elbizonytalanodtak már a tekinteteben, hogy gyümölcs e vagy zöldség. Érdekes módon soha eszembe sem jutott gyümölcsként használni, pedig akár úgy is működik. Ráadásul a színét is megtartja, és csodás árnyalatot ad a sütinek.…..
szőkeluca 2012.02.04 23:01:12
Hogyan születik új desszert? Na azt pontosan nem tudom, de ez konkrétan úgy, hogy a véletlenek pont ebben a sorrendben rakódtak egymásra, mint ahogyan rétegződik a desszert, Ahogy az alkalom szüli a tolvajt, úgy az ötleteket is. Az alkalom a tesóm nagyon kerek születésnapja volt, az…..
szőkeluca 2012.01.09 16:54:40
zoli voltam Költözünk 2011.08.25 11:53:00
Most hívtam fel a jelenlegi tulajt, hogy szeptemberben lelécelünk. Rengeteg változást hoz majd ez a döntés, de remélem, javarészt pozitívakat.Addig is: aki tud javasolni valami TÉNYLEG jó költöztető céget, az írjon levelet, kommentot, megköszönöm. JÓ alatt azt értem, hogy nem…..
szőkeluca 2011.08.26 08:39:53
www.koltoztetes.hu/
mi néhány éve velük költöztünk, nem volt olcsó, de jó fejek voltak, gyorsak, korrektek.
adnak árajánlatot részleges költözésre is, hogy mondjuk csak a nehezeket akarod rájuk bízni, de akkor azt ők csomagolják, és viszik le- föl a lépcsőn, állítják be az új helyre, ilyenek.
egy próbát megér.