Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maczko

0 bejegyzést írt és 165 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ki indította az első magyar mobilhívást, mennyi volt az első előfizetés és a táskatelefon? Mobil nosztalgia töményen!..
maczko 2023.02.01 23:17:52
fáymiklós Ipi, a pacsirta 2018.12.10 07:37:55
Még mindig a kis Ádám a legfőbb szellemi táplálékom, Kosztolányi fiának írásai, meg az írásokhoz írott bevezető, ami igyekszik szépíteni a valóságot, nem volt olyan rémes és tehetetlen, mint írták, csak beteg és alkoholista. De folyton kiderül a könyvből, hogy van mit mentegetni, ott az ifjabb…..
Paul Nipkow 1894-ben kifejleszt egy készüléket, mely képes arra, hogy egy fotocellával a képet elektromos jellé alakítsa át, majd 1897-ben Karl Ferdinand Braun kifejlesztette a katódsugárcsövet és a mai értelemben vett televízió ősét. A televízió történelme párhuzamosan alakult ki a televíziózás…..
maczko 2016.04.04 19:25:59
@maczko: egy = el

Ja a hangja elég pocsék - mint majd'minden laposnak, igazi hangkimenet nincs is rajta, még füles sem (rosseb!), de némifejtörés után sikerült kicsempésznem a jelet belőle az erősítőhöz az euro-av-n keresztül, így már jó.
Hajókoffer Elsőszerelmes regény 2015.03.08 19:16:44
Állítólag régen minden jobb volt. Mondják. Ha minden, akkor talán az első szerelem is… Tudom Rómeó meg Júlia… jó, annyira régen nem volt minden jobb. De mondjuk az ötvenes években? Milyen lehetett azoknak az első szerelem, akiknek még nem adatott meg Sophie Marceau és a…..
Van, aki szeret a halálról olvasni. Az elmúlás csendes elégiája…. Én nem. Tehát biztos kézzel választom ki az elmúlásról szóló könyveket. Igen, lehet szörnyülködni, hogy spoiler !... Nem érdekel. Igen, már az első mondatban utalok rá, igen itt a főhős meg fog halni.…..
maczko 2015.03.10 19:03:24
@regulat: Igen, elég excentrikus sorozat volt.
Nemrégiben újabb ezoterikus szelek dudáltak be a szobámba, gyökeresen felforgatva lassacskán leülepedni látszó érdeklődésemet a további hangminőség javítás, ill. az ezzel járó invesztment iránt. Szerencsére, amit most leírok, az nem tréfadolog, és nem is drága. Az…..
Készüljetek, ma kitisztítjuk a reklámszakma egy apró szégyenfoltját. Eljött a nap, amikor még egy ilyen kantábor is, mint amilyen a miénk, kiáll a szexizmus ellen. Izzítsd a hangszálaid, a hiéna ma igazán bőkezű lesz. A képen látható tárgyak Stump Bandi szerzeményei. A…..
Az időben 1983-ig utaztunk ma vissza a fiúk harmadik, Construction Time Again című albumáig. Ma ezt hallgattuk meg! A Speak & Spell után távozó Vince Clarke helyét a közelmúltban egy Alan Wilder nevű srác veszi át. Sötétebb zenei tónusok iránti vonzalma, kísérletező kedve…..
Mostanában mindig Budáról fotóztam az esti Pestet (hol a Várból, hol a Citadellától), aztán legutóbb fordítottam a felálláson: Sajnos nem csak köd volt, hanem ködszitálás is, azaz a lencse pár másodperc alatt foltos lett, de néhányat azért sikerült kattintanom. Érdekes…..
Ez a poszt nagyjából ennyi. Megvolt az eredetigazolás (nem összetévesztendő az eredetiségvizsgával), a veteránvizsga, a biztosítás, a műszaki vizsga – csak a két fehér plakett maradt hátra és a forgalmi. Most már azok is a mieink. Mind. Kicsit újraélhettem a harnosändi…..
Látszik, hogy a Mohó Hiéna régen járt már erre konccal a fogai között, mert a részvétel meglehetősen gyérnek számított. Azt hiszem, ideje lesz felpörögni Karácsonyra, mert így nagy bajban leszünk: azt a pár cuccot elviszik mondjuk négyen-öten. A Juan-Manuel Fangio…..
maczko 2013.10.15 20:17:32
@redriot77: Köszönöm szépen, mivel a kompozíció szobában készült, egy szál egyedül, nem volt por meg fáradt olaj :-))
Nem akartam a képmaceráló programmal tovább gépészkedni, gondoltam ijesztésnek ez is jó lesz...
1957 augusztusában nem volt tikkasztó a hőség. A Nürburgring repedezett aszfaltja azonban így is felforrósodott és tükörként sugározta vissza a hőt a pálya szélén álló szerelőkre-nézőkre, akiket azonban ez a legkevésbé sem zavart. Az emberek tízezrei a célegyenes végét…..
Ó, azok a hetvenes évek: a telefon nem volt okos, a mosópor sem volt intelligens. Ellenben még a kórterem is dohányzó helyiség volt, az autóversenyzők két üveg whiskey között lezavartak pár kört a Zöld Pokolban, a tervezők pedig nagyon optimistán képzelték el a jövőt, és…..
maczko 2013.09.14 11:50:42
Az ilyen alkalmakat ki kell élvezni. Ritkán jönnek el az életben. Útban a partira Először is: megérkezel, kipakolsz, lezuhanysz, nem veszed elő a számítógépet, nem keresel szállodai wifit, inkább ledőlsz egy órára, fél ötkor keltél, este nem árt frissnek lenned. Hatvan…..
maczko 2013.08.06 11:45:59
@Sayniqua: Ha már: Lord Wrangler, Earl of Ponton :-))

Tetszik ez a szmokingos balhé...
Csabi lábadozásának környékén lelassultak, sőt, teljesen megálltak az események Dezső körül, ezt sokan észrevették már, a fejemhez is vágták páran. Most viszont, hogy újra munkába állt, úgy felpörgött minden, hogy alig győzöm kapkodni a fejemet, nem tudok olyan gyorsan…..
Mindenki, egyszerűen mindenki ilyet szeretne, az is, aki tagadja. Aztán vagy a pénz, vagy a bátorság hiányzik. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Tolja a havat Ránéztem a képekre, már mondtam is magamban, de szép MTZ! Ennyit értek a földmunkagépek, traktorok csodás világához. Mint kiderült, ez egy JUMZ alapra épített E02621 típusú árokásó és tolólapos földmunkagép. A JUMZ és az MTZ nem ugyanaz, bár hasonlítanak.…..
Jajj,de csúnya! Heti vegyesvágott 2013.02.06 11:32:00
Egy már megszokott összeállítás következik, a random bünti. 25 kép, köztük minden, mi szem-szájnak ingere. Szörnyülködésre fel! Kusztom TrailBlazer. Nagyon pokol angyalai. Ültetés level 99. Tényleg jó lehet, hogy a lámpa az üvegen belül található. Nem, nem…..
maczko 2013.05.08 11:20:29
A múltkor eszpresszókat, bisztrókat (is) ábrázoló képeket válogattam össze Ab van Donselaar felvételei közül, a mostani apropó hasonló: boltok, üzletek portáljai - természetesen villamosos utcaképeken. Nagytétény, a 43-as villamos végállomása. Kopottság, füstös falak,…..
Ilyenbe ülteted a gyerekeidet... Ennyire régi autóval öngyilkosság járni, az első kátyúban kettétörik... Hát, még ilyet, ezeknél előbb megy péppé az utastér, mint hogy elgörbülne volna az ütköző... Ilyen, és ehhez hasonló feddésekből nem keveset kap a…..
szirszarjaim Backwoods Bomb 2012.11.14 08:00:00
Akinek nem tűnt volna eddig fel, mondom, hogy szeretem a lakóautókat. Kicsiben is, nagyban is, egyedülállóként és utánfutóként is, szóval mindenhogy. Igazán nagyban valószínűleg nehézkes lenne gyűjteni őket, ezért maradnak a kicsik. A legújabb szerzeményemet tárom most…..
Szerintem minden fiúgyerek vágyott ilyenre. Én valamikor a hetvenes évek elején láttam először effélét egy Matchbox-katalógusban. A tengelyre boholygalacsinokat húzó szőnyegeken való tologatás, a zsebben csiszolódás, a homokozó betonszélén való rendőrkanyarok miatt…..
TComment A zöld Merga titka 2012.07.15 10:32:00
Ha úgy vesszük, negyven éve ismerem ezt az autót. És most már az enyém. De ez még semmi, van egy ok, ami miatt végtelenül sokat jelent nekem. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..